Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..

לפני כ 6 שנים קניתי רכב מאדם באשדוד.
האדם ההוא היה יד ראשונה של הרכב.
לאחר כ6 שנים של שימוש ברכב החלטתי להחליף רכב ולהוציא את הרכב למכירה.
הגיע לקוח שהרכב מצא חן בעיניו ורצה לקנותו.
בטרם הקניה הוא ביקש להעביר את הרכב בדיקה במכון בדיקה.
במכון הבדיקה איתרו פגיעות משמעותיות בשלדה, במרכב ובעוד חלקים מרכזיים ביותר של הרכב.
איתרו ריתוכים רבים שנעשו במקומות רבים בשילדה, כמו"כ גילו עדות למס' תאונות שהרכב עבר.
אני נכנסתי לשוק מוחלט, לא היתה לי עם הרכב תאונה בטח ובטח שלא פגיעות שילדה ונזקי פחחות רציניים שמעידים שהרכב עבר תאונה/תאונות קשות.
המסקנה היא שכשהמוכר מכר לי את הרכב הוא הסתיר ממני את כל הדרמות שעברו על הרכב, וכעת, מעבר לכך שהונו אותי בעת קניית הרכב, והעובדה ששילמתי עבורו מחיר מחירון (!!!) אני גם מתמודד עם קושי משמעותי מאד במכירת הרכב.
מבדיקת העבר הביטוחי של הרכב עולה שהיו מס' תאונות לפני שקניתי אותו.
פניתי למוכר הרכב וביקשתי את שיתוף הפעולה שלו לצורך הוצאת כל המידע הביטוחי מחברות הביטוח.
הוא לא משתף פעולה, וחברות הביטוח מסרבות למסור לי מידע ביטוחי ותאונות של הרכב לפני שעבר לבעלותי.
אי שיתוף הפעולה מצד המוכר רק מגביר אצלי את החשדות נגדו.
כאמור, אני הפסדתי כמה דברים בגללו:
1). קניתי רכב עם פגיעות קשות ביותר, ושילמתי עבורו מחיר מחירון.
2). נסעתי על רכב שיתכן מאד שהיווה סכנה בטיחותית.
3). כעת אני לא יכול למכור את הרכב אלא א"כ ב70% פחות ממחיר המחירון.
4). כל הנ"ל זה לפני שהתייחסתי לעגמת הנפש שנגרמה לי.
לכן, אני מבקש יעוץ:
1). מה הכי נכון לעשות במצב כזה?.
2). האם מישהו כבר התנסה במצב כזה?.
3). האם לפנות לעו"ד או לביהמ"ש לתביעות קטנות?.
4). אם אני מחליט לפנות לעו"ד, איזה תחום ממחיות של עו"ד עלי לחפש?.
5). מה סדר גודל של שכ"ט שיעלה לי עו"ד?.
6). האם במקרים כאלה עורכי דין לוקחים לפי הצלחה או לפי מודל תמחור אחר?.
7). האם יכול להיות שקיים סיוע משפטי מוזל/חינם במקרה כמו שלי?.
8). במידה והכי נכון לפנות לביהמ"ש לתביעות קטנות, איך עלי לבנות את התביעה?, על מה עלי לשים דגש?.
אודה מאד לעצה מבעלי ניסיון או מומחים שעוסקים בתחום.
תודה רבה מראש!

• מבאס 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

דעתי האישית היא שחבל על זמנך ועל כספך.

נתחיל בבסיס - אתה יכול להוכיח שמוכר הרכב לא דיווח לך על מצב הרכב בעת המכירה?  אני מניח שלא.

ונמשיך בעובדה שעברו 6 שנים מהקניה והרכב יכול היה לעבור הרבה בזמן זה.  ניתן להוכיח מה מהנזקים זאותרו ברכב הוא באמת מהתאונות של פעם (ונעזוב אם ידעת מהן או לא) או שמא מתאונות חדשות יותר (זה שאתה אומר שלא היו זו לא הוכחה שלא היו)?

פורסם

האם לפני 6 שנים הרכב נלקח לבדיקה,  לפני הרכישה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 24 דקות, dani666 כתב:

אתה יכול להוכיח שמוכר הרכב לא דיווח לך על מצב הרכב בעת המכירה?

לפני 24 דקות, dani666 כתב:

עברו 6 שנים מהקניה והרכב יכול היה לעבור הרבה בזמן זה

^זה בדיוק^

נתחיל מהסוף:

אנשים כמוני וכמוך, הנותנים אמון באנשים, מרויחים המון המון בחיים מצורת המחשבה הזו, ולפעמים מפסידים - כאן לדוגמא.

כסף לא תראה.

האופן היחיד בו יש היתכנות לבדוק כדאיות תביעה היא: הודאה ברורה של המוכר כי הוא שיקר עליך בעת המכירה. אם יהיה לך משהו כזה תחזור לעדכן, אחרת תנשום עמוק ותמשיך בחייך, ותמשיך להאמין באנשים.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 54 דקות, chaimm כתב:

חברות הביטוח מסרבות למסור לי מידע ביטוחי ותאונות של הרכב לפני שעבר לבעלותי

זה מוזר לי. לפי מה שאני יודע חברות הביטוח אמורות ואולי מחוייבות למסור מידע לבעל הרכב הנוכחי.

כשאני ביררתי היסטוריית תביעות על הרכב שלי בחברה שבה הרכב היה מבוטח כשהיה בחזקת הבעלים הקודם, קיבלתי.

מה ניסית? אולי לא הגעת למחלקה שמטפלת בדבר כזה? 

לפני 11 דקות, tinoki כתב:

אנשים כמוני וכמוך, הנותנים אמון באנשים, מרויחים המון המון בחיים מצורת המחשבה הזו

יש דברים בגו, אין ספק.

פורסם

אענה לך בדוגמה שהיתה לי לפני שנים רבות.

מצאתי רכב מדגם שרציתי עם קילומטאז' נמוך. לקחתי למכון בדיקה, הסבירו לי שהרכב בובה, קניתי במחירון מלא.

נסעתי בו שנתיים ו-40,000 ק"מ, תמיד הייתי צריך למשוך קצת את ההגה ימינה - אבל, העיקר, שבתי בשלום לבסיס.

כעבור שנתיים הצעתי את הרכב למכירה. הגיעה גברת מנומסת, לקחה את הרכב למכון בדיקה, הסתודדה עם הבוחן וחזרה עם דו"ח ליקויים חמור מאין כמותו (עדיין לא היה הדו"ח הסטנדרטי) והציעה לי איזה 35% מתחת למחירון.

הבנתי עם מי יש לי עסק (גם הרכב, גם המוכרת), לקחתי את הכסף, העברתי בעלות וברחתי. עדיף להפטר מהנבלה, גם בהפסד.

אגב, 4 ימים אחר כך ראיתי מודעה שהציעה רכב מאותו דגם, קילומטראג' נמוך, בובה. מספר הטלפון היה מוכר, זו הגברת שרכשה ממני.

שכחתי. שתי בשתי העסקות היה מעורב אותו מכון. בדיעבד שיתף פעולה עם שני סוחרים סמויים.

פות"ש - הרכב היה אצלך 6 שנים, ואתה לא היית הבעלים הראשון. אני מניח שמדובר ברכב בן 10 ויותר. כמה הוא כבש שווה? כמה כבר תפסיד במכירה? שילמת רעבע געלט של כמה אלפי שקלים, לא נעים, לא נורא. במחזור הכספי שלך הסכום הזה ייבלע תוך כמה חודשים ותשכח ממנו.

תתחדש וסע בדרכים טובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 שעות, vladclar כתב:

האם לפני 6 שנים הרכב נלקח לבדיקה,  לפני הרכישה?

בדיוק.

רוב הסיכויים שפות"ש לא היה קונה רכב כזה לאחר בדיקה (שכמעט בוודאות היתה עולה על ממצאים רציניים) .

מאז - עברו מים רבים כמובן...

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני 15 שעות, Dani.berkowich כתב:

תמתין לחורף ותכניס את הרכב לשלולית מים שיטבע ותיקח את הכסף מהמקיף

אגב, למיטב ידיעתי טביעה בנסיעה לא מכוסה במקיף (כמו שריפה בנסיעה).

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...