Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@itaimoto אהלן אהלן. זה אני עם ה BRZ הכסופה :)

לפי מבחנים הRS בדור הנוכחי הרבה יותר מתקשרת מהדורות הקודמים.

אגב השוואות, נהגתי על ג'וליה תלתן ירוק באותו יום, היא לא עם סטאפ של צמיגים ובלמים למסלול וזה הורגש, וגם את המשקל קשה לפספס באופן יחסי, אבל ביציאה מהפניות יש משהו מהפנט בתאוצה והצליל שרוצה עוד ועוד - זה משהו שלי חסר ב BRZ (ומאוד הגיוני שלא יהיה ביחס למחיר ששלימתי עליה).

אם בBRZ אני התחושה היא שאתה על המסלול הנכון לרכב, בג'וליה אתה מרגיש שאתה ביום מסלול הלא נכון.

פורסם

שלום שלום, מקווה שנתראה יותר בימים טובים כאלו 👌

האמת שה RS3 הזאת סקנה אותי מאז שחלקתי איתה מקצה בפצאל לפני שלוש שנים. הייתי רגיל לעשות סיבובים מסביב לרכבי VW/אודי במסלול (עוד עם הברז הקודמת) ופתאום הגיע הרכב הזה שהרשים לטובה. התחושות מבפנים אישרו את זה.

הג'וליה נראית מדהים ואם הייתי בשוק לסדאן ספורטיבית הייתי יכול למחול לה על כמה מגרעות בזכות העיצוב. חבל שלא תהיה מחליפה ישירה.

פורסם
לפני 5 שעות, itaimoto כתב:

הטבעות החדשות עשויות מפוליקרבונט שאמור להיות עמיד יותר לחום מפלסטיק ABS.

הרבה יותר.

אתה לא אמור להיתקל יותר בבעיות. זה דיי יפתיע אותי.

לפני 5 שעות, itaimoto כתב:

RS3 חדשה והיה מעניין להשוות את הדינמיקה של גרסת הקצה הזאת להאצ'בק של ואג לברז. מייד הורגש שהרכב לא נטול תחושה כמו שכל כך פופולרי להגיד על רכבי ואג, יש מספיק פידבק מההגה ומהשלדה כדי לחוש את מידת האחיזה בכל פינה.

מסכים לגמרי - הRS3 מעולה. זה לא עוד איזה משהו חצי כח.

לפני 5 שעות, GTאי כתב:

לפי מבחנים הRS בדור הנוכחי הרבה יותר מתקשרת מהדורות הקודמים.

גם הדור הקודם היה מעולה. יותר מנוע מאשר שילדה - אבל אחלה רכב.

ברור שזה לא הנעה אחורית קלילה ולא ירגיש אותו הדבר - אבל אני לגמרי עפתי על הרכב כשלקחתי אחת של חבר לסיבוב בזמנו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 23 שעות, itaimoto כתב:

שנתיים וחצי, 44000 ק"מ.

המצבר המקורי מת לאחר שנתיים ו-4 חודשים. הוחלף בוולטה 55 אמפר עם אחריות לשנתיים. 540 ש"ח.

בק"מ 40000 בוצע טיפול 60000 שכלל החלפת שמן ופילטר שמן, שמן גיר, שמן דיפרנציאל, מסנן אוויר, מסיר פיח ומגבים. 2431 ש"ח.

בוצע טיפול דיטיילינג תקופתי שכלל פלסטלינה, פוליש, חידוש ציפוי ננו וניקוי פנימי בעלות 2400 ש"ח.

PXL_20250926_0955519802.thumb.jpg.f4cf37375b5bdf7b8cab0f3ffc6bd6a5.jpg

מעט לפני הטיפול "זכיתי" לשריטה העמוקה הראשונה ברכב, תוצאה של פתיחת דלת אגרסיבית שהשאירה סימן באורך של 2 ס"מ בצורה מעצבנת של חץ עם דנט קטן. הפוליש שבוצע במסגרת הטיפול טשטש אותה לרמת הסביר אבל עדיין רואים אם מחפשים. לפי הדיטיילר בתיקון עם מכחול יראו הבדלי צבע אז אני מעדיף לא לגעת מעבר לזה. מעצבן, אבל זה מחיר שצריך לשלם ברכב דיילי במוקדם או במאוחר.

PXL_20250926_100607590.thumb.jpg.762430290ad8ca01a5c0cc3c5228ac26.jpg

הותקנו טבעות המרכוז לג'אנטים שקניתי מבעוד מועד לאחר שהטבעות הקיימות נמסו. הטבעות שהוחלפו בעצמן הותקנו לאחר שהמקוריות שהגיעו עם הג'אנטים נמסו כך שלשני הסטים היה אורך חיים של 1-2 ימי מסלול בלבד. הטבעות החדשות עשויות מפוליקרבונט שאמור להיות עמיד יותר לחום מפלסטיק ABS. נחיה ונראה (יש כבר סט ספייר).

ביום המסלול השלישי עם צמיגי ה P Zero PZ4 האחיזה נשמרה ואף השגתי את הזמן הכי טוב שלי איתם עד כה במוטורסיטי של 1:04.4. לשם השוואה, עם צמיגי ה Cup 2, שהם קטגוריה אחת מעל ויקרים ב 1200 ש"ח לסט השיא שלי הוא 1:03.9. מרשים מצד הפירליז.

PXL_20251003_063443443.thumb.jpg.38d22733b932efb3eaf911057df23f1a.jpg

באותו יום מסלול נהגתי על אודי RS3 חדשה והיה מעניין להשוות את הדינמיקה של גרסת הקצה הזאת להאצ'בק של ואג לברז. מייד הורגש שהרכב לא נטול תחושה כמו שכל כך פופולרי להגיד על רכבי ואג, יש מספיק פידבק מההגה ומהשלדה כדי לחוש את מידת האחיזה בכל פינה. כן, התחושות משוככות לעומת ברז אבל מספקות כדי לא לפגוע בחוויה. הרכב מכניס ישבן בלחיצות על הגז בפניה (הנעה כפולה) מה שגם הפתיע לטובה. יש טונות של אחיזה מצמיגי P Zero R ברוחב 265 מלפנים ו 245 מאחור. הבלמים מדהימים - פעם אחר פעם בלמתי מוקדם מדי. בסה"כ הרכב מהיר יותר מברז אבל ברז מרגישה מהירה יותר בכל שלב בגלל הישיבה הנמוכה, בידוד הרעשים המופחת, קו אדום גבוה יותר (7500 לעומת 7000 סל"ד, מכובדים למנוע טורבו כשלעצמם) וצליל בוסרי יותר ממנוע הבוקסר.

20251003091434_003012.MP4_snapshot_00.00_2025-10-03_15_08_14.thumb.jpg.66c76ecd52b15ad7be8eb4ab45ddbe2c.jpg

PXL_20250927_034539746.thumb.jpg.eb88a5e107cc5fab55bcbc296e665f3c.jpg

PXL_20250709_213440544.thumb.jpg.733a3ad87962fd265cc3346c6fb509f0.jpg

האודי RS בדור האחרון ידועה כטובה בהרבה מקודמותיה ובאופן כללי גם ביחס לרכבי וואג בקטע הזה של תחושות ותקשורת. נשמעת חוויה בטח כשמצוידת באחד המנועים המודרניים האהובים היום. מקווה שלא התבאסת מדי לחזור לברז אחריה :) 

לפני 23 שעות, GTאי כתב:

אם בBRZ אני התחושה היא שאתה על המסלול הנכון לרכב, בג'וליה אתה מרגיש שאתה ביום מסלול הלא נכון.

לא כל כך הבנתי את האנלוגיה/דימוי הזה. התלתן לא מרגישה בנוח על המסלול?

פורסם
לפני 11 דקות, Doron_Z כתב:

מקווה שלא התבאסת מדי לחזור לברז אחריה :) 

בכלל לא. אמנם אודי ראויים למחמאות אבל הברז מהודקת יותר בממשק הפיזי עם הרכב (כיסא, הגה) ובתגובות הדינמיות. זה היה די מורגש כשנהגתי בשתיהן בהפרש של דקות.

לגבי המנוע, הוא עתיר מומנט והספק (400 כ"ס) ואפילו נשמע קצת אקזוטי תודות ל 5 הצילנדרים. הוא פועל בצורה חלקה מאוד, אולי חלקה מדי בשילוב עם הבידוד של הרכב. חשבתי שההאצה בישורת תרגיש אגריסיבית אבל היא לא הרגישה ככה. מתמטית, הרכב מאיץ 40% מהר יותר מברז, 3.8 שניות לעומת 6.3. תחושתית, זה הרגיש כמו 15% יותר בגלל הבידוד וה Refinement של המנוע והאגזוז. בברז פשוט מקבלים חוויית בוקסר ברוטלית לפנים. זה גם די מייצג את ההבדל בפילופסיה של הרכבים - האצ'בק פרימיום ספורטיבי, עתיר ביצועים ומהנה לנהיגה מול רכב ספורט טהור.

PXL_20250927_030500224.thumb.jpg.95b5d59dcbe1401ff9ca83995301ed03.jpg

• אהבתי 3
פורסם

השוואה מעניינת. רק חווית בוקסר ברוטלית זה במידה ועשית צנרת. בסטוק החוויה הברוטלית מגיעה דרך ספיקרים עם צליל מלאכותי. 

הבוקסר מנוע עם צליל מעולה אבל לצערי בסטוק דור 2 הוא מסורס. 

פורסם (נערך)

אחרי כמה שנים עם הדור הקודם שנשמע כמו מסור בסל"ד גבוה אני דווקא מחבב את העידון שהרמקול עושה לצליל בדור השני.

מערכות פליטה אפטרמרקט הן בבחינת "אליה וקוץ בה". הן מייצרות סאונד אגרסיבי יותר אבל רובן פשוט נשמעות רע לדעתי. אחרי שמיעה של הרבה מאוד ברזים עם אגזוזים יש שתי התקנות שחשבתי שבאמת נשמעות טוב עם שילוב נכון של עצמה וצליל.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם

הרמקול גם יכול לגרום לרכב להשמע כמו פרארי 12 צילינדרים. הבעיה היא שזה מלאכותי וחותר נגד כל הקטע של הרכב, גם אם זה נשמע לא רע זה חסר משמעות כי תמיד יש פינה בראש שאומרת לך שזה פייק, בדיוק כמו רכב סטייל האיוניק 5 N שמבצע גימיק דומה.

מבחינת מערכות פליטה, שמעתי של רמוס שעוברת טסט וכבר לבד זה עושה פלאים ונותן לבוקסר את צליל הבס העמוק שמייחד אותו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, itaimoto כתב:

אחרי כמה שנים עם הדור הקודם שנשמע כמו מסור בסל"ד גבוה אני דווקא מחבב את העידון שהרמקול עושה לצליל בדור השני.

מערכות פליטה אפטרמרקט הן בבחינת "אליה וקוץ בה". הן מייצרות סאונד אגרסיבי יותר אבל רובן פשוט נשמעות רע לדעתי. אחרי שמיעה של הרבה מאוד ברזים עם אגזוזים יש שתי התקנות שחשבתי שבאמת נשמעות טוב עם שילוב נכון של עצמה וצליל.

והן?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 37 דקות, Doron_Z כתב:

הרמקול גם יכול לגרום לרכב להשמע כמו פרארי 12 צילינדרים. הבעיה היא שזה מלאכותי וחותר נגד כל הקטע של הרכב, גם אם זה נשמע לא רע זה חסר משמעות כי תמיד יש פינה בראש שאומרת לך שזה פייק, בדיוק כמו רכב סטייל האיוניק 5 N שמבצע גימיק דומה.

אף אחד לא יתבלבל בין התגבור סאונד בברז לפרארי, הוא מתאים לרכב. אני פרגמטי, כל עוד הוא נשמע טוב יותר מהדור הקודם אני חי איתו בשלום (אפילו התייחסתי לזה בפוסט הראשון).

לפני 16 דקות, mcshmupi כתב:

והן?

קטבק של מילטק בלי רזונטור ועוד Setup אחד עם עם Invidia שאין לי פרטים לגביו.

פורסם
לפני 3 שעות, Doron_Z כתב:

לא כל כך הבנתי את האנלוגיה/דימוי הזה. התלתן לא מרגישה בנוח על המסלול?

היא מרגישה שהמסלול הזה קטן עליה, אין שם מספיק מקום לנצל את הסוסים והיכולות שלה.

ברור שהיא מתאימה למסלול.

לפני 9 דקות, itaimoto כתב:

קטבק של מילטק בלי רזונטור ועוד Setup אחד עם עם Invidia שאין לי פרטים לגביו.

אני מזמן ניתקתי את הרמקולים, לא היה כיף לשמוע את זה.

אני עם דוד של AWE גרסת הטורינג, עד 4,000 סל"ד הוא שקט ולא שמים לב אליו אם אתה נוסע על סל"ד נמוך, וכשאתה בוחר להעלות סל"ד הכיף מתחיל.

עוד לא ניסיתי להעביר טסט.

לפני 54 דקות, Doron_Z כתב:

מבחינת מערכות פליטה, שמעתי של רמוס שעוברת טסט וכבר לבד זה עושה פלאים ונותן לבוקסר את צליל הבס העמוק שמייחד אותו.

הרמוס שקטה, היא יותר טובה מהמקורי, אבל באופן כללי בנהיגה היא לא נותנת צליל משמעותי מספיק ששווה להשקיע בו כסף (לדעתי).

פורסם
לפני 29 דקות, GTאי כתב:

היא מרגישה שהמסלול הזה קטן עליה, אין שם מספיק מקום לנצל את הסוסים והיכולות שלה.

פצאל זה לא ערד אם שם לא אז איפה כן? אולי מוטורסיטי בלבד. נשמע שרוב הזמן הרכב

הזה יותר מדי בקיצור. 

לפני 30 דקות, GTאי כתב:

אני מזמן ניתקתי את הרמקולים, לא היה כיף לשמוע את זה.

ניתקת לפני שהתקנת את ה AWE או בלי קשר? הבנתי שבלי הרמקולים הרכב ממש שקט ולא שומעים כלום, אפילו לא יודעים מתי להעביר הילוך. 

לפני 31 דקות, GTאי כתב:

עוד לא ניסיתי להעביר טסט.

לא עוברת טסט. 

לפני 32 דקות, GTאי כתב:

הרמוס שקטה, היא יותר טובה מהמקורי, אבל באופן כללי בנהיגה היא לא נותנת צליל משמעותי מספיק ששווה להשקיע בו כסף (לדעתי).

אין לי ניסיון רציני איתה חוץ מלשמוע אחת בקטנה. אולי גם בשיוט היא חופרת. מה שכן הבנתי שזאת הכי קרובה ל OEM+ וזה אישית מה שהייתי מחפש אם הייתי משדרג. 

פורסם
לפני 3 דקות, Doron_Z כתב:

פצאל זה לא ערד אם שם לא אז איפה כן? אולי מוטורסיטי בלבד. נשמע שרוב הזמן הרכב

הזה יותר מדי בקיצור. 

כנראה. למרות שהוא באמת רכב כיפי בטירוף.

לפני 4 דקות, Doron_Z כתב:

ניתקת לפני שהתקנת את ה AWE או בלי קשר? הבנתי שבלי הרמקולים הרכב ממש שקט ולא שומעים כלום, אפילו לא יודעים מתי להעביר הילוך. 

ניתקתי לפני.

אכן שקט, אבל זמזום ממש מעצבן במהירות שיוט בכביש 6

לפני 4 דקות, Doron_Z כתב:

לא עוברת טסט. 

לא מנסה להתווכח, למרות שלא רואה סיבה שלא.

בכל מקרה יש עוד דברים על הרכב ואין לי כוונה להעביר אותו לבד.

• אהבתי 1
פורסם

עשיתי את המעבר מברז דור_1 לספורט סדאן (מתחרה לג'וליה תלתן), בהחלט מתחבר לדברים שנכתבו.

כן אומר שלאחר המעבר לא הצלחתי לנהוג בדור הראשון ולהנות כמו מקודם, זה מרגיש כמו רכב עם תקלת מנוע.

בנושא הצנרת לברז, מניסיון אישי על דור_1: בורלה הורכב ופורק כי פשוט לא אהבתי, הוחלף למילטק ללא רזונטור שהיה נהדר.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...