Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעת חורף קשה-האם להחליף למצבר חדש?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Uri82,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לוקח כמה שניות עד שהרכב נדלק (לא בעיה של סטרטר) כשהוא קר (אחרי לילה), כשהאוטו לא קר ההנעה חלקה, המצבר הוא של שנפ שנה21 ונסעו איתו כ50000. האם ההנעה הקשה הורסת את הסטרטר או משהו אחר ואם כך אני יחליף את המצבר, או שאין בכך בעיה ואני ימשוך עוד קצת עם המצבר?

ושאלת בונוס-לאחר שאני מצליח להניע את האוטו(בהנעה קשה) האם לחמם את המנוע-לתת גז בניוטרל ולהטעין בכך את המצבר, או שמכיון שעדיף לא להתחיל נסיעה באימוץ של המנוע אז להתחיל ישר לנסוע?

תודה רבה לעוזרים והמסייעים, אין עליכם בעולם.

פורסם

תחליף מצבר. הוא לא יהיה טוב יותר.

אתה מכיר את מרפי? הוא יגיע ברגע הכי פחות מתאים.

דווקא במצבר לא משחקים בטח לא בחורף שטמפרטורה נמוכה מורידה עוד יותר את המתח.

בסוף תחליף מצבר וזה יהיה בלחץ, כי הוא ימות מהיום למחר, אז למה לדחות את זה?

פורסם
לפני שעתיים, asix כתב:

תחליף מצבר. הוא לא יהיה טוב יותר.

אתה מכיר את מרפי? הוא יגיע ברגע הכי פחות מתאים.

דווקא במצבר לא משחקים בטח לא בחורף שטמפרטורה נמוכה מורידה עוד יותר את המתח.

בסוף תחליף מצבר וזה יהיה בלחץ, כי הוא ימות מהיום למחר, אז למה לדחות את זה?

אין לי בעיה שיום אחד המצבר ימות, השאלה שלי אם ביינתים מכיוון שהמנוע מונע הנעה קשה זה לא טוב לסטרטר או למנוע.

פורסם
לפני 5 שעות, רק ידני כתב:

אין לי בעיה שיום אחד המצבר ימות, השאלה שלי אם ביינתים מכיוון שהמנוע מונע הנעה קשה זה לא טוב לסטרטר או למנוע.

אתה מסתכל על המנוע והסטרטר אבל מי שלא אוהב נפילות מתח זה המחשבים ברכב שעלולים להתקלקל בעקבות השינויים והנפילות של המתחים. ( ועוד לא דיברתי מנזקים שעלולים להיגרם מהנעות עם כבלים).

קיבלת תמרור אזהרה עם התנעה קשה אז אל תדחה. המצבר נגמר סופית תמיד כשממהרים.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

2 סיפורים מנסיוני האישי : 

1) האוטו התחיל לגמגם בהנעה , דחיתי את ההחלפה מעצלנות.

שבועיים אחר כך אשתי נתקעה עם האוטו בדרך לפגישת עבודה והזמינה מונית. 

2) האוטו התחיל לגמגם בהנעה . זה היה סמוך לחתונת הבן ודחיתי .

יום לאחר החתונה בדרכנו לשבע ברכות , לא הניע. למזלנו לא קרה ביום החתונה.

בשני המקרים הזמנתי שירות עד הבית וגם זה מייקר 

עשה לעצמך טובה והחלף עכשו באופן יזום ותגיע לחשמלאי רכב ולא שיגיעו אליך

באותו עניין - בפעם האחרונה שהחלפתי הרכיבו לי וולטה שהחזיר אותי לתקופת הצבא עם מריחת גריז וזלין נגד

קורוזיה . חשבתי שכבר אין מצברים כאלו

עריכה אחרונה על ידי zvigolden
פורסם

כשאומרים "התנעה קשה" לא מובן אם יש סטרטר חזק ומהיר אבל נדרש זמן ארוך בשביל שיניע או שיש סטרטר חלש ומגמגם.

אם זה הראשון לא בטוח שהבעיה במצבר, אם זה השני - תחליף מצבר.

לגב השאלה השניה - לא לחמם את המנוע עם גז בעמידה במקום, זה בלאי מיותר ודלק מיותר שאתה שורף. 

הנעת - תתחיל לנסוע, תוך הקפדה על עומס מתון ונגיד עד 3000-3500 סל"ד בדקות הראשונות. המנוע מגיע לטמפ' עבודה הרבה יותר מהר כשנוסעים. 

פורסם

א. לא בטוח שזה המצבר. שמעתי על מקרה שהיה למישהו התנעה קשה בקור והסתבר שהקויילים לא היו אטומים מספיק. מה שגרם ללחות בתוך הקוייל ולהתנעה קשה וגימגומים.

תבדוק אצל חשמלאי האם המצבר תקין.

ב. ממש לא!כשהשמן קר הוא יותר סמיך ולא מספיק משמן את החלקי מנוע . אתה גורם לבלאי מואץ למנוע. במיוחד אם זה טורבו.

• פיתרון
פורסם
לפני 13 שעות, רק ידני כתב:

לוקח כמה שניות עד שהרכב נדלק (לא בעיה של סטרטר) כשהוא קר (אחרי לילה), כשהאוטו לא קר ההנעה חלקה

נשמע כמו מצבר בסוף ימיו , להתכונן להחלפה שלו בקרוב.

אם השימוש ברכב הוא "קריטי" עבודה בשעות לא גמישות/אין רכב נוסף , אז לשקול החלפה יזומה אצל חשמלאי רכב.

לפני 13 שעות, רק ידני כתב:

האם לחמם את המנוע-לתת גז בניוטרל ולהטעין בכך את המצבר

לא מומלץ! הרכב מתחמם בנסיעה (עדיף מתונה עד שהוא מגיע לטמפרטורה הקבועה)

פורסם

רכב ידני (כמשתמע מהניק של פותח השירשור) עדיין אפשר להניע בדחיפה. 

היום כבר לא רואים את זה כמעט ויכול להיות בעייתי במצבים מסויימים אבל האפשרות קיימת, אף אחד לא ביטל אותה. 

כמו כן ממליץ מאוד להחזיק בוסטר התנעה ברכב שנותן גיבוי לכל המצבים האלו כשהמצבר חלש ובדיוק צריך להגיע לפגישה. 

• תוכן חדש...