Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 908 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, amosbmw כתב:

מה יעזור כאן עורכי דין ומשפטים?

כל שופט היה מגלגל את התובע מכל המדרגות ובצדק.

הרכב הוזנח, עכשיו צריך לתקן אותו על מנת שיהיה אפשר להשתמש בו.

עורכי דין וחיפוש האשמה אצל אחרים זאת לא דרך להתמודד עם החיים.

בהחלט לא דרך חיים נכונה להטיל אשמה על אחרים, אבל להבנתי, זה לא המקרה.

היא רכשה רכב שמצבו המכאני לא תואם בשום פנים ואופן להיסטוריית הטיפולים שנמסרה לידה.

אם הרכב נרכש מהטרייד שהוא גם חברת הליסינג, יש מקום לקחת חוות דעת מומחה שיטען כי מצב הרכב לא תואם לתיעוד התחזוקה.

אבל זה במידה וניקוי הבוצה לא צלח וקרה נזק למנוע כתוצאה מכך. יש כאן, לפחות ממה שהוצג, מספיק סיבות לשקול צעדים כאלו וכן, זה צריך להיות מוצא אחרון במידה ולא באו לקראתה לפחות בניקוי הבוצה ומתן אחריות לתקופה מסויימת.

הרי גם ככה, אחד היתרונות בלטפל במורשה היא אחריות לחצי שנה על החלפים שהוחלפו או על הישנות תקלה שטופלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

שניכם טועים.

@CiUiK - לא כל אחד יתעמק בספר הרכב של 400 עמודים בפונט קטן שמתאר 30 גרסאות שונות של הדגם עם סעיפי ״אם רלוונטי״. יותר מזה, הרבה רכבים מגיעים בלי ספר רכב אלא רק עם איזה מדריך מקוצר מאוד, ובלי קישור לספר הרכב במרשתת (אפילו לא מציעים ספר למי שרוצה, למשל מי שלא מחובר למרשתת).

@WE988244 מה שחסר הוא שני דברים: הדרכה בעת מסירת הרכב, ומשהו שהיה קיים בזמני ובוטל - שאלות על המיכאניקה במבחן התיאוריה - כמו על מדידת לחץ אויר בצמיגים או  בדיקת מפלסי הנוזלים במנוע. אפילו אשתי, שונאת הטכנולוגיה, ידעה שצריך לבצע טיפולים תקופתיים ברכב שלה.

אין סיבה לקרוא את כל ה400 עמודים, אני גם לא קראתי.
יש עמודות בספר לשמנים וקירור, באיזה תקן להשתמש ומתי להחליף - גם מוסבר שם איך לבדוק שמן ברכב שזה עתה קנית.
זה לפי דעתי, עמודים שחובה לקרוא

לגבי שאר העמודים, בכיף אם יש שבת פנויה לעבור על כל ה400 עמודים היא תהיה יותר מומחית ממני

לפני שעתיים, WE988244 כתב:

CiUiK יש לך טעות,

בדור הטיקטוק והגאנקפוד, אנשים לא באמת יודעים כלום, הם נכנסים לחברה קונים רכב ועושים מה שאומרים להם בלי לשאול שאלות בלי לחשוב, לך תסבירהיום לבחור צעיר מה זה טורים ברכב הוא לא יבין, מי שלמד על ידני ידע לשמוע שמנוע צועק, היום אנשים מה שלא קופץ להם תזכורות שצריך לעשות הם לא עושים, כל המוח עבר לסמארטפון, ומה שהמוח לא מזכיר לא זוכרים,

אני ממש לא מאשים אותה, היא לקחה רכב מליסינג מבחינתה הכל טוב, למה לעשות עוד אם אני משלם למישהו, וזה שהיא פיספסה טיפול לא אמור לגרום לכזה נזק.

לכן כתבתי, לא מאשים אותה

אבל הרכב באחריות שלה, היא הבעלים וכמו שלא מזניחים כלב בבית אז חשוב לבדוק שמן ולהוציא רגע מדיד, רק להציץ - ולא להזניח

הליסינג דפקו אותה אין ספק, אבל מי קונה בכלל מליסינג? הרי שהם המאפיה הכי גדולה בעולם הרכב הישראלי. הם ומגרשים

פורסם

חלק מחברות הליסינג מבצעות טיפולים במסגרת ״יום שמש״, כלאמר לוקחים את הרכב לטיפול והרכב יושב לו בשמש ומוחזר ״מטופל״ 😐. , לפחות זה היה לפני כמה שנים.

יש חברות שמטפלות לבד ולא במוסכי יבואן ושם לעיתים החלפתה השמן נעשית בשאיבה דרך המדיד ומילוי מחדש. זה אפילו לא קרוב להיקרא החלפה. 

יבואנים כמעט ולא נותנים אחריות 3 שנים לרכבי ליסינג אלה שנה אחת. אולי ליסינג בבעלות יבואן מתנהג אחרת.

7 שנות אחריות ניתנה ככל שאני זוכר לרכבי קיה הקטנים לא לגדולים. וכל מקרה גם זה מותנה בטיפול ברשת היבואן.

הרכב הזה פשוט מוזנח. ללכת לרשת היבואן ולבכות בדמעות תנין לא יביא שום תוצאה רק הוצאה.

המלצה שלי לגשת למוסך מסודר , כמו למשל זה שהומלץ - האחים ימין, ולטפל. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 21.12.2023 בשעה 11:33, יעלרום כתב:

היי חברים, אשמח לעזרתכם 🙏

למרות שאני כרגע במצב כלכלי מורכב הכנסתי את הרכב לטיפול 15,000.

רכב יונדאי 2018, נמצא אצלי מיומו הראשון. בתחילה היה כליסינג תפעולי ואחר כך קניתי אותו. יש לו פחות מ 60,000 קילומטרים במצטבר. 

במשך כל תקופת הליסינג היה בתחזוקה מסודרת.???

מאז שקניתי אותו, בערך שנתיים, לא עשיתי לו טיפולים, אך מאז נסעתי במצטבר פחות מ 15,000.- משמע הוזנח, החלפת שמן מומלצת אחת לשנה\15K מה שמגיע קודם

הבוקר במוסך נאמר לי שיש לי בוצה חמורה במנוע וכי לא בוצע בו טיפולים לפחות 50,000 קילומטר. 

איך זה יכול להיות?-הצהירו בליסינג על טיפול אך למעשה לא בוצע=כנראה נפלת קורבן לתרמית

ומה שהכי מטריד אותי: הם ביקשו אישור להתחיל לעשות ניקוי של הבוצה ואמרו שקיים 30% שבגלל הניקוי עצמו המנוע ילך לגמרי.-הנזק כבר נגרם עקב חוסר בהחלפת שמן אם הרכב נוסע ללא רעשים חריגים אז טיפול בוצה  עדיין יכול להציל את המנוע בעל המוסך פשוט לא מוכן לקבל אחריות אם משהו ישתבש

ישנו סיכוי שלאחר הטיפול תתחיל אכילת שמן מוגברת מה שעלול לגרום לסתימת  ממיר קטליטי לכן הסרת האחריות כאן

אשמח לעזרה, איך נכון להתנהל מכאן. -לדעתי תבצעי את הטיפול ותקווי לטוב זה זול יותר מהחלפת מנוע 

והאם יש סוג ניקוי אחר שלא מסכן את המנוע? כרגע ביקשתי מהם לעצור כדי שאוכל להתייעץ. -ישנן רמות של טיפול במקרה שלך נראית בוצה כבדה מה שיצריך פירוק מכלולים וניקיון מקיף לדעתי שווה ללכת על זה

עבודה מקצועית לא תגרום לכשל במנוע למעט הענין של אכילת שמן

תודה 🙏

תשובות באדום

• אהבתי 3
פורסם
לפני 5 שעות, CiUiK כתב:

זה נכון לכל רכב, היצרנים היום שמים אינטרבלים של 15 ואפילו 20 אלף רק בשביל הרגולציה ולא באמת כי זה מה שנכון ובריא למנוע

אבל היא בכלל לא החליפה שמן 65 אלף קילומטר, מדהים אותי שהרכב עוד נוסע בכלל, התמונות שהיא העלתה מראות על מנוע במצב נוראי, איך אנשים יכולים להחזיק רכב במאות אלפי שקלים אבל לא לקרוא את הספר רכב? איפה שמענו על דבר כזה? הרי שכשאתם קונים תנור לבית אתם כן קוראים את הספר שמגיע איתו

אני מצד אחד לא מאשים אותה כי הליסינג היו אמורים לטפל ברכב, מצד שני יש לה אחריות כבעלת רכב לדעת על המכלולים הבסיסיים, לדעת להחליף שמן או לכל הפחות לבדוק במדיד כמה שמן יש (רכב, מפלצת מכאנית, שמן זה חלק בלתי נפרד מהמכונה המדהימה הזאת שיכולה לנוע ב 210 קמ"ש)
מה אני אגיד, לא מבקש מאף אחד להיות מכונאי, אבל אם אני מביא רכב וקורא את הספר רכב שלו אז מה זה אומר על בן אדם שלא מגיע מהתחום בכלל? הרי שהוא צריך כפל כפליים לקרוא

מכרתי גולף דיזל עם 525000 קמ כל 10K החלפתי שמן האוטו לא הפסיק לנסוע והמנוע היה במצב מעולה. היה קשה למכור אותו למרות שהיה מטופל, אנשים מעדיפים לקנות מכוניות גמורות עם 65K ולא רכבים שאמנם נסעו יותר אבל מטופלים בתדירות יותר גבוהה ממה שמנחה היצרן.

פורסם
לפני שעתיים, mozman1101 כתב:

מכרתי גולף דיזל עם 525000 קמ כל 10K החלפתי שמן האוטו לא הפסיק לנסוע והמנוע היה במצב מעולה. היה קשה למכור אותו למרות שהיה מטופל, אנשים מעדיפים לקנות מכוניות גמורות עם 65K ולא רכבים שאמנם נסעו יותר אבל מטופלים בתדירות יותר גבוהה ממה שמנחה היצרן.

אני תמיד אדחוף אנשים בכל מקום שאני פוגש, ללמוד לבדוק שמן ברכב שלהם, זה משהו שכל בן אדם שאני מכיר אני אומר לו ישר "איזה רכב יש לך" ולאחר מכן מגיעה השאלה "מתי הוחלף שמן פעם אחרונה"
יש לי מטרה להעביר פה תרבות של אחריות אישית של נהג שידע קצת על הרכב והמכלולים שמשרתים אותו יום יום

לפני כמה ימים הייתה לי נסיעה עם אדם, שאמר לי "אתה יודע, אני בחיים לא בדקתי שמן ברכב" ובתקופה האחרונה אני מבין שזה לא משהו נדיר
התקופות הכי קריטיות למנוע הרכב:
"Engine Brake In" זה כשאתה מוציא את הרכב מהחברה, לכל מנוע יש סט נהלים שצריך לעקוב אחריהם לX קילומטרים (מנועי ספורט למשל עושים להם EBI במפעל עצמו אז לא צריך) 
ואחרי הEBI לוודא החלפות סדירות בשמן שעומד בתקן

כמובן קירור תקין כל 3-5 שנים גם מקורי ובתקן

ז ה ו , כלכך מסובך? אני לא חושב

פורסם

זה כבר נגמר, עוברים למנועים חשמליים.

רוב האנשים שקונים רכב חדש, נכנסים לטיפול פעם בשנה במורשה, וזה מספק.

לא כולם יש הבנה, או רצון להבין ברכבים או במנועים וזה בסדר, לכל אחד יש סט של כלים או הבנות שאולי לך זה נראה מאוד מוזר או מופרך, ולאחר זה משהוא טריוויאלי.

לי יש 2 רכבים ישנים, 2002 ו 2005.

פעם בשנה נכנסים לטיפול.

בין לבין בודק שמן ונוזל קירור רק לפני נסיעות ארוכות, פעם ב..

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אנשים רוכשים רכבים בסכומים 6 ספרתיים - מן הראוי שתהיה להם איזו מודעות מינימלית לצורך בתחזוקה שוטפת כלשהי - בדיקה תקופתית של מפלסי נוזלים ולחץ אוויר בצמיגים וטיפול תקופתי במוסך. וברכבים מודרניים להסתכל על הצג בהתנעה, לפעמים יש הודעות חשובות.

עוד מנהג שסיגלתי לי - לפני כל נסיעה, או לפחות פעם ביום, סיבוב סביב הרכב לראות איך נראים הצמיגים ושלא קיבלתי איזו נשיקה בחניה. מניסיון מר.

אגב, לא רק ישראלים, ואפילו חברה לכאורה מכובדת: קטע הזוי שהיה לי לפני כחצי שנה. שכרתי רכב בפריז. אחרי 200 ק״מ קפצה לי הודעה ״oil service required״. נכנסתי לסניף חברת ההשכרה ברואן (עיר גדולה, לא חור), חשבתי שיחליפו לי רכב, או יקחו אותו לטיפול. אבל תשובת הנציגה בדלפק היתה ״אם זה מפריע לך תכנס למוסך ותחליף על חשבונך״. המשכתי עוד 1,500 ק״מ, החזרתי את הרכב ולא שמעתי יותר מחברת ההשכרה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברכבים של היום לא צריך להיות חצי מכונאי כדי להיות "כשיר" לקניית רכב. יש חיישנים להכל וצריך רק להקפיד על שגרת טיפולים איכותית(מונעת) וזהו. אני אישית לא בודק שמן מים באופן קבוע כבר מעל 10 שנים.

אולי אם היה לי רכב שסובל מבעיות כאלה באופן כרוני הייתי צריך לסגל לעצמי הרגלים כאלה. אבל קיה/יונדאי? רכבים מאוד בסיסיים עם יכולת שרידות גבוהה לא חושב שצריך להשתגע.

כן צריך להכיר את הרכב, לדעת איך להפעיל אורות ערפל כמו ומתי שצריך, לדעת לכוון את התאורה נכון, לכוון מראות בזווית נכונה, לדאוג ללחץ אוויר תקין בצמיגים/החלפה יזומה של צמיגים(לא לחכות שבטסט יפסלו) וכדומה.

מה שקורה ברכב של פותש הוא קיצוני ולא מייצג רכבים סטנדרטיים, אפילו לא כאלה שעוברים תחזוקת שבר/חסרה.

פורסם

אני מניח שיש לך גם איזו שגרה של טיפולים במוסך. לפות״ש כנראה אפילו לא מודעות לצורך בכך.

חוץ מזה, לרכבים רבים אין חיישנים למפלסי הנוזלים, אלא רק לחץ או טמפרטורה, ואנחנו מכירים את מגבלותיהם. אז אני לא בודק מפלסים כל יום ואפילו לא כל שבוע, וכיוון שברכב שלי יש אידוי מסויים ממיכל העודפים אפילו יוצא לי להוסיף כוס מים מזוקקים פעם אחת בין טיפולים.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 55 דקות, aviaviavi כתב:

ברכבים של היום לא צריך להיות חצי מכונאי כדי להיות "כשיר" לקניית רכב. יש חיישנים להכל וצריך רק להקפיד על שגרת טיפולים איכותית(מונעת) וזהו. אני אישית לא בודק שמן מים באופן קבוע כבר מעל 10 שנים.

אולי אם היה לי רכב שסובל מבעיות כאלה באופן כרוני הייתי צריך לסגל לעצמי הרגלים כאלה. אבל קיה/יונדאי? רכבים מאוד בסיסיים עם יכולת שרידות גבוהה לא חושב שצריך להשתגע.

כן צריך להכיר את הרכב, לדעת איך להפעיל אורות ערפל כמו ומתי שצריך, לדעת לכוון את התאורה נכון, לכוון מראות בזווית נכונה, לדאוג ללחץ אוויר תקין בצמיגים/החלפה יזומה של צמיגים(לא לחכות שבטסט יפסלו) וכדומה.

מה שקורה ברכב של פותש הוא קיצוני ולא מייצג רכבים סטנדרטיים, אפילו לא כאלה שעוברים תחזוקת שבר/חסרה.

האמת היא שלרכבים של היום, להיות מכונאי זה לא מספיק. אולי לרכבים של שנות ה80 ומטה אבל כל רכב בערך מ95 הלאה זה כבר נהיה סלט של ניהול מנוע ממוחשב ובליל של חיישנים.

והאמת היא שבהרבה מקרים, דווקא בגלל החיישנים, אתה תמצא את עצמך מבולבל לגמרי ובמרדף של יותר מ5 אפשרויות למה לא בסדר ברכב בחלק לא קטן מהמקרים ואז אם זה לא מספיק טוב ולקחת סורקים גנריים, אתה תקבל מידע מוטעה וגם מטעה וזה מניסיון רב עם שני רכבים.

אתה בפועל צריך להיות כבר איש דיאגנוסטיקה ועוד עם הכלים המתאימים ליצרן ספציפי.

בסובארו למשל, כל תקלה שקשורה לזיהום אוויר תדליק לך עץ חג מולד של נורות  ורק לפי החיישנים הספציפיים במקרה הטוב תדע מה לא בסדר.

וברכבים חשמליים, תכלס, אתה כבר צריך הייטקיסט לעשות דיאגנוזה לחלק המערכות וכן, לשם זה הולך וברגע שנהיגה אוטונומית תיכנס מלא לסיפור זה כבר יצריך אנשי אבטחת מידע ומומחי סייבר... אמיתי, לא צוחק

בסיפור כאן, מדובר בדבר הכי בסיסי לבריאות המנוע, שמן. 

והאמת היא שגם זה, בשנים האחרונות התברר לי כמשהו מאוד מורכב בפני עצמו, כל נושא התקנים, צמיגויות, תוספים זה ממש מדע שלם בפני עצמו.

מה שקרה כאן זה מצד אחד רכב שלא תואם במצבו לתיעוד הטיפולים ביד קודמת והזנחה לא מכוונת גם של היד הנוכחית.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

בטוח שהרכב מוזנח מאוד !

אם כל זה, מסתבר שיש במנוע גם שמן נוזלי יותר שהוא משמן את המנוע, כי אם לא הרכב היה מתחמם, ואם עד עכשיו הרכב נסע כרגיל ואין עשן לבן או קרטועים, כל מוסכניק קלאסי שמכיר את העבודה את אם יעשה למנוע ניקוי טוב ( לפרק קארטר שמן ומכסה שסתומים ולנקות טוב אם לחץ מים וספרי קורבורטור/ מסיר שומנים) אין סיבה שהמנוע יעבוד פחות טוב, ויעבוד כרגיל, סתם ככה אף מוסכניק לא רוצה להכניס את עצמו למיטה חולה ולתת אחריות במקרה הזה,

עריכה אחרונה על ידי קצת נהג יותר אוטו
  • אחראי פורום
פורסם

נמחקו הודעות לא קשורות, נא להישאר בגבולות השרשור.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...