Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, itaimoto כתב:

יחד עם זאת, אחרי היום מסלול השלישי הופיעו רעידות קלות בדוושת הבלימה שהיו תלויות במהירות הנסיעה ובעצמת הבלימה. הגעתי לבדיקה אצל המתקין שאישר את תקינות הצלחות ומדד יתרת רפידת מקדימה של 50 אחוז ומאחורה של 80 אחוז. הוא החליף בין הרפידות הפנימיות לחיצוניות וזה הפחית משמעותית את התופעה. לדבריו, מדובר בהתנהגות נורמלית של צלחות מחורצות כאשר עובי הרפידות יורד. הרכב בולם היטב ואין תופעות לוואי נוספות.

טיפ של אלופים - שיעזור

1. הקפה אחרונה על המסלול אתה צריך לעשות רגוע לתת להם להתקרר לא במכה.

2. כשאתה מגיע לחניה - לא להישאר עם הרגל על הבלמים ולא להפעיל בלם יד.

הבחור צודק אבל לגבי האכילה הלא תמיד אחיד עם צלחות מחוררות / מחורצות (עוד סיבה לא להתקין כאלו... שום יתרון בלימה משמעותי או קירור משמעותי באיזורי כח שלנו ... רק פוטנציאל של צרות , רעש , אכילה לא אחידה וסדקים)

לגבי האודיו - אני מסכים :)

מיאטה NB הייתי שם אגב בסקאלה הזו ב0.5 מ10 :) (וזה עוד עם המערכת המשודרגת במאזדהספיד)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני מקפיד תמיד על 1 (הקפת קירור) ו 2 (רק משלב הילוך ראשון בפיטס, ללא בלם יד).

מה NB אני לא חושב שלמישהו היו ציפיות במחלקת השמע, היא בערך מקבילה לסובארו DL  😀

ב ND לעומת זאת המערכת ממש בסדר עם רמקולים (אופציונלים?) של Bose כולל במשענת הראש.

לגבי הצלחות המחורצות - אני כרגע ב Setup שאני מאוד מרוצה ממנו מבחינת דעיכה במסלול. הצלחות תורמות חלק בפיזור החום. הנוזל, הרפידות והצינורות עמידים יותר לחום מהמקור. קשה להגיד מה התרומה היחסית של כל רכיב אבל הסה"כ עובד היטב. אין רעש וסדקים אחרי 5 ימי מסלול.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם

נסה עם צלחות חלקות פעם הבאה.

הצלחות שלך לא עוזרות אלא אם אתה בסטאפ מאוד קיצוני וsessions מאוד ארוכים.

לגבי מאזדה מודרניות - עולם אחר.

עם המערכת Bose בטרים הגבוהה של המאזדה 3 הנוכחית שלי פה - לדוגמא לא הייתי טורח לשדרג כלום.

לגמרי הייתי לה 7-8 מ10 והיא לדעתי יותר טובה מחלק מהמערכות המשודרגות שהיו לי לאורך השנים (עם מגבר , קומפוננטות וסאבים)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 8 שעות, Liviur כתב:

מקור?

לפני 5 שעות, Avia כתב:

איפה ניתן להשיג את ה - CR-S?

לא חיפשתי לקנות אותו בעצמי אבל הייתי מתחיל ב Tires4U . 

פורסם
לפני 3 שעות, itaimoto כתב:

מקור

עשרות ימי מסלול גם על Brz וגם על מיאטה עם שני הסטאפים? של שעתיים וחצי שלוש על המסלול בכל יום.

עבודה עם סדנא שמריצה 5 Brz/gr86 בליגות ואירועים מקומיים ? כולל endurance ? עוד מאז שהרכב יצא בארה״ב.

מה רמת המקור שאתה מחפש ? מאמר או ניסיון ?

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 12 שעות, Liviur כתב:

נסה עם צלחות חלקות פעם הבאה.

לגבי מאזדה מודרניות - עולם אחר.

עם המערכת Bose בטרים הגבוהה של המאזדה 3 הנוכחית שלי פה - לדוגמא לא הייתי טורח לשדרג כלום.

לגמרי הייתי לה 7-8 מ10 והיא לדעתי יותר טובה מחלק מהמערכות המשודרגות שהיו לי לאורך השנים (עם מגבר , קומפוננטות וסאבים)

סליחה על החריגה מהנושא 

מכיוון שציינת אני שואל, 

האם המערכת bose במאזדה 3 שלך מקבילה ברמתה למערכת ב nd3 (זאת עם ה9 רמקולים)

פורסם
לפני שעה, איתיב כתב:

האם המערכת bose במאזדה 3 שלך מקבילה ברמתה למערכת ב nd3 (זאת עם ה9 רמקולים)

לא יצא לי להתעמק בnd3 אבל כן יצא לי לשבת בND2 וכמה שאני יודע המערכת bose (לפחות בארה״ב) לא השתנתה.

הסאונד משמעותית יותר טוב ב3 - פשוט בגלל המבנה של הרכב. (ישבתי בRF אגב - אני משאר שזה משנה)

זו מערכת עם 12 אלמנטים שפשוט מתוכננת מעולה לרכב.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 4 שעות, Liviur כתב:

עשרות ימי מסלול גם על Brz וגם על מיאטה עם שני הסטאפים? של שעתיים וחצי שלוש על המסלול בכל יום.

עבודה עם סדנא שמריצה 5 Brz/gr86 בליגות ואירועים מקומיים ? כולל endurance ? עוד מאז שהרכב יצא בארה״ב.

מה רמת המקור שאתה מחפש ? מאמר או ניסיון ?

נסיון של עשרות ימי מסלול זה טוב. גם מאמר יכול להיות טוב.

יצא לך להשוות ביצועים בתצורה זהה פרט לצלחות מחורצות מול חלקות?

זה הנסיון שלי בברז הנוכחית:

צלחות חלקות (במקור... 🤣) עם רפידות מקוריות אחרי 3 ימי מסלול:

PXL_20230928_133049648.thumb.jpg.5d79065904073e89e3f0657d57205dd7.jpg

צלחות מחורצות עם רפידות טארוקס אחרי 5 ימי מסלול:

PXL_20250108_162511373.thumb.jpg.310e85e0a6170ff01722f23f0cad940f.jpg

פורסם
לפני 47 דקות, itaimoto כתב:

יצא לך להשוות ביצועים בתצורה זהה פרט לצלחות מחורצות מול חלקות?

יאפ - גם במרחק עצירה (אחוזים בודדים) וגם בזמני הקפה (לא היה הבדל - מה שעשיתי אחרי / ביום עם מזג אוויר יותר טוב - היה יותר מהיר)

לגבי התמונות - נראה יותר כמו רפידה גמורה בתמונה הראשונה (סוף החיים) מאשר חיכוך של 3 ימי מסלול. גם עדיף להשוות עם אותו סוג רפידות.

עכשיו - זה לא שאני אומר שאין הבדל אבסולוטית כן ? יש הבדל - נשיכה ראשונית טיפה מאוד יותר טובה ובסטאפ קיצוני בEndurance יש לפעמים קצת הבדל לאורך זמן (רכב על המסלול שעות ברצף) - מה שאני אומר זה שלמשתמש הממוצע ליום מסלול הממוצע - ההבדל שאתה רואה הוא הרפידות ולא הצלחות.

והמחיר - זה אכילה לא אחידה בין הצדדים , מהירה יותר של הרפידות , יותר רעש , וסיכון (במיוחד בצלחות זולות יותר) של סדקים (ואת זה ראיתי בלי סוף)

הבעיות חימום שלך לא יהיו משמעותיות בסשנים של 10-15 דקות , על צמיגים שהם לא למסלול בלבד ובגודל המקורי - לעומת זאת אתה מקבל סט חסרונות.

Then dying is forgetting

פורסם

אז לשיטתך הרפידות המקוריות נגמרו אחרי 3 ימי מסלול ושרטו את הצלחות המקוריות? כלומר השילוב האופטימלי יהיה רפידות של טארוקס (שמחזיקות כבר 5 ימי מסלול) על הצלחות המקוריות?

מודה שיהיה לי קשה לנסות לחזור אחורה אחרי הגעה לתצורה שאני מרוצה ממנה ואחרי שנכוויתי עם ה OEM...

פורסם
לפני 22 דקות, itaimoto כתב:

אז לשיטתך הרפידות המקוריות נגמרו אחרי 3 ימי מסלול ושרטו את הצלחות המקוריות? כלומר השילוב האופטימלי יהיה רפידות של טארוקס (שמחזיקות כבר 5 ימי מסלול) על הצלחות המקוריות?

מודה שיהיה לי קשה לנסות לחזור אחורה אחרי הגעה לתצורה שאני מרוצה ממנה ואחרי שנכוויתי עם ה OEM...

אצלי מקוריות נשארו עם בשר אחרי 3 ימי מסלול, אבל הקדמית נשרפה אז החלפתי.

לפי התמונה יש סיכוי לא רע שגם אצלך, בטח אם הרגשת שהיא "גמורה".

שילוב של רפידות טובות (ברמבו במקרה שלי, אבל זה פחות משנה מי) עם צלחות מקוריות עבד לי מעולה ברכב הקודם, גם עכשיו על ה BRZ אני בתצורה כזו (רפידות טובות יותר קדימה, פשוטות יותר אחורה)

פורסם
לפני 59 דקות, itaimoto כתב:

בול. זה היה הסטאפ העיקרי שלי בBRZ הקודמת שעברה לפחות 10 ימי מסלול לפני החלפת הצלחות המקוריות.

אם אתה עובר לחלקות - לא יודע מה זמין אצלכם אבל Centric / stoptech blanks עשו אצלי אחלה עבודה וחוו התעללויות וזה הGOTO שלנו לVFM לצלחות. (גם בBRZ , גם בWRX וגם במיאטה טורבו)

ההחלפה נעשתה אגב כי הייתי עם רפידות אגרסיביות למדי שכבר יצרו מדרגה - והעדפתי לא להתעסק - הייתי כנראה יכול לסחוב עוד סט רפידות עליהם ועוד איזה 4-5 ימי מסלול דיי בקלות.

בנוסף לשאלה הבאה - סביב ה20 אלף קילומטר בין ה10 ימי מסלול האלו

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 44 דקות, itaimoto כתב:

כמה ימי מסלול החזיקו / מחזיקות לך הצלחות המקוריות?

הרכב די חדש, אני אחרי 6 ימי מסלול איתו ואני לא רואה סימנים של עייפות.

הרכב לא משמש לדיילי. יש עליו 4,000 ק"מ.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...