Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה עם קופ"ח כללית?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 שעות, guya72 כתב:

לא הבנתי (ברצינות). האם אתה יכול לנסח מחדש ?

בוחן כליות ממשש ביצים = אורולוג.
לא מבין למה האורולוג היחיד בבית החולים צריך לעשות החייאה במשך 7-8 שעות. אין רופא אחר שיש לו יתירות בבית החולים שיכול לעשות את זה?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

לא מבין למה האורולוג היחיד בבית החולים צריך לעשות החייאה במשך 7-8 שעות.

אינני יודע אם זה נכנס כבר לארץ, לכן זה רק בגדר ניחוש.

יתכן שהוא שימש בתור אחראי/ מנהל החייאה. תיזמן שם את שאר הצוות.

במידה ותפקיד זה עדיין לא נכנס לארץ, יתכן שהוא פשוט שובץ לצוות החייאה.

אין רופא אחר שיש לו יתירות בבית החולים שיכול לעשות את זה?

דווקא יש עדיפות לרופא מיותר ולא אחד שיש לו תפקיד משמעותי (אם כי יש לו יתירות) - אם הוא בכלל קיים.

נכון שזה פוגע ב"חוויית המטופל" אך זה משפר את התפקודיות של ביה"ח (מאחר ואותו רופא עם יתירות, אם הוא בכלל קיים, עסוק במטופלים שמצבם דורש תשומת לב יותר גדולה).

אני חוזר ומדגיש - לא בהכרח קיים רופא כזה עם יתירות, במיוחד כאשר בי"ח מתופעל ע"י מתמחים ואז מחזיקים צוות הכרחי מינימלי.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אין רופא אחר שיש לו יתירות בבית החולים שיכול לעשות את זה?

יתירות? אני לא יודע האם לצחוק או לבכות. המערכת הזו בחסר כח אדם כרוני, כולל בתקני התורנויות. אז אם יש לך מזל תגיע בשעה של תורנות רגועה, אבל הסיכוי שלך ליפול על תורנות עמוסה, כשהתורן מבלה לא רק במחלקה אלא גם בחדר הניתוחים, גבוה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לרוב לכול מרפאה יש X שעות לכול רופא
מתוכן רק חלק קטן פתוח למוקד זימון תורים ואף חלק קטן יותר לזימון תורים דרך האינרטנט.
יש גם רופאים שלא ניתן לקבוע להם תור דרך המוקד או דרך האתר וזה נטו פתוח דרך המרפאה עצמה.

עדיף לצלצל למרפאה עצמה ולברר פעם הבאה ישירות מולם.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
בתאריך 28.9.2024 בשעה 14:05, sperial כתב:

יתירות? אני לא יודע האם לצחוק או לבכות. המערכת הזו בחסר כח אדם כרוני, כולל בתקני התורנויות. אז אם יש לך מזל תגיע בשעה של תורנות רגועה, אבל הסיכוי שלך ליפול על תורנות עמוסה, כשהתורן מבלה לא רק במחלקה אלא גם בחדר הניתוחים, גבוה.

בדיוק קראתי היום כתבה על זה ש-70% מהרופאים החדשים בישראל למדו בחו״ל, כולל במדינות שאני לא בטוח מה טיב ההכשרה בהן. ואם הבנתי נכון, המדינה גם הולכת לפעול כדי להקשות על מי שלומד במסלול כזה בהמשך. ואז כמובן שנזכרתי בכל הויכוחים שהיו לנו פה על המקצוע הזה והתנהלותו כסוג של קסטה, עם חסמי כניסה סופר גבוהים. גם בכתבה זה מופיע, עם הסברים שרופא צריך להיות גם מומחה לסביבה שלו, לדעת להתייחס שונה לחילונים, חרדים, ערבים. לא יודע עד כמה זה פוגש את המציאות בפועל. מהניסיון שלי לא כ״כ. אני יכול, כמובן, להבין את הצד של הרופאים בסיפור. אני גם נהנה מהאקסקלוסיביות היחסית במקצוע שלי. ובכל זאת, ללא רפורמה כלשהי בלימודי רפואה, או יחס למקצוע, ועם פסילה של בוגרי פקולטות ממקומות לא מאוד נחשבים בחול - כנראה שמצבנו יהיה מאוד רע.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 25.9.2024 בשעה 19:36, taranta כתב:

אני מוכרח לומר... תמיד הסתכלתי על רופאים בהערכה. לא משנה כמה הוא נראה מוזר\שוקיסט או סתם נודניק אמרתי לעצמי - אם הוא עבר בחינות לרפואה ומשמש כרופא כנראה שהוא בן אדם רציני.

עשיתי המון מילואים בשנה האחרונה ו(וכנראה שעוד היד נטויה...) ויצא לי להיות המון עם הרופאים הגדודיים + 5 סטודנטי רפואה בשנה 5-6.

מה אני אגיד? לא כולם העפרון הכי מחודד במגירה...

הליצן הכי גדול מכולם באמת למד במדינה מזרח אירופאית כלשהי.

פורסם

בהכשרת רופאים יש איזה מעגל קסמים - חוסר מקומות הכשרה, מה שנקרא ״שדות קליניים״ - מכשירים פחות רופאים - יש לרופאים הקיימים פחות זמן לכל דבר, כולל הוראה - חוסר שדות קליניים וחוזר חלילה.

ואתה יודע כמה משרד האוצר אוהב להקציב כספים.

לגבי בחירת סטודנטים לרפואה - אין לי מושג איך מנבאים מי יצליח בלימודי הרפואה (ובקריירה המקצועית). לפני המון שנים דיברתי עם מי שהיה ראש ועדת הקבלה הכלל טכניונית, שהיה פרופסור למתמטיקה. מבחינתו היה קריטריון אחד למי יצליח בטכניון: ציון הבגרות במתמטיקה (כנראה לא כולל ארכיטקטורה ורפואה, שהיתה מצטרפת חדשה לטכניון). אבל רפואה מקצוע מאוד גמיש, אתה רואה רופאים מעולים מפקולטות עם דגשים מדעיים וגם מפקולטות עם דגשים הומניסטיים. 

הוסף לכך שלוש בעיות:

1. יוקרת המקצוע, בין יהודים, בירידה. אמא רוצה שהדור הבא יהיה מהנדס.

2. המקצוע הופך של נשים. אז מקצועית אין בכך כל רע, אבל מבחינת ההתייחסות של הרשויות אליו זה פוגע בו, כמו, נניח, חינוך.

3. הבעיה המרכזית עם בוגרי חו״ל היא שאתה לא יודע מה איכות הלימודים, כיוון שככל הנראה יש מקומות בהם לומדים תאוריה אבל אפשר להתחמק מהלימודים מול מיטת החולה, וכנראה שיש מקומות בהם אפשר להשיג תואר MD כמו שכמה עובדי מדינה השיגו תארים מפוקפקים. כנראה שיש אוניברסיטאות עם הוראה מעולה ויש גרועות, וכך גם סטודנטים, ואין לך כל פיקוח על כך. כי גם אם אתה עובר מבחני רישוי אז ענית נכון על 200 שאלות MCQ, אבל לא הוכחת שאתה יודע למשש כבד. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

וכנראה שיש מקומות בהם אפשר להשיג תואר MD כמו שכמה עובדי מדינה השיגו תארים מפוקפקים.

בוא נגיד שיש בטלגרם סוחרים ישראליים שמתעסקים בזה.

כמובן ששלחתי למשטרה את הערוצים הללו אבל לא נראה לי שעשו עם זה משהו אבל כן ראיתי שעשו משהו כשמדובר ברשיונות לנשק..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

רמת דיוק: חיל האוויר. 

כל כך מדויק הקטע של בני ברק, הייתי צריך לעשות בדיקה כלשהיא, רנדומלית הלכתי על בני ברק כי זה היה הכי קרוב.

בדיעבד הבנתי שהמכון שבחרתי בו, בוא נגיד שזה יותר פס ייצור מאשר מכון בדיקות. התנהלות מטומטמת לחלוטין, שהיה מספיק שיזרקו על הקירות קצת פיסות נייר שמסבירות על התור, איך להתנהל, מה לעשות וכו'. כמו כל מכון בדיקה שיש שכל למי שמפעיל אותו.

הביקורות בגוגל, לא היו מעודדות בכלל. ברמות שזה הפחיד אותי אבל המזל שקראתי שם על השירות הביזיוני הזה.

היו לי כמה טעויות אבל נראה לי שעשיתי את זה סביר ואני מקווה שהרופאה היועצת קיבלה את הניירת מהמכון בדיקה.

לבסוף גם השארתי ביקורת בגוגל על המכון הזה, אחרת אנשים הולכים לאיבוד שם.

מעדכן: הצלחתי להקדים שוב פעם בחודש. זה עניין של לבדוק אחת לכמה ימים.

• מבאס 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 7 דקות, DareDevil כתב:

ואני מקווה שהרופאה היועצת קיבלה את הניירת מהמכון בדיקה.

טעות!

אף פעם אל תסמוך על כך שרופא יקבל תוצאות ויתייחס אליהן. יש לכך שתי סיבות:

1. לפעמים ממשקי מחשב מפקששים. לא כל בדיקה בכל מכון/מרפאה/בית חולים מתממשקת לדואר, או שהזמנת הבדיקה נעשית על ידי רופא אחר והיא תחזור אליו. כלל ברזל - כשאתה מבצע בדיקה (או סדרת בדיקות) תמיד קבע בסופה פגישה עם הרופא, רצוי פרונטלית אם כי לעתים אפשר טלפונית.

2. הרבה רופאים טובעים בתוצאות בדיקות. זה בעייתי במיוחד אצל הראשוניים שכל בוקר מקבלים מבול של בדיקות, כך שהם בהחלט עלולים לפספס דברים. כשאתה יושב מולם הם הרבה יותר מרוכזים.

ועוד כמה עצות, מהצד השני של השולחן:

1. הביטוי המקובל על החולים הוא ׳הכל במחשב״. אז במציאות לא הכל נמצא במערכת, ויש תקלות תקשורת וסייבר וסתם מסמך שמתחבא באיזו תיקיה לא מוכרת, אז להחזיק קלסר עם כל המסמכים (ובתיק גם כיס למדיה כמו צילומים ודיסקים), וכשאתה הולך למרפאה לקחת את הקלסר. חשוב במיוחד לשמור ולהביא בדיקות שמבוצעות במכשירים שאינם מקושרים למערכת והפלט שלהן הוא ההעתק היחיד הקיים, ובמקרים רבים הרופא ירצה להשוות לבדיקות קודמות.

2. אם אתה לוקח תרופות קבועות לצלם את הקופסאות בטלפון. וגם מידע חשוב, למשל בדיקות קודמות שאתה יודע שרופאים ירצו להשוות לחדשות. נדמה לי שלמד״א יש אפליקציה לצורך זה, אם כי לא בדקתי אותה.

3. הסיטואציה בביקור במרפאה מלחיצה, והניסיון מראה שחולים קולטים רק חלק קטן מההסברים. וזה אם הרופא סבלני, עכשיו חשוב על רופא שרואה על המסך שיש לו 6 ממתינים, או שסתם לא יודע להסביר, ואתה יוצא מבולבל. אז הכן מראש שאלות ואל תתבייש לשאול מה שלא מובן לך. מצד שני גם אל תרגיז את הרופא, כבר נתקלתי בחולים (או בני משפחה) שמקליטים את המפגש או מריצים חיפושים בגוגל תוך כדי השיחה, לא בדיוק משהו שיפיק תגובה חיובית מהרופא.

4. לפעמים יש אנשי צוות נוספים שיכולים להקדיש זמן להדרכה, למשל אחיות. בדוק אם יש שירות כזה.  

5. השתדל לדאוג לרצף טיפולי, דילוג בין רופאים גורר טיפול לא עקבי, כי כל רופא (או צוות) ושיטותיו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

עכשיו חשוב על רופא שרואה על המסך שיש לו 6 ממתינים, או שסתם לא יודע להסביר

היתה לי רופאת משפחה שהגעתי אליה ללא תור אחרי שחרור מאשפוז עם אבן בכליה ורשימת תרופות שנתנו לי שם ונפלתי על יום עם המון ממתינים.

בשלב מסויים היא יצאה וביקשה ממי שאין לו תור לקבוע תור ליום אחר אז ניגשתי, הסברתי לה את המצב וביקשתי רק דקה שתעבור על התרופות.

אמרה לי להמתין ואחרי 3 דקות קראה לי. אמרתי לה שאני מבין שיש עומס ושרק תעבור ותנחה אותי מה חייבים ומה מטפל רק בתסמינים.

היא אמרה לי שאני אשב פה כמה שצריך וזה שיש עוד ממתינים לא אומר שלא מגיע לי את כל היחס והזמן הדרוש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

1. לפעמים ממשקי מחשב מפקששים. לא כל בדיקה בכל מכון/מרפאה/בית חולים מתממשקת לדואר, או שהזמנת הבדיקה נעשית על ידי רופא אחר והיא תחזור אליו. כלל ברזל - כשאתה מבצע בדיקה (או סדרת בדיקות) תמיד קבע בסופה פגישה עם הרופא, רצוי פרונטלית אם כי לעתים אפשר טלפונית.

2. הרבה רופאים טובעים בתוצאות בדיקות. זה בעייתי במיוחד אצל הראשוניים שכל בוקר מקבלים מבול של בדיקות, כך שהם בהחלט עלולים לפספס דברים. כשאתה יושב מולם הם הרבה יותר מרוכזים.

הכוונה שלי הייתה שהמכון שולח את התוצאות ישירות למרפאה, אני הזמנתי כבר תור לרופאה, אני לא מצפה ממנה שיהיה לה זמן לבדוק את הבדיקות..

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...