Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 465
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 14 שעות, itaimoto כתב:

38000 ק"מ. אני משלים טיולי נהיגה וזמן מסלול אחרי כמה חודשים דלילים.

בוצע כיוון גלגלים תקופתי. כרגיל הוגדר קמבר שלילי ככל המתאפשר במתלים סטוק (מעט...) לטובת אחיזה ומעט Toe In מאחורה כדי להקטין היגוי יתר ביציאה מפניות. 708 ש"ח.

PXL_20250610_085958265.thumb.jpg.fdb1b285e78b5cb2bba17978968f97c9.jpg

PXL_20250610_103322850.thumb.jpg.29e48e5bccb07d2b5caffba329689fdd.jpg

צמיגי הפירלי שמרו על האחיזה ביום המסלול השני שלהם. לאור נטיה לתת היגוי בכניסה לפניה שהורגשה ביום הקודם ניסיתי הפרש לחצים קטן בין הסרן הקדמי לאחורי שאכן החזיר את הרכב לנייטרליות (להפתעתי, בהתחשב בהבדל). הזמן הטוב ביותר הושג עם לחצים חמים של 32-33 מלפנים ו 33-34 מאחור ורשמתי לעצמי, עבור הפעם הבאה שאהיה עם Cup 2, לנסות הפרש הפוך כדי להקטין את הנטיה שלהם להיגוי יתר ביציאה מפניות.

PXL_20250411_035337413.thumb.jpg.b1c83a0e1f2e10e407286349b3d7c3fa.jpg

IMG_9985.thumb.jpg.afb7936d04694411383236a5bec1a4e6.jpg

הוחלף נוזל בלמים לאחר 7 חודשים משהורגשה דוושה רכה יותר במסלול. RBF 600 כמקודם. 450 ש"ח.

לאחר 7 ימי מסלול החום נותן את אותותיו בצלחות הקדמיות והן כנראה יוחלפו לאחר יום המסלול הבא.

PXL_20250630_103734412.thumb.jpg.67f7a80a1844c8602e961cce669eb170.jpg

מאז הטיפול האחרון צריכת השמן לאחר 8000 ק"מ ושני ימי מסלול עמדה על כ 250 סמ"ק - אני עוקב כדי לוודא שאני מגיע לימי מסלול על סימון ה Full.

הרכב ממשיך כמובן לשמש כדיילי לכל צורך.

שנה 1 שנה 2 שנה 3 (חודש 3)
אגרת רישוי 0 3693 3803
ביטוח ואיתוראן 7196 7396 7196
טיפולים 720 2929 0
בלמים 4639 9020 2450
תקלות 0 607 0
צמיגים 3510 6900 0
כיווני גלגלים 700 800 708
דלק 17254 14078 3068
שדרוגים 450 7175 0
דיטיילינג 4300 2500 140
שונות 5000 0 0

סה"כ 43769 55098 17365

PXL_20250611_1707052974.thumb.jpg.57fc33262d2c0144ac9dffc51d9dcdeb.jpg

חזרתי להודעה הראשונה בשרשור,
כתבת את הרשמים שלך אחרי 2000 ק"מ.
אחרי עוד 36000 ק"מ, איך הוא מרגישה? 
האם יש מאפיינים שנראים אחרת בעיניך?
איך החוויה? 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני שעה, Doron_Z כתב:

אוקיי אז מבין שלא בעייתי להוסיף משמן מנוע ממותג שונה. אחלה 

אין בעייה. בספר הרכב כתוב במפורש שבעת הוספת שמן, ניתן להשתמש במותגים שונים כל עוד הם בעלי סיווג API וצמיגות זהים.

לאחר ההרצה גם אני הוספתי את אותו השמן שאיתי ומני הזכירו.

פורסם
לפני שעה, Doron_Z כתב:

גם אתה עם ברז דור 2? 

למה הייתם צריכים להוסיף אחרי הרצה. לא ראיתי שיש בעיה האמת

אצלי במהלך ההרצה אכלה קרוב לשליש ליטר 

Subaru BRZ 2023 | Citroen C5 Aircross 2019

Hyundai i20 2013 - SOLD | SEAT Leon 2011 - R.I.P | Mitsubishi Lancer 2001 - R.I.P

פורסם
לפני 9 שעות, itaimoto כתב:

הנחתי שאין בעיה כל עוד הצמיגות והתקן כנדרש אבל גרמת לי לחפש ואני רואה שההמלצות ברשת חלוקות לגבי ערבוב יצרנים וסוגים

עדיף עוד בקבוקון מאותו סוג ולמלא ממנו. גם אם זה אחד גדול.

לפני 2 דקות, spon83 כתב:

אצלי במהלך ההרצה אכלה קרוב לשליש ליטר 

נורמאלי.

אח״כ זה צריך להתאזן ולרדת. מה שתואר פה בשרשור בכ״א זה רגיל לגמרי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, טל172 כתב:

אין בעייה. בספר הרכב כתוב במפורש שבעת הוספת שמן, ניתן להשתמש במותגים שונים כל עוד הם בעלי סיווג API וצמיגות זהים.

צודק:

350.thumb.png.1d0323de439b9ffd41a1d3c3bf81c1f3.png

לפני 56 דקות, Liviur כתב:

עדיף עוד בקבוקון מאותו סוג ולמלא ממנו. גם אם זה אחד גדול.

זה יהיה אידיאלי אבל לקנות 5 ליטר שרובם יילכו לפח בסוף (חיי המדף של שמן פתוח הם כשנה, אולי?) כשסובארו מאשרים מילוי עם שמן מיצרן אחר יהיה מוגזם. אבדוק עם המוסך אם הם מוכרים כמויות קטנות או שניתן לרכוש שמן זהה במקום אחר, ואם לא, אמשיך כפי שעשיתי עד כה.

לפני 5 שעות, mcshmupi כתב:

חזרתי להודעה הראשונה בשרשור,
כתבת את הרשמים שלך אחרי 2000 ק"מ.
אחרי עוד 36000 ק"מ, איך הוא מרגישה? 
האם יש מאפיינים שנראים אחרת בעיניך?
איך החוויה? 

ת'אמת? אין שינוי בתפיסה שלי את הרכב מאז שקניתי אותו. בגלל שהייתי בוגר של הדור הראשון היה קל לזהות את ההבדלים ולהשליך מהם על חווית הנהיגה - הברז הזאת מבחינה דינמית דומה מאוד לקודמת. קיבלנו מנוע משופר, הקשחה קלה לשלדה וגיר חלק יותר. הבסיס לא השתנה. מה שהזמן הראה הוא שהרכב עם מספיק פוטנציאל להתפתח עם דקויות בטכניקת הנהיגה שלי, תוצר של הפידבק הטוב לנהג והתגובות הלינאריות לגז / ברקס, כך שהזמנים במסלול ממשיכים להשתפר.

לגבי הפן החווייתי, תוך נטילת סיכון להשמע קלישאתי: אני עדיין מבסוט כשאני נכנס לרכב ללא קשר למטרת הנסיעה, חוטא בלקיחת פניות בקווי מירוץ בנסיעות מנהלתיות - כשהכביש פנוי, במהירות סבירה - וכן, מביט אחורה אחרי שאני מחנה (התמונה האחרונה צולמה בחניה של הסופר). הרכב מושך מבטים, מניף אגודלים ומהווה Conversation Starter בעצירות; פחות מבראשית דרכו של הדור הזה בארץ, אבל עדיין באופן מורגש. ואם את הברז הקודמת ניסיתי להצניע ע"י בחירה בצבע לבן, בחירה שהתחרטתי עליה בהמשך, כאן גיליתי שאין לי בעיה עם היחס מהסביבה ושחשוב להיות שלם עם ה Spec שלך בשביל ה"קליק" הסופי הזה.

אלמלא הרכב הספציפי הזה כנראה שהייתי כבר בעלים של קיימן בסיסית, מה שהיה דורש עלויות כפולות פחות או יותר. לא יודע אם זה היה Sustainable... מדובר בסוגיה שירדה מהפרק לעתיד הקרוב וזאת מחמאה גדולה לרכב.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • אהבתי 3
פורסם
לפני 29 דקות, itaimoto כתב:

מה שהיה דורש עלויות כפולות פחות או יותר.

יותר באחזקה. בוודאות.

בארה״ב הייתי אומר שהעלות אחזקה כנראה משולשת לקיימן בסיסית ומרובעת לגרסאות ספורטיביות (בעיקר בגלל עלויות חלפים וטיפולים גבוהות משמעותית. אני לא יודע מה המצב של הביטוחים בארץ - אבל פה ההפרש הוא לא החלק המשמעותי)

לפני 30 דקות, itaimoto כתב:

חיי המדף של שמן פתוח הם כשנה, אולי?

לסוג הזה שנתיים לזכרוני

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לפחות לפי חבר׳ה עם ניסיון בלא מעט רכבים (נראה שלפחות חצי ממדריכי הנהיגה בארץ הם בעלים של ברז) בקבוצה של הברז (ולמי שחושב שהם פאנבויז של הברז ובגלל זה חושבים ככה צריך לבלות שם 20 דקות כדי להבין עד כמה זה רחוק מהמציאות) אין טעם בשדרוג מברז לקיימן בסיסית. מבחינת יכולת אולי יש קפיצה מן הסתם אבל כרכב הוא מהונדס מדי ולא מהנה במיוחד ולא מרגיש גם כמו פורשה אמיתית.

השדרוג המשמעותי זה לדברים כמו קיימן GTS ומעלה שזאת באמת רמה אחרת אבל גם בגלקסיה אחרת של מחיר. 

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 15 שעות, Doron_Z כתב:

גם אתה עם ברז דור 2? 

כן - אני כבר לא זוכר כמה הוספתי (יכול לבדוק כי הבקבוק הפתוח עדיין בבית) אבל לדעתי באזור 300-400 CC

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אבל למה אתה סתם מלחיץ? תתחיל מהסוף!
יצא לי מעט להיעזר בשירותיו של המוסך בכפר סבא. התרשמתי שמדובר במוסך טוב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, itaimoto כתב:

שישי בלילה. נס הרים. אני שומע רעש לא מוכר ברכב ומאט.

"שכחתי לאפסן את המפתח בתא הכפפות? לא, הוא שם. הטלפון? במעמד".

"זה בטח קרקוש פלסטיק בעקבות גל החום. בעצם הוא נשמע מתכתי. רגע, מה זאת אומרת, הוא נשמע מתכתי? אה, הוא גם תלוי סל"ד ועומס?! אלו לא נקישות מנוע. זה שקט מדי לנקישות מנוע. אלו לא נקישות מנוע? שיט".

"בן ז*נה, FA24! האינטרנט צדק לגביך! קיצרתי מרווחי טיפולים, דאגתי שהשמן יהיה על המקסימום, השארתי אותך סטוק, נמנעתי מצמיגי CR-S - וזהו? שנתיים ומשהו של טיולי נהיגה בסופ"שים, כמה ימי מסלול ואתה מתפגר ב 12 בלילה בנס הרים? ידעתי שהברז הזאת טובה מדי. עכשיו צריך מנוע חדש. אז סבבה שיש אחריות אבל האוברול יימשך חודשים ואחר כך אני לא אוכל להנות מהרכב כי מנוע נוסף שיתפגר יהיה עניין של זמן. צריך למכור את הברז. אבל מי תחליף אותה? אין אלטרנטיבה. אז נקנה האצ'בק חמימה ונרגיע קצת. מצד שני - הנעה קדמית, חבל על הכסף. אז נקנה Shitbox וזהו. זמן לתחביב חדש".

(קשה קצת לשמוע את הרעש במצלמה מעל הנהמה הרגילה של הבוקסר בסל"ד נמוך שהוא לא כל כך אוהב, אבל מדובר בצליל המתכתי יותר)

הגעתי למפרץ עצירה. העמדתי את הרכב ולחצתי עוד כמה פעמים בניוטרל, עדיין מסרב להאמין למשמע אוזניי. מתחת למכסה המנוע הכל נראה תקין. דוממתי מנוע והמתנתי כמה דקות, מה שנתן לי זמן לחפש ביוטיוב סרטונים של נקישות בברז. גיליתי שהרעש "שלי" דומה לרעש של מיסב טלטל שהותך לתוך הקראנקשאפט (Rod Knock), לרוב עקב הרעבת שמן. קלאסי.

הנעתי לאחר כמה דקות והרעש נעלם, לפחות בסל"דים הנמוכים שהעזתי לבדוק בהם. "בטח התפגר המיסב וכשהמנוע חם מצטמצם הטולרנס", חשבתי. התלבטתי קצרות אם להזמין גרר למוסך, מסע שהיה אורך כל הלילה, אבל לבסוף החלטתי לחזור באיטיות הביתה, משך של כחצי שעה נסיעה, כי המנוע גמור ממילא... הגעתי בשלום, אבל בחמש הדקות האחרונות של הנסיעה הרעש חזר ביתר שאת.

ביום ראשון לפנות בוקר התקשרתי לשירות הגרירה בתקווה להספיק להגיע מוקדם למוסך. נאמר לי שבשל המרחק (אני גר ברחובות, המוסך בכפר סבא) ייתכן שהרכב יבלה את הלילה בנקודת ביניים בדרך. כלומר - לא רק שהגרירה עלולה להמשך יומיים, אני גם לא אוכל להיות נוכח בפריקה בנקודת הביניים ובשינוע הנוסף למחרת. לא תודה! העדפתי לנסוע עם הברז למוסך לאט - הרי המנוע כבר גמור... גם הפעם הגעתי בשלום, כשרוב משך הנסיעה לא נשמע הרעש עד לדקות האחרונות. מזל שלפנות בוקר הכבישים ריקים.

בשש בבוקר במוסך נוכח רק העובד שפותח את המקום וגם זה בקושי. הוא הופתע לראות אותי לאחר ששבוע קודם הגעתי לטיפול (באותו הטיפול גם יצא לי לשוחח עם המנהל על אמינות המנוע. כנראה פתחנו פה). אני מסביר את הבעיה שבשלב הזה גם קל לשמוע. "אוו-ווה, כנס ישירות לליפט". מרגיש כמו הגעה לחדר מיון.

PXL_20250817_031209905.thumb.jpg.19b64537bb9b195b7fdea2eb58ea9f60.jpg

הרכב נבדק כשעה וחצי אחר כך לאחר שהמכונאים הגיעו. בינתיים הוא התקרר מעט והרעש לא השתחזר אז יצאתי לסיבוב כדי לחמם את המנוע כראוי ואכן לאחר כמה לחיצות בריאות הוא חזר. בחזרה במוסך המנהל עשה מבט רציני וביקש להצטרף לסיבוב כדי לשמוע את ההתנהגות בנסיעה. הוא גם שאל אם החלפתי אגזוז (לא. ומה הקשר? הלך המנוע - חשבתי ולא אמרתי).  בנסיעה חזר הדפוס: מאמצים את המנוע בסל"ד ביניים במשך כמה דקות שלאחריהן הרעש נשמע בלחיצות בסל"ד נמוך. "זה לא המנוע", הוא פסק. "כנראה האגזוז". אוקיי. יש תקווה.

דקה אחרי שהגענו הרכב עלה שוב על הליפט. מצאו סדק בבראקט של מגן חום של האגזוז שגרם למגע בינהם. חיכו שעתיים שהרכב יתקרר, ריתכו את הסדק בבראקט במשך כמה שניות וביקשו שאצא לסיבוב בדיקה. הרעש נעלם כלא היה. חזרתי להגיד תודה. המנהל יצא. "נו - עשינו את האוברול הכי מהיר בהסטוריה?"

PXL_20250817_081443667.thumb.jpg.d2c32c8635269cd64b4c1ad83af73eac.jpg

כיף לשמוע שזאת אזעקת שווא. גם אני מטפל במוסך הזה וגם לי היתה שיחה איתו על אמינות המנוע. לא רוצה לפתוח עליו פה אבל הוא מתגאה ברקורד נקי לגמרי, כל הברזים שמטופלים אצלו לעולם לא סבלו מכשל משמעותי כלשהו, שמח לשמוע שזה המקרה גם פה. 

אגב איך זה בדיוק קרה/קורה ומה ניתן לעשות כדי למנוע את זה?

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, farkash7 כתב:

אבל למה אתה סתם מלחיץ? תתחיל מהסוף!
יצא לי מעט להיעזר בשירותיו של המוסך בכפר סבא. התרשמתי שמדובר במוסך טוב.

אין לי ספק שהשיח המרובה ברשתות על נושא השימון במנוע תרם ל Confirmation Bias אצלי בזמן אמת ואני מניח שזה יקרה גם לחלק מהקוראים באופן טבעי.אז למה שרק אני אלחץ? 😁

גם הנסיון האישי שלי עם המוסך הזה (מוסך לי) והמנהל (ליאור) ע"פ שתי ברזים מצוין וטוב לראות שיש מוסכי יבואן מקצועיים.

לפני 38 דקות, Doron_Z כתב:

כיף לשמוע שזאת אזעקת שווא. גם אני מטפל במוסך הזה וגם לי היתה שיחה איתו על אמינות המנוע. לא רוצה לפתוח עליו פה אבל הוא מתגאה ברקורד נקי לגמרי, כל הברזים שמטופלים אצלו לעולם לא סבלו מכשל משמעותי כלשהו, שמח לשמוע שזה המקרה גם פה. 

אגב איך זה בדיוק קרה/קורה ומה ניתן לעשות כדי למנוע את זה?

ליאור חשב שאולי מדובר במכה אבל הרכב לא קיבל מכה באזור בזמן האחרון (או בכלל), כך שזאת תעלומה בעיני.

אולי מדובר בתכן לקוי או פגם בייצור - שמתי לב שאצלי יש שני בראקטים באזור הזה בעוד שבברז II מוקדמת שנבחנה כאן יש בראקט אחד (סימנתי אותו) והוא גם זה שנסדק אצלי. ייתכן שזה מעיד על חולשה שסובארו זיהו שם ועל בסיס המקרה שלי, לא הצליחו לתקן לגמרי. כמובן שזאת רק השערה.

Sarah-n-TunedChooseThisOverAToyotaGR8.thumb.jpg.6676289913825bc6188628d47058f4f6.jpg

השערה אחרת - יש חלודה (שטחית?) בכל חלקי מערכת הפליטה כולל בבראקט הזה שנראית לי קצת מוגזמת לרכב בן שנתיים שתרמה אולי לאירוע. אני לא יודע איך זה בהשוואה לרכבים אחרים אבל בתמונה הנ"ל מהסרטון שבה מדובר על רכב הדגמה חדש לגמרי כבר רואים התחלה של חלודה כזאת בחלקי המערכת.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...