Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין שוב בעיה שהיא תשמש כדיילי, נסענו בהרכב משפחתי מלא כמה פעמים (זוג+בן 3+בן שנה) ולא הייתה שום בעיות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 29 דקות, farkash7 כתב:

אם אנחנו כבר חופרים בנושא ומזכירים כל מני אפשרויות אולי בעלי המיאטה (NC בפרט כי זה מה שהתקציב מאפשר) יוכלו לתת קצת תובנות על מה אפשר להשיג ב80K~ ועד כמה זה יהיה תחליף למכונה מדהימה כמו הBRZ? שוב, רכב טיולים/מסלול בלבד, הוא לא צריך להסיע ציוד או יותר משני אנשים.
כמו כן איך NC מזדקנות?

אני לא רואה ממש הזדקנות ב-NC, אלא אם מתייחסים להיעדר פונקציות מודרניות כמו בקרת שיוט וכד'. מתנהגת כמו ביום בו קניתי אותה. אמינה, ימי מסלול לא מטרידים אותה. כמובן שבסופו של דבר יהיו חלקים שיתבלו אחרי 15 שנה ומעל 100,000 ק"מ על הכביש (לאחורנה הוחלף רדיאטור, ומערכת המיזוג הדקקה להחלפת אטמים), אבל לא מדובר בהוצאות מיוחדות או גבוהות (בפרט אם יודעים להזמין את החלפים המתאימים בחו"ל - והמידע הזמין לציבור על תחזוקת NC הוא נרחב ביותר). בקיצור, היא מזדקנת עם הסלוגן "גיל זה רק מספר" :)

מה שכן, אין לי מושג מה אפשר להשיג ב-80 אלף שקל. לא חקרתי את השוק לעומק (כי כאמור אין לי שום כוונה למכור), אבל כשלפני שנה וחצי הרכב עבר תאונה קלה שטופלה דרך הביטוח, השמאי טען שהערך שלו הוא 136 אלף שקל, כך לפי מחירון לוי יצחק משוקלל - ואלה רכבים שתמיד היו נמכרים מעל המחירון. קשה לי להאמין שהמחירון ירד מאז, ועם הפסקת הייבוא של ה-ND, אני לא אתפלא אם הוא בכלל יחזור לטפס למעלה. אבל יצא לי לראות פה ושם מודעות של רכבים שביקשו עליהם מתחת למחירון, אז לך תדע...

פורסם

136? מוזר מאוד. מאיזו שנה הNC שלך?
בדיקה זריזה בלוי יצחק מראה שהמחירון של NC מ-2008 הוא סביב ה80K.

פורסם (נערך)

שלי מ-2009 (ואת לוי יצחק לא מעניין שזו NC1 :) ). לפני כמה חודשים היה פה מישהו שהעמיד את ה-NC שלו למכירה (2010) וטען שהמחירון הוא 121. קשה לי להאמין שיש הפרש כ"כ גדול בין 2010 ל-2008, בייחוד כי מתיחות פנים (ושינויים קלים בגיאומטריית המתלים, והקו האדום במנוע) לא מעניינות כ"כ את לוי יצחק. אבל אם אתה מוצא אחת לא שבורה ב-80 אלף, לך על זה (שלא נגיד - תחטוף אותה מיד לפני שמישהו אחר קופץ עליה). לי אין כ"כ עניין להריץ מחירים של מיאטות בתור מי שלא מתכנן למכור, אני רק ציינתי עובדות (מצ"ב החלק של דו"ח השמאי לגבי המחירון):

image.thumb.png.e9ea03df4c5a63ef55be92d620d67869.png

עריכה אחרונה על ידי chrono
התווסף קישור
פורסם (נערך)

היי שוב, זה מה שמראה האפליקציה.
ל-2010 האפליקציה מראה שהמחירון של גג בד הוא 104K.

image.thumb.jpeg.12733b4bf67291ecf75c83209480e391.jpeg

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 18 שעות, farkash7 כתב:

אמרו לי אנשים שמכירים אותי, "זה הכיף שלך מה הבעיה", אח של אישתי אמר לי "אתה יכול גם וגם למה למכור? חיים פעם אחת" אבל לי היה קשה עם זה.

זאת בעיה גדולה בחיים. קשה לצאת מהראש הזה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

-2010 האפליקציה מראה שהמחירון של גג בד הוא 104K.

לא חשבתי על ההבדל במחירים בין גג רך לקשיח (אצלי וגם במודעה שקישרתי זה גג קשיח). במקרה כזה, ממליץ לך ללכת על זה - גם הרכבים עם גג בד מצוינים.

פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

אם יש כאן אנשים שעשו הפרדת רשויות ומחזיקים מכונת נהיגה מעט ישנה אשמח גם אם הם ישתפו איך זה עובד ומה הבחירות שלהם.

נקודה למחשבה - אם אתה מחזיק מכונית נהיגה חדשה יחסית, אמור להיות לך 0 התעסקות איתה בשנים הראשונות ולכן זה לא כל כך נורא להחזיק 2 מכונות.

דווקא מכונית שניה ישנה עלולה לגזול ממך הרבה זמן.

פורסם

מיאטה טובה לא תלך במחירון סביר להניח.. יש הפתעות מידי פעם אבל זה עניין של מזל 
הדעה שלי,אחרי 7 שנים בעלות על אנסי2 2010 ועכשיו אנדי חדשה 2024 ,זה שאם יש לך את האפשרות הכלכלית,בעלות על אנדי חדשה או קרוב לחדשה,יכולה לעלות סכום קרוב מאוד לאנסי בשורה תחתונה (ירידת ערך של הרכב מול בלאי ברכב ישן כמו האנסי)

באנסי עם כמה שהאוטו אמין ומתיישן בצורה מאוד יפה והחלקים זולים יש בלאי שאי אפשר לברוח ממנו לרכב בן13-18 שנה   
אנסי כבר אי אפשר לבטח ביטוח מקיף,ואם זה קריטי לך קח את זה בחשבון 
ביטוח לאנדי חדשה (אני בן 30 ללא תביעות) 
10000 ש"ח למקיף וחובה 
בהצלחה בכל דרך שתבחר,אם יש עוד שאלות  על ההבדל בין הדורות וכו,בשמחה

פורסם

ה-NC שלי מבוטחת במקיף. ומבחינת עלויות אחזקה, הבלאי שנחשפתי אליו בעשור האחרון לא מתקרב להבדל בירידת הערך ובעלויות הביטוח (הביטוח אצלי הוא כ-5000 בשנה, קשה לי לדמיין שהוצאת 5000 שקל בשנה על תיקונים).

יחד עם זאת, ל-ND יש את היתרונות שלה, ובתהאם להעדפות של כל אחד, היא יכולה להיות בחירה מתאימה יותר.

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

זאת בעיה גדולה בחיים. קשה לצאת מהראש הזה. 

במקרה הזה, זו לא כזאת בעיה. 

אני מכיר "סופרי אפונים". זה אנשים שיתייסרו אם לקנות בלנדר ב-500 שקל במקום ב-300. 

קניית רכב שני ב-230 אלף, עם כול ההוצאות הנלוות שלו, רחוק שנות אור מהקטגוריה הזאת. 

לא יודע מה המצב הכלכלי של פותח השרשור, אבל למישהו שהוא לא אמיד ++, כניראה להוציא סכום כזה לא יבוא בקלות, גם אם הוא יכול להרשות לעצמו. אבל בעיה גדולה, אין פה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא כבר עשה את זה והרגיש לא נח למרות שיכולת כלכלית יש. לא שייך לספירת אפונים, זה בעיה אחרת. כמו שאתה יושב לנוח ומרגיש רע עם עצמך כי יכלת לנצל את הזמן לעבודה. 

בגלל זה כתבתי שהכל בראש. צריך לשנות צורת חשיבה שזה לא בסדר לנסוע בצעצוע של 200k ש"ח כי חיים רק פעם אחת וזה בסדר גמור לעשות את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, GTאי כתב:

נקודה למחשבה - אם אתה מחזיק מכונית נהיגה חדשה יחסית, אמור להיות לך 0 התעסקות איתה בשנים הראשונות ולכן זה לא כל כך נורא להחזיק 2 מכונות.

דווקא מכונית שניה ישנה עלולה לגזול ממך הרבה זמן.

מניח שזה תלוי שימוש אבל קשה לי להאמין.

איך שאני רואה את זה רוב הבלאי של "צעצוע למסלול" הוא על צמיגים וברקסים.
נשים מיאטה ישנה מול BRZ חדשה. הבלאי של המיאטה על צמיגים וברקסים נמוך משל הBRZ בגלל המשקל. בנוסף העלויות של צמיגים למיאטה וברקסים נמוכים משמעותית מהBRZ. רק ההפרש מהבחינה הזו לדעתי יכסה כל בלת"ם במיאטה מזדקנת.
בנוסף טיפולים לBRZ יהיו כנראה יקרים משל המיאטה, ולא דיברתי על ירידת ערך.
באמת קשה לי לראות תסריט שהמאזניים מתהפכים, אולי אם הרכב משמש כדיילי, וגם אז בספק.

לגבי השוואה ל-ND שוב קשה לי לראות את המאזדניים מתהפכים אלה אם לוקחים תסריט שאין ל-ND ירידת ערך, אבל זו כבר ספקולציה, ועדיין כדי לקנות ND חדשה צריך להוציא עוד 150K מהכיס שיכלו לשבת בבנק ולהרוויח 4.5% ריבית.

אין ספק שרכב חדש יצריך פחות התעסקות, יש אחריות, ראש שקט.
במצב שהרכב הוא לא דיילי זה הופך להיות פחות קריטי, יש לי פג'ו 205 מ-2017, אני יודע מה זו התעסקות ברכב ישן.

יש בפורום מישהו שמחזיק NC ישנה למסלול וטסלה ליום יום, אולי יוכל לתת לנו רשמים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 36 דקות, chrono כתב:

ה-NC שלי מבוטחת במקיף. ומבחינת עלויות אחזקה, הבלאי שנחשפתי אליו בעשור האחרון לא מתקרב להבדל בירידת הערך ובעלויות הביטוח (הביטוח אצלי הוא כ-5000 בשנה, קשה לי לדמיין שהוצאת 5000 שקל בשנה על תיקונים).

יחד עם זאת, ל-ND יש את היתרונות שלה, ובתהאם להעדפות של כל אחד, היא יכולה להיות בחירה מתאימה יותר.

לחדש ביטוח מקיף אפשר
לעשות ביטוח חדש לרכב לא ניתן למיטב הבנתי (נאמר לי על ידי הקונה שרכש ממני את האנסי שלי)

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...