Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה עם קופ"ח כללית?

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

נתחיל בכך שהמונח ״רופא מקצועי״ מרתיח אותי

סלח לי, מקבל את התיקון..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

אני מוכרח לומר... תמיד הסתכלתי על רופאים בהערכה. לא משנה כמה הוא נראה מוזר\שוקיסט או סתם נודניק אמרתי לעצמי - אם הוא עבר בחינות לרפואה ומשמש כרופא כנראה שהוא בן אדם רציני.

עשיתי המון מילואים בשנה האחרונה ו(וכנראה שעוד היד נטויה...) ויצא לי להיות המון עם הרופאים הגדודיים + 5 סטודנטי רפואה בשנה 5-6.

מה אני אגיד? לא כולם העפרון הכי מחודד במגירה...

עריכה אחרונה על ידי taranta
פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@Liviur לפני מספר שנים נתקלתי במקרה הפוך, ישראלי שחי בארה"ב וציין שהשירות (הציבורי) שקיבל בישראל עדיף על השירות שקיבל מהביטוח האמריקאי.

אני מאמין שבדיוק כמו בישראל - איכות השירות מאוד נקודתית.

בארה״ב - לטוב או לרע - אתה בוחר את סוג השירות שאתה מקבל בבחירת הביטוח הרפואי.

יש שירותים מקבילים ודומים לקופות חולים (נקראים HMO) , ויש כאלו שדומים מאוד לביטוחים פרטיים שהכל נכלל בהם (לרוב PPO).

הראשון מאוד תלוי ברשת + ברופאים שעובדים בהם -> אבל מגביל לצורה ידועה לגמרי את העלויות.

השני מאפשר בחירה ברשת ומחוץ לרשת -> אבל המקסימום שתוציא במקרה של Oh shit גבוהה משמעותית.

מהמר שעל זה הוא סיפר - ואז זה לא נקודתי - אלא גם תלוי בחירה אישית.

(אני עם ילדים בוחר בשירות השני - זה פותח גם כיסוי - גם אם חלקי יותר בעלות - לרופאים פרטיים לגמרי כנגד קבלה)

במקרה שלי - אין שום השוואה בין השירות שאני קבלתי פה ובארץ. הכי יוצא דופן זה היה בזמן הלידה שהשירות , מעקב , בדיקות , חדר לידה והחדר אח״כ היה לגמרי ברמה שונה ל ג מ ר י אפילו ממלונית וכו בארץ.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 2 דקות, taranta כתב:

לא כולם העפרון הכי מחודד במגירה...

בגלל זה אנחנו צריכים את מחנה נתן..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 דקות, taranta כתב:

מה אני אגיד? לא כולם העפרון הכי מחודד במגירה...

אני לא צריך רופא שפיץ ואיש שיחה אלא איש מקצוע .

הוא יכול להיות דביל גמור בשאר התחומים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 28 דקות, taranta כתב:

ראיתי את זה קורה יותר מפעם אחת.

בהחלט קורה.
בקרתי פעם במיון, אחד הממתינים התחיל להעלות טונים ולעשות מהומה מול האחות האחראית שהוא מחכה הרבה זמן ושהיא מכניסה אנשים שהיא מכירה. קראו לבטחון שהשקיט את הבחור.

אחרי זה התברר שזה נכון, שמעתי את אותה אחות בעצמה מודה (חשבה שלא שומעים), שהכניסה מאבטח של בית החולים בלי תור. 

במקרה כזה היא לא יכולה לבוא בטענות לחולה כועס שמוציא עליה את העצבים, קיבלה אותם בצדק.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

ספריאל,  אין בעיה עם מתמחה אבל תגיד לי לפני כדי שאוכל להחליט אם מתאים לי או לא.

@taranta יש שיקולים של דחיפות. לפעמים אדם חייב רופא מעכיו לעכשיו ואז מכניסים אותו בלי תור.  גם אני נכנסתי בלי תור מספר פעמים במקרים שלא סבלו דיחוי.

זה הקטע של מערכת ציבורית. אחד מתפקידיה הוא הכשרת הצוותים. לא רק הרופאים. תמצא בהם את האנשים בהכשרה במקצועות הרפואה השונים. אתה חושב שכל פיזיותרפיסט שאליו תזמין תור יהיה הותיק שיכול ללמד את האורתופדים? תמצא סטודנטים (שעובדים תחת הדרכה ופיקוח), תמצא פיזיותרפיסטים בתחילת הקריירה, וגם את זקני העדה.

ולגבי רופאים - במרפאות הקהילה בדרך כלל יהיה מדובר בבעלי תואר מומחה. במרפאות חוץ ובמרפאות קהילה שהן שלוחות של בתי החולים או משולבות איתם תמצא פה ושם גם מתמחים, בדרך כלל בשלבים היותר מתקדמים של ההתמחות, לפחות אחרי מבחן "שלב א'".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בבתי חולים תמיד כשהיה מדובר בסטאזר או מתמחה עידכנו וביקשו את הסכמתי (וגם קיבלו אותה). אין לי בעיה עם מתמחה שעובד תחת השגחה אבל עדיין ההחלטה היא שלי 

פורסם
לפני 7 שעות, פינדר כתב:

הבן שלי היה צריך לראות רופא מומחה בתחום ספציפי. יש רק אחת כזו, עצמאית, בכל האיזור והתורים לעוד חודשים. פעמיים אשתי קבעה תור וכשהגיע המועד צץ  משהו והיא התקשרה לבטל, כמה שעות לפני. בפעם השניה המזכירה מאוד כעסה ואמרה שלא תיתן לה לקבוע תור שוב.

תראה, לא בקטע רע ובלי להיכנס לכם לקישקע, אבל אני באמת לא מבין מה כבר יכול להיות שאתה קובע משהו מיוחד ומאוד חשוב לך מראש ואז מבטל אבל רק כמה שעות לפני. זה אומר שזה בלתם מאוד רציני ברגע האחרון.

ואם כן, אז אין מזל, וצריך לטעמי לשלם את העלות/קנס. מה לעשות, בצד השני יש גם בן אדם, יותר מזה, יש צד ג' שממתין לתור ויכול לנצל את הביטול במקום "שילך לפח".

לפני 3 שעות, Liviur כתב:

כולל האבחנה של הגאוט לדוגמא שיש לי -> ששנים טיילתי סביב רופאים כדי להבין את הבעיה בארץ

זאת הזייה אלא אם כן זה מקרה מיוחד.

בכלליות אבל (וספריאל ידלק פה עלי) יש הרבה רופאים בינוניים ומטה שאפשר להחליף אותם ב AI - גם עם כמה שהוא צולע עכשיו. 

אם זה מקל עליכם, המערכת ההולנדית גם דפוקה עם רופאים לא משהו. מצד שני העלות היא רק 180 יורו לחודש...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 18 דקות, David32 כתב:

מה כבר יכול להיות שאתה קובע משהו מיוחד ומאוד חשוב לך מראש

תראה, זה לא מצב חירום, כן? אחרת לא היינו מחכים כמה חודשים. לא רוצה לפרט פה, אבל זה משהו שמציק ודורש בדיקה וגם לא בטוח שהרופאה הספציפית הזו תעזור, או שזה בכלל הכיוון הרפואי הרצוי.

אם היה תור בזמן נורמלי, היינו מסיימים עם זה לפני שנה. במקרה הזה זה פשוט התמסמס בלי שקיבלנו תשובה ובלי למצות את הכיוון הרפואי הזה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 50 דקות, David32 כתב:

יש אבחנות שנופלות בין הכיסאות וצריך פשוט מזל.

אני צלעתי יותר משנתיים בגלל דלקת בגידים בקרסול. 

הלכתי למומחה שדלח אותי לניתוח אבל בגלל מחסור בזמן לא עשיתי. הלכתי למומחה אחר שנתן את אותה האבלנה ואותו הניתוח ושוב לא היה לי זמן. בפעם השלישית הלכתי לרופא צעיר (זה עם התור הראשון הפנוי) ששלח אותי לבדיקות ואחרי יומיים הרים טלפון ואמר לי שקרא את התיק, ראה את הבדיקות ובגלל שכל רגל שלי דפוקה בצורה אחרת (בימין יש לי חתיכת מחט בכף הרגל ובשמאל פיצחתי את האגן על המפרק) היציבה שלי לא טובה.

אמר לי להחךיף נעליים, לעשות מדרסים ולא למשוך נעל יותר מחצי שנה ותוך מספר חודשים הכל יעבור.

מדרסים לא עשיתי אבל תוך חודש הרגשתי שיפור וחצי שנה אחרי לא נשאר זכר לכאבים ולצליעה.

• אהבתי 1

פורסם

@Night Driver בבית החולים יבקשו את רשותך להבדק על ידי סטודנט. בדרך כלל סטז׳ר יציג עצמו ככזה, מתמחים הם עמוד השדרה של העבודה השוטפת והם יהיו אלה שיטפלו בך. זה יכול להיות מתמחה ביומו הראשון בהתמחות או מתמחה בכיו חודשיים לפני מבחני שלב ב׳ (יום לפני שהוא יוצא לחופשת לימודים). כמובן שגם הין המתמחים יש היררכיה, ובכלל, לכל רופא מוגדרות סמכויות, החל ממי רשאי להחליט לאשפז חולה וכלה במי רשאי לבצע ניתוח מסוג מסויים. כמובן שהמתמחה הצעיר יעבוד תמיד תחת פיקוח, מתמחה בכיר יכול, במקרים רבים, להיות עצמאי לחלוטין.

@David32 ההכרות שלי עם מערכת הבריאות ההולנדית היא שבועיים בחילופי סטודנטים ברוטרדם ב-1980. אבל האנקדוטה שלי היא שכשדוד שלי בהאג פיתח סיבוך שלאחר ניתוח בשבת המנתח לא טרח לבוא לבדוק אותו עד אחרי סוף השבוע (יום שני), זה עלה בחייו. כאשר אני, כמתמחה בישראל, הייתי מתקשר לכונן הבכיר ומבקש שיגיע הוא היה מתייצב תוך 15 דקות.

• מבאס 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, David32 כתב:

זו לא אבחנה טריוויאלית אבל גם לא נדירה בטירוף - הרופאת משפחה היותר מנוסה פה + ידעה בצורה נכונה לאבחן pattern ולשלוח אותי למומחה המתאים ולבדיקה המתאימה (+ צוות מעולה במרפאה לרפואה דחופה שתוך חצי שעה העביר אותי ממצב של קביים ולא יכול לישון או ללכת למצב שיום אחרי אני הולך נורמאלי!) בזמן אמת ותוך שבועיים היתה לי אבחנה שהורידה לי את האיכות חיים שנים + פתרון טריוויאלי + תרופה לשוטף + תרופה לחירום שמאז + הידע שיש לי עכשיו -> שינו את כל ההתמודדות שלי עם זה.

אחרת מצב טוב שהייתי מגיע להחמרה לרמה שבמקום בן אדם בריא הייתי בגילי עם מגבלות תנועה.

בארץ עברתי כמה מומחים עם כיוון לא נכון + חודשים בין מומחה למומחה + בין הבדיקות שבגלל שלא נעשו בזמן התקף - לא זיהו כלום.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בדיוק הייתי צריך תור לאיזה רופא מומחה.
הרבה עניין של מזל קודם כל.
דבר שני בכללית יש אופציה לשלם 150 שקל ואז יש עוד רופאים מומחים שיקבלו אותך, כן מעצבן לשלם שוב אחרי כל הכסף שאני משלם גם ככה אבל מצד שני רציתי לסיים עם זה.
ביקשתי מהמוקד שלהם שישלחו לי את כל הרופאים בערים X Y Z, כמה שיחות עד שהגעתי למרפאה ששאלה אותי אם אני רוצה להגיע היום בסוף היום.
הלכתי לשם, קיבל אותי אחלה רופא, שילמתי 150 שקל וסיימתי עם זה עד לפעם הבאה.

לגבי מי שהמליץ על מיון, החוויה שלי שונה מאוד, גם במיון אם הרופא המומחה שאתה מחכה לו הוא היחיד בבית החולים והוא בדיוק עסוק בהחייאה (סיפור אמיתי), למרות שלא ברור מה הקשר של בוחן כליות משש ביצים להחייאות, אתה עלול לחכות לו 8 שעות... (אגב לא ברור לי איך החייאה יכולה להימשך שעות).

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...