Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, טל172 כתב:

AMS לדעתי מתומחר בצורה קצת מוגזמת. השמן של מוטול נראה טוב וגם אפשר להשיג בארץ סדרות גבוהות במחירים סבירים (כמו למשל את ה 8100 Power).

אני קצת מתלבט לגבי שמן גיר אז אשמח לדעת מה אנשים שמים בחדשה. יש הבדל בין החדשה לישנה בנוגע לשמן גיר אז אני קצת סקרן.

תודה!

שמן גיר הרבה עוברים לרדליין, אפילו אומרים שזה פותר את הקושי בלהכניס את ההילוך השני שלישי כשהשמן קר. 

עריכה:  רק עכשיו ראיתי שאתה מדבר על הדגם החדש, אני דיברתי על דור ראשון

עריכה אחרונה על ידי FlicK

• תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, ProMeR כתב:

זה השמן שנכנס ברכב? איך זה עובד בחום של ישראל? 

זאת הנחייה היצרן. גם במקומות הרבה יותר חמים מישראל (אריזונה, נוודה) משתמשים ב-0W20.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעה, menir1 כתב:

זאת הנחייה היצרן. גם במקומות הרבה יותר חמים מישראל (אריזונה, נוודה) משתמשים ב-0W20.

רשום בספר שגם 5W30 אפשר.
בקודמת שלי עברתי ל  5W30, בטח בימי מסלול. הטמפ של השמן הגיעה ל 130 מעלות בפצאל (בחורף בבוקר)  ולחץ השמן יורד לרמה מסוכנת (היה לי מד לחץ שמן מותקן ברכב).
בחדשה יש קולר שמן קטן. מעניין כמה הוא משפיע במסלול.
@Liviur - דעתך?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

בישנה, המלצת היצרן הייתה 5W30.

גם בחדשה, מומלץ בספר היצרן שמי שמבלה רבות במסלול, לעבור ל-5W30, אבל ההמלצה הגנרית שלהם היא 0W20

פורסם
לפני שעתיים, FlicK כתב:

עריכה:  רק עכשיו ראיתי שאתה מדבר על הדגם החדש, אני דיברתי על דור ראשון

אכן אני מדבר על החדשה.

אני רואה בפורומים בחו"ל שהרבה גם עוברים לרדליין (או מוטול) אבל רמת הצמיגות שונה ביחס לדור קודם.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, menir1 כתב:

גם בחדשה, מומלץ בספר היצרן שמי שמבלה רבות במסלול, לעבור ל-5W30, אבל ההמלצה הגנרית שלהם היא 0W20

איפה ראית המלצה כזו? לפחות בגרסה בעברית אני לא רואה

image.thumb.png.7dc75660cc3d41a98f91c9b456358001.png

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 50 דקות, fizban כתב:

ממה שיצא לי לחוות במסלול השמן לא מתחמם יותר מדי בטח שהברקסים סטוק ויעצרו אותך הרבה לפני.
לא נסעתי בימי קיץ חמים, ועם ברקסים משודרגים שמאפשרים להישאר ליותר הקפות אולי זה השתנה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

איפה ראית המלצה כזו? לפחות בגרסה בעברית אני לא רואה

image.thumb.png.7dc75660cc3d41a98f91c9b456358001.png

אתה צודק, משום מה זכרתי משהו אבל זאת המלצה לא פורמלית שראיתי בפורום האמריקאי. 

בכל אופן, אני משתמש ב-0W20

פורסם
לפני 5 שעות, fizban כתב:

רשום בספר שגם 5W30 אפשר.
בקודמת שלי עברתי ל  5W30, בטח בימי מסלול. הטמפ של השמן הגיעה ל 130 מעלות בפצאל (בחורף בבוקר)  ולחץ השמן יורד לרמה מסוכנת (היה לי מד לחץ שמן מותקן ברכב).
@Liviur - דעתך?

בחדשה מצב השמן הרבה יותר טוב מהישנה.

יש heat exchanger , לא ממש קולר ויותר דואג לחמם אותו בהתחלה ואז לאזן אותו בסוף.

that said הוא מספיק כל עוד הסשנים קצרים (אתה אגב יכול לקרוא את הטמפ׳ שמן בOBD גם -> הקריאות דיי מהירות ואמינות)

אם בישנה לא הייתי עולה על מסלול בלי קולר , בחדשה זה לא השיפור הראשון שאני שם. (שעשיתי את זה בישנה יחד עם רפידות ונוזל בלם -> יש שרשור מלא בשיפורים לא ממזמן על הנושא הזה ממש).

המנוע עובד יפה מאוד על המסלול עם 5w30 ואכן אין מה לשים מעבר למוטול 8100 כמו שציינו (עם קצת אקסטרה בשביל הלחץ שמן).

מתוך הקבוצה הקרובה שלי שבמסלול עם הרכבים האלו כבר עשרות אלפי מיילים (בן כמה וכמה רכבים) -> 0 בעיות.

יש 2 שהם ״רכבי ניסוי״ שהם מריצים (אחד לבדוק כל מני baffles ועוד אחד עם accusump - כי רצינו לבדוק את עניין הלחץ שמן) -> המסקנה היא שאלא אם יש לך מסלול מאוד קיצוני + צמיגי מסלול (200TW על רוחב יותר גדול מהמקורי משמעותית) -> אין כל כך צורך בשום דבר מעבר ל5w30 ועוד קצת שמן מעבר למדיד.

לא , הנפח היותר גדול לא מביא עוד חימום משמעותי , וכן כמו שצוין פה הגירסאת טורבו -> FA24 יושבת בעוד כמה רכבים ואנשים שיפרו אותם כבר עם מנועים סגורים ל400 כ״ס. המנוע אחלה.

(ואם אנחנו כבר פה -> אז אל תורידו את האגן שמן כדי לנקות את הסיליקון  .... הסתבר בעיקר כקשקוש שהיה קיים מהדור הראשון + שיפרו את הstrain משמעותית מבחינת השטח יניקה שלו)

סה״כ -> דור שני איך שהוא מהמפעל -> עם החלפת שמן + רפידות בלם ונוזל בלימה (אפילו אחד בסיסי כמו ATE gold פשוט DOT4) -> מוכנה למסלול בצורה סבירה ביותר.

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

אתה אגב יכול לקרוא את הטמפ׳ שמן בOBD גם

כמובן. כתבתי דשבורד מיוחד ל BRZ שלי בזמנו, כולל טמפרטורת שמן וקריאות מחיישני נקישות וזמני הצתה. :)
https://www.dashxl.net/dashboard.php?dashboard=1893
https://www.dashxl.net/dashboard.php?dashboard=1889

• אהבתי 1

פורסם
בתאריך 25.11.2024 בשעה 21:50, טל172 כתב:

אפשר לשאול איזה שמנים אתם שמים בברז החדשה?

מה ששמים במוסך יבואן.

למנוע זה 0W20 (בהתאם לספר רכב, בדור הזה כבר אין המלצה ל 0W30). בפעם האחרונה ששאלתי במוסך הוא היה של חברת OWS.  אני מבקש שימלאו עד למקסימום במדיד.

שמן דיפרנציאל החלפתי ב 20000 ק"מ (במקום 30000, אני מקדים טיפולים) - לא שאלתי סוג.

שמן גיר טרם יצא לי להחליף. בדור החדש שיפרו את הסינכרואים מה שפתר את סוגיית הכניסה הקשה של חלק מההילוכים כשהגיר קר, שבדור הקודם אפשר היה לשפר עם החלפות תכופות ו/או שמנים מסויימים. כרגע עם 29000 ק"מ ההחלפות חלקות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 26.11.2024 בשעה 19:40, Liviur כתב:

בחדשה מצב השמן הרבה יותר טוב מהישנה.

יש heat exchanger , לא ממש קולר ויותר דואג לחמם אותו בהתחלה ואז לאזן אותו בסוף.

that said הוא מספיק כל עוד הסשנים קצרים (אתה אגב יכול לקרוא את הטמפ׳ שמן בOBD גם -> הקריאות דיי מהירות ואמינות)

אם בישנה לא הייתי עולה על מסלול בלי קולר , בחדשה זה לא השיפור הראשון שאני שם. (שעשיתי את זה בישנה יחד עם רפידות ונוזל בלם -> יש שרשור מלא בשיפורים לא ממזמן על הנושא הזה ממש).

המנוע עובד יפה מאוד על המסלול עם 5w30 ואכן אין מה לשים מעבר למוטול 8100 כמו שציינו (עם קצת אקסטרה בשביל הלחץ שמן).

מתוך הקבוצה הקרובה שלי שבמסלול עם הרכבים האלו כבר עשרות אלפי מיילים (בן כמה וכמה רכבים) -> 0 בעיות.

יש 2 שהם ״רכבי ניסוי״ שהם מריצים (אחד לבדוק כל מני baffles ועוד אחד עם accusump - כי רצינו לבדוק את עניין הלחץ שמן) -> המסקנה היא שאלא אם יש לך מסלול מאוד קיצוני + צמיגי מסלול (200TW על רוחב יותר גדול מהמקורי משמעותית) -> אין כל כך צורך בשום דבר מעבר ל5w30 ועוד קצת שמן מעבר למדיד.

לא , הנפח היותר גדול לא מביא עוד חימום משמעותי , וכן כמו שצוין פה הגירסאת טורבו -> FA24 יושבת בעוד כמה רכבים ואנשים שיפרו אותם כבר עם מנועים סגורים ל400 כ״ס. המנוע אחלה.

(ואם אנחנו כבר פה -> אז אל תורידו את האגן שמן כדי לנקות את הסיליקון  .... הסתבר בעיקר כקשקוש שהיה קיים מהדור הראשון + שיפרו את הstrain משמעותית מבחינת השטח יניקה שלו)

סה״כ -> דור שני איך שהוא מהמפעל -> עם החלפת שמן + רפידות בלם ונוזל בלימה (אפילו אחד בסיסי כמו ATE gold פשוט DOT4) -> מוכנה למסלול בצורה סבירה ביותר.

תודה על המידע המועיל. יש לדעתך בעיה לעלות למסלול עם שמן 0W20 כמו ששמים בישראל? כמובן רכב סטוק ויום מסלול שלא נעשה בשיא החום.

מעדיף להישאר עם הצמיגות של היצרן והיבואן לאורך תקופת האחריות.

פורסם
לפני 4 שעות, Doron_Z כתב:

ש לדעתך בעיה לעלות למסלול עם שמן 0W20 כמו ששמים בישראל?

צריך לראות מה טמפרטורת השמן במסלול. שמן שמגיע לטמפרטורה גבוהה נהיה פחות צמיגי וזה מוריד את לחץ השמן. ה 0W20 פחות צמיגי מ 5W30 או 0W30 ולכן הייתי נזהר מאוד איתו במסלול בטמפרטורות מעל 120 מעלות. שמן סינטטי טוב יכול להגיע גם ל 170 מעלות בלי לההרס, אבל הבעיה לא הטמפרטורה אלא לחץ השמן שיורד ושימון הבוכנות.

• אהבתי 1

פורסם

☝️ התשובה של ידידי מעל מדויקת.

אבל בגדול לדור שני סטוק- מבחינת צמיגים וסשנים לא יותר מדי ארוכים לא צריכה להיות בעיה - אבל הייתי שם עין על הטמפ שמן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מניסיוני בערד ופצאל, השמן לא עבר את ה-120 מעלות. אני מגיע למסלולים רק בין נובמבר למרץ שלא חם. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...