Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, דובצע כתב:

כזה זרקתי. אני יברר אם זה תקין או לא 

ושיעיף אותי אם הוא רוצה אבל להגיד שהסינים אמרו שזרקי עליהם באופן מכוון כי יש לי משו נגדם זה לא בסדר מבחינתי זה בעצם נסיון להפליל אותי במה שלא היה

IMG_6569.png

IMG_6570.jpeg

וזה שדה הראיה

אף אחד לא מנסה להפליל אותך או מחפש אותך.

עשית טעות ובמקום להסתכל על זה בצורה בוגרת ואחראית ולהסיק מסקנות לעתיד, אתה ממשיך להתקרבן.

הכבל "המסכן" הזה יכול להרוג בן אדם.

איך היית חי עם עצמך אם הוא כן היה פוגע בבן-אדם? 

אתה צריך תמיד לצאת מנקודת הנחה שיש אחד שלא שמע אותך.

אם יש ספק - אין ספק.

כבר אמרתי את זה - ככה בדיוק נגרמת תאונה. אף אחד לא קם בבוקר ומחליט שהיום הוא עושה תאונה. תאונה נגרמת (ברוב המקרים) מאי הקפדה על נהלים.

ובמקרה הזה לא פעלת לפי הנוהל.

אני לא חושב שתמצא מדריך אחד שיאמר לך שמה שעשית בסדר.

כבר אמרו לך, אתה צריך להסתכל על הדברים בעיניים בוגרות. אתה מתעסק בכלי שיכול להרוג וצריך להתייחס אליו ככזה ( גם רכב זה כלי שיכול להרוג ואם לא מקפידים על החוקים אז הוא גם הורג).

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן לפי החוק אסור ליזרוק חפצים מהמנוף

למען הסר ספק אין לי שום בעיה עם מה שנאמר לי ולא תהיה בעיה כי אני מבין מפעם אחת

הבעיה הייתה בצורה שנאמרה כאילו זרקתי בכוונה על הסינים כי יש לי בעיה איתם ובעצם אני מנסה להתנקש בהם-זה מגוחח בעיני

פורסם
לפני 27 דקות, דובצע כתב:

אכן לפי החוק אסור ליזרוק חפצים מהמנוף

למען הסר ספק אין לי שום בעיה עם מה שנאמר לי ולא תהיה בעיה כי אני מבין מפעם אחת

הבעיה הייתה בצורה שנאמרה כאילו זרקתי בכוונה על הסינים כי יש לי בעיה איתם ובעצם אני מנסה להתנקש בהם-זה מגוחח בעיני

אני לא יודע אם שירת בצבא. אבל יש סיסמה שמופיעה בגדול ואדום לפני על אימון;

הוראות בטיחות נכתבו בדם

שנן את זה היטב. זה נכון במטווח, זה נכון בכביש, זה נכון באתר הבניה וזה נכון במרפאה.

הזכרתי מרפאה כי זה מקום העבודה שלי. והמעסיק דואג להעביר כל כמה שבועות שיעור ממוחשב על בטיחות - פעם בתרופות, פעם בחשמל, פעם באש ופעם על רצפה רטובה.

אתרי בניה בישראל ידועים לשמצה במספר וחומרת התאונות, אל תעשה שטויות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

אל תעשה שטויות.

🙏 

והלואי הייתה מנהל העבודה שלי או בכלל

רק שוב אני מתעקש שהדיון לא יצא מהקשרו

משהוא שאל מה מנהל עבודה יכול להגיד למנופאי נגד רצון המנופאי או החוק

בהתחלה לא רציתי לתת דוגמאות 

אחר כך אמרתי אני יתן בלי יותר מדי פרטים לסבר את אוזן הקוראים

לגבי זריקת הכבל טעיתי גם מבחינת החוק וגם מבחינת הבטיחות-אני מצר על כך ויודע שלא אזרוק שוב חפצים ממנוף

לפני 28 דקות, Night Driver כתב:

היית צריך להסביר לו שאם זה היה בכוונה היית גם פוגע.

אני לא נכנס למישחקים מהסיבה שמילה אחת שלו ואני מחפש אתר אחר

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, דובצע כתב:

אני לא נכנס למישחקים

בדיוק זה.

אל תיכנס לפינות שאח"כ צריך להתפתל כדי לצאת מהן.

קרה מקרה, תגיד לו - "צודק, טעות שלי, לא יקרה יותר. "

ככה יצאת גדול כי להודות בטעות ולהכיר בה יגרום למנהל עבודה להעריך אותך יותר.

לפי התיאורים שלך כאן, יש מצב שאתה בשלב של בטחון יתר, כפי שקורה לנהג חדש אחרי כשנה על הכביש.

נראה לו שהוא כבר יודע הכל ושולט במצב, ואז חו"ח מגיעה סיטואציה של תאונה בגלל זה.

סוג של היבריס (חטא הגאווה). אם אתה מודע לזה ומכיר בזה, לא תחטא בו.

במיוחד כשאתה יושב שם גבוה למעלה והכל נראה קטן עליך...

פורסם

זה עניינים של שיווי משקל

גם מול האנשים. וגם העבודה עצמה

כי אני באמצע בין כולם

לפני 26 דקות, BoazB11 כתב:

סוג של היבריס

תמיד טוב לישמוע ביקורת או ו מוסר 🙏

פורסם

הדיון לא יצא מהקשרו כי סיפרת משהו חמור, שהוציא לכולם עשן מהאוזניים. טוב שהבנת את הטעות החמורה שעשית.

אני חייב לומר שההתרשמות העיקרית שלי מהסיפורים שלך שמדובר במה שנקראה בלשון דיפלומטית "העסקה פוגענית", ובערך בצורה החמורה ביותר האפשרית. ימי עבודה קבועים של 12 שעות, תנאים פיזיים בעייתיים, חוסר יציבות בעבודה, חוסר הקפדה על כללי בטיחות. לדעתי הגיע הזמן שהמנופאים - וכלל עודי הבניין - יעשו צעד שיישמע לא פופולרי בקבוצה הזו: יתאגדו מקצועית. לדעתי יש הסתדרות פעולי בניין (או היה גוף כזה), שצריך לדאוג לתנאי העבודה, כולל תנאי בטיחות. היסטורית ארגוני עובדים קמו בדיוק מהסיבה הזו, באמריקה (ארה"ב ומה שיהיה קנדה) באמצע המאה ה-19. אפילו "חג הפועלים" ב-1 במאי מקורו בשיקאגו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש וועד שפועלים לעשות שביתה

אבל כיוון שרק מדברים על זה ולא עושים אני חושב אולי מישהוא דואג שזה לא יקרה 

השביתה הקודמת הייתה כמה שעות ומטרתה להביא את הקבלנים למשא ומתן

המשא ומתן לא השיג את התוצאות ועכשיו מדברים על שביתה שמבחינתי הייתה צריכה ליקרוא אתמול כבר אם לוועד יש כוח לעשות אותה

ככה שחשוב לי לתת גם חלון לדברים האלה 

ולא רק לצד המגניב של העבודת המנוף עצמה

בעניין העבודה עצמה-היום הגיע טכנאי שסידר את המנוף סופית. לפחות לבנתים

החליף מחשב נתונים שהראה לא יציב את הנתונים

הוא גילה שהמפה במחשב כמה מותר לו משקל בכול מרחק לא הייתה נכונה (הוא היה בהלם מי שם מפה כזו ואך עבר טסט)

הוא שבר בטעות את מדרס הרגלים שהוא זכוכית אז הגיע מישהוא עם מדרס מהמחסן

הסיבה לכול זה אמר לי טכנאי שבא מחברה אחרת-שכשמפרקים את המנוף לא בודקים כלום במיגרש אלא פשוט שולחים אותו לאתר בקטע שתלונות המנופאי יגידו להם מה להחליף-חלם משו-

מעבר לזה אני עובד עם רשתות בעיקר-מעמיד להם אותו איפה שצריך והם קושרים אותו עם חוטי ברזל

וגם קצת עם תבניות

קצב ואיכות העבודה שלי מעולה ככה שאני יכול להיות מפסוט מעצמי

ציוד אישי הבאתי מספיק לבינתיים. אם אני יראה שאני נישאר פה אני יביא עוד כי מבחינת מקום יש פה המון מקום בדגם מנוף הזה

IMG_6575.jpeg

IMG_6576.jpeg

IMG_6574.jpeg

1 מחשב המנוף

2 המיטבח שאילתרתי

3 אוכל שאני מכין ואוכל תוך כדי העבודה

4 סגירה שאני עושה במירפסת-בכול מנוף שאני עובד בו קבוע

IMG_6577.jpeg

זהו. נקווה שאני יכנס לשיגרת עבודה

ולא טכנאים ותקלות שמשגעים אותי-יום טוב לכולם

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, דובצע כתב:

סופית. לפחות לבנתים

המשפט הכי ישראלי שיכול להיות בערך 😂

• מצחיק 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

המשפט הכי ישראלי שיכול להיות בערך 😂

הכוונות הישראליות מאוד טובות-מכוונים מאוד גבוה- אבל אך שהדברים עובדים בשטח ואיכות האכיפה יש המון פרצות 

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, avargel כתב:

כתבתי פה כבר בעבר

השרשור הזה התחיל טוב

אבל הידרדר בדרך

לו אני במקומך הייתי מבקש מהמנהלים למחוק פה כמה עשרות הודעות

הן לא ממש ישרתו אותך בעתיד אם תהיינה בעיות 

וקח עצה מחבר

אתה חייב מישהו שילווה וידריך אותך באינטרקציות חברתיות

מול בוסים מנהלים או קולגות

ברוח טובה

יכלתי ליכתוב רק מה שמגניב

אבל השירשור על העבודה שלי והחוויה שלי בדברים שיזדמנו בגדול לכול מנופאי

הדבר האמיתי הוא לא מה שיספרו לך. 

ככה שיש פה הזדמנות ליראות אך זה באמת

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 19 שעות, sperial כתב:

אני חייב לומר שההתרשמות העיקרית שלי מהסיפורים שלך שמדובר במה שנקראה בלשון דיפלומטית "העסקה פוגענית", ובערך בצורה החמורה ביותר האפשרית. ימי עבודה קבועים של 12 שעות, תנאים פיזיים בעייתיים, חוסר יציבות בעבודה, חוסר הקפדה על כללי בטיחות.

בתור אחד שעבד חודש אחד בחופש הגדול בבניה אני מסכים לגמרי. אולם תיארת את כל העבודות הידניות מדרג נמוך בארץ, וזה נכון גם בחקלאות לדוגמה... לפחות דבצע יושב על כיסא עם מיזוג ולא רץ למטה בחום😉

לפני 19 שעות, דובצע כתב:

ציוד אישי הבאתי מספיק לבינתיים. אם אני יראה שאני נישאר פה אני יביא עוד כי מבחינת מקום יש פה המון מקום בדגם מנוף הזה

לא עדיף להשקיע ולהכין קיט מסודר שאפשר לעבור איתו? זה נראה כמו אילתור ואיסוף שאריות☺️אחרי הכל, העבודה כמנופאי באתרי בניה תדרוש ממך תמיד לעבור מאתר לאתר תוך זמן קצר.

לפני 20 שעות, sperial כתב:

לדעתי הגיע הזמן שהמנופאים - וכלל עודי הבניין - יעשו צעד שיישמע לא פופולרי בקבוצה הזו: יתאגדו מקצועית. לדעתי יש הסתדרות פעולי בניין (או היה גוף כזה), שצריך לדאוג לתנאי העבודה, כולל תנאי בטיחות.

לדעתי הקמת איגוד פועלים לפועלים מדרג נמוך/"לא מתמחים" תגרום להרבה יותר נזק מתועלת.

-להבדיל מאיגודים מתמחים (פועלי הנמל למשל) שלא ניתן לגייס מחליפים במיידי, פועלי בנין ניתנים להחלפה במהירות. 

-ריבוי פועלים זרים לתקופה מוגבלת שהאינטרס שלהם שונה מהפועלים המקומיים.

-אם הוועד הסתדרותי אז הוא ישמש (בעיקר) את ההסתדרות...

ויש עוד, לפני כ 30 שנה קוטפי האגוזים בקליפורניה התאגדו באיגוד מקצועי ודרשו (ובצדק) שיפור תנאי עבודה ושכר. התוצאה הייתה עליית מחירי האגוזים למספר שנים ולאחר מכן החלפת כמעט כל הפועלים במקטפות אוטומטיות וירידת מחירי האגוזים😉

כשהיום הרבה עבודות מתחילות להפגע/להעלם כתוצאה מכניסת AI הייתי נזהר מלעשות רעש. יהיה קשה יותר להחליף פועל בנין הסוחב שקים מאשר מנופאי שניתן להחליף במצלמות/בקרה אוטומטית. רק אומר....

פורסם
לפני 14 דקות, Haim_gds כתב:

מנופאי שניתן להחליף במצלמות/בקרה אוטומטית.

זה מה שאף פעם לא הבנתי - שים מערך מצלמות, חבר למערך מסכים (או אפילו לקסדת VR), ותושיב את המנופאי בקרון על הקרקע, עם פינת קפה נורמאלית ושירותים שאינם דלי. אם בכטמ"מים שמגיעים לאירן זה עובד, אין סיבה שזה לא יעבוד במנוף באתר בניה...

מצד שני, כנראה שזה הרבה יותר זול להושיב מנופאי 100 מטר באויר.

פורסם

@Haim_gds ראשית - מנופאי זו עבודה מקצועית. ההתנהלות שמתאר דובצע מעידה על הזניית המקצוע ויש לה חלק נכבד באסונות.

שנית - אתה רואה נהירת עובדים לאתרי הבניה? מדובר בעבודה קשה, ואם מתייחסים כך לעובדים הם בורחים.

• תוכן חדש...