Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

למה בעתיד חייב ג'יפ? לא רואה את עצמי לא נותן נסיון לטיולים משפחתיים בטבע עם ג'יפ.
כן יש מצב שלא נאהב את זה, אבל שווה את הסיכון. מצד שני אם נאהב את זה אני רואה בזה פעילות מאוד חיובית וחינוכית.

למה לא לקנות עכשיו ג'יפ? קודם כל טסלה רכב מדליק לדעתי, ובנוסף חוסר וודאות לגבי מה שקורה עם המיסוי של כלי רכב חשמליים, לא יודע אם תהיה לי שוב הזדמנות לרכוש טסלה במחירים האלה. אם המיסוי באמת יקפוץ ויהיה זהה לשל רכבי בנזין/דיזל תהיה קפיצה גדולה במחירי המכוניות הללו, הטסלה תהפוך לפחות נגישה, בטח ביחס למחיר שלה עכשיו אחרי ההורדה האחרונה.
לגבי מה יהיה יותר נפוץ, כשחשבתי למכור את הסובארו בפעם הראשונה והייתה לי אופציה לקנות לנדקרוזר מחבר אמר לי מישהו חכם "עולים 1200-1500 לנדקרוזרים בשנה לכביש, לנדקרוזר זה רכב שתמיד תוכל לקנות תהנה מהסובארו עוד קצת". הוא צדק, הלנדקרוזר רכב די נפוץ, רכב שיובא בצורה רציפה משנות ה-90, תמיד יש רכבים טובים בלוח, לא תמיד הם במחירים הגיוניים אבל מי שחי בסרט לא מוכר.
לקנות לנדקרוזר טוב במחירון פלוס דלתא הגיונית זו לא משימה מאוד קשה אם יש תקציב גדול של 200+.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעה, farkash7 כתב:

אתה צודק, הכל שם מעורפל, התחושות שונות לחלוטין. הכל קורה מאוד מהר, תאוצה, פניות, אבל מבחינת חיבור זה לא זה. זו הסיבה שקניתי אז BRZ וביטלתי את הטסלה לפני שנה, אבל בחיים האמיתיים כמו שאמרתי הבנתי שאני רוב הזמן מתפשר כדי להנות מעט מאוד.
דרך אגב הטסלה מאוד כיפית אולי זה כיף מסוג אחר אבל בהחלט אפשר להנות ממנה.

אתה תהנה, בטח אחרי רכב שאין בו סאונד מפוצץ או דרמה בהאצה.

תתייחס לטסלה כסמי-ספורטיבי ותהנה ממנה, וכשזה יפסיק לרגש תעבור לרכב ספורט... יש מצב שBRZ תתאים.

פורסם

אפשר גם וגם: טסלה + ג'יפ = סייברטראק 🤪.

וברצינות, שקלת כדיילי אלפא ג'וליה?

גם יפה וגם מהנה וגם קיימת ביד 2 במחירים סבירים (וגם יש כמה כאלו בפורום כך שיש עליה די הרבה מידע).

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

לגבי הג'וליה התייחסתי אליה כבר.
אני חושב שאם אני פונה לסגמנט הזה אני מעדיף טסלה, גם אם הג'וליה ספורטיבית יותר.

לפני 37 דקות, GTאי כתב:

אתה תהנה, בטח אחרי רכב שאין בו סאונד מפוצץ או דרמה בהאצה.

תתייחס לטסלה כסמי-ספורטיבי ותהנה ממנה, וכשזה יפסיק לרגש תעבור לרכב ספורט... יש מצב שBRZ תתאים.

או לג'יפ...
יש דגדוג עכשיו גם להוסיף אופנוע שטח לצי הרכב, שיהיה... דרך נהדרת לעשות כיף (ולשבור יד).

לפני 56 דקות, מיץ פטל כתב:

עברתי עכשיו על כל השרשור. אחד היותר טובים... ממליץ למי שהגיע רק לחגיגת הסיום (וגם לאחרים) וגם לפות"ש ;-)

הקשבתי לך. האמת נהדר. גם נהדר לקרוא את כל התגובות עכשיו, אחרי שאנחנו יודעים מה קניתי ואיך עברה עליי השנה הזו.
היו הרבה תגובות טובות בשרשור הזה, יש 2 שלדעתי מסכמות אותו:

בתאריך 15.5.2023 בשעה 10:08, מיץ פטל כתב:

התאור שלך דומה קצת לשלב של קפיצה לבריכה. חושש שהמים יהיו קרים. אתה בנתיים לא קופץ ואולי אף פעם לא תכיר את ההנאה. כניסה לאט לאט לא מסיימת את העינויי והסיכוי לנסיגה גדול. פשוט קופצים. תמיד אפשר לחזור בחזרה לחוף ולהתעטף במגבת ולהסתכל על אחרים. ;-)

בתאריך 17.5.2023 בשעה 17:28, O.R. כתב:

תפסיק כבר לטחון מים וקנה את הסובארו.

חיים פעם אחת. כל עוד אתה לא נכנס פה חלילה לאיזו הרפתקה כלכלית, לך על זה ותהנה.

מקרה הכי גרוע, תמכור אחרי כמה חודשים ותפסיד שכר לימוד קטן.

בשלוש מילים: חיים פעם אחת.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 29 דקות, farkash7 כתב:

יש דגדוג עכשיו גם להוסיף אופנוע שטח לצי הרכב, שיהיה... דרך נהדרת לעשות כיף (ולשבור יד).

חבל על היד.

לך על CrossKart.

ואם אתה בקטע אפשר לחשוב על Radical SR1 ביחד, אחרי שנהגתי עליו הBRZ מרגישה כמו 

41Me116vcOL.jpg

פורסם (נערך)

שני הסנט שלי כדי שיהיה לך חומר למחשבה בזמן שהטסלה נוהגת את עצמה 🙃 - כמי ששותף לדאגה התמידית לשלום הרכב, עוד מהימים שהייתה לי איביזה חמודה, שקלתי בעבר שילוב של רכב דיילי ורכב ספורט והגעתי למסקנה שלפתרון כזה יש בעיקר חסרונות. בתקציב זהה, בהשוואה לרכב ספורט אחד על מנת שפתרון שתי המכוניות ישתלם שני הרכבים צריכים להיות זולים, כלומר פחות טובים,  והרכב הכיפי עומד בחניה רוב הזמן. אני חושב שאם היית משתמש בברז יותר החסרונות של ההוצאות הקבועות הגבוהות יחסית וה"דאגה" היו מתאזנים עם הכיף שבכל נסיעה. בסוף לא מדובר בפרארי שטובה ל Date Night חודשי בגלל ירידת ערך שמתווספת עם הקילומטרים ועלויות תיקון נזקים פוטנציאלים (לא עלינו). כמובן שזה מצריך ש"החיים עצמם" יאפשרו את זה.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)
בתאריך 5.9.2024 בשעה 11:31, farkash7 כתב:

היא גם מגניבה

בתאריך 5.9.2024 בשעה 13:55, farkash7 כתב:

כל טסלה רכב מדליק לדעתי,

ככה לא בונים חומה...

לי נראה שאתה נמשך לבחירה ב"כוכב" של הקטגוריה, רכב ספורטיבי: ברז. רכב חשמלי: טסלה. רכב שטח: לנדקרוזר.

ולא שוקל באופן רציני את היתרונות והחסרונות של הרכב והתאמת הרכב לצרכייך ו/או צרכי משפחתך.

בתאריך 5.9.2024 בשעה 13:37, farkash7 כתב:

מצד שני כן תפסת אותי, עשיתי נסיעת מבחן על המודל 3 החדשה, רכב מעולה, המערכת פצצה, עושה הכל מהר, שקט, מפנק והרכב עושה לי את זה

אתה רואה רק את היתרונות מה עם החסרונות לא קיימים?

מציע לך לנקוט בדרך יותר מסודרת בבחירת הרכב הבא שלא יחזור התסריט עם הברז.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, itaimoto כתב:

שני הסנט שלי כדי שיהיה לך חומר למחשבה בזמן שהטסלה נוהגת את עצמה 🙃 - כמי ששותף לדאגה התמידית לשלום הרכב, עוד מהימים שהייתה לי איביזה חמודה, שקלתי בעבר שילוב של רכב דיילי ורכב ספורט והגעתי למסקנה שלפתרון כזה יש בעיקר חסרונות. בתקציב זהה, בהשוואה לרכב ספורט אחד על מנת שפתרון שתי המכוניות ישתלם שני הרכבים צריכים להיות זולים, כלומר פחות טובים,  והרכב הכיפי עומד בחניה רוב הזמן. אני חושב שאם היית משתמש בברז יותר החסרונות של ההוצאות הקבועות הגבוהות יחסית וה"דאגה" היו מתאזנים עם הכיף שבכל נסיעה. בסוף לא מדובר בפרארי שטובה ל Date Night חודשי בגלל ירידת ערך שמתווספת עם הקילומטרים ועלויות תיקון נזקים פוטנציאלים (לא עלינו). כמובן שזה מצריך ש"החיים עצמם" יאפשרו את זה.

עלויות האחזקה השוטפות אף פעם לא הטרידו אותי יותר מדי, כן מעצבן אולי לשלם 2000 שקל על רפידות במוסך, אבל זה לא האישיו (וגם עוד לא שילמתי).
לגבי ההערה שלך ל"אם הייתי משתמש בה יותר" אני חושב שהיא במקום. אם הייתי הולך על זה All In יש מצב שהחיבור היה מתחזק והיא לא הייתה תופסת משבצת של צעצוע יקר למסלול/טיולים, והייתי דואג הרבה פחות, אבל היו לי את השיקולים שלי וזה המצב.
לגבי "הפרדת רשויות" אני לא בטוח כמה זה נכון.
אני חושב שאם משקיעים 100K בדיילי -100K ברכב ספורט שהייעוד שלו הוא בעיקר מסלול/סופשים אפשר למצוא תמורות גבוהות בשוק היד 2.
נכון, אלו לא יהיו רכבים חדשים (נכון בעיקר לרכב הספורט), אבל גם הפשרות לא יהיו גדולות.
למשל שילוב של מאזדה 6+מיאטה/BRZ דור ראשון/מגאן ספורט/308 GTI (ההוט האצ' היחידות שהייתי שוקל, בעצם הייתי שוקל גם הונדה אבל המחירים שלה הם בפלנטה אחרת) יכול לענות על שתי הדרישות. יש עוד הרבה רכבי דיילי אחרים.

אפשר גם הפוך, להשקיע יותר ברכב הספורט ולקנות דיילי יותר ראויה מפונטו איבו 2014 אבל לא עולה 200K, זו גם מחשבה שעברה לי בראש, להשאיר את הBRZ ולקנות עוד דיילי טובה ב60-80, יש מצב שהייתי צריך לנסות את הכיוון הזה, אבל לקחתי החלטה (הישג בפני עצמו).
אני חושב שאחת הבעיות שלי וזה כבר בפן האישי שקשה לי להנות מהבחירות שלי, רכב ספורט ב-200K+ שהוא צעצוע זה משהו שהיה לי קשה לחיות איתו, למרות שזה הכיף שלי, למרות שאין לי דאגות כלכליות וכלכלית אני מסוגל לקנות עוד דיילי ב-200K אם אני באמת ירצה. זו כבר בעיה אחרת.
אמרו לי אנשים שמכירים אותי, "זה הכיף שלך מה הבעיה", אח של אישתי אמר לי "אתה יכול גם וגם למה למכור? חיים פעם אחת" אבל לי היה קשה עם זה.

אולי בעוד חודש-חודשיים אתחרט, וככה אלמד על בשרי שלפעמים צריך לדעת להנות ולא רק לעשות חישובי אפונים כל הזמן, ולהסתכל על כל דבר בפריזמה של עלות תועלת כי שי דברים שקשה לכמת.

לפני 4 שעות, green כתב:

ככה לא בונים חומה...

לי נראה שאתה נמשך לבחירה ב"כוכב" של הקטגוריה, רכב ספורטיבי: ברז. רכב חשמלי: טסלה. רכב שטח: לנדקרוזר.

ולא שוקל באופן רציני את היתרונות והחסרונות של הרכב והתאמת הרכב לצרכייך ו/או צרכי משפחתך.

אתה רואה רק את היתרונות מה עם החסרונות לא קיימים?

מציע לך לנקוט בדרך יותר מסודרת בבחירת הרכב הבא שלא יחזור התסריט עם הברז.

היי. עדיין לא החלטתי שום דבר. עשיתי היום עוד נסיעת מבחן בטסלה (דרך אגב ההבדל בין הדואל מוטור לSR מאוד מורגש).
אני לא ממהר, למרות שלוחות הזמנים של משלוחים/עליית מס קובעות דדליין להחלטה.
אני מהרהר בכל מני אפשרויות, מחכה גם לראות איך ההחלטה על המכירה מתעכלת ואם הלב מתחיל להיצבט. גם בוחן אופציות אחרות שלא דיברתי עליהן פה כמו "הפרדת רשויות".
יש לי עוד זמן לעשות שיקולים לכאן או לכאן, ועכשיו כשהכסף בחשבון אפשר להחליט הכל, אפילו להתחרט ולקנות BRZ אחרת אבל אז ארגיש באמת מטומטם ואהפוך למושא לעג.

• אהבתי 1

פורסם

שרשור יפה. אהבתי מאוד.

אני חושב שהיית חייב לעצמך את הניסיון.

אני בטוח שמתישהו תחזור לרכב ספורטיבי. איזה? לא משנה...

אם אתה עם 2 ילדים ומחפש " הרפתקאות " בשטח שקרוב לביתך. טיולים של כמה שעות והביתה.

הייתי שוקל גימני הדור הקודם. רואה אם מתחבר לטיולים ומחזיק כרכב עיקרי טסלה.

אני גם מאוד הייתי רוצה גימיני ( היה לי בעבר ) לפני תקופת הילדים. הלכתי לא מזמן לראות ואמרתי לעצמי שסכנת נפשות לילדים שישבו מאחורה. המרחק בין הבגאז לגב שלהם 30 סמ בלחץ.

ככה שכך בחשבון, אותי מפחיד מידי... בטח אם אישתי תנהג...

אולי מתישהו תהייה ג'ימני 4 דללות באירופה, בימינו אנו...

בכל מקרה תצליח במה שתבחר.

פורסם

עכשיו חזרתי מסיבוב עם הברז שלי - אצלי היא גם חונה על משבצת ה״צעצוע״ - אני כמעט לא נוסע איתה למשרד (התמזל מזלי ויש לי תחבורה ציבורית מצויינת מהבית), ורוב הנסועה שלה עד היום נצברה ב״טיולים לשום מקום״ וימי מסלול. אני כל כך נהנה ממנה (לנהוג בה וגם להסתכל עליה) ואני מאד שמח שזכיתי לרכוש אותה, כי ברור לי שלא יהיו כאלו יותר. אני מאד מקווה שלא אאלץ למכור אותה והיא תהיה המכונית שלי עד הסוף.

אם אני קורא היטב בין השורות, אתה מסתכל על החיים דרך משקפיים של רואה חשבון :-) 

אני בסך הכל מזדהה עם השיקולים שלך, גם אני מאד מחושב כלכלית, וחשבתי תקופה ארוכה על המחליפה של ה-GTi הקודמת לאחר שגם היא עברה למעמד של מכונית כיף נטו. עוד לפני הגעת הברז לארץ, התחלתי לשקול רכישה של ה-MX5, כיוון שכצעצוע בלבד, ה-208 GTi לא הצדיקה את עצמה (היא דיילי ספורטיבית נהדרת, אך לא מספיק מושחזת לשחק על המשבצת של מכונית כיף בלבד). עברתי על אותם שיקולים שגם אתה העלת. בסופו של דבר, חבר שם לי את השאלה הפשוטה מול הפרצוף, ״אם אתה נהנה מהנהיגה ואוהב מכוניות, אז מתי תאפשר לעצמך צעצוע? שתגיע לגיל 70? אתה עובד קשה, הצעצוע לא בא על חשבון צרכים בסיסיים של המשפחה, אז כוסעומו לך על זה!״

ואז הגיעה הברז לארץ :-)

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 4

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 14 שעות, farkash7 כתב:

יש לי עוד זמן לעשות שיקולים לכאן או לכאן, ועכשיו כשהכסף בחשבון אפשר להחליט הכל, אפילו להתחרט ולקנות BRZ אחרת אבל אז ארגיש באמת מטומטם ואהפוך למושא לעג.

אין לך מה לדאוג מזה, זה sunk cost fallacy קלאסי. מה שכבר עשית, עשית - אין מה לעשות עם זה. אם עכשיו, אובייקטיבית ובאופן בלתי תלוי, ההחלטה הנכונה עבורך זה לרכוז BRZ, תרכוש BRZ. כי זה שקודם מכרת אחת לא משפיע על נכונות ההחלטה.

אני מכרתי Z3 מתוך הנחה שלא הגיוני לי להחזיק רכב כלל, רק כדי לעבור לדירה עם חניה כמה חודשים אחרי ולקנות פיקנטו חדשה (כבחירה הגיונית ושקולה, אחרי אחזקה של Z3). ההחלטה השקולה הזו החזיקה מעמד בקושי חצי שנה עד שהתחלתי לחפש רודסטר שוב. אבל לפחות למדתי את הלקח שלי, ואת המיאטה שקניתי דאז, לפני עשור, אני לא מתכנן למכור. וגם הפיקנטו בסוף שימשה כמה שנים את אחותי ואז את אשתי, אז השיעור בנושא הרכב שאני צריך לעצמי יצא זול יחסית.

פורסם (נערך)
לפני שעה, menir1 כתב:

אם אני קורא היטב בין השורות, אתה מסתכל על החיים דרך משקפיים של רואה חשבון

משהו כזה כן, אני חושב שזה הוזכר בהודעה שלי שפתחה את השרשור הזה, לעיתים החשיבה הזו עוזרת אבל לעיתים היא חוסמת אותך.
אנחנו חיים בישראל ורכב הוא מוצר יקר מאוד ולכן אוטומטית רכב צריך גם להיות רכב, אצלי הוא היה צעצוע וזה לא עבר כל כך טוב בגרון מודה ולא מכחיש.
יכול להיות שאם כמו שאיתי אמר הייתי "מחוייב" לרעיון, מעיף את הפונטו והופך את הBRZ לרכב היומיומי שלי (לא בדיוק יומיומי כי אני לא כל יום במשרד) זה היה משתנה.
יש עם זה בעייתיות נוספת שלא זוכר כבר אם הזכרתי, אישתי ממש לא רוצה לחזור לנהוג על רכב ידני וכזה רכב בפרט, ולא ראיתי צורך להכנס לפינה הזו, ככה שנראה שגם אם אחליט לקנות שוב רכב ידני ספורטיבי הוא יכנס לאותה המשבצת, כי הגמישות מחייבת שני רכבים שמתאימים לשנינו.

אם אנחנו כבר חופרים בנושא ומזכירים כל מני אפשרויות אולי בעלי המיאטה (NC בפרט כי זה מה שהתקציב מאפשר) יוכלו לתת קצת תובנות על מה אפשר להשיג ב80K~ ועד כמה זה יהיה תחליף למכונה מדהימה כמו הBRZ? שוב, רכב טיולים/מסלול בלבד, הוא לא צריך להסיע ציוד או יותר משני אנשים.
כמו כן איך NC מזדקנות?
אותה שאלה על המגאן ספורט.

אם יש כאן אנשים שעשו הפרדת רשויות ומחזיקים מכונת נהיגה מעט ישנה אשמח גם אם הם ישתפו איך זה עובד ומה הבחירות שלהם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...