Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, ברווז כתב:

מעניין אם זה קשור לאופן הפעולה של הרחפן. 

לפני 11 דקות, ברווז כתב:

לא קראתי את התגובות

לא קשור לאופן הפעולה של הרחפן. אם תקרא את התגובות, יש הסברים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 דקות, Ooga כתב:

אתם לא לומדים דינמיקה בהנדסאי מכונות?

הוא לומד הנדסאי. שם לומדים דינמיקה אבל בלי תנועה.

• מצחיק 1
  • מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Just now, Night Driver כתב:

הוא לומד הנדסאי. שם לומדים דינמיקה אבל בלי תנועה.

דינמיקה בלי תנועה, זה... סטטיקה?

מה, אין פיסיקה/דינמיקה בכלל?

איך אתה יכול להבין איזושהי מכונה בלי דינמיקה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 15 דקות, Ooga כתב:

אתם לא לומדים דינמיקה בהנדסאי מכונות?

המכללה שלי זה משהו מיוחד. 

מאד לא מומלצת...

יש לי מזל שאני לא צריך את התעודה כדי למצוא עבודה בתחום שאני לומד, אלא כתעודה לפתיחת דלתות בתחום שלי (רכש).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 26 דקות, Ooga כתב:

דינמיקה בלי תנועה, זה... סטטיקה?

זה מכללה. הם בטח מלמדים את זה אפילו בלי סטטיקה.

שיעור בטח נראה כמו כשאתה זורק כדור הוא יגיע בערך לאן שכיוונת אותו שימו לב שהוא נע בקשת כי אחרת הוא לא היה מגיע לרצפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף פעם לא קרה לכם שנכנס זבוב מעצבן לאוטו? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למערכת הבקרה של הרחפן אין שום דרך לדעת שהרכב זז, בתחילת התנועה ניסיון התיקון זה כתוצאה מהשגיאה שהג'יירו מרגיש שנוצרת כתוצאה מתנועת האוויר ברכב עד לשלב בו האוויר והרכב משווים מהירויות, לאחר מכן מבחינת הרחפן אין שגיאות שצריך לתקן עד שהוא פוגש את השמשה. 

פורסם
לפני 13 דקות, SlowRide כתב:

אף פעם לא קרה לכם שנכנס זבוב מעצבן לאוטו? 

את אלה אני מורח באופן אקטיבי. לא מחכה שיתנגשו במקרה בחלון.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, rev-Match כתב:

למערכת הבקרה של הרחפן אין שום דרך לדעת שהרכב זז, בתחילת התנועה ניסיון התיקון זה כתוצאה מהשגיאה שהג'יירו מרגיש שנוצרת כתוצאה מתנועת האוויר ברכב עד לשלב בו האוויר והרכב משווים מהירויות, לאחר מכן מבחינת הרחפן אין שגיאות שצריך לתקן עד שהוא פוגש את השמשה. 

האמת שלרחפן הספציפי הזה (DJI/RYZE TELLO) יש מצלמה שמסתכלת למטה (מצלמה יעודית לזה, נפרדת מהמצלמה הראשית) ויכולה לזהות את התנועה, אבל כנראה שבשילוב עם הג'יירו, שלא מזהה תאוצה, התיקון שהוא נותן לא מספיק אם המהירות גבוהה מדי.

מעניין שאנשים פרטיים רוכשים כאלה, בבית הספר שבו אני מלמד רכשנו כאלה כי אפשר לתכנת אותם לטיסה אוטונומית 😁

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם
לפני 12 שעות, RedLabel כתב:

האמת שלרחפן הספציפי הזה (DJI/RYZE TELLO) יש מצלמה שמסתכלת למטה (מצלמה יעודית לזה, נפרדת מהמצלמה הראשית) ויכולה לזהות את התנועה, אבל כנראה שבשילוב עם הג'יירו, שלא מזהה תאוצה, התיקון שהוא נותן לא מספיק אם המהירות גבוהה מדי.

מעניין שאנשים פרטיים רוכשים כאלה, בבית הספר שבו אני מלמד רכשנו כאלה כי אפשר לתכנת אותם לטיסה אוטונומית 😁

אף אחד לא יעשה בקרת טיסה על סמך עיבוד תמונה ברחפן של כמה מאות דולרים. 

פורסם
בתאריך 2.7.2023 בשעה 07:39, פינדר כתב:

אפשר גם ללכת לכיוון של הפיזיקה האיינשטיינית.

נניח שחלונות הרכב אטומים לגמרי ואנחנו בכלל צופים ברחפן באמצעות מצלמה שנמצאת ברכב.

אם בזמן תאוצה הרחפן ישמור על מקומו במרכז הרכב, הרי שאנחנו כצופים לא נוכל להבחין בין מצב שבו הרכב נח, או נמצא בתנועה במהירות קבועה, לבין מצב בו הרכב מאיץ או מאיט.

אבל לפי איינשטיין, תאוצה שקולה לכח משיכה הפועל לכיוון ההפוך. כשהרכב מאיץ זה כאילו שמו מאחוריו גוף גדול שמושך את הרחפן לאחורי הרכב ולכן הוא יפגע בשמשה האחורית.

מבחינת הצופה במצלמה, תיאורטית הוא לא יכול להבדיל בין תאוצה לבין משיכה, אבל התרחיש של משיכה קצת פחות סביר..

האמת שאיינשטיין באמת נתן התשובה הזאת בדיוק על אדם בחללית. 

הדרך הנכונה לבצע את הניסוי הזה היא כמובן לא עם רחפן, אלא בחלל ללא כח דחף כלשהו כמו של הרחפן. 

והתשובה היא שהיא שבמהירות קבועה האטמוספרה של הפנים נעה יחד עם הרכב / חללית.

פורסם (נערך)

אווירודינמית הרחפן נע יחסית לאוויר שסביבו ותזוזת הרכב תהיה שוות ערך למשב רוח. התגובה שלו ל"משב" כזה תלויה באווירודינמיקה שלו בשילוב מערכת הבקרה והחיישנים.

אם מוציאים מהמשחק את מערכת הבקרה והחיישנים, משב הרוח ייצר זווית התקפה והחלקה שבתורן ייצרו כוחות ומומנטים שיגרמו לרחפן לזוז ולשנות את האוריינטציה שלו. אבל מדובר בתגובת מעבר קצרה. אם הרחפן היה יציב אווירודינמית (הוא לא, אבל רגע...) אז אחרי שניות בודדות, בהנחה שהרכב נע במהירות קבועה, התגובה הייתה מתרסנת ומבחינתו הוא "יעמוד במקום", ולמעשה יזוז עם גוש האוויר יחסית לקרקע, או ישמור מיקום קבוע יחסית לרכב.

מכיוון שרחפנים לא יציבים אווירודינמית הם לרוב נסמכים על כמה חוגי בקרה שייצבו אותם - אלו קיימים בכל הרחפנים שמיועדים לשימוש המוני כמו זה שבדוגמא, ואני חושב שגם לרייסרים יש ייצוב בסיסי (אבל אני לא בטוח). חוגי הבקרה הבסיסיים מייצבים את הרחפן זוויתית, לרוב בהתבסס על מדידי ג'יירו, ומחליפים את היציבות האווירודינמית החסרה, כך שבהתחשב בהם אפשר להתייחס לרחפן כ"יציב" והוא היה נע עם הרכב אחרי תגובת המעבר אם כאן היה נגמר הסיפור. אבל לא - מעל חוגי הבקרה הבסיסים יש חוגי בקרת מיקום שמתבססים על GPS ,מדידי תאוצה או מצלמות (לרוב שילוב). ה DJI TELLO שבדוגמה יודע לייצב את המיקום שלו ללא עזרת מפעיל וגם יודע למדוד את המהירות הקרקעית שלו בדיוק טוב מה שמעיד על כך שיש לו את החיישנים וחוגי הבקרה הנדרשים לייצב את עצמו יחסית למיקום קרקעי, וזאת הסיבה שהוא נע "אחורה" יחסית לרכב.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • מעניין 1
פורסם
לפני 9 שעות, rev-Match כתב:

אף אחד לא יעשה בקרת טיסה על סמך עיבוד תמונה ברחפן של כמה מאות דולרים. 

מהאתר שלהם:

image.thumb.png.5bed22ad445ce2c14344fba721df12bd.png

הרבה מקורות לא רשמיים כותבים על כך שיש על הרחפן optical flow sensor, שהוא בעצם מצלמה ברזולוציה נמוכה שמשתמש באלגוריתם עיבוד תמונה כדי לזהות תנועה.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...