Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדור השני שונה מהותית מבחינת המנוע כמו שכבר דובר פה. אתה מדבר על רכב עם בפועל 40-50 כ״ס יותר בגלגלים לפי בערך כל דיינו שהריץ את 2 המכוניות באותו יום. (דור - ראשון מוציא בערך 160 כ״ס בגלגלים , דור שני בערך 210)

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זהירות, חפירת מסלול קלה לפניך.

ניצלתי את מזג האוויר הטוב לפני שמתחילים הגשמים ונרשמתי ליום מסלול נוסף. התכנון היה "לגמור" צמיגים (שזה יהיה יום המסלול הרביעי שלהם) וצלחות קדמיות (יום מסלול תשיעי) בקצב רגוע יחסית. בפועל שיפרתי את השיא האישי שלי ב 3 עשיריות שניה ולאחר שהשיא הקודם הושג עם צמיגי Cup 2 אוחזים יותר מה P ZERO. רגע, מה?

1. קניתי סוף סוף מעמד טלפון נצמד לשמשה כדי שמדידת הזמנים תהיה לי בקו הראיה בזמן אמת, בפרט נתון Delta Time להקפת ייחוס, כלי חזק לשיפור זמנים בזכות המשוב המיידי. ואם מדברים על הקפת ייחוס, מצאתי דרך לטעון הקפה כזאת ב RaceChrono Pro מתוך מאגר ההקפות שלי ולא להתייחס רק להקפה המהירה ביותר במקצה הנוכחי, שהיא התנהגות ברירת המחדל, כך שקיבלתי ייחוס טוב כבר מההקפה החמה הראשונה בכל מקצה.
  2. בהקפת השיא הקודמת פספתי את האייפקס של הפניה הראשונה בכ - 20 ס"מ. קו טוב יותר הפעם אפשר לי להיות מהיר יותר בפניה הזאת ובפניה העוקבת.
    T1.thumb.png.41e3ce3e4f6521b9b86e80fd75450924.png
  3. השיא הקודם הושג עם הג'אנטים המקוריים. הרכב מאיץ טוב יותר עם הג'אנטים הקלים והרווחתי 2-3 קמ"ש בסוף שתי ה Back Straights מה שהפחית 3 עשיריות שניה בהן לבד.
    Acceleration.thumb.png.089f4b9ec1296deacd91c143e3bad772.png

PXL_20251017_050709846.thumb.jpg.0c06c61797f951a2d1dcec3328fa4486.jpg

אז יום מוצלח - ו"עונשו", צלחות ורפידות חדשות מלפנים. 3500 ש"ח.

PXL_20251021_092905457.thumb.jpg.832983b281ed8e46803e232e9a18c1b1.jpg

הצלחות היו במצב סביר ל 9 ימי מסלול, לא היו סדקים שאפשר היה להרגיש באצבע ולפי היבואן-מתקין של טרוקס הן היו טובות לעוד מספר ימי מסלול. בפעם הבאה אחליף אחרי 10. זה מספר טוב, כי הרפידות מספיקות ל 5 ימי מסלול עם יתרה בריאה, כך שאפשר להחליף צלחות בגמר סט שני של רפידות מבלי מבלי לבזבז אורך חיים שלהן בשל החלפת הצלחות (לא מומלץ להשאר עם רפידות ישנה בהחלפת צלחות).

טבעות המרכוז מפוליקרבונט במצב טוב אחרי 3 ימי מסלול, כבר שיפור משמעותי לעומת שני הסטים הפשוטים הקודמים.

PXL_20251021_094640340_MP.thumb.jpg.c22ad1eb4758d47a7e66f1d5e82f27bc.jpg

הצמיגים עדיין במצב טוב מן הסתם, כך שההחלפה שלהם תמתין.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, itaimoto כתב:

קניתי סוף סוף מעמד טלפון נצמד לשמשה כדי שמדידת הזמנים תהיה לי בקו הראיה בזמן אמת, בפרט נתון Delta Time להקפת ייחוס, כלי חזק לשיפור זמנים בזכות המשוב המיידי. ואם מדברים על הקפת ייחוס, מצאתי דרך לטעון הקפה כזאת ב RaceChrono Pro מתוך מאגר ההקפות שלי ולא להתייחס רק להקפה המהירה ביותר במקצה הנוכחי, שהיא התנהגות ברירת המחדל, כך שקיבלתי ייחוס טוב כבר מההקפה החמה הראשונה בכל מקצה.

אתה משתמש במקלט GPS חיצוני, או שה RaceChrono ניזון מהGPS של הסמארטפון?

פורסם
לפני 4 דקות, GTאי כתב:

אתה משתמש במקלט GPS חיצוני, או שה RaceChrono ניזון מהGPS של הסמארטפון?

במאמר מוסגר לגבי זה ספציפית + שימוש באייפון / מכשירים מודרניים - מאז המעבר לL1+L5 במכשירים מודרנים (לדוגמא אייפון 14 פרו ומעלה , סמסונג S20 ומעלה בדגמים הגבוהים) - אמנם הם מתעדכנים עדיין ב1hz אבל הם הרבה יותר מדויקים מניסיוני לרמה שאם בעבר הייתי משאיל מחבר את היחידה החיצונית שלו , בימינו אני כבר לא.

אז אם הניסיון שלך מבוסס על מכשירים יותר ישנים / חלשים - הייתי מעיף עוד מבט על מה המצב בימינו.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

כן, הבנת את כוונתי.

זה אחלה למדוד ככה ברמה האישית, פשוט צריך להבין את המגבלות של המדידה.

1hz במהירות של 120 קמ"ש בT1 או T2 בשדה תימן זה 33.3 מטר בין מדידה למדידה, אז גם אם המיקום יחסית מדוייק, קשה לנתח איתו ממש קווי מירוץ בדיוק גבוהה.

שוב, בשביל הכיף זה אחלה דרך למדוד על המסלול.

לפני 1 דקה, itaimoto כתב:

RaceBox Mini.

אליפות.

אתה מוצא את האפליציה של ה Chrono יותר נוחה מהאפליקציה של ה Box?

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא מצאתי יתרון לאפליקציה של RaceBox כשקניתי את המכשיר ומאגר ההקפות שלי ב RaceChrono בן כמה שנים (חשוב להשוואות) כך שנשארתי איתה וזה גם Future Proof למקרה שאחליט לעבור למקלט אחר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

1hz במהירות של 120 קמ"ש בT1 או T2 בשדה תימן זה 33.3 מטר בין מדידה למדידה, אז גם אם המיקום יחסית מדוייק, קשה לנתח איתו ממש קווי מירוץ בדיוק גבוהה.

זה כמובן בנוסף למצלמה ולGyro (אני משתמש במצלמה חיצונית לצורך הדיון) - אני מסכים לגבי מה שאתה אומר בישורות / פניות מהירות - אצלי פשוט מצאתי שרוב הדלתא והזמן שאני ״מרוויח״ הוא לא בהן אלא בקצה של החלק האיטי בסיבוב וכמה מהר אני יכול לפתוח מצערת ואיפה אני ממוקם במסלול ואת זה אני מקבל מהOBD , יחד עם הGyro ווידאו - אבל לגמרי יכול להיות שאני פשוט לא מסתכל מספיק על הGPS וזה Good enough לאיך שאני משתמש במידע.

בסופו של דבר אני גם אחפש אחד מהם (GPS חיצוני). צריך למצא סטאפ שיהיה קל להעביר בין האופנוע לרכב.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 16 שעות, itaimoto כתב:

ניצלתי את מזג האוויר הטוב לפני שמתחילים הגשמים ונרשמתי ליום מסלול נוסף. התכנון היה "לגמור" צמיגים (שזה יהיה יום המסלול הרביעי שלהם) וצלחות קדמיות (יום מסלול תשיעי) בקצב רגוע יחסית. בפועל שיפרתי את השיא האישי שלי ב 3 עשיריות שניה ולאחר שהשיא הקודם הושג עם צמיגי Cup 2 אוחזים יותר מה P ZERO. רגע, מה?

1. קניתי סוף סוף מעמד טלפון נצמד לשמשה כדי שמדידת הזמנים תהיה לי בקו הראיה בזמן אמת, בפרט נתון Delta Time להקפת ייחוס, כלי חזק לשיפור זמנים בזכות המשוב המיידי. ואם מדברים על הקפת ייחוס, מצאתי דרך לטעון הקפה כזאת ב RaceChrono Pro מתוך מאגר ההקפות שלי ולא להתייחס רק להקפה המהירה ביותר במקצה הנוכחי, שהיא התנהגות ברירת המחדל, כך שקיבלתי ייחוס טוב כבר מההקפה החמה הראשונה בכל מקצה.
  2. בהקפת השיא הקודמת פספתי את האייפקס של הפניה הראשונה בכ - 20 ס"מ. קו טוב יותר הפעם אפשר לי להיות מהיר יותר בפניה הזאת ובפניה העוקבת.
  3. השיא הקודם הושג עם הג'אנטים המקוריים. הרכב מאיץ טוב יותר עם הג'אנטים הקלים והרווחתי 2-3 קמ"ש בסוף שתי ה Back Straights מה שהפחית 3 עשיריות שניה בהן לבד.

הצלחות היו במצב סביר ל 9 ימי מסלול, לא היו סדקים שאפשר היה להרגיש באצבע ולפי היבואן-מתקין של טרוקס הן היו טובות לעוד מספר ימי מסלול. בפעם הבאה אחליף אחרי 10. זה מספר טוב, כי הרפידות מספיקות ל 5 ימי מסלול עם יתרה בריאה, כך שאפשר להחליף צלחות בגמר סט שני של רפידות מבלי מבלי לבזבז אורך חיים שלהן בשל החלפת הצלחות (לא מומלץ להשאר עם רפידות ישנה בהחלפת צלחות).

טבעות המרכוז מפוליקרבונט במצב טוב אחרי 3 ימי מסלול, כבר שיפור משמעותי לעומת שני הסטים הפשוטים הקודמים.

נהיגה יפה מאוד, כל הכבוד.

נראה שאתה מתקרב לקצה היכולת בסטאפ הנוכחי.

משעשע כמה הכל נראה איטי בצילומים, כשבמציאות אתה מרגיש כמו במלחמה.

פורסם
לפני 17 שעות, itaimoto כתב:

המובילאיי שלך

Screenshot_20251022_131550_Chrome.jpg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעתיים, o.r כתב:

ה"סטריליות" בסרטונים ניתנת לתיקון אם הנהג נמצא בפריים ורואים את התיקונים בהיגוי. מנגד לטובת תחקור מול הטלמטריה צילום נקי כזה דווקא מעולה.

לפני 49 דקות, ניקו פ. כתב:

המובילאיי שלך

לכבות אי אפשר אז נשאר לחכות לגרסה פיראטית שמבינה את הקונספט של אבני שפה במסלול 😄

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, o.r כתב:

לפני שעתיים, itaimoto כתב:

מנגד לטובת תחקור מול הטלמטריה צילום נקי כזה דווקא מעולה.

בול.

אני גם מצלם מזוית סטרילית כי יש את הטלמטריה ומה שחשוב לי זה מה שאני עושה בפועל (כמה מצערת , כמה G , איפה אני ממוקם , מה המהירות וכו)

וכן - ככל שזה יותר טוב זה נראה פחות דרמטי ויותר איטי מהזוית הזו.

בשביל Action shots אין כמו רחפנים או מצלמה מאחורי הנהג על השמשה האחורית - אבל זה הרבה פחות מראה מה קורה בפועל.

(אגב - גם באופנוע זה אותו סיפור - עד שמגיעים למצלמות 360 אבל גם אז. אם מצלמים מקדימה ואת הכביש - No drama , מצד שני אם אתה רואה לדוגמא מזווית של משהו שרוכב מאחוריך או מצלמה על מוט מאחורי הגלגל האחורי (מה שעושים לרוב עם Insta 360) - אז זה נראה מדהים.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

נהיגה יפה ונקיה, כל הכבוד!

אני לא רואה הרבה הבדל במהירויות אייפקס מול דור 1, אבל ההבדל בישורות מאד מורגש. יש תמורה לאגרה בעניין הזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...