Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, Doron_Z כתב:

מעניין מאוד. כל זה מראה שגם ברכב שנחשב עממי, ברגע שמגיעים תדירות למסלול ההוצאות סביבו תופחות בצורה משמעותית. שמח שלפחות פתרת את בעיית הבלימה סוף סוף.

העלייה במחיר של הצמיגים ביחס לדור 1 מיוחסת למידה השונה של הברז או לכך שכמו כל דבר במדינה שלנו גם זה התייקר? 

לגבי העלות - בהחלט, כשמתחשבים בשחיקה היחסית של הבלמים והצמיגים מבינים שיום מסלול בפועל עולה הרבה יותר מעלות הכניסה. הנחמה הקטנה היא שברכבים חזקים וכבדים יותר ה Consumables מתייקרים עוד. הברז נמצאת בנקודה שמאפשרת לי להגיע למסלול בתדירות שאני רוצה מבלי חרטות. יש כל מיני "אופטימיזציות" שאפשר לעשות וחבר'ה שמגיעים למסלול המון עושים אותן, אני פשוט די מקובע באופי ורוצה לדעת שאני עם הרכיבים הטובים ביותר והרכב נשאר חוקי באופן מלא אז יש לזה מחיר. יכולתי למשל להחליף רק את זוג הצמיגים הקדמיים או אפילו למשוך אותם עוד כמה חודשים וימי מסלול אבל אז הייתי מקבל איזון שונה של הרכב וביצועים פחותים. יש גם צמיגים זולים יותר, צינורות בלימה זולים יותר, בלמים זולים יותר וכו'.

העליה של 400 ש"ח במחיר הצמיגים הייתה יחסית לסט הקודם הזהה שהתקנתי בברז הזאת. כל הצמיגים של מישלן התייקרו בחצי שנה האחרונה. אני לא מכיר את המצב אצל יצרנים אחרים אבל לאור המלחמה, האינפלציה וכד', לא אתפלא אם זה המצב בכל השוק.

לפני 5 שעות, GTאי כתב:

שמח לשמוע שהבעיה נפתרה. מה שאתה מתאר זה בדיוק מה שעברתי עם הרכב שלי בזמנו (רכב אחר).

יאללה מקווה שניפגש בקרוב במסלול, אוטוטו אני מסיים את תקופת ההרצה הידועה לשמצה.

איזה רכב זה היה?  מסקרן אותי אם זאת בעיה נפוצה ברכבי ספורט. ככלל, אני חושב שהאיזון שהברז מגיעה איתו מהמפעל בהיבט איכות הרכיבים מול מחיר ובכיול בין נסיעות יומיות למסלול טוב מאוד, אבל זה מקרה יוצא דופן שבו אני חושב שנכון היה לספק את הרכב עם צינורות שזורים, גם לטובת ביטחון במסלול וגם משום שפידבק לנהג הוא חלק ממהות הרכב. אגב, בברז הקודמת בעית הספוגיות של הדוושה במסלול לא הייתה קיימת.

• אהבתי 2
  • תגובות 472
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב מה אתה אומר על תגובת דוושת הגז בברז הזאת שחלק טוענים שפחות טובה משמעותית משל ה GR86? אתה מרגיש איזשהו לאג או איטיות באיך שהגז מגיב? 

לפי מה שמבין זה בא בעיקר לידי ביטוי בנהיגת דיילי בסל״ד נמוך שם מרגישים השהיה ולא במסלולים/טיולים כשעובדים על סל״ד גבוה.

קראתי כל מני דיעות לגבי זה כולל כאלה שמתעקשים שהדוושה מגיבה בדיוק כמו שהיא צריכה ובצורה לינארית בניגוד לטויוטה שפותחת מבערים בצורה פחות לינארית. מעניין אותי מה אתה בתור מי שבאמת מנצל את הרכב במקסימום חושב על זה. 

פורסם

הדבר היחיד שאני לא אוהב בתגובת דוושה זה Rev Hang בנהיגה מנהלתית כשהסל"ד והעומס נמוכים, שלפעמים מגיע ל 2 שניות. ה Hang תלוי בהילוך (יותר בהילוך גבוה) ובטמפ' מנוע (יותר כשהמנוע חם). אחרי שמתרגלים אפשר לצפות את זה לזה, בגלישה לעצירה להרים את הרגל מהגז מוקדם יותר ובהעלאת הילוכים להמתין מעט עם הכנסת הקלאץ' אחרי עזיבת הגז כדי "לעזור" לסל"ד לרדת עם העומס של הכביש. ה Hang לא קיים בכלל בסל"ד גבוה ועזיבת הגז מביאה להאטה מיידית.

בלחיצות על הגז התגובה טובה לטעמי תמיד, כולל Rev Matching בנהיגה רגועה.

• אהבתי 2
פורסם

ה-Rev Hang הפתיע אוץתי בתחילה. זה כאילו למכונית יש אופי שונה אם נוהגים רגוע לעומת נהיגה יותר ספורטיבית. מתרגלים די מהר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ה revhang קיים גם אצל הטויוטה באותה הרמה, זה נראה לי קשור לזיהום אוויר או סתם לקטע של הבוקסר.

מה שכן כיול הדוושה של הגז שונה ויש כאלו שמעידים שזה מביא לטויוטה אופי יותר אנרגטי לעומת הברז, ובשילוב עם זה שהטויוטה מכוילת יותר להיגוי יתר והחלקות אני לא מתפלא שהרוב מעדיפים אותה על פני הברז במבחני ההשוואה שראיתי. חבל שאין אופציה לרכוש אותה בארץ, היה מסקרן לנסות.

פורסם
לפני 16 שעות, itaimoto כתב:

איזה רכב זה היה?  מסקרן אותי אם זאת בעיה נפוצה ברכבי ספורט. ככלל, אני חושב שהאיזון שהברז מגיעה איתו מהמפעל בהיבט איכות הרכיבים מול מחיר ובכיול בין נסיעות יומיות למסלול טוב מאוד, אבל זה מקרה יוצא דופן שבו אני חושב שנכון היה לספק את הרכב עם צינורות שזורים, גם לטובת ביטחון במסלול וגם משום שפידבק לנהג הוא חלק ממהות הרכב. אגב, בברז הקודמת בעית הספוגיות של הדוושה במסלול לא הייתה קיימת.

גולף GTI PP.

יש לי תחושה שמסלולי הניסוי קצת יותר ארוכים ומהירים מההצע שיש לנו כאן. אצלנו המעבר גז-ברקס הוא תכוף יותר ולכן זה מפריע/מורגש הרבה יותר מאשר שם.

אגב, בדיילי לפחות אצלי זה היה פחות נוח, אז אלא אם אתה ממש מחפש לגלח זמנים זה פתרון שלרוב האנשים פחות יתאים, לרובם שדרוג של רפידות + נוזל בלם יהיה הפתרון הנכון יותר.

פורסם

@itaimoto אחרי נסיעה עם ה BRZ על מסלול, אני לחלוטין מבין מה הציק לך.

השלדה כל כך טובה שאם אתה רוצה לתפוס קצב טוב הבלמים ישר הופכים להיות החוליה החלשה - גם בספוגיות וגם בעוצמה, אני לא הרגשתי דעיכה אבל שמרתי טוב על הקירור.

זה כאילו שכל הנהיגה נורא מדוייקת ואז בבלימה אתה לא מצליח להיות מדוייק וקונסיסטנטי ולא רק בגללך.

בהחלט מתבקש לשפר, נדמה לי שאם כבר אז במקום לשפר בדירוג, במקרה הזה נכון יותר להביא קיט מלא כי הרכב באמת מסוגל להרבה יותר. נראה בהמשך מה נעשה.

פורסם (נערך)

יש כמה נהגי ברז מהירים שנשארו עם הצלחות המקוריות (אבל שדרגו רפידות). שדרוג נוזל זה המינימום לדעתי בשביל להנות מהרכב כי עם המקורי מרגישים ספוגיות בדוושה אחרי 10 דקות בנס הרים, ושדרוג צינורות אם מגיעים למסלול באופן קבוע.

כמובן שאם אתה צופה להגיע הרבה למסלול ואתה כבר בקצב גבוה אפשר לשים קיט רציני ולסגור את כל הפערים בהתקנה אחת (buy once, cry once).

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

מוזר !

הרכב עדיין מיוצר ומשווק (גם אם לא באירופה).

בנו כאן מערך שירות  דאגו לחלפים

הכשירו אנשים לדגם הספציפי...

כל מכירה נוספת = רווח נקי על כל המערך .

ועוד , הידניות החדשות זכו למערך בטיחות מובנה כמו האוט'

מוזר כבר כתבתי ?

פורסם

הדגם ששווק כאן הוא בתקינה אירופאית, וייצורו הופסק, בגלל הרגולציה האירופאית. היצרן ממשיך לייצר את המכונית בתקינה אמריקאית, אז תאורטית הם עדיין יכולים להמשיך לייבא, אבל כמו עם ה-MX-5 הם לא. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 4 שעות, menir1 כתב:

הדגם ששווק כאן הוא בתקינה אירופאית, וייצורו הופסק, בגלל הרגולציה האירופאית. היצרן ממשיך לייצר את המכונית בתקינה אמריקאית, אז תאורטית הם עדיין יכולים להמשיך לייבא, אבל כמו עם ה-MX-5 הם לא. 

גם ה mx5 כבר לא מיובאת ??

פורסם

קיבלתי הודעה היום מהנציג שמכר לי את הרכב על יום מסלול שסמלת מארגנים ב18.9.
שאלתי אותו אם יגיעו רכבים ב25, התשובה היא לא.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...