Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה עם קופ"ח כללית?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

קל ופשוט.

לא הגעת לתור בפעם הראשונה במהלך השנה...  100 שקל

פעם שניה 250

פעם שלישית וצפונה 1000 שקל לכל תור שלא הגעת אליו

לקופות חסר כסף?

יש תורים מבזבזים?

1+1=2

יפה בתיאוריה.

במעשה. אני לא בטוח שחוקי.

מה גם שלחלק נכבד מהאוכלוסייה אין ביטוח משלים אז הם לא משלמים עם כ"א לקופה.

אז לך תתחיל לגבות כסף 

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אז זו ההזדמנות לחוקק משהו שהוא וין וין

ולמי שאין כסף, או הוראת קבע לא יוכל לקבל טיפול עד שיסדיר את חובו

ולמי שאין כסף... אז ממש כדאי שיקפיד להגיע לתורים שקבע
זה אשכרה צדק חברתי!
כשזה יכאב בכיס, אנשים לא יזלזלו בתורים 
בגלל אנשים כאלו, לי אין תור!

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לגבי חיוב ב-no show - לא קורה אפילו בארה"ב שבה כל דקה של איש צוות רפואי מתומחרת בדולרים וסנטים. יש עם זה בעיות אתיות קשות, ויש גם אחוז של אי הופעה "מוצדקת" - למשל מישהו שאושפז בין ההזמנה לביקור.

אגב, אין קשר הין הביטוח המשלים לבין דרך החיוב במרפאה. אתה יכול להסדיר הוראת קבע בכרטיס אשראי בלי לשלם לשב"נ, אתה יכול לרכוש שב"נ (שהוא ביטוח פרטי לכל דבר ועניין, הקופה רק מתווכת) בלי לאשר לקופה חיוב אוטומטי. יותר מזה, לפני כל חיוב הפקידה תשאל אותך האם לחייב את החשבון ישירות, ואתה יכול להחליט לשלם במזומן או בכרטיס במקום.

@סולל הדרך אז המוזמן יבטל את ההזמנה חצי שעה לפני התור. התור ישאר אבוד. מניסיון - גם זה קורה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

באמת חוצפה של אנשים שקובעים תור לרופא בעוד שלושה חודשים ואז שוכחים\לא יכולים להגיע\הכאב עבר\החולה נפטר ולא מבטלים.

הבן שלי היה צריך לראות רופא מומחה בתחום ספציפי. יש רק אחת כזו, עצמאית, בכל האיזור והתורים לעוד חודשים. פעמיים אשתי קבעה תור וכשהגיע המועד צץ  משהו והיא התקשרה לבטל, כמה שעות לפני. בפעם השניה המזכירה מאוד כעסה ואמרה שלא תיתן לה לקבוע תור שוב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בכל זאת... ולא יעזור ויש גם שיפוטיות.

נקבע תור לרופא מומחה לעוד חודשים, לא מתייצבים לתור בגלל שקרה משהו.

נקבע תור חדש לעוד חודשיים, עברו במצטבר כבר ארבעה חודשים ושוב לא מתייצבים בגלל שקרה משהו.

אם נקבע תור נוסף, הוא יוצא כבר חצי שנה מאז שהיינו זקוקים לתור.

אז האם התור לא מספיק חשוב? או שבאמת ממש ממש הילד לא יכול להגיע לתור ואי אפשר לשלוח אותו למרפאה אפילו אם זה יהייה עם דוד ולא דווקא עם הוריו.

פורסם

ביטול עד יום עבודה לפני מאפשר להכניס מקרים דחופים או מי נרשם לרשימות המתנה.

זה עוד צד של הישראלי היפה

זה שנוסע על השוליים בפקק

זה שנוסע ועוקף דרך נתיב התחבורה הציבורית

זה שנוסע על אי תנועה

זה שעוקף את כל הפקק במסלול אחר ואז נדחף

כולם על הז׳ שלו... גם התור לקופת חולים, זה אותו הטייפ קאסט.

עצוב, באמת עצוב. אף אחד לא אכפת לו הזולת 

וכבר כתבתי לא פעם, ענישה, ענישה ועוד ענישה.

רק ככה לומדים להתנהג בציבור.

ולאנשים נורמטיביים, יהיה פה גן עדן.

• אהבתי 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 1 דקה, סולל הדרך כתב:

זה עוד צד של הישראלי היפה

זה שנוסע על השוליים בפקק

זה שנוסע ועוקף דרך נתיב התחבורה הציבורית

זה שנוסע על אי תנועה

זה שעוקף את כל הפקק במסלול אחר ואז נדחף

כולם על הז׳ שלו... גם התור לקופת חולים, זה אותו הטייפ קאסט.

זה בדיוק אני. אחד לאחד.

לפני 6 דקות, Ron Poh כתב:

אפילו אם זה יהייה עם דוד ולא דווקא עם הוריו

בשני המקרים התור בוטל בגלל דברים שקשורים לילד ולא להורים.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

זה בדיוק אני. אחד לאחד.

בשני המקרים התור בוטל בגלל דברים שקשורים לילד ולא להורים.

אני לא כתבתי את הדברים אל או עליך

אלא כאמרה כללית

ואני לא שופט מקרה פרטי אלא דרך חיים של ציבור שלם

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

צרה ידועה. משלמים הון במס בריאות ובסוף ביטוח פרטי שעולה 10% ממנו נותן לך תור באותו שבוע.

דיברו על NOSHOW, בעיני זה בקטנה. ממילא מגדירים 5 דקות למטופל (הזיה) אז כל NOSHOW מאפשר זמן טיפול נורמלי בשאר המטופלים.

יש תופעה בזויה שנתקלתי בה לא פעם ולא פעם - אח\דוד\סבתא של מישהו בקופה שמארגנים לו להכנס בלי תור במקום.

אתה מחכה חודשים לפעמים לתור ופתאום מגיע מישהו משום מקום, מכניסים אותו מיד, יושב שם 20 דקות ואז בגלל שיש יותר לחץ אז אתה מקבל דקה וחצי אצל הרופא.

פורסם

זה קורה, ובהרבה מקרים השיקולים ענייניים. יש הרבה דברים שאינך יכול להבין מבחוץ.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

לגבי חיוב ב-no show - לא קורה אפילו בארה"ב שבה כל דקה של איש צוות רפואי מתומחרת בדולרים וסנטים. יש עם זה בעיות אתיות קשות, ויש גם אחוז של אי הופעה "מוצדקת" - למשל מישהו שאושפז בין ההזמנה לביקור.

לא נכון. יש חיוב - הוא סימלי. לפעמים מבטלים אותו.

מה שכן - דיי נדיר no show , אבל מצד שני היתה בדיוק רופאה אחת שנאלצתי לחכות לה יותר מכמה ימים כדי לקבל תור (מומחית עולמית לתחום מאוד צר בבית חולים עם מחלקה מיוחדת לעניין)

אני אמנם לא גר בארץ - אבל יש לי מספיק משפחה שכן + פרספקטיבה של עוד כמה מערכות בריאות בעולם.

זה מה שקורה כשהמערכת היא ״מסובסדת ממשלתית״ לגמרי (במרכאות כי העלויות מיסי בריאות יותר גבוהות מהעלויות ביטוח בריאות שלי בארה״ב) + מחסור קשה ברופאים שיש להם הזדמנויות מחוץ לישראל / מתמודדים עם מערכת בריאות קשה בישראל. זה אגב ממש לא יחודי לישראל. קנדה גם במצב הזה (עם המתנה של חודשים) וגם אנגליה בחלקים מסוימים מהמערכת.

המסקנות היחידות -> מיון למקרי חירום (או מינימום מרכזים לרפואה דחופה) , ביטוח פרטי לכל השאר שיפחית את הכאב בכיס כשצריך.

השני -> הציל כמה וכמה אנשים שאני מכיר או שיפר להם משמעותית את האיכות חיים (ניתוחים מסובכים שלא היו צריכים לחכות חודשים אלא קראו בשבועות + בחירת רופאים ובית חולים להחלים , תורים למומחים שהיו תוך שבועות במקום חודשים וכו).

זה גם מה שאני נאלצתי לעשות לא מעט פעמים - במיוחד עם ילדים.

(שלא לדבר על דברים שלקח להם חודשים על פני חודשים + אישורים שלא תמיד קיבלתי לבדוק כל מני בעיות. חלקם ברבות השנים פתרתי תוך ימים בארה״ב - כולל האבחנה של הגאוט לדוגמא שיש לי -> ששנים טיילתי סביב רופאים כדי להבין את הבעיה בארץ)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

@Liviur לפני מספר שנים נתקלתי במקרה הפוך, ישראלי שחי בארה"ב וציין שהשירות (הציבורי) שקיבל בישראל עדיף על השירות שקיבל מהביטוח האמריקאי.

אני מאמין שבדיוק כמו בישראל - איכות השירות מאוד נקודתית.

@ofir1988אני לא יודע באיזה אירוע אתה נתקלת, אבל צריך להבין שיש לרופאים שלב בחיים שנקרא התמחות. חוץ מההתמחות ברפואת המשפחה רוב ההתמחויות נעשות בבית החולים, אבל מתמחים יוצאים לפגוש חולים גם במרפאות חוץ או בקהילה, בדרך כלל עם גיבוי של מומחים בחדר השכן. בתקופת ההתמחות שלי היה הסדר בו יצאתי פעם בשבוע למרפאת יועצים בקהילה, טיפלתי בחולים ותמיד יכולתי להוועץ בבכיר. אז, כן, ברשימות של משרד הבריאות הוא "רופא כללי" כי טרם השלים את ההתמחות, אבל מצד שני הוא כבר צבר נחסיון רב בתחום התמחותו. כמובן שבית החולים, במיוחד בשעות הערב והלילה, נסמך על אותה אוכלוסיית רופאים. וגם בבית החולים תוכל להתקל ב"רופא תחומי" שעוסק בתחום שנים רבות אבל מעולם לא השלים מבחני התמחות, ואפילו ב"תורני חוץ" שכלל לא התמחו פורמלית אבל עובדים במחלקות בשעות הערב והלילה.

אג , אני יכול לספר לך שבמרפאות בהן אני עובד תראה הרב תנועה של רופאים (בכירים) בין החדרים, מתייעצים ביניהם כל הזמן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם

ספריאל,  אין בעיה עם מתמחה אבל תגיד לי לפני כדי שאוכל להחליט אם מתאים לי או לא.

@taranta יש שיקולים של דחיפות. לפעמים אדם חייב רופא מעכיו לעכשיו ואז מכניסים אותו בלי תור.  גם אני נכנסתי בלי תור מספר פעמים במקרים שלא סבלו דיחוי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...