Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוו דעתכם - בדיקת קומפרסיה ומצב הפלאגים Chevy Sonic RS

Mr 44

פוסטים מומלצים

הבעיה לא שייכת לקומפרסיה ובדיקת גזים תהיה בזבוז זמן מוחלט.

בתאריך 14.4.2024 בשעה 22:34, Mr 44 כתב:

החלקים הוחלפו בניסיון לפתור את הבעיה.. 

בדרך כלל כשמחליפים חלקים בשביל לפתור בעיה ונשארים איתה זה אומר שהחלקים שהחלפנו היו טובים.

בעיות בהצתה מופיעות במאמץ המערכת - בסל"ד גבוהה.

האם נשמעים פיצוצים \ קרטועים בהאצה מאומצת?

או שהמנוע חותך כאילו כיבית את הסוויץ'?

נסה לתעד את התקלה בוידאו.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לפני 10 שעות, tribel כתב:

הבעיה לא שייכת לקומפרסיה ובדיקת גזים תהיה בזבוז זמן מוחלט.

בדרך כלל כשמחליפים חלקים בשביל לפתור בעיה ונשארים איתה זה אומר שהחלקים שהחלפנו היו טובים.

בעיות בהצתה מופיעות במאמץ המערכת - בסל"ד גבוהה.

האם נשמעים פיצוצים \ קרטועים בהאצה מאומצת?

או שהמנוע חותך כאילו כיבית את הסוויץ'?

נסה לתעד את התקלה בוידאו.

ערב טוב,

דבר הראשון שחשבתי עליו בכתיבת הפוסט זה איך לתאר אותו בסרטון, כמובן .. לא אפשרי.

לא ניתן לראות בעין את ההיסוסים/גמגומים וכו' במהלך הסרטון. זה לגמרי מורגש ברכב..

אתאר זאת ככל הניתן ואולי זה יוכל לעזור לך לכוון אותי.

זה לא קורה בהאצה רגועה, וזה לא קורה מתחת ל- 4.5K סלד. קורה כמו שתיארת בסלד גבוה ובהאצה/סחיטה של הדוושה.

אכן יש קרטועים אך לא פיצוצים, אתה מרגיש שהבוסט נבנה עד 4-5K באופן ליניארי ונחמד ולאחר מכן הוא יכול פשוט לגמגם בצורה מוגזמת .. לפעמים ההילוך אפילו לא עובר והטור נשאר בסלד גבוה (זה דווקא ניתן לתאר בסרטון אך זה לא תמיד קורה..) עד שאני עוזב את דוושת הגז. כשזה קורה מיד מהבהבת נורת מנוע וקוד P0300 קופץ (נכבה לאחר נסיעה רגועה וכיבוי, הדלקה של הרכב).

אני ממש לא יודע אם יש פה קומבינציה של כמה תקלות יחדיו אך בכל זאת אעדיף לבחון את המצב "פרה פרה".

לאחר שלל הדברים שהחלפתי, חשבתי אולי לפנות למזרקים שכן לאחר 10 שנים וקצת עלולים לצבור קצת לכלוכים ולהיסתם במקרים חריגים (?!) ובגלל שלא מגיע מספיק דלק לתא הבעירה הוא פשוט מתחיל בגמגום.

תודה,

חג שמח ושקט לכולם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה קורה רק בסלד גובהה הייתי חוזר לחשוד סליל הצתה. בהחלט יכול להיות שהוא מזייף רק במאמץ.

• אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהתיאור הבעיה בהצתה אל תחפש כיוונים נוספים.

האזור בו הקויל מתלבש על הפלאגים נקי משמן?

האם הצמה שמתחברת להזנה של הקויל שלמה?

יתכן ומשהו מקצר.

ההדק השלילי לגוף המנוע מהודק?

רציפות טובה להדק השלילי במצבר?

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
בתאריך 18.4.2024 בשעה 21:23, dalet11 כתב:

אם זה קורה רק בסלד גובהה הייתי חוזר לחשוד סליל הצתה. בהחלט יכול להיות שהוא מזייף רק במאמץ.

בתאריך 18.4.2024 בשעה 21:26, tribel כתב:

מהתיאור הבעיה בהצתה אל תחפש כיוונים נוספים.

האזור בו הקויל מתלבש על הפלאגים נקי משמן?

האם הצמה שמתחברת להזנה של הקויל שלמה?

יתכן ומשהו מקצר.

ההדק השלילי לגוף המנוע מהודק?

רציפות טובה להדק השלילי במצבר?

אהלן, בדקתי את הדברים שהצעת כאן ונראה שהכל בסדר.

את הצמה, קצר וכל נושא החשמל לסלילים אני מתכוון לבדוק עם חשמלאי רכב ממש לפני הטיפול הקרוב ואעדכן.

אני מקפיץ חזרה את האשכול כי שמתי לב ממש במקרה שהשסתום BYPASS היושב מתחת לסעפת רטוב כולו בשמן נוזלי (הכוונה ללא שרוף או יבש) כנל לגבי הצינורות המולבשים עליו.

העברתי את היד בכל הסביבה של הסעפת בו ה BYPASS יושב ויש הרבה שמן יבש על הסעפת עצמה.

זה העלה לי נורה אדומה כי אני לא בטוח שזה מצב תקין. אין איבודי שמן בוודאות כי זה נבדק אחת לכמה זמן ..

אני שואל את עצמי האם יכול להיות קשר לגמוגמים בהאצה (בסלד גבוה) כשהשסתום הזה נדפק/נתפס אנא עארף .. ? אני לא בטוח מה תפקידו ואיך זה קשור אבל החלטתי להקפיץ את האשכול ולנסות ללכת לכיוון אחר כי אולי הבעיה נמצאת שם.

השסתום הזה הוחלף בעבר בניסיון לפתור בעיה של בריחת אוויר בשסתום חליפי מאלי ולא במקורי. בדיעבד אותה בעיה נפתרה בדרך אחרת.

תודה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ה wastegate תפקידו לשמור על לחץ גדישה כתלות בסל"ד - פיצוי או גריעה.

אם הוא מזייף בהחלט המנוע לא יעבוד טוב.

אם אתה יכול להשאיר אותו פתוח זה ייתן כיוון.

שמן בטורבו - לא גורם לבעיה אבל גם סימן טוב לעניות דעתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, tribel כתב:

ה wastegate תפקידו לשמור על לחץ גדישה כתלות בסל"ד - פיצוי או גריעה.

אם הוא מזייף בהחלט המנוע לא יעבוד טוב.

אם אתה יכול להשאיר אותו פתוח זה ייתן כיוון.

שמן בטורבו - לא גורם לבעיה אבל גם סימן טוב לעניות דעתי.

היי,

אשמח לדעת מה הכוונה ללהשאיר אותו פתוח? כרגע הזמנתי אחד חדש מקורי מאמזון ואני מתכוון להחליף אותו. בדקתי שוב היום לפני נסיעה, והוא רטוב משמן בצורה חריגה .. חבל לא צילמתי. 

עד כמה נורא שאני כרגע נוסע עם שסתום שאולי תקול? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה תלוי.

גדישת ייתר יכולה לגרום נזק.

גדישת חוסר גורמת למנוע לא לסחוב.

לא מנוסה עם מנועים מוגדשים בכלל.

לפני כדאי לבדוק אם אתה בכיוון.

מכיוון שאין לי ניסיון בכלל עם תקלות גדישה, שווה להריץ ברשת מה הן התופעות של גדישת ייתר.

לא בטוח שזה הכיוון.

הנזילה מהטורבו שייכת לשימון של הטורבו, אני לא יודע כמה שמן אמור לצאת עם בכלל, בגדול כשיש כמות גדולה זה יכול להעיד על שחיקה שגורמת לשמן לברוח ממעגל השימון של הציר של הטורבינה.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, tribel כתב:

זה תלוי.

גדישת ייתר יכולה לגרום נזק.

גדישת חוסר גורמת למנוע לא לסחוב.

לא מנוסה עם מנועים מוגדשים בכלל.

לפני כדאי לבדוק אם אתה בכיוון.

מכיוון שאין לי ניסיון בכלל עם תקלות גדישה, שווה להריץ ברשת מה הן התופעות של גדישת ייתר.

לא בטוח שזה הכיוון.

הנזילה מהטורבו שייכת לשימון של הטורבו, אני לא יודע כמה שמן אמור לצאת עם בכלל, בגדול כשיש כמות גדולה זה יכול להעיד על שחיקה שגורמת לשמן לברוח ממעגל השימון של הציר של הטורבינה.

חוסר אונים מוחלט. המחשבה שאני יורד עם המשפחה לאילת חודש הבא מהדהדת לי בראש, לא רוצה למצוא את עצמי משכיר רכב דקה 90 ומשלם 1000 מהחשש שאני פוגע ברכב.

מודה לך מאוד על הניסיון לעזור.

אתחיל בלבדוק עד כמה זה נורא ליסוע ככה ובנתיים אמתין לחלק ואחליף אותו ... אם הבעיה לא תפתר אנסה לקחת את הרכב לחברה (UMI) לפחות לאבחון התקלה אולי הם יועילו במשהו חוץ מלעשוק לי את התחת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

עדכון - 

אחרי שאספתי את החלק (שסתום מעקף מקורי חדש שהוזמן מאמזון) הגעתי הביתה, לקחתי בקבוק מים מגבת זיעה וניגשתי לעבודה.

פורקה הסעפת, הוחלף השסתום מעקף החליפי שישב תחת הסעפת והכבל הרופף שהיה מחובר אליו.

ניקיתי את הסעפת + בית מצערת החזרתי הכל ויצאתי לנסיעת מבחן.

לצערי כבר לא היה לי מספיק זמן להתרחק והכבישים סביבי לא מאפשרים לי להאיץ מידי. אבל נראה שהיסוסים/גמגומים לא היו כלל וההאצה הייתה ליניארית וחלקה. משהו בי מתרגש מציפייה שנפתרה סוף כל סוף הבעיה אבל אני משתדל לא לפתח ציפיות עד שזה לא יבדק בכביש מהיר ולאורך זמן.

מחר אבדוק זאת לעומק בדרך לעבודה.

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבוד ל @Mr 44 לנחישות חסרת הפשרות, לחיפוש הפתרון לתקלה ברכב  במשך  שבועות ,   קלסיקה אמיתית וברמה של DIY.

אחרי הכל, איזה חלק הוחלף-תוכל לשתף את המקט.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, ד ו ד כתב:

כבוד ל @Mr 44 לנחישות חסרת הפשרות, לחיפוש הפתרון לתקלה ברכב  במשך  שבועות ,   קלסיקה אמיתית וברמה של DIY.

אחרי הכל, איזה חלק הוחלף-תוכל לשתף את המקט.

תודה על הפרגון ידידי,

מדובר בחלק הזה - 

GM Genuine Parts 55574902 Turbocharger Intercooler Bypass Valve https://a.co/d/5i43EZw

מקווה שהדבקתי את הקישור כמו שצריך.

השסתום הקודם שהיה לי היה חליפי שהוחלף לפני קצת יותר משנתיים וכנראה עשה את שלו. אדע יותר מחר כשאסע מחוץ לעיר ואבדוק זאת בתנאים המתאימים.

עריכה אחרונה על ידי Mr 44
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...