Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 23.2.2025 בשעה 17:32, avngas כתב:

מה קורה במזג אוויר כמו בימים אלה?

יש אמצעי חימום בקבינה?

יש מזגן ושקעים. כשיש לי מנוף קבוע אני מביא מפזר חום יותר טוב ממזגן

בתאריך 23.2.2025 בשעה 17:39, Fazer כתב:

הספקת ללמוד סינית או שהם צועקים לך בעברית? :-)

הם לומדים עברית כחלק מהקורס להיות אתת. יש כאלה עם רק מילים בסיסיות ויש כאלה שמפתיעים ברמה שהם מדברים עברית

• מעניין 1
  • תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום חברים 

אז אני באותו אתר בנתיים-אני מעדיף הרבה יותר מאשר לינדוד-גם יותר נוח פיזית וגם מובן מי נגד מי באתר-אצלי 2 האתתים זה שלמטה וזה שעל הגג הם מבוגרים מיושבים וזה חלק מההצלחה-האתת הוא כמו הקפטן של קבוצת הסינים 

המשאבת בטון זה לא סיני כמו שחשבתי אלא ערבי-משרד העבודה שומר עבודות לישראלים כמו מנופאים ומשאיות אחרת סינים היו מאיישים את הכול

אתמול הוא השאיר את המשאבה גבוהה מדיי והיום אני לא עובר מעליה-לעומת זאת הסינים סופר מקצועיים וכיף מאוד לעבוד איתם

IMG_3380.jpeg

בסיס המנוף שלי-לא שתול כניראה כי הקרקע פה חול

IMG_3382.jpeg

ופה המיתקן להגבהת המנוף

הכחול מעבר מהבניין למנוף

השחורים הקשירה של המנוף לבניין

• אהבתי 4
פורסם

האמת שאני עדיין לא מבין מה מחזיק את הדברים האלה שלא יפלו. 

הבסיס שצילמת נראה רעוע, איזה טנדר שנכנס בו בטעות מפיל את כל הקורות האלה. לא?

בצבא כשהיינו במוצבים שמנו בטונדות סביב לאוהל לא רק להגן מפצמרים אלא מכלי צמ"ה ואחרים שהיו עובדים שעות לא הגיוניות שלא יכנסו בנו.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 4 דקות, Jack457 כתב:

מה מחזיק את הדברים האלה שלא יפלו.

אני משער שיש מוטות ברזל שמושחלים בתוך המערום של הבטונדות,

והם לא מונחים סתם כמו מגדל קוביות של ילדים... והמנוף בטח גם מעוגן לבסיס באופן כלשהו.

ואם הוא קשור לבניין כמו שאמר דובצע, אז זה מוריד הרבה עומס מהבסיס.

פורסם

באמת אני לא מכיר את שיטת הביסוס משקולות אבל כניראה יש קובית בטון וברזלים גדולה רק בלי 4 קלונסאות

שאליה מחברים את המנוף בהלחמות

ובמקום קלונסאות שמים את המישקולות האלה

אבל זה בהחלט ניראה לא רציני

ושתול זה הביסוס החזק יותר

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

אני משער שיש מוטות ברזל שמושחלים בתוך המערום של הבטונדות,

יש 2 כבלים שמלופפים סביבם. לגבי חיבור בינהם אני לא יודע אני ינסה להיסתכל

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים. הרבה זמן לא עידכנתי

אני בסטטוס מנופאי מחליף אבל מרוצים ממני פה עד למעל הגג😉 אז אני פה כבר כ3 חודשים וכול הציוד נישאר במנוף ככה שאני מרוצה. חניה נוחה ברחוב-ולא באתר בניה מלא אבק.

מנהל עבודה מרוצה-אני דואג לכבד אותו. 

הסינים מרוצים-אני דואג לשרות ועבודה טובה

הגביהו את המנופים ב2 חוליות הגבהה עצמית שאני הייתי המנופאי ב2 ההגבהות

היה מעניין אבל לא יודע אם אני ישתתף בעוד הגבהות-צריך ליסמוך על הצוות שלא יעשה טעיויות

היום יש רוחות אז אמורים לשחרר אותנו לבית כבר בבוקר

לגבי ההגבהה 

1יש מסגרת מסביב למיגדל-המנוף מגביה אותה עד למעלה 

2 מחברים עם ברגים 2 רלסים לקורונה

3 המנוף מרים את החוליה ומניח אותה על הרלסים 

4 המנוף מרים מישקולת ומחזיק אותה באויר כדי לישלוט על אזור הלחץ על המיגדל על ידי הוצאה או הכנסת העגלה לפי דרישה

5 מפרקים פינים בין החוליה לקרונה לאחר שחיברו פינים בין המיסגרת לקורונה

6 הג׳ק האידרואלי מרים את הקורונה-בעצם מרים את המנוף מהמיגדל לגובה של חוליה ואז באופן ידני מושכים את החוליה שמונחת עם גלגלים על הרלסים-כמו מגירה בבית-ומורידים את המנוף ומחברים פינים חזרה-מפרקים רלסים והמנוף מוריד הכול למטה

חוליה גובהה 5 מטר. משקלה 2.5 מטר

• אהבתי 2
פורסם

נשמע מעניין ומפחיד - צריך להיות מקצועי ולדעת בדיוק אילו פינים להוצא, אילו להכניס ובאיזה סדר

מה משקל החוליה ? לא נראה לי שזה במטר 😀

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, winner כתב:

נשמע מעניין ומפחיד - צריך להיות מקצועי ולדעת בדיוק אילו פינים להוצא, אילו להכניס ובאיזה סדר

מה משקל החוליה ? לא נראה לי שזה במטר 😀

נכון אתה צודק. 2.5 טון

גם טעיתי אני פה 3 שבןעות. לא חודשים

לגבי ההגבהה זה נחשב אחת העבודות המסוכנות  העניין שאני לא חושב לעשות את זה שוב כי

א אני לא יודע כמה הצוות מקצועי-לעומת צוות של מנופי אבי שבא עם מנןף רציני אז כניראה ההכשרה של אבי יותר רצינית

ב האחראי שלהם אמר לי באיזה מהירות לעבוד-בהתחלה אמרתי לו אל תגיד לי באיזה מהירות לעבוד וכשהוא המשיך התעלמתי כדי לסיים איתו ולהיפטר ממנו

אז עדיף לי לעבוד איפה שטוב לי ולא לחפש הרפתקאות

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם

A773C5C5-24E3-4B7B-BED2-55C919D08CB4.jpeg

בתמונה. 

2 רלסים מחוברים לחוליה העליונה עם ברגים- לחוליה מחברים ״עגלה״ מלמעלה ואז אני מרים את העגלה עם החוליה ומכניס אותה בין הרלסים (כמו מגירה) ואז הם מגביהים את המנוף בגובה חוליה וקצת ומכניסים את החוליה ידנית-שוב כמו ליסגור מגירה ומורידים את המנוף על החוליה-מחברים פינים…..

מה שלא נעים בתהליך כשאתה יושב ומרגיש את הויברציות בזמן ההגבהה זה כמו ברופא שיניים שקודח לך בפה ואתה אומר מה יהיה אם משו ישתבש חלילה

• אהבתי 2
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

שלום חברים 

אז נתתי עבודה רצינית החודש. ואף קיבלתי מצטיין מהחברה-אבל תנאים ורמת משכורת לא עולים לבד אלא גם צריך לידרוש אותם וליבדוק שהביאו-אבל לא הלאה אתכם בזה. 

לגבי העבודה במנוף הגדול מנופאי 15 שנה אלוף. אני במנוף הקטן-בגדול העבודה רצה

בקטן האתת האלוף לימד אתת מתחיל וכיום אני עובד עם המתחיל ככה שאני צריך להשגיח ואף לתת יותר בעבודה איתו ויכול להיות טיפה פאשלות אבל זה בגבול הבסדר 

לגבי ההגבהה לא ציינתי יש חוליה קטנה=בתמונה. שכשהמנוף מתוכנן להגביהה את עצמו צריך לשים אותה בהתקנה הראשונה של המנוף. ואז אפשר לעבוד עם המיסגרת המגביהה על ידי חיבור שלה ל4 שפיצים שיוצאים מגבולות המיגדל-פירוק פינים של המיגדל ואז הגבהה

IMG_3793.jpeg

השגתי חדר בנתיים בבית כנסת בבני ברק שמתי שם את הטוסטוס שלי ככה שהנסיעה שלי כ15 דקות שזה קריטי בשבילי לעומת ליסוע לירושלים

יש לי זמן לעשות ספורט יום שישי ללכת לים

ככה שהתוכנית א בטח שקיץ עכשיו- לעבוד אבל לא להזניח את הלחיות במקביל

ב ושוב לא בא לי להגיד אבל להמשיך להשגיח שיהיו תנאים טובים-משכורת וכולי

קיץ נעים לכולם

• אהבתי 7
פורסם (נערך)

הא כמעט שכחתי. מסתבר שאני בונה בניין שיהיה 33 קומות-השני בגובהו בפתח תיקוה-אם היא קיימת. הבניין הכי גבוה בפתח תיקוה עדיין בבניה והוא יהיה כ45 קומות

• אהבתי 4
פורסם (נערך)

תודה על העדכונים, אחד השרדורים המעניינים.

יש לי כמה שאלות לגבי הגובה של המנוף.

1) כמה המנוף אמור להיות יותר גבוה מהקומה העליונה ביותר שהוא בונה?

2) כמה אתה צריך להיות מעל המקום שאליו אתה אמור להניף ?

3) האם בבניינים רגילים, בערך 20 קומות, ניתן לדעת על פי גובה המנוף בהתחלת הבניה, לאיזה גובה יהיה הבניין הסופי?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

תודה רבה-זה שירשור שאני עצמי צומח לתוכו אז האינפורמציה גם נהיית יותר מדוייקת עם הזמן

1 המנוף צריך להיות יותר גבוה בלפחות מטר מהנקודה הגבוהה שעל הבניין=לדוגמא אצלנו כשהמשאבה שעל הבניין פועלת אני לא עובר מעליה אז זה לא תקין(מקווה שיסודר בהגבהה הקרובה)

2 כשאני מרים כבל 2 מטר מהזרוע הוא עולה בהילוך איטי-שני. מטר הוא עולה רק בלחיצה עם יד שמאל בכפתור בנוסף למשיכה בידית ביד ימין=ככה אני עובד מאחר שהבניין עולה ואני יחסית נמוך אז בערך האונקל חצי מטר מתחת לזרוע+ השרשרת מקוצרת נגיד היא עוד מטר+המיטען-נגיד תבנית 3 מטר-אני צריך להיזהר על האנשים בגג אבל זה המצב. תיקנית אני לא יודע מה המינימום

3 אם למנוף יש מתקן הרמה אין לדעת(החוליה הקטנה העליונה במיגדל) 

אם לא אז הבניין יהיה כמה מטרים מתחתיו-בגדול אבל כמה בדיוק אין לדעת

IMG_3811.jpeg

פה בתמונה קשרו את המשאבה למנוף הגבוהה והוא מרים אותה

(הדבר הכי טוב בעולם משאבה על הגג-אם כי כניראה זה עולה הרבה-במיגדל ממול אין והוא כ18 קומות עכשיו ואני רואה אך הם מתגרזנים שם עם משאבה ודודי בטון-בקטע הזה אצלנו גן עדן)

IMG_3820.jpeg

פה הזדמנות ליראות עבודה עם תבנית שיש

אני מחזיק אותה בנקודה שהסינים מיקמו אותה עכשיו הם מייצבים אותה עם הרגליים שלה וקשירות עם חוטי ברזל וכולי

IMG_3817.jpeg

ופה הזדמנות ליראות למה אני לא אוהב את המתקינים ולא יעשה יותר הגבהות—אמנם מאבטח פין זה דיי שולי אבל אם זה הרמה אז לא רוצה לנסות את זה על עצמי 

• אהבתי 2

• תוכן חדש...