Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון יוצא לי להתקל בלא מעט דגמים שהרימו לי גבה.. מה הסיבה לריבוי הדגמים הנ"ל? הדורות החדשים עמידים יותר? חסכוניים לא פחות? אולי משהו ברגולציה?

פורסם

זה לא דיסקברי זה ריינג' רובר

20220403_184033.jpgrangerover #🚕 | TikTok

וסיאט לאון קופרה:

אין תיאור זמין לתמונה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לאחרונה עלו כמה מוניות קופרה לאון מגרסת הפלאג אין.

היבואנים המקבילים מביאים המון מוניות היברידיות והיברידיות נטענות שלא נמכרות באופן סדיר - בין היתר הונדה HRV, ויטארה היברידית מלאה, סוזוקי סוויס (גרסה של סוזוקי לקורולה סטיישן), אקליפס היברידית נטענת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, naki220 כתב:

בזמן האחרון יוצא לי להתקל בלא מעט דגמים שהרימו לי גבה.. מה הסיבה לריבוי הדגמים הנ"ל? הדורות החדשים עמידים יותר? חסכוניים לא פחות? אולי משהו ברגולציה?

חלק גדול מבעלי המוניות נהנים מהטבת המס ומשתמשים ברכב לשימוש אישי כשהם לא עובדים עם הרכב.

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
  • משעמם 1
פורסם
לפני 6 שעות, _DownLoaD_ כתב:

ומשתמשים ברכב לשימוש אישי כשהם לא עובדים עם הרכב.

אתה יכול להסביר איך זה יוצא משתלם?

כל מונית חייבת רישיון הפעלה "מספר ירוק" שעולה ברכישה מהמדינה כ 250 אלף ש"ח, אולי קצת פחות ברכישה מנהג מונית אחר. 

את הרישיון  הזה אפשר גם להשכיר. 

עדיין מחיר הרישיון גבוה הרבה יותר מהטבת מס שמקבלים נהגי מוניות ברכישת מונית, אז למה שיקנו מונית לשימוש פרטי בלי לעבוד עליה?

• אהבתי 1

פורסם

אבל זה כולם לא?

נהג מונית נוסע עם המונית לקניות אחרי המשמרת ולטיול בסופשבוע, כל עוד הוא נהג יחיד ולא משכיר את המונית בלילה לעוד נהג, לא כך?

אם זו הכוונה, לא הבנתי את הפואנטה.

פורסם

יש אנשים שאחרי העבודה הרכב לא משמש אותם בכלל

ויש אנשים שרוצים להשתמש ברכב באופן נוסף בשעות הפנאי.

בדיוק בגלל זה אנחנו בפורום הזה, לא? :)

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

אתה יכול להסביר איך זה יוצא משתלם?

כל מונית חייבת רישיון הפעלה "מספר ירוק" שעולה ברכישה מהמדינה כ 250 אלף ש"ח, אולי קצת פחות ברכישה מנהג מונית אחר. 

את הרישיון  הזה אפשר גם להשכיר. 

עדיין מחיר הרישיון גבוה הרבה יותר מהטבת מס שמקבלים נהגי מוניות ברכישת מונית, אז למה שיקנו מונית לשימוש פרטי בלי לעבוד עליה?

אנשים אוהבים לזרוק (לכתוב) דברים שאין להם מושג בתחום .

התאפקתי לא להגיב (אתה אשם 🤣)

אוסיף על דבריך , שעלות ביטוח חובה במונית ,נכון להיום : 5500 ש"ח .

ביטוח מקיף לקיה נירו היברידית חדשה ( לא סיאט לאון קופרה ולא לנדקרוזר) עוד כ 8500 ש"ח.

השתתפות עצמית במקרה תאונה חלילה ו/או גניבה  : כ 5000 ש"ח.

ירידת ערך עצומה מרגע קריאת הניילונים.

במקרה מכירה , הסבה לפרטי בזמן מכירה יש לשלם מכס וכמובן מע''מ.

מדובר במוניות מפוארות בכמות קטנה ,יחסית לכ 30000 נהגים.

משער (ללא ביסוס מחקרי) ,שמדובר ביוצאי צבא /משטרה וכו' עם פנסיות מכובדות ,שאחרת  לא משתלם לרכוש רכבים כאלה (אלא אם אתה עבד על הכביש למשך שעות רבות).

ולסיום בתמצית :

מי שחושב שניתן לנהוג במונית ללא הגבלה לצרכים פרטיים ,חי בסרט .

האח הגדול יודע הכל ואותו נהג יצטרך להצדיק קילומטראז' בהתאם להכנסות.

פורסם

ישנם מעט נהגי מוניות, פנסיונרים או סתם עשירים, העובדים מעט שעות ביום, לא רווחיים, ועם מס’ ק”מ מועט, אבל עדיין משתלם להם יותר לרכוש את הרכב כמונית ולעבוד מס’ שעות מאשר לרכוש אותו עם מיסים ולא לעבוד כלל.

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הדאסטר דוקא תפס די יפה במוניות.

רואים אותו יותר ביחס למוניות דאצ'יה האחרות (לודג'י, לוגאן)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 10 שעות, tinoki כתב:

ישנם מעט נהגי מוניות, פנסיונרים או סתם עשירים, העובדים מעט שעות ביום, לא רווחיים, ועם מס’ ק”מ מועט, אבל עדיין משתלם להם יותר לרכוש את הרכב כמונית ולעבוד מס’ שעות מאשר לרכוש אותו עם מיסים ולא לעבוד כלל.

אוקסימורון ?

אני רק שאלה :

נהג מונית צריך לרכוש רכב חדש ומתלבט בין קיה סטוניק ללנד קרוזר .מה כדאי לו לרכוש בידיעה שבשני המקרים מותקן אותו מונה והרווח מהסעת נוסע  יהיה בדיוק אותו דבר ?!

אם אתה מגדיר את המילה "משתלם" בשביל לספק את יצריו כחובב רכב או חובב "שופוני" זה כבר סיפור אחר .

זה בדיוק כמו אחזקת רכב אספנות .משתלם ?! תלוי את מי אתה שואל .אבל כאן להבדיל מתחביב ,מדובר בעסק .

ובכל מקרה כשאתה מחזיק רכב אספנות ,מטפח,משקיע ושומר ,זה לא כמו מונית שבכל יום נכנסים נוסעים שונים שטורקים דלתות בעוצמה על חגורת הבטיחות ,משאירים לכלוך אחריהם (ברור שלא כולם) ,ושהרכב הוא "zנותי ".

אם אתה מדבר על אדם "רגיל" שאינו נהג מונית ומחליט להיות כזה רק בשביל לדפוק ת'מערכת ולרכוש רכב בלי מיסים לשימוש פרטי ,אז צריך לקחת בחשבון שהוא יצטרך להשקיע כ 8000 ש''ח (נכון ל 2012) , להשקיע חודש לימודים (8 שעות ביום) וכל זאת בהנחה שעבר טסט ותיאוריה במכה ראשונה.

לאחר מכן להשקיע ברכישת זכות ציבורית בסכום של כ 250000 ש''ח ,או לשכור בעלות של כ  20000 ש"ח שנתי .

אחר כך לשלם פי 4 על ביטוח חובה (הסעת נוסעים) ,וסכום גבוה יותר על מקיף .

לפתוח תיק עצמאי עם כל מה שכרוך בכך ,ואפילו להיות על הכביש כל יום רק 5 שעות 

אם משתלם לך בשביל כ 40 אחוז פחות מס מערך הרכב ושבמכירה תפסיד לפחות 30 אחוז וכל מה שציינתי ובטח שכחתי עוד דברים  - לך על זה .

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...