Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה עם קופ"ח כללית?

פוסטים מומלצים

פורסם

אין תורים לרפואה מקצועית, בקושי יש לרופא משפחה.

רופאים מקצועיים בקושי פותחים תאריכים ביומן. במרפאות הפרטיות הם כן מקבלים.

רופאים עושים איתך פינג פונג, רופא משפחה נוזף ברופא לילה על שהפנה אותי בחזרה אליו, רופא ברפואה דחופה נדהם מהטיפול שניתן לי ומעיף אותי מייד למיון שם פותרים את הבעיה שהציקה לי שלושה שבועות בתוך שעתיים.

אשכרה הייתי אצל רופא מומחה היום, והוא מפנה למישהו אחר ואומר לי "בהצלחה למצוא מישהו נורמלי שלא יעיף אותך חזרה לקופה".

זהו פרקתי.

יש קופות עדיפות או שכולם ככה?

יש איזה תקופת אכשרה לחלק מהזכויות?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנסיון של המשפחה המורחבת

אין על מיון.

נכון. מעצבן

נכון לפעמים דורש אישפוז

נכון פחות נוח.

אבל הסיכוי לפתור שם משהו גדול הרבה יותר מאשר אצל רופא בקופה.

להוציא הפניה למיון יחסית לא קשה

אם זה משהו שגדול כל רופא משפחה

תוציא הפניה.

תלך למיון בבוקר (מתי שכל המומחים נמצאים)

תצא מהמיון אחרי כמה שעות אבל שכבר ראו אותך כל סוגי הרופאים שאתה צריך 

עשית את כל הבדיקות

וקיבלת פענוח

הדבר הזה בקופה (בכל קופה.) לוקח לפחות חודש.

• אהבתי 1
  • מעניין 2

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

גם אני בכללית.

אכן בתקופה האחרונה המצב הדרדר קיצונית - לרופא מקצועי מסוג מסוים לא הצלחתי למצוא תור בכלל ב-3 חודשים הקרובים (בכל הארץ!).

לרופא מקצועי מסוג אחר נדרשתי גם להמתין מספר חודשים לתור. הגעתי למצב שאני כבר נוסע שעה + לכיוון בשביל תור לרופא במועד נורמלי.

רופא משפחה תורים זמינים בממוצע שבועיים קדימה בלבד.

זוועה.

• מבאס 1
פורסם

אני גם נמצא בכללית אבל מרפאה של רופאים עצמאיים. זה מה שהיה כשעברתי לאזור המרכז. בחרתי רנדומלית לחלוטין וראיתי שטוב, עכשיו בכלל ביטלו את כל נושא מרפאת רופאים עצמאיים, לפחות איפה שאני נמצא.

עושה איזה פרוצדורה מסוימת ויש לי רופאה מקצועית שיש לה תורים, פעם בכמה חודשים, אז אני צריך לבחור תור של עוד חודשיים ואז להיכנס כל שבוע ולחפש תור יותר קרוב. לפני חודש היה לי רק לנובמבר אז הזמנתי אותו ועכשיו צריך לשבת כל כמה ימים ולבדוק אם יש תור יותר קרוב.

גם אם בוחרים באופציה של קבלת הודעה על תור פנוי שמוקדם ממה שכבר בחרת, לא עובד כל כך. זה עבד לי פעם אחת בלבד וגם זה היה לפני כמה שנים טובות.

בכללי, קופ"ח כללית נמצאת בבעיה תקציבית נוראית, משהו דפוק עם משרד הבריאות וכו'.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

נתחיל בכך שהמונח ״רופא מקצועי״ מרתיח אותי. יש רופא ראשוני (משפחה, ילדים) ויש רופא יועץ, שתי הקבוצות מקצועיות. יש בעיה שברפואה הראשונית מחסור במומחים.

בעיה שניה היא בעיה לאומית - מחסור ברופאים. הגיל הממוצע של רופאים בישראל מעל 55, ולא כל אחד רוצה או יכול לעבוד בהיקף מלא, בוודאי אחרי גיל פרישה. תוסיף לזה בשנה האחרונה גיוס מאסיבי של רופאים לצבא.

והבעיה השלישית היא שכולם רוצים את השירות קרוב לבית. אז הקופות בונות מרפאות ייעוץ בכל מקום, ולפעמים צריך לנסוע ליועץ עוד כמה קילומטרים מעיר גגדולה לעיר קטנה שבה מספר המטופלים לא ממלא את התורים.

ועניין אחרון הוא מנגנון הזימון: יש תקן למספר המטופלים שאפשר להזמין לרופא. אז אם אתה מחפש באפליקציה תראה רק את התורים בתאריכים ובאזורים שהגדרת. תתקשר למוקד - יציעו לך מרפאות גם מחוץ לאיזור, לפעמים נסיעה של 10 דקות תפתח לך אפשרויות שלא הכרת. ואז השוס הגדול - להתקשר ישירות למרפאה המבוקשת. המזכירות מכירות את הרופאים ויודעת מי מהם גמיש ויסכים לקבל מטופל נוסף.

לגבי בדיקות וטיפולים שמצריכים ציוד נוסף הבעיה יותר גדולה, כי לכל פעולה מוקצה זמן לפי האופי שלה, ואם מוקצות 30 דקות זה ברזל, המכונה והטכנאי זקוקים לזמן הזה לביצוע הפעולה, אין כל גמישות.

ואחרון, וחשוב מאוד, הם המטופלים. תופעת ה-no show, אנשים שמזמינים תור ופשוט לא מגיעים, בלי להודיע לאף אחד, כך שהתור לא מתפנה לטובת אחרים. זה יכול לתפוס עשרות אחוזים מהתורים יכול להגיד לך מניסיון אישי שממש לא חריג שמזמינים 20-22 אנשים לבדיקה ומגיעים 15, וזה אחרי שהם מקבלים תזכורות אוטומטיות ואפילו אישיות מהמזכירה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעיית התורים זו בעיה ידועה בכל הקופות.

אני במכבי וזה הרבה עניין של מזל. לפעמים אני מקבל תור מהיום להיום לרופא מומחה (סליחה ספריאל, הכוונה היא לא שרופאי משפחה לא מומחים אבל הם מומחים בניהול התיק הרפואי שלי ולא בתחום ספציפי צר שאותו אני צריך) ממש ליד הבית, לפעמים בעיר קרובה (יש אופציה לחפש לפי תור קרוב בכל הארץ) ולפעמים צריך ללחוץ.

כששברתי יד  רצו לשלוח אותי לרופא ביבנה כי "אין תורים". הסברתי שאני לא נוהג מחוץ לעיר עם גבס טרי ושאין לי בעיה אם הם לוקחים ומחזירים אותי. שעה ורבע על השעון של לחץ ואי נכונות להתפשר תוך הבהרה שאחרי 55 שנים של תשלום כולל ביטוחים משלימים זו לא בעיה שלי ומצידי שישלחו אותי על חשבונם לאורטופד פרטי או למרפאות חוץ הניבו תור ליד הבית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הכוונה רופא מומחה. ברור שכולם מקצועים. זה פשוט טעות תמימה.

אבל הנה בעיה, אתמול הייתי אצל רופא מומחה. עכשיו אני משוייך אליו לשלושה חודשים אבל אין לו תורים. בהורדת הסינון של עיר אני מקבל רשימה של 50 רופאים, 44 ראשונים ללא תורים, שישה אחרונים ברשימה אין תורים אבל יש אפשרות להכנס לרשימת המתנה.כאשר אני מנסה להרשם אני מקבל הודעה שנרשמתי בעבר.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

פורסם

אז תתקשר למרפאה. תשב 15 דקות על ה-IVR אבל תגיע למזכירה שמכירה את המטריה, תוכל למצוא תור, ואפילו לעקוף את ה״שיוך״. 

ולגבי המינוח - ״מומחה״ הוא רופא שעבר הכשרה מסויימת (נמשכת בין 4-10 שנים) ועבר מבחנים שמקנים לו את התואר. זה כולל רופאים ראשוניים (משפחה, ילדים) ויועצים. יותר מזה, בין המומחים יש בעלי ״התמחות על״ - למשל אורתופד שהתמחה בכירורגיית כף יד, ויש מומחים שהשתלמו בתחום ספציפי גם אם לא קיימת בו מומחיות פורמלית, למשל קרדיולוג שעוסק בצנתורים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 55 דקות, Coro כתב:

הכוונה רופא מומחה. ברור שכולם מקצועים. זה פשוט טעות תמימה.

אבל הנה בעיה, אתמול הייתי אצל רופא מומחה. עכשיו אני משוייך אליו לשלושה חודשים אבל אין לו תורים. בהורדת הסינון של עיר אני מקבל רשימה של 50 רופאים, 44 ראשונים ללא תורים, שישה אחרונים ברשימה אין תורים אבל יש אפשרות להכנס לרשימת המתנה.כאשר אני מנסה להרשם אני מקבל הודעה שנרשמתי בעבר.

אין לך בכללית אפשאות לסדר לפי תור קרוב פנוי?

לפעמים יש רופא שעובד מטר ממך ויש לו מרפאות נוספות עם תורים קרובים. אתה מתחיל אצלו במרפאה המרוחקת וממשיך ליד הבית.

פורסם
לפני 10 שעות, om2 כתב:

מנסיון של המשפחה המורחבת

אין על מיון.

מצטרף ומחזק. המצב של התורים רע בכל הקופות. אם אתה מגיע למיון במצב אומלל מספיק ולא בשעות עומס - תוך כמה שעות מסדרים אותך וזהו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

נושא התורים - לדעתי זו מדיניות *כלכלית* של מערכת הבריאות שדוחפת את מי שידו משגת לרפואה הפרטית (החל מהביטוחים המשלימים, דרך ביטוחי הבריאות ועד לרפואה הפרטית הישירה). הרי אם כל מי שצריך שירות מקבל אותו מתישהו, אין פה "חסכון". החסכון הוא על אלו שמתייאשים/מוותרים/הולכים לרפואה פרטית. קראו לזה מס בריאות סמוי. 
ומי שלא יכול לשלם, שיחכה / שיכתת רגליו / שימות.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

זו מדיניות ההרעבה של האוצר.

אגב, שכחתי עוד משהו מהימים האחרונים - סגירת מרפאות חסרות מרחבים מוגנים. זה כולל גם מרפאות גדולות.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 11 שעות, om2 כתב:

מנסיון של המשפחה המורחבת

אין על מיון.

נכון. מעצבן

נכון לפעמים דורש אישפוז

נכון פחות נוח.

אבל הסיכוי לפתור שם משהו גדול הרבה יותר מאשר אצל רופא בקופה.

כבעל ניסיון רב במיון זה תלוי שעות ומזל.

יש מקרים תיפול על מקצוענים ותקבל טיפול מצויין ויש כאלה שתיפול על סנדלרים.

אני מסתובב עם חתיכת מחט בכף הרגל אחרי שבניתוח במיון שברו אותה והוציאו רק חלק בלי לשים לב (התגלתה בצילום אחרי חצי שנה של כאבים) ומצד שני בביקור האחרון שעה וחצי מהמחסום של החניון עד שהייתי בחוץ עם גבס על היד, צילום ושאיבת שטף דם מהברך וצילום כף רגל שניה.

• מבאס 1

פורסם

קל ופשוט.

לא הגעת לתור בפעם הראשונה במהלך השנה...  100 שקל

פעם שניה 250

פעם שלישית וצפונה 1000 שקל לכל תור שלא הגעת אליו

לקופות חסר כסף?

יש תורים מבזבזים?

1+1=2

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה ספיריאל, הנציגים של כללית אכן הציעו כמה תורים בטווח של שבועיים עד חודשיים, שלא היו זמינים באתר.

אני חושב שבכללית יש איזה קנס סמלי אם הלקוח לא מגיע לתור.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

• תוכן חדש...