Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים. עכשיו יצאתי להפסקה ב12. מנהל עבודה אומר תרים לי 2 הרמות דחופות-דחופות? אז איפה היית ליפני 20 דקות?

הודעתי לחברת כוח האדם. הרי הם המעסיקים שלי-ראש החברה אמר לי הוא יטפל עוד היום. אני פה כדי להנות כול הדרך ולעדכן

לא ניכנעים לטרור

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 1
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

לא עדיף להשקיע ולהכין קיט מסודר שאפשר לעבור איתו? זה נראה כמו אילתור ואיסוף שאריות☺️אחרי הכל, העבודה כמנופאי באתרי בניה תדרוש ממך תמיד לעבור מאתר לאתר תוך זמן קצר

העניין הוא אך להעלות/להוריד את זה להמנוף. יש לי תיק 80 ליטר 

מה שחשוב לי זה 1קומקום וקפה תה…2 כירה חשמלית וסיר כערה סכום (תפו״א חצילים כוסמת מרק)3 שמיכות וחבלים וכו ליסגור אוהל במירפסת 4 מיזרון 

עכשיו אצלי הכול בסיסי. אם אני יהיה פה קבוע ממש אני ישדרג את אותם דברים

אוהל אני יסגור את כול המירפסת למשל…

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

@Haim_gds ראשית - מנופאי זו עבודה מקצועית. ההתנהלות שמתאר דובצע מעידה על הזניית המקצוע ויש לה חלק נכבד באסונות.

שנית - אתה רואה נהירת עובדים לאתרי הבניה? מדובר בעבודה קשה, ואם מתייחסים כך לעובדים הם בורחים.

אי אפשר להגיד מילה רעה על העבודה של דובצע, רוב הבעיות שתיאר לא נובעות מממנו או באשמתו.

לפני 4 שעות, Fazer כתב:

זה מה שאף פעם לא הבנתי - שים מערך מצלמות, חבר למערך מסכים (או אפילו לקסדת VR)

זה יוכל לגרום להגדלת מספר המועמדים לתחום. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Fazer כתב:

פעם לא הבנתי - שים מערך מצלמות, חבר למערך מסכים (או אפילו לקסדת VR), ותושיב את המנופאי בקרון על הקרקע, עם פינת קפה נורמאלית ושירותים שאינם דלי

אחרי שאני סיימתי ללימוד ניכנס ללימודים חובה לעבור מיבחן בסימולטור

זה דבר שניכנס לאט לאט יש במיפעלים והיום ראיתי בסירטון כזה מנוף על מיגדל בכיכר המדינה

יש פה כמה עניינים

1עלויות 2 שמעתי שיש יותר תאונות עם השלט 3 במנוף אתה מרגיש את המישקלים מזיזים אותך 

פורסם (נערך)

סיכום יומי-היום עבדתי כמעט רצוף עבדתי בקצב מהיר וייעיל

הודעתי למעסיק-צור ירום שישמרו על הזכויות שלי-אמרו שיטופל מיידית

התחלתי ליסוע לעבודה בקטנוע-מתברר שהוא הרבה יותר מתאים לחבל ארץ הזה שניקרא המרכז

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם
לפני 5 שעות, Fazer כתב:

הנה, כאן יש חברה - אפילו ישראלית - שעושה בדיוק את זה, מנופים שמופעלים מחדר בקרה שנמצא בגובה הקרקע.

יותר 'מבטיחה לעשות' מאשר 'עושה' - נראה שמדובר בסטארטאפ עם פחות מעשרה עובדים, וכמו כל חברה שיושבת בעמק הסיליקון אבל מנסה לעשות דיסרפשן לתעשיה אנלוגית כלשהי - סיכויי ההצלחה שלה נמוכים למדי, עם כל הכבוד לרעיון המעולה. 

פורסם

@Derish החברה הזו יושבת יותר ב Hertzelia Pituach מאשר בסיליקון ואלי… ולא יודע כמה עובדים יש לה, אבל אין ספק שסיכויי ההצלחה שלה נמוכים, כמו כל סטארטאפ אחר בכל תחום.

עבדתי לפני בערך 2 עשורים בחברה שניסתה לעשות דיסרפשן לשוק המוניות, עם מחשוב, ו GPS ועוד כל מיני מילים שנהג המונית הממוצע של אז לא ידע אפילו לבטא. זה כשל בצורה ספקטקולרית למדי, ולקחו עוד הרבה שנים אבל בסוף הטכנולוגיה הגיעה גם למוניות עם Gett לסוגיו השונים.

גם תעשיה שמרנית משתכללת בסוף, הכל עניין של טיימינג ושל הטכנולוגיה הנכונה.

פורסם
לפני 16 שעות, דובצע כתב:

1עלויות 2 שמעתי שיש יותר תאונות עם השלט 3 במנוף אתה מרגיש את המישקלים מזיזים אותך

"עלויות" בגדול, העלויות צפויות להיות (ניחוש) 10-20K$ למערכת ותשלום שוטף לתקשורת/תחזוקה. העלות הנוספת (חוץ מהמשכורת) הקיימת כיום למחיר המנופאי היא בסביבות ה 1000$/חודש. כך שכתוך שנתיים עלות המערכת מכוסה.

התשואה הצפויה מבטאת את זמינות המנופאים (לא יהיה מצב שמנופאי מסיים משמרת באמצע יציקה ולא ניתן להביא מחליף), עבודה 24/7 (מנופאי מהצד השני של העולם יכול להפעיל את המנוף) וגיוס אנשים קל יותר (לא חושב שלי יש ביצים לעבוד בגובה כזה😬)

"שמעתי שיש יותר תאונות עם השלט"... יש נתונים או רק שמועות?

"במנוף אתה מרגיש את המישקלים מזיזים אותך" נכון אך לא הכרחי. כשאתה משחק מירוץ מכוניות במחשב זה לא כמו נהיגה אמיתית שאתה מקבל משוב פיזי, רובנו משחקים ומגיעים לתוצאות לא רעות. אם אתה יכול לקחת בחור אוקראיני צעיר ולהכשיר אותו תוך זמן יחסית קצר לתפעל וללחום עם כתב"מ (שזו טיסה ללא משוב פיזי) אז אני בטוח שניתן להגיע לתוצאות לא פחות טובות עם מנופאי.

בתכלס, אל תבנה לצאת לפנסיה כמנופאי...😀

פורסם
בתאריך 29.7.2025 בשעה 09:48, sperial כתב:

אני לא יודע אם שירת בצבא. אבל יש סיסמה שמופיעה בגדול ואדום לפני על אימון;

הוראות בטיחות נכתבו בדם

שנן את זה היטב. זה נכון במטווח, זה נכון בכביש, זה נכון באתר הבניה וזה נכון במרפאה.

נשים בצד את המקרה המיותר הנ"ל ונתייחס רגע למנטרה. ה'נכתב בדם' הזה היה מאז ומעולם התירוץ של כל ארגון גדול כדי להימנע מחשיבה ביקורתית ושיקול דעת. לא כל ארוע הוא ארוע בטיחות, לא כל הנחיה היא הנחיית בטיחות, ולא כל מטוס יתרסק מיידית בגלל שארבעה נוסעים יחליפו מושב. למרות שאם תשאל את הדייל המצוי - הוא יגיד לך שזה בדיוק מה שיקרה, כי זה מה שלימדו אותו מהיום הראשון בקורס צ"א. 

לפעמים זו בדיוק הגישה שגורמת לתאונות ולא מונעת אותן. בדומה לאותו דייל שאין לו השכלה ונסיון מתאימים לנתח ולקבל החלטה, גם למנופאי שלנו ככה"נ לא הייתה הבנה מספיק טובה של פיזיקה או של סטטיסטיקה והסתברות כדי להחליט אם לזרוק את הכבל. אבל מכאן ועד לרוץ להתחבא מאחורי ה'נכתב בדם' הדרך רחוקה. הפעם הוא עשה שטות, אבל הוא מקשיב ולומד ועם הזמן הוא גם יוכל להסביר מדוע זה לא רעיון טוב במקום רק לפחד מהנהלים שמישהו אחר כתב. 

'נכתב בדם' הוא הגרסה המפחידה והמניפולטיבית של 'ככה תמיד עשינו את זה אז אל תשאל שאלות', ואחד הדברים שישראלים (ואנשים צעירים באופן כללי) עושים הכי טוב זה לשאול שאלות ולחשוב באופן ביקורתי. אז אני לא אומר שצריך להתעלם באופן גורף מכל ההנחיות והנהלים, אבל גם לסגור את עצמך בתוך קופסה קטנה לא יעשה אותך מנופאי, דייל, או טייס טוב יותר. 

לפני 3 שעות, Fazer כתב:

@Derish החברה הזו יושבת יותר ב Hertzelia Pituach מאשר בסיליקון ואלי… ולא יודע כמה עובדים יש לה, אבל אין ספק שסיכויי ההצלחה שלה נמוכים, כמו כל סטארטאפ אחר בכל תחום.

כן, ראיתי שהם בגלגלי הפלדה - אבל בהקשר הישראלי זה עמק הסיליקון שמנסה ללמד את דטרויט איך לבנות מכוניות ואת סיאטל איך לבנות מטוסים. 

סיכויי ההצלחה שלהם נמוכים מאלו של כל סטארטאפ אחר, משום שבנוסף לכל האתגרים של סטארטאפ מצוי פה הם גם צריכים להתגבר על פער תרבותי, השכלתי ומקצועי. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 36 דקות, Derish כתב:

למרות שאם תשאל את הדייל המצוי - הוא יגיד לך שזה בדיוק מה שיקרה, כי זה מה שלימדו אותו מהיום הראשון בקורס צ"א.

אני חושב שאתה לוקח את זה לקיצוניות השניה - ההוראות האלו ש"נכתבו בדם" נכתבו בעצם על ידי אנשים בעלי השכלה, כדי שאנשים שאין להם השכלה (רלוונטית, לא בהכרח אנאלפבתים) יוכלו לפעול במסגרת תחומי ביטחון הרלוונטיים לתחום. אני לא משוכנע שהדייל הממוצע יחשוב שבגלל שארבעה נוסעים מחליפים מקום המטוס יתרסק, אבל כיון שהדייל הממוצע גם לא ידע איפה עובר הגבול של משקל ואיזון (6 נוסעים עוברים מקום? 40? 100?) וגם אם הוא יודע הוא לא יתחיל לבצע חישובים רלוונטיים, מבקשים לא להחליף מקומות וזהו, וכך לא נכנסים לפינה הזו.

פורסם (נערך)

זו הייתה רק דוגמה אחת מקבוצת הפייסבוק המהוללת 'טייסים עושים טייסים', שבמקור הייתה ה-מקום להתייעץ בו לכל מי שחיפש קריירה בתחום התעופה האזרחית, אבל הפכה עם הזמן ל'דיילים עם טראומות ילדות עפים על עצמם ומפנטזים שיום אחד ירשו להם להיכנס לקוקפיט'.

מסכים בגדול לגבי איך שהמנגנון עובד ושטוב שהנהלים קיימים. אני פשוט אומר שבשלב מסויים, כשלא מסבירים את הנהלים אלא רק כופים אותם בניגוד לשכל הישר ולקונטקסט של סיטואציה נתונה, זה עלול להוביל לתוצאה הפוכה מזו שניסו להשיג. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • רעיון טוב! 1
פורסם

דריש, הפעם הגזמת. הגישה המזלזלת שלך היא בדיוק הגורם לתאונות. תן לעובד להחליט בעצמו. כמעט כמו שתוותר על הוראות הבטיחות ליד המדפסות שלך. אתה חושב שהיכרות עם הסכנות היא טריוויאלית? במקרה של המדפסות לא. אבל לזרוק חפץ מתכת מגובה 80 מ׳? הסכנה צריכה להיות ברורה לכל מי שעבר את גיל 12.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...