Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, GTאי כתב:

על המסלול: כיוון שה body roll והרכינה קדימה בבלימה חזקה כמעט ונעלמו, התחושה היא שממש צריך ללמוד את הרכב "מחדש" בשביל להביא אותו לקצה

2 טיפים ללימוד מהיר:

1. נסה לקחת כמה סיבובים בלי לנסות למקסם זמנים אחרי שהצמיגים חמים ובמקום זה תתמקד על ההרגשה בפניה - נסה להגיע למצב שרוב הפניה נעשית עם הגה קבוע של מה אתה חושב שאתה הולך להיות צריך ולעשות את התיקונים הקטנים עם להוסיף ולהוריד מהדוושת תאוצה. זה יתן לך הבנה יותר טובה מלנסות ישר לנהוג מהר של איך הרכב מסתובב עכשיו (זה במיוחד יעיל אחרי trail brake כשאתה מוסיף את הגז במידה).

2. קח את הרכב לאירוע ג׳ימקנה או איזור סגור ותגיע במכוון למצבים של תת היגוי והיגוי יתר. במיוחד החלק של התת היגוי השתנה לך כנראה יותר בהרגשה שלו , למרות שתלוי כמה קאמבר היה לך מאחורה - יכול להיות שהsnap להיגוי יתר גם השתנה. ומשם לאט לאט תמשוך אחורה עד שאין יותר פרובוקציה ויש אחיזה.

וכמו שכתבו - תקפיד על לחצים וסיבוב חימום. במיוחד תבדוק שוב לחץ עכשיו 10 דקות לפני שאתה עולה על המסלול (וכנראה תצטרך לשחרר קצת כל פעם - כי הלחץ יעלה אם היום עצמו חם. ובסוף היום אחרי שהרכב נח -> למלא חזרה לנסיעה הביתה)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 471
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 11.4.2025 בשעה 19:43, itaimoto כתב:

רגע, נפגשנו היום במוטורסיטי? תמיד קשה לי לקשר Avatars ווירטואלים לאנשים אמיתיים 😀

הקאפ מעולים במסלול, רק תקפיד על הקפת חימום ולחצים כי הם יותר רגישים לזה מצמיגים פחות אוחזים. קשה לחזור אחורה אחר כך, הרגשתי את זה היום היטב עם ה P Zero, שדווקא עשו זמנים מכובדים (הגעתי עד ל 0.8 שניות מהשיא שלי עם הקאפ) אבל החדות והתחושה נפגעו.

לא, לצערי מטלות הפסח הכריעו.

גם ככה אשתי זורמת עם השיגעון/זמן/הוצאות אז אני שומר על גישת ה don't push it :) 

פורסם
לפני 22 שעות, itaimoto כתב:

למקרה שתהיתם למה הוצאות הדלק פחתו בשנה השניה - נמנעתי מנהיגה ספורטיבית במשך כמה חודשים בגלל כאבים בשורש כפות הידיים ובברך שמאל שנגרמו ממאמצי יתר בסימולטור.

עד כמה אתה מוצא את הסימלטור יעיל לשיפור יכולות הנהיגה להורדת זמן על המסלול?

פורסם (נערך)

מצאתי שהסימולטור משפר -

1. שמירה על גבול האחיזה,  trail braking, תיקון תת היגוי / היגוי יתר.
  2. אינטואיציה לגבי קו האופטימלי. כאן גם העמקה בתאוריה עוזרת מאוד.
  3. הבנת השפעות Setup על הרכב - למרות המגבלות ברכב סטוק(י) כמו שלי, הסתייעתי בזה בשינויי לחצים וכיווני גלגלים.
  4. לימוד מטלמטריה.
  5. למי שמתחרה בעולם האמיתי (לא אני אמנם), הגנה והתקפה במרוצים. כיף גדול.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 15.4.2025 בשעה 01:03, itaimoto כתב:

למקרה שתהיתם למה הוצאות הדלק פחתו בשנה השניה - נמנעתי מנהיגה ספורטיבית במשך כמה חודשים בגלל כאבים בשורש כפות הידיים ובברך שמאל שנגרמו ממאמצי יתר בסימולטור. ככל שזה נשמע מוזר, פציעות סימולטור are a thing: כשהתחלתי להתחרות אונליין הסשנים התארכו ל 60-90 דקות של נהיגת קצה, אימצתי באופן ישיר מדי את תנוחת הישיבה "קרוב, נמוך, זקוף" ושדרגתי את דוושת הבלם ל - Load Cell עם מהלך קשיח. כל אלו בצירוף טווח כיוונים מוגבל שהיה בשלדת הסימולטור הישנה הביאו לכאבים הנ"ל, שהיום אני יודע להגיד שנבעו מאמות לא ישרות בזמן תיקוני היגוי נגדי אגרסיבים ומאות בלימות בשעה בכוח של 80 ק"ג עם רגל שמאל. בדיעבד, ברור שזה יוביל לפציעות.

יכול לפרט טיפה על הסטאפ של הסימולטור שלך?

פורסם

הניסיון שלי עם סימולטור (אפילו ״ברמה״ יותר נמוכה מבחינת המשחקים) גם טוב.

יש לגמרי דברים שאני לומד / מתאמן על הסימולטור וזה עוזר.

הנקודות סביב התת היגוי / היגוי יתר וtrail braking זו אבחנה מעולה.

אצלי זה גם היכרות מראש עם קצת אנקדוטות במסלולים (למזלי חלק מהמסלולים באיזורי מאוד מוכרים וקיימים בכמה משחקים כמו pocono , lime rock park , Watkins glen , NJMP (thunderbolt / lightning) אז זה אחלה.

מה שכן יש לגמרי מינימום של ריאליזם שחובה לעבור (לפחות עבורי) כדי לעבור ממשחק לסימולטור - והרוב (לפחות עבורי) זה בסטאפ ולא במשחק (שאפילו כאלו כמו פורזה וגראנטוריסמו מספיק קולעים בשבילי):

הגה direct drive , דוושות סבירות (ו3 מהן) , ידית הילוכים וכל זה על סטאפ שמזכיר את הרכב שלי.

אני כרגע לא עם הסטאפ מורכב (יחזור להיות מורכב בסוף יוני. משפץ את המרתף לחדר משחקים + כושר) אז הסטאפ עדיין בנוי להיות דומה למיאטה טורבו שהייתה לי ולא לBRZ אבל זה עדיין דומה מספיק. (אני כנראה אחליף את הכיסא והמסילות בעיקר).

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לפני שעתיים, טל172 כתב:

יכול לפרט טיפה על הסטאפ של הסימולטור שלך?

בתאריך 3.2.2025 בשעה 22:12, itaimoto כתב:

PXL_20250125_1820471852.thumb.jpg.b0b6826adeb2b690c9e3a7b341e0d785.jpg

שלדה: Oplite S8

הגה: Logitech G29

דוושות: Thrustmaster T-LCM

שיפטר: Logitech Driving Force Shifter

מסך: Gigabyte G34WQC-A

מחשב: I5 4670K @ 4GHz, RTX 4070

סימולטורים: בעיקר Assetto Corsa Competizione, Assetto Corsa. מדי פעם מגוון עם כותר Arcade / Simcade "אווירתי" בשביל הכיף.

לפני כשעה, Liviur כתב:

אצלי זה גם היכרות מראש עם קצת אנקדוטות במסלולים (למזלי חלק מהמסלולים באיזורי מאוד מוכרים וקיימים בכמה משחקים כמו pocono , lime rock park , Watkins glen , NJMP (thunderbolt / lightning) אז זה אחלה.

איזה כיף להיות מסוגל להגיד משפט כזה. לנו יש את ערד ופצאל ב AC 😁

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

"ספתח" לשנה השלישית:

הרישוי עלה 3803 ש"ח.

הביטוח חודש ב AIG תמורת 6500 ש"ח, ירידה של 200 ש"ח. האיתורן עדיין נדרש ויעלה 696 ש"ח לשנה.

שדרגתי את צלחות הבלימה האחוריות לטארוקס F2000, כמו מלפנים. בשונה מהצלחות הקדמיות המקוריות, האחוריות שרדו יפה והשדרוג היה בעיקר משיקולי מראה. 2000 ש"ח.

PXL_20250504_083504184_MP2.thumb.jpg.0a52216fcc2e789e61985dbdce37fd28.jpg

שדרוג חינמי:

נתקלתי במקרה בסרטון הבא שמסביר מה פשר המדבקות המסתוריות שהגיעו עם מצלמת הדרך שהתקנתי ברכב,  VIOFO A119 V3. מסתבר שהן משככות את הממשק בין המצלמה לתושבת ומעלימות לחלוטין רעשים של קרקושי פלסטיק שנשמעו בהקלטות במהירות גבוהה ובכבישים משובשים. אני משתמש במשפחת המצלמות הזאת כמה שנים טובות (בברז הקודמת הותקנה A119 V2) ולא היה לי מושג, פשוט קיבלתי את הרעשים בהקלטה כפשרה ברמת המחיר של המצלמה הזאת (שעובדת היטב בסה"כ). למה המדבקות לא מופיעות בתיעוד הרשמי או מגיעות מודבקות מהמפעל? ל VIOFO פתרונים.

שימו לב להערה החשובה בסוף על חיתוך החלק העליון של המדבקה בשביל לא לחסום שורה של חורי אוורור.

PXL_20241122_0402368484.thumb.jpg.79e71e0d70561c8b7b1f56354653d877.jpg

PXL_20250506_164433949.MP3.thumb.jpg.3ab92e60d4e23e56b6dca419f1161b92.jpg

• אהבתי 7
פורסם

מה עם קוילים? אם האסתטיקה חשובה לך (הגיוני עם רכב יפיוף כזה) אז אולי תרד קצת מהלוק 4 על 4 על הדרך 😄

כמובן ״שעל הדרך״ תקבל גם שיפור חזק בהתנהגות ובחדות של הרכב.

פורסם

הרכב מאוזן מאוד בין התנהגות לשימוש יומיומי ומכיוון שזה גם הדיילי שלי אני לא מתכנן שינוי מתלים או הנמכה.
ויש גם שיקולי אחריות ושמירת ערך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

איך קוילים פוגעים באחריות? שמירת ערך זה ברור שלא תקבל את הכסף שלהם בחזרה אבל לא בטוח שזה אשכרה יפגע בערך של הרכב. לא חושב שזה ממש פוגע בשימושיות, זה לא שהרכב על הרצפה ואי אפשר יהיה לעבור באמפר. בנוחות אם תוסיף חדות אז כן אבל יש מצב ששווה את זה

פורסם
לפני 28 דקות, Doron_Z כתב:

איך קוילים פוגעים באחריות? שמירת ערך זה ברור שלא תקבל את הכסף שלהם בחזרה אבל לא בטוח שזה אשכרה יפגע בערך של הרכב. לא חושב שזה ממש פוגע בשימושיות, זה לא שהרכב על הרצפה ואי אפשר יהיה לעבור באמפר. בנוחות אם תוסיף חדות אז כן אבל יש מצב ששווה את זה

אפשר לקשר קוילאוברים לעומסים על רכיבים אחרים ברכב, לחץ שמן בפניה וכו'. זה לא בהכרח מה שיבואן יעשה אבל אני לא רוצה להשאיר פתח.

לגבי השפעת שיפורים על ערך הרכב, זה כמובן דיון עתיק כמו השיפורים לרכב עצמם 😀 להתרשמותי רכבים מקוריים נמכרים מהר יותר ובמחיר גבוה יותר. את הברז הקודמת מכרתי במצב מפעל אחרי 3.5 שנים עם ירידת ערך נמוכה של 25%.

לגבי שימושיות - נוחות היא חלק מהעניין. הרכב כבר די נמוך וקשיח במקור (במיוחד הדור השני).

• רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...