Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת אגנית למקלחת

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. 
מדובר בדירה ישנה של חבר שהתפנתה וכעת הוא מעונין להשכיר אותה. יש שם מקלחת עם קרמיקה ישנה וללא פוגות שדולפת מים.
המקלחת היא 80x80 עם קירות בשלוש הפאות. הפן הרביעי (הכניסה) הוא וילון. 
כרגע הקרמיקה ברצפת המקלחת חתוכה במשולשים ומודבקת בשיפוע לכיוון הניקוז, כמו שהיו עושים תמיד.
הוא מעונין לעקור את הכל, ריצפה והקרמיקה בשלושת הקירות, להתקין אגנית ולהדביק קרמיקה חדשה בקירות. כניסת הוילון תישאר.
השאלה שלי היא האם קיימת אגנית שקועה, ללא שוליים גבוהים ע"מ להתקינה בכדי שתהיה בגובה אפס עם הרצפה הקיימת במקלחת? שלא תהיה דופן שמעליה יצטרכו לעבור אל תוך המקלחת.
אני לא הצלחתי למצוא.
כמו כן - והיה ואין, מהו הגובה האופייני לאגנית? הכוונה כולל סיפון הניקוז שלה. אנחנו נבצע העבודה בעצמנו.
כמו תמיד - אשמח גם למידע אחר/כללי, שכן מכל מלמדי השכלתי.
תודה.

פורסם

יש ל-mti אגנית 80/80 עם תעלת ניקוז, שמיועדת (גם) להתקנה שטוחה.

יש את המוצרים שלהם בעל חנות קרמיקה שמכבדת את עצמה.

רק שתצטרכו להתמודד עם הזזת הניקוז לפינה.

(בעצם ברוב האגניות המודרניות הניקוז כבר לא במרכז...)

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

תודה רבה.
אין בעיה להזיז את הניקוז לכל מקום מתבקש, זה קטן עלינו.
אגב לא הצלחתי למצוא סרטון הסבר להתקנת אגנית, לפחות לא משהו רציני בעברית. 
האם לאגניות הללו יש רגלים מתכווננות, או שהן מונחות ישירות על מצע שאותו יש להכין? כלומר לפלס וכו'.

אגיע למצב של רצפה וקירות נקיים ולאחר שואב אבק, לטובת יישום אטימה.
לגבי האטימה: בזמני היינו מערבבים B.G. Bond עם מלט ומיישמים עם מברשת. זה היה חידוש מטורף ודחק הצידה את הזפת שהייתה נהוגה עד אז.
אני יודע שכיום יש כבר חומרים ייעודיים לכך, אבל מפחד שהמחיר שלהם יהיה אי שם למעלה. האם יש להם באמת יתרון גדול על פני התערובת שציינתי, או שאפשר בהחלט ללכת עם האחרונה?
שוב תודה לכל טיפ, שבוע שקט לכולנו.

לפני 4 שעות, natco כתב:

יש ל-mti אגנית 80/80 עם תעלת ניקוז, שמיועדת (גם) להתקנה שטוחה.

יש את המוצרים שלהם בעל חנות קרמיקה שמכבדת את עצמה.

עריכה: זה ניראה לי בדיוק מה שאנחנו צריכים לפרויקט הזה, אבל מדובר באגנית פלסטית והבנתי שאגנית חרס עדיפה.
ההיגיון שלי גם אומר שאגנית כזו (אקרילית) תצטרך תמיכה מושלמת מלמטה, חומר שיחזיק את התבליט התחתון שלה ומזה אני נירתע.
דעות?

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

אני הכי בעד עבודה עצמית. 

אבל בדברים שקשורים בניקוז. ממליץ לקחת בעל מקצוע. כי אם מתברר שיש נזילה בסוף.

בדרך כלל זה יעלה יקר יותר מאשר פירוק והרכבה+ חומרים.

אלא גם טיפול ביבוש המצע וכו'

• אהבתי 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 10 שעות, ירחמיאל כתב:

אני יודע שכיום יש כבר חומרים ייעודיים לכך, אבל מפחד שהמחיר שלהם יהיה אי שם למעלה.

להתקמצן על החלק הכי זניח, בפער, בעלות הכוללת של השיפוץ ולהסתכן בנזילה? זה כמו שאלות החלפת שמן במכונית שעולה 220,000₪...

לא מסתדר מבחינת ניהול סיכונים, גם בנזילה הכי קטנה צריך לפתוח הכול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חבר'ה,
מודה לכם על זמנכם.
לא מדובר בהתקמצנות. שנינו די פנויים לזה, ומדובר בעבודה מענינת לנו (כולל הפסקות בירה) ובטח שלא בחסכון של כסף. פנאי יש בשפע, לא ממהרים (אין דייר שמחכה להיכנס).
לגבי נזילה עתידית - בדיוק בגלל זה אני מעונין באגנית ולא לרצף בקרמיקה ולדאוג לשיפועים שלה ולפוגות.
אני לא הייתי רהוט מספיק: אנחנו נגיע למצב של רצפה נקיה לחלוטין, כולל שאיבה עם שואב. נקלף הקרמיקה ואת כל הדרעק הרטוב שיש מתחתיה, עד להגעה לרצפה של הדירה.
על רצפה זו נמרח אטימה וכמובן גם על הקירות (המקולפים גם הם מהקרמיקה הישנה).
התחברות לניקוז לא תהיה משימה מסובכת, החיבור הבא נמצא קרוב וזמין.

פורסם (נערך)

אחרי שבירה עושים אינסטלציה מבטנים את הכל מנקים טוב ואז עושים גלנץ עם מברשת (מלט עם חול ים וביגי בונד) אחרי שהגלנץ מתייבש עושים איטום עם סיכה 107(עולה 100/150₪) עדיף 2 ידיים אצלי עשיתי יד אחת לבן ויד אחת אפור ככה אני רואה שכיסיתי את הכל כמו שצריך פעמיים, אבל זה מצריך לקנות שתי שקים של סיכה. 

@איציק נ. יוכל להרחיב יותר על הגלנץ 😂😂 

רצף טוב לא אמור להסתבך עם השיפועים מהריצוף ועוד 10+ שנים עושים חידוש לרובה. 

עריכה אחרונה על ידי nisim91
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

במקום אגנית אצף בשיפוע מתאים ושים דלת מקלחון.

+1 . לדעתי אם המטרה של האגנית היא איטום בלבד אז עדיף לך ריצוף משופע שמיושם כמו שצריך עם איטום מתחת. אני צופה יותר נקודות כשל אפשריות באגנית, ותחזוקה יותר בעייתית (בדומה קצת לאמבטיה).

פורסם
לפני שעתיים, innvision כתב:

+1 . לדעתי אם המטרה של האגנית היא איטום בלבד אז עדיף לך ריצוף משופע שמיושם כמו שצריך עם איטום מתחת. אני צופה יותר נקודות כשל אפשריות באגנית, ותחזוקה יותר בעייתית (בדומה קצת לאמבטיה).

אשמח אם תפרט ותיתן דוגמא. דווקא אגנית ניראית לי אטומה יותר.
אילו בעיות למשל יכולות להיות? זהו בדיוק סוג המידע שאני מחפש.
הינחתי כבר קרמיקה בחיי, אבל אגנית מעולם לא.
לגבי תחזוקה וניקוי האגנית - אין לי בעיה עם זה. הדירה הולכת להשכרה.

פורסם

על פניו כן, זה משטח אטום שלם ללא חיבורים, אבל החשש שלי נובע מהחיבור הניקוז מתחת ומהחיבור לרצפה מסביב. בעוד שבמקלחון מרוצף יש לך נקודת ביקורת "חשופה" ורובסטית, מתחת לאגנית יש לך סיפון שמתחבר לניקוז. החלפה של אביק או פתח ניקוז עלולה להסתבך אם אין גישה מלמטה, בעיה שלא קיימת בריצוף משופע. עלולות להתפתח מתחת נזילות ולא תבחין בהן, כמובן שגם בנקודת ביקורת , אבל מתחת לאגנית יש יותר מחברים שלא מבוטנים ולדעתי הסיכוי לכשל גבוה יותר.

מצאתי משהו להמחשה:

https://www.facebook.com/100063719613204/videos/2438210756209176/

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.10.2024 בשעה 13:03, ירחמיאל כתב:

כרגע הקרמיקה ברצפת המקלחת חתוכה במשולשים ומודבקת בשיפוע לכיוון הניקוז, כמו שהיו עושים תמיד.
הוא מעונין לעקור את הכל, ריצפה והקרמיקה בשלושת הקירות, להתקין אגנית ולהדביק קרמיקה חדשה בקירות. כניסת הוילון תישאר.
השאלה שלי היא האם קיימת אגנית שקועה, ללא שוליים גבוהים ע"מ להתקינה בכדי שתהיה בגובה אפס עם הרצפה הקיימת 

היום יש הכל.

גם אגניות "קו 0".

אבל תן לי להתחיל מהסוף: זה עולה הרבה יותר מאגנית רגילה.

השאלה היא עד לאיזה רמה אתם רוצים להעמיק, נשמע שזה הולך להיות "פשוט" אבל בדירות ישנות הפער בין המציאות לתוכנית הוא ברוב המקרים - גדול.

אם אתם לא מתכננים לעשות איטום מתחת למילוי (חול\שומשום), תקנו אגנית. זה לא תעודת ביטוח ל"אין נזילות" אלא פשוט צימצום המקומות שמהם יכולה להתפתח נזילה.

את החיבור לביוב אתה עושה לצד האגנית - לקופסת ביקורת עם מחסום ריח. מאחר ואתם בכל מקרה מגלחים את כל הרצפה והקירות, זה לא בעיה. את היציאה של האגנית אתה מתקין עם צינור קשיח הצידה (או צינור ג'קוזי 40 מ"מ).

בדירות קבלן מה שנהוג לעשות זה לרצף את רוב חדר האמבטיה למעט הריבוע היכן שהאגנית יושבת (פלוס 1-2 אריחים שנמצאים בין האגנית העתידית לקופסת ביקורת [עם מחסום ריח] שצריכה להיות קרובה אליה. אחרי הנחת האגנית ופילוס, מחברים את הצינור לקופסת ביקורת, מבטנים אותו ואז משלימים את האריחים מסביב ועוד אריח או שניים נוספים עד לקופסת ביקורת.

אגנית רגילה אפשר להתקין בקו 0 עם הרצפה - במידה ויש מספיק עומק (ותנאי הכרחי: שתשתית הביוב באמבטיה תהיה עדיין נמוכה מקו יציאת הצינור של האגנית).

אפשר להתקין אגנית גם מעט גבוהה מהרצפה, ואפשר אפילו *על* הרצפה. בכל מקרה חייבים להשאיר לפחות אריח או שניים פתוחים בשביל לחבר את הצינור יציאה מהאגנית ל-מחסום ריח. 

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 9.10.2024 בשעה 13:20, Nemesis כתב:

יש עדיפות להתקנת אגנית קו אפס לעומת ריצוף בשיפוע למניעה של בעיות איטום?

לא. אין שום יתרון מבחינת איטום.

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...