Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהחלון יש לי נוף קבוע של 15-20 מנופים (אזור כיכר המדינה) ותוהה לעצמי מה האורך של הכבל עצמו

האם מנוף שעובד על קומה 40 ומעלה יהיה עם מספיק כבר כדי להניף דברים מהקרקע?

האם יש הגבלה מסוימת של אורך הכבל ?

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

היי-מודדים שהמנוף יוכל להוריד כבל למקום הכי נמוך באתר-קומת מינוס-ועדיין ישארו לפחות 3 ליפופים על הכננת-יש בקצה הכבל קשירה לכננת אבל הליפוף זה האחיזה הרצינית שלו. ומשם יהיה גובל במחשב שגם אם המנופאי ילחץ הורדה התוף יעצור-וכך גם בהרמה יש גובל כשהאונקל מגיע לזרוע-2 מטר הוא נוסע רק על הילוך איתי. מטר הוא עוזר ויעלה רק אם בנוסף לוחצים עוד כפתור במקביל לגוייסטיק

עריכה אחרונה על ידי דובצע
  • אהבתי 1
פורסם

מה משקל הכבל ואיך הוא משתלב בחישובי ביצועי המנוף?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הכננות על הלאפינגים-מנופי זרוע מתרוממת שנפוצים על מיגדלים-וכניראה גם על עגורני צריח גבוהים-מיפלצתיות איזה 2 מטר גובה-והמהירות גם גבוהה מאוד ביחס לעגורנים סטנדרטיים. ההרגשה שאתה יושב על מכונת הרמה משומנת

אבל רוח מסיטה את הכבל דיי בקלות בכזה גובה אז זה המיקצוע לדעת לישלוט בזה

לפני 14 דקות, sperial כתב:

מה משקל הכבל ואיך הוא משתלב בחישובי ביצועי המנוף?

בסטאז על הלפינג (טעות נפוצה שקוראים לו לאפר) המורה שאל אותי חידה-בטבלת העומסים מנוף שיכול להרים יותר בחלק הקרוב לעומת המנוף השני. יכל להרים פחות בקצה הזרוע לעומת המנוף השני והתשובה שבגלל משקל הכבל של הראשון הוריד לו את יכולת ההרמה בקצה

באופן מקצועי הכול מחושבן עד הסוף

באופן התיפעול הולכים על בערך כי לא עובדים על קצה היכולת אלא רחוק ממנה…

פורסם

למעשה המנופים הם חלקי לגו אתה יכול להחליט כמה חוליות במיגדל אתה רוצה. איזה אורך זרוע. כמה אורך זנב וכמה משקולות  

אז האתר מבקש את הגודל שהוא צריך ובמיגרש מכינים לו את ההזמנה לפי העניין

אז מנוף יכול להופיע בגילגול שונה בכול אתר חדש

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים-מקווה שהכול בסדר אצלכם

אני בחופש מהעבודה-מאתמול התחילו לדבר אצלנו על חזרה לעבודה לפחות חלקית

אני אישית לא מעוניין לעבוד בנתיים והודעתי להם זאת-מעבר למצב הביטחוני החופש הזה בא לי בטוב אז אני בירושלים

למעשה היתה נפילה קרוב לעבודה וגם קרוב לאיפה שאני ישן אז ירושלים הרבה יותר רגוע

היום שלחו לאתר שלי מנופאי אחר ניראה מה מתפתח. אבל מתי שיהיה שקט אני יחזור לעניינים  ושוב מורל גבוה לכולם

• אהבתי 3
פורסם
לפני 39 דקות, Ron Poh כתב:

כשהתחלתי לעבוד הייתי מחליף ופעם אחת הגעתי למנוף שאני רואה בו קסדה כבדה ושחפ׳ץ (באזור אוקטובר) ושברתי את הראש מה זה-לא דמיינתי כזו הנחיה

בפועל בשטח יש אתרים סגורים ויש שעובדים בירושלים ראיתי הרבה עובדים רגיל-ויש הרבה מנופאים שמעוניינים לעבוד-מי שלא פשוט נישאר בבית-והמיגון הזה זה כיסת״ח מול ההנחיה של דקה וחצי ממרחב מוגן שזה אין למנופאי 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אכן. מעל כול גורד שחקים היה מנוף או כמה

אתמול הגביהו את המנוף שלי והיום חזרתי לעבוד-שהרי החלטתי שאני לא מבצע הגבהות-

הטסטר הגיע היום-בחננו יחד את המנוף. מה שראיתי-1הוא בדק גובל עומס וגובל מומנט-שהם המרכזיים והחשובים ביותר-2גובל מהירות הרמה במשקל מעל 50% מהמותר 3 היסתכל על האונקל-פסטקה בלעז שאר הדברים הוא היסתכל לבד כשעלה והיסתובב על המנוף. איש דיי מבוגר ונחמד

הגובה עכשיו כ110 מטר. מנוף 1 כ130 מטר 

הוא רשם את רשימת הדברים שצריך לסדר ואני גם אמרתי לו על דברים שלדעתי הוא צריך ליבדוק. ונתן אישור לעבוד כבר במיידי

היה נחמד לחזור

העיב רק דבר אחד ליראות את הבניין שספג פגיעה ישירה

יהיה טוב

9C7AA413-6767-4330-817A-C50CA46D4415.jpeg

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

האם יש הגבלת גובה למנופאי? או רמות הסמכה שונות?

שאלה שרציתי לשאול כבר הרבה זמן ומה שהזכרת בנוגע לגובה הקפיץ לי אותה. למה צריך את המנופאי למעלה?:cool:

-בגובה רב כבר לא ניתן את המטען בבירור, כלומר אין תוחלת בלהציב המנופאי למעלה.

-טכנולוגיה זמינה מודרנית (מודרנית עלק... קימת במטוסי תידלוק עשרות שנים) מאפשרת להציב את המנופאי למטה בחדר בקרה ולבצע את ההרמות/הורדות באמצעות ווידאו בתלת מימד. ישנם יתרונות נוספים כגון כגון העברת מנופים בין מנופאים, תוספת נקודות תצפית וכו' (או עבודה מהבית:D)

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

אהלן הגבלת גובה אין ברשיון אבל למנוף גבוה נגיד 80 מטר ומעלה יתנו למנופאי וותיק יותר באופן קבוע-כדי שהמנופאי החדש לא ילך לאיבוד

יש 4 דרגות שהולכות לפי משקל מקסימלי שהמנוף מורשה להרים. אני לא זוכר את המיספרים אבל לדוגמא עד 5 טון-עד 8-עד 12-ללא הגבלה 

ליפני כשנה החליטו שהסטאז׳ שאתה עושה הוא הקובע-אם עשית סטאז׳ או חלק ממנו על מנוף גדול יותר הרשיון יכלול את אותו מנוף-לכן החברה דאגה שיהיו לי כמה ימים על לאפינג שהוא עד 18 טון וקיבלתי ישר רשיון ללא הגבלת משקל רשיון א4(אם אני זוכר נכון😅)

לגבי המנופאי-יש מפעלים שהמנוף משנע שם דברים והתיפעול מלמטה-רוצים להכניס זאת גם לאתרים לדעתי זה לא יכנס

יש המון משתנים מעבר לאתר שניבנה ושינויים במנוף יש רוחות תאורות והכי חשוב ההרגשה שהמנוף זז נימתח עד הרמת המישקל זז מטילטול המישקל

ככה שמנופאי מהספה יעשה המון תאונות-ככה ניראה לי

כמו שתעשה מכונית שאתה נוהג מחוצה לה על ידי שליטה מרחוק

לעומת אם אתה בפנים לא תגיד תמות נפשי עם פלישתים אלא תיזהר מתאונות ביותר

גם יש מפעילים לא משו לא כולם פה טייסים…..

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, דובצע כתב:

ראיתי היום מעל שוק מחנה יהודה-מנוף מפרק מנוף

אוי ואבוי... באיזור שוק מחנה יהודה יש כאלו מגדלי ענק?

הרבה זמן שלא עברתי שם באיזור מאז שעזבתי את ירושלים.

חבל על הנוף של פעם.

לא כל כך הצלחתי לזהות את זווית הצילום.

פורסם

כן, ירושלים בעיצומו של תהליך מגדליזציה, מרכז העיר והכניסה לעיר הפכו לאתר בנייה אחד גדול. מה שכן, יש מספיק בתים לשימור שיישארו בתצורה המקורית בסביבות מרכז העיר, האופי די נשמר.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...