Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיסה ב-WIZZ AIR ו-CHECK IN מוקדם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

@dorshtהמושבים של חברות הלואוקוסט אינם צפופים מאלה של הלגאסי - מושבים דקים בלי IFE שתופס נפח, לא מצאתי את המושבים ב-7M8 של רייאן פחות טובים מאלה של ה-738 המשופץ של אלעל, לא מדבר על הזוועה של טורקיש. להוסיף שאני לא נוהג להטות מושבים לאחור.

לגבי מחשב - משך כ-10 שנים נהגתי לקחת מחשב (תחילה נטבוק, בהמשך טאבלט חלונות "10 עם מקלדת פריקה), בשנים האחרונות הסמארטפון עם מסך "6-6.7 מספק את הצרכים, אם כי, כמובן שמפות גוגל על חלונות עדיפות (והכי גרוע זה מפות גוגל על האייפד שאשתי לוקחת, חסרות בהן הרבה פונקציות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה הגדולה יותר בשנתיים האחרונות היא שכבר אי אפשר לסמוך על אף אחד שיטוס בזמן, לא הקטנים ולא הגדולים. לכן כל יציאה מאוחרת הופכת לבעייתית מאד, משום שכשתגיע אז יש סיכון ממשי שהתח"צ כבר לא תעבוד, משרדי השכרת הרכב יהיו סגורים, וכו'. עם טיסות שיוצאות בזמנים הגיוניים מקסימום דבר אחד לא עובד, אבל אין את אפקט הדומינו הזה.

פורסם

או שתגיע ב-curfew  ויסיטו אותך לשדה במרחק 300 ק"מ בשעה 2 בלילה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

@dorshtהמושבים של חברות הלואוקוסט אינם צפופים מאלה של הלגאסי - מושבים דקים בלי IFE שתופס נפח, לא מצאתי את המושבים ב-7M8 של רייאן פחות טובים מאלה של ה-738 המשופץ של אלעל, לא מדבר על הזוועה של טורקיש. להוסיף שאני לא נוהג להטות מושבים לאחור.

גם אם הם דקים, לפחות בחברות הלגאסי ברוב המושבים יש אפשרות להטייה לאחור (סבבה שאתה לא משתמש, אתה זה לא כולם) ושולחן נורמלי בגב הכיסא, זה של ראיין אייר תמיד בזווית מוזרה ולא משנה מה תשים עליו, הוא יחליק לכיוון שלך.

מעבר לזה בחלק מחברות הלגאסי, מושבים יכולים להיות מצוידים בשקעי טעינה שזה בונוס נחמד מאוד בטיסות ארוכות לאירופה ובטח בטיסות למזרח או לארה"ב.

לפני 6 דקות, Derish כתב:

הבעיה הגדולה יותר בשנתיים האחרונות היא שכבר אי אפשר לסמוך על אף אחד שיטוס בזמן, לא הקטנים ולא הגדולים. לכן כל יציאה מאוחרת הופכת לבעייתית מאד, משום שכשתגיע אז יש סיכון ממשי שהתח"צ כבר לא תעבוד, משרדי השכרת הרכב יהיו סגורים, וכו'. עם טיסות שיוצאות בזמנים הגיוניים מקסימום דבר אחד לא עובד, אבל אין את אפקט הדומינו הזה.

גם זה נכון אבל זה פתיר לרוב.

כמו שאמרת - לטוס בשעה נורמלית.

לגביי השכרת רכב - כמעט תמיד אפשר לשכור בעיר או לישון לילה אחד בשדה (אם הטיסה בשעה מאוחרת) ולבוא לשכור את הרכב בבוקר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מדבר על טיסות של 3-4 שעות שבהן התוספות האלה פחות קריטיות. 

אני מעדיף מושבים בלי הטיה כי כשאפשר להטות את המושב זה מפריע לשולחן וגם ל-IFE (או המסך שהבאת מהבית) בגלל זוית צפיה בלתי אפשרית.

שקעי טעינה - רוב אלה שבהם נתקלתי בקושי נתנו כוח (אם בכלל פעלו), הסוללה התרוקנה גם עם חיבור אליהם.

פורסם

לך זה פחות קריטי.

אני לא נרדם לרוב בטיסות (גם בטיסות מאוד ארוכות) וטיסה לאירופה בשבילי זה שעמום, אז אני נוטה לטחון את הטלפון עם משחקים וצפייה בסדרות, אז בשבילי שקע טעינה זה מצוין.

נכון, אפשר להביא מטען נייד, אבל מהניסיון שלי דווקא לרוב שקעי טעינה עבדו בצורה טובה.

ואם יש WIFI זה בכלל בונוס, כי לפחות יש לי אפשרות לעשות עוד משהו בטיסה חוץ מלהשתעמם.

בהטיה לפעמים אין ברירה אלא להשתמש, גם בטיסות של 4 שעות. לפעמים גם הנוסע לפנייך מטה את הכיסא שלו ואין לך יותר מדי מרחב אז אתה מטה לאחור גם כן.

בעיניי לואוקוסט נסבל לטיסות של עד 3 שעות, מעבר לזה אעדיף לטוס בחברת לגאסי.

חוץ מזה, אותם מטוסי 737 טסים גם ליעדים רחוקים יותר, כמו פורטוגל, ספרד, אנגליה ואירלנד. שם זה כבר מתחיל להיות הרבה יותר קריטי שיש הטיה למושב, לעומת מושב שטוח של איזיג'ט\וויז.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

@dorsht כאמור, אני מדבר על טיסות עד 4 שעות, לא טרנסאטלנטיות.

כנראה ויכוח עקר. טסתי בלואוקוסט גם לסקנדינביה, המושבים של נורווגיאן היו מצויינים. הטיסה האחרונה שלי היתה לפריז, לקחתי מעבר חירום, היתרון שגם השורה לפני לא אפשרה הטיית המושב, כך שהמרחב שלי נשמר.

@יובל .מ.- כנראה תלוי בדגם המטוס ובמקום בתוכו. הטיסה שלי לפני חצי שנה,היתה במטוס כמעט חדש ובשורה די קדמית, כנראה שזה שילוב טוב. ומדובר במטוס שתוכנן במיוחד לצפיפות גבוהה (הוספו יציאות חירום שאפשרו הוספת 10 מושבים בהשוואה לתצורה הרגילה)

פורסם

רוצה לסגור טיסה בראש שקט לא להתחיל לעשות חישובים מתי המטוס נכנס לשירות.

יש מקרים שלואו קוסט משתלם, יש מקרים שעדיף לשים עוד כמה שקלים ולהנות קצת יותר. בכל מקרה זה עוד אחד מהדברים שבו צריך להסתכל על הטיסה לפי אדם, מטרות, תקציב וזמן.

פורסם

מסכים לגמרי. העניין הוא שיש אוכלוסיה גדולה מאוד שמסתכלת על מחיר הטיסה נטו ולא על מה שמסביב, למשל עלויות של עוד לילה במלון בגלל שעות מזופתות, או המגבלות שנובעות מנחיתה בשדה משני.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

מסכים לגמרי. העניין הוא שיש אוכלוסיה גדולה מאוד שמסתכלת על מחיר הטיסה נטו ולא על מה שמסביב, למשל עלויות של עוד לילה במלון בגלל שעות מזופתות, או המגבלות שנובעות מנחיתה בשדה משני.

זה אותם אלה שנוסעים 50 קילומטר לכל כיוון כדי לחסוך 5 שקלים בקנייה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

על זה אמר רפול

נחסוך יעלה כמה שיעלה...

• מצחיק 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

ובטיסות ארוכות יותר גם 200-300 דולר לביזנס

200-300 דולר תוספת לביזנס זה 1985. היום בטיסה למזרח או ארה"ב הביזנס פי 3 יותר יקר מתיירים רגיל...

פורסם
לפני 2 דקות, garicho כתב:

200-300 דולר תוספת לביזנס זה 1985. היום בטיסה למזרח או ארה"ב הביזנס פי 3 יותר יקר מתיירים רגיל...

זה מאוד ארוכות.

בטיסה של 4 שעות פלוס אני כבר מוסיף.

בטיסה של 8 שעות ומעלה אשלם גם פי 4. עדיף לי מלשכב אחר כך יומיים להתאושש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

בקשר ללסמוך על החברות- אני אתמקד בלואוקוסט דווקא, במיוחד המציאות הפחות יציבה היום יש הבדל בין החברות, להבנתי וויז למשל הם ברמת אמינות נמוכה מבחינת ביטולי טיסות למשל לעומת ראיינאייר (שהם קמצנים ונוקשים אבל די אמינים), נראה לי שיש שם בוויז איזה שהיא בעיה לוגיסטית מהותית כלשהיא או נכונות למכור טיסות לא בטוחות ומקסימום יבוטלו, זה מעבר לבעיות של הכאוס הקיים בשדות תעופה. 

• תוכן חדש...