Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיסה ב-WIZZ AIR ו-CHECK IN מוקדם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לכל הגיבורים פה שמסוגלים להעביר חודשיים בתאילנד עם שקית מהסופר - לא נשבר לכם הז' להעביר כל פעם את הלפטופ, האביזרים שלו, כל הכבלים והדברים הקטנים שמחזיקים בכיס החיצוני וכו' מתיק הגב היומיומי שלכם אל ה-cabin max? או שאתם טסים עם טבלט שנטען אלחוטית מהאוויר, כמו בסרטונים ביוטיוב?

אותי אישית זה די מתסכל כשצריך לטוס עם התיק הגדול ואין מקום פשוט להכניס את תיק הגב שלי פנימה כמו שהוא. מצד שני, עם ה-North Face Vault גם אני מצליח להעביר 5-7 ימים בחו"ל, אבל נאלץ להגביל את עצמי לזוג נעליים אחד ולהשאיר את ערכת העזרה הראשונה בבית. לא אופטימלי.

פורסם
לפני 51 דקות, Derish כתב:

שאלה לכל הגיבורים פה שמסוגלים להעביר חודשיים בתאילנד עם שקית מהסופר - לא נשבר לכם הז' להעביר כל פעם את הלפטופ, האביזרים שלו, כל הכבלים והדברים הקטנים שמחזיקים בכיס החיצוני וכו' מתיק הגב היומיומי שלכם אל ה-cabin max? או שאתם טסים עם טבלט שנטען אלחוטית מהאוויר, כמו בסרטונים ביוטיוב?

אותי אישית זה די מתסכל כשצריך לטוס עם התיק הגדול ואין מקום פשוט להכניס את תיק הגב שלי פנימה כמו שהוא. מצד שני, עם ה-North Face Vault גם אני מצליח להעביר 5-7 ימים בחו"ל, אבל נאלץ להגביל את עצמי לזוג נעליים אחד ולהשאיר את ערכת העזרה הראשונה בבית. לא אופטימלי.

איזה כבלים כבר יש? לפטופ (קליל), מטען קטן ללפטופ וכבל לאייפון (יעודי לנסיעות - נמצא קבוע בתיק הנסיעות). זה כל הכבילה שאני צריך. מעבר לזה יש ארנק מגודל - מכיל דרכון, כרטיסי ביקור, כרטיס EHIC וכאלה שגם הוא נמצא קבוע בתיק הנסיעות.

יש לי תרמיל גב של Osprey שמתקפל לפאוץ׳ קטנטן, ואיתו אני מסתובב ביום יום כשאני נמצא בחו״ל. בטיסות הוא מקופל יפה בפאוץ׳ שלו ב-Cabin Max.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

שאלה לכל הגיבורים פה שמסוגלים להעביר חודשיים בתאילנד עם שקית מהסופר - לא נשבר לכם הז' להעביר כל פעם את הלפטופ,

גיבור אמיתי טס עם חשבונייה

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, Shmulik_Miata כתב:

בסוף הזול הוא היקר? גם במקרה של לואו קוסט?

אני אגיד לך איפה יקר הזול מבחינתי,  

כל העניין של מה אתה מקבל ומה אקסטרה זה ברור ודווראבסדר וכל אחד יחליט למי מה שמתאים לו ומה לא.

איפה הבעיה האמיתית עם חברה כמו וויז? שאם יש בעיה שצריך תמיכה שרות הלקוחות מועיל עם פתרונות לא באמת קיים- טיסה שנדחתה/בוטלה,  מזוודה שלא הגיעה וכו'... אתה די לבד בסיטואציה  וזה פחות טוב. 

לפני 12 שעות, Derish כתב:

להבהרה - כך נראה היום טרולי של 40 ס"מ שמותר להעלות בחינם לטיסה של וויז או ריאנאייר. מישהו פה מוכן היה לטוס עם דבר כזה (וללא תיק נוסף) לשבוע?

תלוי בסוג הנסיעה ,  אבל בתור אחד שאוהב להסחב עם המינימום הנדרש ולא אוהב לסחוב מיליון בגדים ללא צורך ולסחוב איתי טונות במעברים ממקום למקום, ארבעה ימים בטוח שכן ואפילו מעדיף פעמים רבות.

זה גם העניין של הציוד שיש ללא לאשתי יש מייבש שיער במשקל וגודל של תת מקלע זה פחות הולך למי שחייב בית על הגב...

שבוע זה קצת מוגזם ומגביל מדי, אבל בהחלט להלוך כן ולקנות תוספת לתיק מתקפל חזרה שיכיל את הקניות החדשות...

בשביל העקרון, אפשר להסתדר עם תיק קטן גם לשבוע אם יש מכונת כביסה זמינה, לא כזה נורא.

לפני 16 דקות, yb כתב:

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני 8 שעות, Derish כתב:

זה טיסות לטייל כמה ימים באירופה, לא לוקח שום לפטופ ושום טאבלט, רק מסתובב בין מקומות של תיירים ומסעדות כל היום, מה אני יעשה עם לפטופ.

רק מביא מטען לטלפון לבית ולרכב ובגדים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לפני 21 שעות, liorwohl כתב:

אני קניתי 2 תיקי גב שנפתחים כמו טרולי (cabin max) ואחרכך שדרגתי גם לטרולי קטן שנכנס במידות שהם מרשים, לטיסות לאירופה של 5-6 ימים זה מספיק גם בחורף של עד מינוס 10 (קניתי בגדים יעילים בדקטלון לחורף, לא סתם סוודרים ומעילים ענקיים) 

גם חברה שלי מסתדרת עוד יותר טוב עם זה כי הבגדים שלה קטנים יותר.

למי שלא צריך לקחת את כל הבית איתו, בלי אוכל כשר ונעליים ותלבושות להחלפה, שלא טס בשביל לעשות קניות (יש קניונים גם בארץ, אפילו המותגים דומים...) התיק בחינם מספיק לגמרי, רק צריך להתכונן לזה מראש. 

אני טס רק עם וויזאייר +-, אז אני מוכן לטיסות בצורה כזאת. לא משלם להם שקל אקסטרה מעבר לכרטיס טיסה, לא מרגיש עם זה שום בעיה ולא חסר לי כלום. התיקי גב היו כבדים ולא היה כיף להסתובב ככה, אז עכשיו שאחד מהם הוחלף לטרולי - התיק גב השני יושב לו על הידית ואין כלום על הגב. 

כשאני טס לא רוצה מזוודה דחוסה ולהשקיע שעה בחזור לאריזה שהכל מקופל פיקס, רוצה מושב נוח, רוצה חברה שיש עם מי לדבר במקרה הצורך ורוצה להגיע כמו בן אדם. זה שווה לי אקסטרה של 300-400 שקל לנסיעה (ובטיסות ארוכות יותר גם 200-300 דולר לביזנס).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הסרטון שהעלו של איך לגלגל את החולצה שעה עם התחתונים והגרביים בתוכם בדיוק הוא אולי שימושי לפעמים למתי שממש מגזימים ולאנשים פדנטיים במיוחד שנהנים מזה, בטח אנשים מהפורום של הדייטלינג הלכו לקפל חולצות ככה בשביל הכיף אחרי שראו את הסרטון ;) , אבל בתיק הקטן של ה20 30 40 אני מכניס את הבגדים ל5 ימים בלי לגלגל שום דבר בצורה כזאת, לא משקיע שום זמן לקפל פיקס, אני פשוט מכניס את הבגדים כמו שהם מהארון וסוגר עניין ורוכסן. בחזור מכניס הכל מקומט ומגעיל, גם ככה זה נכנס בלי בעיה. 

בקיצור זה לא מתאים לכל אחד, אני שאני יכול לחסוך 400 שקל בשביל שטויות אני עושה את זה, ויש דברים שסתם בסיסי בשבילי לא לשלם עליהם כי לא צריך ואני בכלל לא אחשוב עליהם אפילו (כמו לשלם אקסטרה על מקום עם יותר מקום לרגליים, מה אני האפיפיור) 

בכמה טיסות הראשונות שלי עם wizz שילמתי על טרולי כי לא נתקלתי בפוסט שמתאר שיש תיקים נוחים קטנים שאפשר לפתוח אותם כמו טרולי ולא צריך להוציא את הכל מפתח למעלה כמו תיק של טיולים בהודו.  יותר נחמד לי לטוס בידיעה שהטיסה לזוג אכלה לי איזה 800 שקל פחות מהחסכונות ולא הרגשתי כלום.

מי שכמוני טס כל פעם רק עם 2 ג'ינסים וכמה חולצות, בלי לפטופ בלי קניות בלי כלי רחצה חשמליים ענקיים, בלי קופסאות טונה, ומשלם כל פעם על טרולי מחוסר ידיעה - תקנה cabin max או משהו דומה ותראה שסתם זרקת כסף עד עכשיו :) 

• רעיון טוב! 1

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

גם לי יש את הקאבין מקס.

אין לו את הבטנה, אז הוא לא כזה נוח על הגב, אבל הוא מכיל מעולה.

טסתי איתו לבודפשט, בוקרשט, רומא, סופיה ולרנקה - ויש לי עוד 2 טיסות עתידיות עם וויז אייר.

היתרון שלו, הוא גם מותאם בדיוק למידות של ריינאייר (שהם טיפה יותר קטנים מוויז), אז אפשר לקחת איתך גם שקית.

בבודפשט טסתי עם 7 חברים, אז מילאנו תיקי גב והוספנו רק 2 מזוודות ששמנו בהם את כל מה שלא נכנס בתיק.

היתרון של לטוס בלי מזוודה הוא גם בהגעה והנחיתה, אני לא עובר בדוכני צ'ק אין כי אני מוציא מראש את הכרטיס עלייה למטוס וככה אני מגיע תוך חצי שעה לדיוטי פרי גם שהתורים בנתב"ג מפוצצים.

לא דואג שהמזוודה לא תגיע, ושאנשים בנחיתה מחכים למזוודה שתצא, אני כבר בדרך ללינה.

קניות אני עושה רק בארה"ב, אוכל כשר אפשר להשיג היום כמעט בכל עיר אירופאית גדולה, אז אני לא רואה סיבה להסחב עם אוכל מהארץ.

אמרו פה על צוותי קרקע, אז אני יודע שבבודפשט מאוד מקפידים על גודל התיק ושלא יבואו עם שקיות.

ולטוס בפחות מ-100 שקל זה פשוט חוויה ;)

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

כשאני טס לא רוצה מזוודה דחוסה ולהשקיע שעה בחזור לאריזה שהכל מקופל פיקס, רוצה מושב נוח, רוצה חברה שיש עם מי לדבר במקרה הצורך ורוצה להגיע כמו בן אדם. זה שווה לי אקסטרה של 300-400 שקל לנסיעה (ובטיסות ארוכות יותר גם 200-300 דולר לביזנס).

גם אני ככה.

את הימים של לדחוס 2 זוגות מדים גרביים ותחתונים לתיק גב סיימתי כשהשתחררתי מהצבא ומתרגל את זה פעם בשנה כשקוראים לי. 

אם אני טס תן להתפנק.

ויש עניין שעות שזה משמעותי בטיסות קצרות:
אם אני טס לגיחה קצרה של רביעי עד שבת, יש הבדל משמעותי בין טיסה ברביעי ב-6 בבוקר ל-3 בצהריים.. כנ"ל בחזור

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

אם אני טס לגיחה קצרה של רביעי עד שבת, יש הבדל משמעותי בין טיסה ברביעי ב-6 בבוקר ל-3 בצהריים.. כנ"ל בחזור

זה בדיוק העניין.

חברות הלואוקוסט לרוב טסות בשעות פחות טובות, למרות שלטוס מהארץ בסביבות 9-10 בבוקר זה ממש אחלה לדעתי, מצד אחד אתה מגיע ליעד שלך בשעה סבירה ונשאר לך איזה חצי יום לטייל, מצד שני אתה קם בשעה סבירה יחסית בארץ, בהנחה ואתה גר בין באר שבע לחיפה.

החיסרון זה שהטיסות הזולות הן בדרך כלל טיסות בשעות הערב, מה שיוצא זה שאתה ממריא מפה באיזה 8-9 בערב, שזה יתרון כי לא צריך לקחת יום חופש, אבל מצד שני אתה משלם לילה במלון ולא מטייל ביום הזה.

והחזור הזול כמעט תמיד בסביבות 6-7 בבוקר, מה שאומר ששוב שילמת לילה שלם במלון, לא ישנת אפילו כמו שצריך ובמצב אחר (טיסת ערב או לילה בחזור) יכולת לטייל כמעט יום שלם.

יש לפעמים חזור זול ב-3 אחה"צ בערך, שזה טוב לפחות מבחינת העובדה שאתה לא קם באמצע הלילה ואתה חוזר בשעה סבירה לארץ, מצד שני אתה צריך להגיע לשדה בסביבות 12-1, אז לטייל באותו יום לא ממש תוכל, מקסימום לעשות סיבוב ליד המלון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

איווה.

גם יש הבדל אם זה יעד יחסית קרוב של שעתיים טיסה או לאיזור מערב אירופה שם הטיסה היא 4-5 שעות.

קיצר כמו תמיד - צריך להסתכל על החבילה הכוללת, ולא תמיד הכי זול זה הכי משתלם.

פורסם
לפני 14 דקות, dorsht כתב:

זה בדיוק העניין.

חברות הלואוקוסט לרוב טסות בשעות פחות טובות, למרות שלטוס מהארץ בסביבות 9-10 בבוקר זה ממש אחלה לדעתי, מצד אחד אתה מגיע ליעד שלך בשעה סבירה ונשאר לך איזה חצי יום לטייל, מצד שני אתה קם בשעה סבירה יחסית בארץ, בהנחה ואתה גר בין באר שבע לחיפה.

החיסרון זה שהטיסות הזולות הן בדרך כלל טיסות בשעות הערב, מה שיוצא זה שאתה ממריא מפה באיזה 8-9 בערב, שזה יתרון כי לא צריך לקחת יום חופש, אבל מצד שני אתה משלם לילה במלון ולא מטייל ביום הזה.

והחזור הזול כמעט תמיד בסביבות 6-7 בבוקר, מה שאומר ששוב שילמת לילה שלם במלון, לא ישנת אפילו כמו שצריך ובמצב אחר (טיסת ערב או לילה בחזור) יכולת לטייל כמעט יום שלם.

יש לפעמים חזור זול ב-3 אחה"צ בערך, שזה טוב לפחות מבחינת העובדה שאתה לא קם באמצע הלילה ואתה חוזר בשעה סבירה לארץ, מצד שני אתה צריך להגיע לשדה בסביבות 12-1, אז לטייל באותו יום לא ממש תוכל, מקסימום לעשות סיבוב ליד המלון.

בטיסות עבודה אני דווקא מעדיף את הטיסות המאוחרות. פעם הייתי תופס טיסה מוקדמת מאוד וישר מתחיל יום עבודה אבל היום מעדיף להגיע לילה קודם ולישון כמו בן אדם.

חזור בד"כ לוקח טיסות שנוחתות שישי בלילה. ככה השדה ריק ואין פקקים הביתה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

איווה.

גם יש הבדל אם זה יעד יחסית קרוב של שעתיים טיסה או לאיזור מערב אירופה שם הטיסה היא 4-5 שעות.

קיצר כמו תמיד - צריך להסתכל על החבילה הכוללת, ולא תמיד הכי זול זה הכי משתלם.

לגמרי.

היו מקרים שהיה לנו ממש משתלם, לפני הקורונה טסנו לונציה בהלוך וחזרנו מברגמו, עם 4 תיקי יד, 4 מזוודות ובחירת הושבה, יצא לנו משהו כמו 220 יורו לאדם.

המחיר באלעל (אמנם החזור היה מ-MXP ולא מ-BGY) היה בערך פי 2.

הטיסות היו בשעות סבירות דווקא, ההמראה מברגמו הייתה בשעות הבוקר המאוחרות (לא 6 בבוקר, זה בטוח) ובהלוך נחתנו בונציה בסביבות 4-5 אם אני לא טועה, אז הספקנו להנות מונציה בערב.

טסנו לשבועיים, אז להפסיד יום טיול במצטבר לא היה נורא.

מצד שני אני יכול להגיד שטסנו לרומא ככה, חמישי בלילה עד שני בבוקר - מצד אחד הייתי צריך רק יום וחצי חופש מהעבודה.

אבל הייתי מעדיף לקחת יומיים חופש ולטוס בטיסה של אלעל שממריאה בחמישי בבוקר בהלוך ולהמריא בראשון בלילה בחזור, לבזבז עוד חצי יום חופש, אבל הייתי מקבל כמעט עוד יום שלם לטייל בו ברומא.

ושיקול הנוחות זה גם עניין, אני לא גבוה בכלל, ועדיין אני חושב שלא היה לי נוח להעביר 5 שעות טיסה במטוס של חברת לואוקוסט ליעד כמו לונדון.

לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

בטיסות עבודה אני דווקא מעדיף את הטיסות המאוחרות. פעם הייתי תופס טיסה מוקדמת מאוד וישר מתחיל יום עבודה אבל היום מעדיף להגיע לילה קודם ולישון כמו בן אדם.

זה דווקא הגיוני, אבל במקרה כזה שווה לשקול לקחת טיסה של אחת מחברות הלגאסי ולהמריא מכאן אחה"צ ולנחות בערב ולא באמצע הלילה.

לפחות מגיעים למלון בשעה יותר הגיונית, מספיקים ללכת לישון בשעה סבירה ואפילו אולי לעשות סיבוב קטן ליד המלון ולאכול משהו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 8 דקות, dorsht כתב:

מצד שני אני יכול להגיד שטסנו לרומא ככה, חמישי בלילה עד שני בבוקר - מצד אחד הייתי צריך רק יום וחצי חופש מהעבודה.

אבל הייתי מעדיף לקחת יומיים חופש ולטוס בטיסה של אלעל שממריאה בחמישי בבוקר בהלוך ולהמריא בראשון בלילה בחזור, לבזבז עוד חצי יום חופש, אבל הייתי מקבל כמעט עוד יום שלם לטייל בו ברומא.

היה לי קונפליקט זהה, 
בסוף טסנו עם ITA בבוקר (שזה נתן לנו יום מלא ובהחלט כדאי)
המחיר שלהם היה דומה לחברות פח
והם היו כמצופה... פח, עם מרווח רגלים לא הגיוני (היה זוועה)
אני מסכים שבסופ"ש קצר זמני ההמראה והנחיתה הם משמעותיים במיוחד

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...