Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אז עידכון מהיר מהצפוי

בגלל טעות של הסדרן. הייתי אמור להיות בבית אבל אני מחליף מנופאי שהלך לעשות את ההגבהה במנוף שלי

המנוף שלו בבניין הכי גבוה בפתח תיקווה כ40 קומות

העבודה פה היא להרים זכוכיות לציפוי הבניין ואין פה מרפסות אז מרימים בעזרת המכשיר בתמונות-צריך עדינות כי יש כאלה ששוברים את הזכוכיות בגלל עבודה לא מקצועית

C0710B13-6726-4767-B73A-C64DAA8382DB.jpeg

IMG_6209.jpeg

IMG_6213.jpeg

המכשיר עם מנוע. משנה את מיקום המישקולת שלו על ידי שלט ביחס למישקל המיטען 

IMG_6218.jpeg

IMG_6221.jpeg

העבודה של הזכוכית עם ערבים שעובדים פאנן ביחס לסינים המטורפים

רק חבל שלא יום שישי. הייתי רואה את במיפגש ביכין סנטר מלמעלה חח

IMG_6222.jpeg

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 7
פורסם (נערך)

מסתבר שזה מכשיר יותר מתוחכם ממה שחשבתי

כשאני מעמיד אותו ליד הקומה יש לו שלט שיכול לסובב אותו

והמישקולת המאזנת נותנת אפשרות של הרמה / הורדה רכה ביותר. הרי זה זכוכיות

אני מוריד עד הריצפה והוא מכניס את המישקולת עם שלט וככה שולט בקצב ההורדה לקרקע

ההרמה/הורדה בהילוך ראשון. מה שלא עשיתי בעבודות אחרות. אפילו דוד בטון מרימים/מורידים בהילוך שני

אז תמיד כיף להכיר ולילמוד

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תמיד מפחידים אותי קירות המסך האלו - גם מה קורה אם הם משתחררים ונופלים בטעות מקומה 40 לקרקע, וגם אם הם נופלים כשהם מותקנים…

פורסם

אכן מצב רגיש. אני חשבתי היום רק על לא לישבור אותם או להיתקע איתם בחלון אבל ברוך ה הכול עבר חלק. אפילו הערבים קראו לי זפיידר מן חח

למעשה אני מעדיף את העבודה הקבועה שלי. פה היה צריך להתרכז ולדייק בלי מרווח טעות-מה שניקרא לעבוד בנגיעות על הגוייסטיקים

והכול בהכוונה לחוצה של האתת

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, cohen motor 377 כתב:

@דובצע הקורס של המנופאי, רובו מתייחס לבטיחות בבניה או שזה רק משהו צדדי?

עשיתם על זה מבחן כאילו על הבטיחות?

הקורס של המנופאי הוא כמו תאוריה לרכב-אתה לא זוכר כלום ופשוט לומד עם העבודה מה שרלוונטי-אני אישית כתחביב שאלתי שאלות את מי שיכול לענות או לברר אבל לא חסר מנופאים שלא יודעים כלום

השאלה על איזה בטיחות אתה מדבר-לומדים להיכנס לאתר עם ביגוד מגן-לומדים מה ליבדוק במנוף-לומדים ששיקול דעתו של המנופאי קובע אם הוא יעשה את הפעולה או לא 

אבל בשטח המצב שונה יש מנופאים מרימים באלות וברזל 6 חופשי מעל פועלים-עברה כפולה יש חמורים ויש הכול

המנופאי הוא אוטומטי אתת אם היו מחייבים מנופאים לעבוד אתתים לפחות תקופה ההבנה שלהם/ושלי הייתה יותר טובה

לסיכום-לומדים וניבחנים על בטיחות בין היתר אבל בשטח יש מקומות שהבטיחות על הפנים אם מבחינת המנופאי או מבחינת האתר או וכרגיל גם וגם

פורסם
לפני 13 שעות, דובצע כתב:

אבל בשטח המצב שונה יש מנופאים מרימים באלות וברזל 6 חופשי מעל פועלים-עברה כפולה יש חמורים ויש הכול

נדמה לי שחייב להיות אחראי בטיחות באתר ותפקידו למנוע את זה.

ד"א, במקרה של תאונה האחריות היא של מפעיל המנוף?

פורסם
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

נדמה לי שחייב להיות אחראי בטיחות באתר ותפקידו למנוע את זה.

ד"א, במקרה של תאונה האחריות היא של מפעיל המנוף?

יש אחראי בטיחות אבל יש מקומות שהוא והמנהל עבודה עסוקים ולחפות אחד על השני כשהם חותכים מוקדם מהאתר ולימכור שאריות ברזל כדי לעשות מנגל ביחד וכולי. הכול תלוי אתר

במיקרה תאונה האחריות והעונשים למנופאי ולאתת שעבד איתו בזמן התאונה-יש משפט ושם יחליטו האם המנופאי אשם או האתת או חלק הוא וחלק הוא…

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שלום חברים 

אז לאחר התכתשות ממושכת עם הסינים א שדרשו עבודה נון סטופ ואף ביקשו עוד הרמה אחרונה אחרי הזמן ב מדי פעם עשו קיצורי דרך-שמו באלה לא כמו שצריך וכדומה. אבל טיפ לא נתנו בכלל 

אמרתי לעצמי בשביל מי אני ניקרע פה ברמה שאפילו ספורט אחרי העבודה לא היה לי כוח לעשות

כבר הוכחתי לעצמי ולכולם שאני מנופאי ברמה טובה-אבל שכר של מתחיל אז מה הטעם

צילמתי לקבוצת הואצפ של האתר עברות הרמה של הסינים ולאחר ששתקו ולא ענו כתבתי שם לא מקובל עליי. אני ישקול את צעדיי

בחברה שלי הבינו מהר לאיפה הדברים הולכים ומעצמם הציעו לי מנוף חדש בסולל בונה באור יהודה

ביןם ראשון הלכתי לראיון במישרדים בפלמחים-ראיתי שם על הלוח שהם בונים 600 יחידות באור יהודה-

והיום אני על המנוף שבאמצע הרכבה

כשהגעתי וראיתי שהוא לא מורכב התקשרתי לסדרן שאני לא עושה הרכבות הרי זה מסוכן. אבל אחרי שהציע שאני יסע לאיזה קיבינימט להחליף מישהוא והוא יבוא לפה. חשבתי עם עצמי והחלטתי להישאר כדי ליתפוס חזק פה את המנוף-אז אני נח פה מהבוקר כבר 6 שעות יושן אוכל ואני מעריך שגם בהמשך אני ינוח פה הרבה 

IMG_6462.jpeg

IMG_6463.jpeg

8D49C4AA-1C79-42D9-88B1-7C7CCB44F3B6.jpeg

המנוף עצמו

זום ליון-מנוף סיני. עד 16 טון  קבינה מרווחת כיסא נוח מאוד יש מקרר קטן 3 חלונות מירפסת גדולה-סך הכול ניראה מצויין

לגבי איך זה לעבוד איתו אני יעדכן בהמשך אחרי שאני יתרשם ממנו  

כשאני יקבל את התסקיר אני יפרסם במקום לנחש בערך כול מני נתונים כמו גובה וכולי

אז לסיכום אני שמח שאני לא ניכנע ולא מיתפשר ולא מפחד ללכת עם עצמי ואני שמח שהגעתי לפה. ומקווה לישון הרבה שעות על המנוף כדי ליחיות אחרי העבודה

יום טוב לכולם

IMG_6468.jpeg

• אהבתי 4
פורסם

אז בהמשך ישיר

היום הטכנאים הגיעו לכוון את הגדרות המנוף ולהכין אותו לטסט 

אבל התעכבו על בעיה שעוד התעכבו עליה אתמול-חיוות לא נכון של חיישן-וכשסיימו ב3 בצהריים הגיע הטסטר ששאל אותי מה עשו פה הטכנאים כול היום ? אמרתי לו לא יודע

הוא אומר לי הרי היית פה אמרתי לו לא יודע עבדו קשה(מה שניקרא אל תערב אותי במה שלא קשור אלי) הוא הלך לא מרוצה-הרבה רג׳קטים מבחינת כיוון של חיישני מישקל/מרחק-

ניראה מחר מה עוד צריך בשביל להכשיר את המנוף

האחראי של הסינים ביקש עבודה 5 דקות אמרתי אין אישור לעבוד אז אחד ממנהלי/צוות האתר אמר הטסטר אמר אין בעיה שתעבוד בנתיים-

אני שאני כבר שועל קרבות ולא איזה טירון חשבתי ואז אמרתי לו אין בעיה רק תישלח לי בכתב בוואצפ כדי שיהיה לי אישור להוכחה-בוא נגיד שבנתיים לא קיבלתי לא אישור ולא בקשה לעבודה בקשר

IMG_6488.jpeg

זה הכננת של הכבל הרמה/הורדה היא עצומה בערך בגובה שלי והכבל עבה-עד 16 טון

IMG_6492.jpeg

זרוע אחורית - מעבר נוח מאוד ורחב

IMG_6486.jpeg

זרוע קידמית-הכננת של כבל העגלה

IMG_6489.jpeg

ולפינוק כננת בזרוע האחורית שמיועדת להרמת חפצי המנופאי והטכנאים. אין את זה בכול מנוף אלא מרימים עם המנוף עצמו ואז צריך להגיע לפסטקה איך שהוא. פה זה וי אי פי. 

בזמן שיש לה חשמל שאר המנוף עובד לאט כדי שלא ישכחו ממנה למשל עם כבל למטה ויסתובבו עם המנוף חופשי

באתר עצמו יצקו יסודות כשהגעתי לקראת 7 כבר עבדו במרץ ב1:30 סיימו לצקת

FE0B7273-8E33-4D29-BEDB-554CF6CC27AD.jpeg

לסיום עכשיו הגיע אישור בכתב ממנהל עבודה. אז אני יכול לעבוד 

• אהבתי 6
פורסם (נערך)

אז היום הגעתי עם בלה מלאה בציוד

הרמתי אותה עם הכננת האחורית הרגשתי וי אי פי

העבודה בעיקר להעביר חבילות ברזל ותבניות 

האחראי של הסינים שאל מה הטלפון שלי-התקשר ואמר אם תעבוד טוב בסוף החודש אני נותן לך מתנה😂😂

אמרתי לו תודה רבה. אני אישית יעבוד אך שאני עובד ולא יהיה משוחד אבל נחמד לישמוע

בנתיים העבודה סבבה ואני יקבע פה את הכללים ויעמוד על הזכויות כדי שלא ימרחו וירמסו אותי-בנתיים הכול בסדר

המנוף עצמו שונה מפוטאין ועובד על בערך כמה מוזר שזה נישמע 

לדוגמא רכב שאתה בולם הוא מחכה 3 שניות ואז בולם. אתה מסובב הגה אחרי 3 שניות מגיעה התגובה וכן הלאה

זה המנוף הסיני וככה אתה מתכנן את הפעולות - 

הטכנאי הסביר לי שזה בקרים אחרים יותר זולים לייצור…

אבל אין לי בעיה עם זה-אני מרביץ עבודה

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

אז היום פרקנו 3 משאיות + הגיע טכנאי לכוון את המנוף-הוא אומר שיש גם בעיה בחלק שמעבד את הנתונים + חבילות ברזל שהעברתי בתוך האתר  

סיימתי שעה מאוחר אבל לא עשיתי מהומות.מסיבות אסטרטגיות. פשוט אמרתי לאחד בחברת כוח אדם שלי שיטפל בזה

העבודה דיי קלה לי אחרי הקצב הרצחני באתר הקודם 

IMG_6491.jpeg

בתמונה קצה כבל ההרמה שבולט מהכננת. אפשר ליראות שזה כבל ועליו עוד כבל מלופף בכיוון ההפוך וזה כדי שאם המטען יסתובב כמו סביבון הכבל לא יפרם-וזה הופך את כבל ההרמה של המנוף למאוד יקר

בפסטקה עצמה יש סביבול שאם המיטען מסתובב הוא מסתובב רק עם הוו ככה שרוב המיטענים שמסתובבים לא מסובבים את הכבל. אבל כניראה יש מצבים שכן יסובבו ולכן עושים את הכבל אחד בתוך השני…

• אהבתי 2
פורסם

IMG_6518.jpeg

לפני 8 שעות, avargel כתב:

דיליי של 3 שניות נשמע לי לא תקין בעליל

ביקשתי מהטכנאי שיכתוב לי

למעשה הכי קריטי זה בהורדה שאני מפסיק להוריד והכבל גולש עוד קצת אז צריך להוריד לאט כשאני קרוב לקרקע

• תוכן חדש...