Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

על הנייר לגמרי - אם ה95 בישראל היה 95 על באמת :) אז אין שום בעיה עם 95 וזו המלצת היצרן (זה המקביל כאמור ל91 / פרימיום במדינות שמשתמשות בOctane במקום RON).

בפועל - בישראל לא הייתי מעז להשתמש ב95.

אז מה סיכמנו - שלפי הספר - אנחנו נוהגים רק על הכביש , בלי לאמץ את האוטו , שמים 95 ו0w20 :)

• מצחיק 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 472
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני פחות מתחבר לספורט ההשמצות בהגזמה אז אני מוסיף קונטקסט רלוונטי מספר הרכב.

Fuel.thumb.png.226ebf235f63acc0af65ffad42b97417.png

המדבקה על מכסה הדלק הייתה על הרכבים בשנים הראשונות של הדור הקודם עד שהיבואן הבין את הטעות. היא לא הייתה בברז הקודמת שלי (2019).

לגבי השמן, אני נצמד להמלצת יצרן של 0w20 ומקפיד למלא עד למקסימום. ההשערות ששמן צמיג יותר מפחית נזק מצטבר במסלול, על אף שאני נוטה לקבל אותן (והן עדיין השערות, למרות גיבוי אמפירי טוב של מדידות לחץ שמן), לא שוות לי את החשש מהסרת אחריות. ואפשר להתרשם שאני ממצה את מה שהרכב מסוגל לתת ולא מוטרד במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, fizban כתב:

בברז הקודמת, כשהיתה באחריות, למוסך ״לי״ הבאתי את השמן בעצמי (5w30), שעומד בתקנים של סובארו ולא היתה למוסך בעיה עם זה.

דור קודם לא רלוונטי כי בדור הקודם המוסכים יישרו קו ושמו בעצמם 5W30 לאור דרישת היצרן. בדור הזה מבקשים שמן בצמיגות 0-20W וגם הניסוח של סובארו בספר רכב של דור 2 יותר נוקשה מבחינת שימוש בשמן 5W30, כאמור היצרן עצמו בדור 1 מציין ספציפית שבישראל נדרש שמן 5W30 ובדור 2 אין אזכור כזה וזה בסוף כל ההבדל.

כל עוד זה המצב אתה אכן שם את עצמך על הכוונת של היבואן/יצרן במידה ואתה מביא שמן בצמיגות שונה מהמבוקש ויש בעיה.

אולי סובארו שוב תשנה את המדיניות לגבי השמן לישראל בהמשך אבל כרגע כל עוד זה המצב ורוצים להיות על הצד הכי בטוח מבחינת מימוש אחריות - אין ברירה אלא להמשיך עם 0W20 בישראל.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שרשמו כבר, אם הרכב מתפרק במסלול, בהצלחה לנסות לקבל אחריות מהיבואן.
מזה צריך לפחד קצת יותר. לפחות לדעתי.
בכל מקרה, אני אברר בסובארו את הנושא הזה, בעיקר לגבי המשפט על שמן צמיג יותר בטמפ׳ גבוהות שרשום שחור על גבי לבן בספר הרכב, למרות שתכלס כרגע אני לא מבקר במסלולים אז פחות רלוונטי לי. אבל כשהייתי במסלולים עם הישנה, ראיתי יופי איך לחץ השמן יורד כתלות בטמפ השמן וזה כשעוד הייתי עם 5w30.
אבל בגדול - זה לא שהרכב לא תוכנן לעבוד עם 5w30 אלא שהיצרן מעדיף צריכת דלק טובה יותר ואולי זיהום מופחת מעט על גבי שימור המנוע לאורך זמן ומבחינתו הרכב לא מיועד לשימוש במסלול.

לפני 5 שעות, Doron_Z כתב:

גם הניסוח של סובארו בספר רכב של דור 2 יותר נוקשה מבחינת שימוש בשמן 5W30

הניסוח הרבה יותר מעורפל. רשום שניתן להוסיף 5w30. רשום שמומלץ 0w20 ורשום שבטמפרטורות גבוהות, נדרש להשתמש בצמיגות גבוהה יותר ולא מפורט איזו צמיגות.

• רעיון טוב! 1

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

חושב שזאת הנחה שלך שזה מה שהיצרן מעדיף, יש גם סיפורים על מנועים מתפגרים גם עם הצמיגות הגבוהה יותר. בסוף הפקטור החשוב זה שיהיה מספיק שמן מעל הכל.

חושב שהרבה יותר קל יהיה להתמודד בסיטואציה של רכב שהתפגר במסלול (לא שזאת סיטואציה בכלל נפוצה לפחות בתנאים של הארץ בהינתן שיש מספיק שמן) והאסטרטגיה שננקוט בה מול היבואן בסיטואציה כזאת (בין אם בכלל הוא צריך לדעת מזה או לא) מאשר להגיע לשם עם שמן בתקן שלא אישרו לך כמומלץ. 

נשמח כולנו שתבדוק את זה מולם ותחזור עם תובנות.

פורסם
לפני 49 דקות, Doron_Z כתב:

יש גם סיפורים על מנועים מתפגרים גם עם הצמיגות הגבוהה יותר

אשמח לראות אחד ולראות את הקונטקסט

לפני 49 דקות, Doron_Z כתב:

חושב שהרבה יותר קל יהיה להתמודד בסיטואציה של רכב שהתפגר במסלול

בהצלחה עם זה. יש לך 0 אחריות ברגע שעלית עם הרכב על המסלול. (זה בניגוד לארה״ב אגב - שמגביל את זה לtimed event / races לעומת אימונים וימי מסלול לא מתוזמנים)

image.thumb.png.bd82f35246fea38d05f5ef9d997b8b38.png

תקרא את הכמה מילים הראשונות בשורה השניה

לקוח ישירות מהאתר של סובארו ישראל - https://samelet.com/ebooks/Subaru_Warranty_092024.pdf?show_fh=0

עכשיו שהפסקנו להשלות את עצמינו שבישראל היבואן יטפל ברכב שכשל במסלול (ויהיה בטוח שהם יחפשו אפילו ברמת התמונות במדיה חברתית אם אי פעם עשית / הרכב היה על המסלול) - אני מקווה שזה אפילו יותר מבהיר את הנקודה שלי.

Then dying is forgetting

פורסם

אין לי קונטקסט, מישהו מהקבוצה של הברז אמר לי שמכיר בחור שהיה עם התקן שמן המדובר ועדיין פיצץ מנוע. לא נקט בשם שלו או בפרטים מעבר חוץ מזה. המסקנה שלו כמי שלוקח את הרכב למסלול זה שהכי חשוב להקפיד שהשמן מלא ואפילו מעט מעבר לפני יום מסלול הרבה יותר מאשר הצמיגות.

בקיצור כל אחד עם התיאוריות שלו בנושא.

בנוגע לאחריות, כשקונים בארץ BRZ אפשר לרכוש אותה עם חבילת מירוצים של עידן מרציאנו שכוללת גם יום כיף במסלול. כאמור זאת חבילה שהיבואן עצמו משווק. לא סביר שיקרה משהו לרכב באותו יום והם יתנערו מאחריות.

בלי קשר שאין סיבה שגם יכלו אם אתה לא מעלה כל שטות למדיה החברתית. תקן שמן הם יראו גם יראו.  

פורסם
לפני 13 דקות, Doron_Z כתב:

בקיצור כל אחד עם התיאוריות שלו בנושא.

אוקיי , כמו שכתבתי פה / במקומות אחרים - בין החבורה המורחבת שלי פה באיזור יש לנו עשרות אלפי מיילים -> על המסלול עם הרכבים דור שני + ציוד מדידה (לחץ שמן וטמפ׳) + ניסויים של כל מני התקנים (accusump , dividers שסתומים חד כיווניים וכו)  וסוגי שמנים - כשאחד מהחברה בעל של סדנא / מוסך שמתעסק כבר 25 שנה בעיקר בסובארו על המסלול.

so far בדור השני -> לא נתקלנו בבעיות באף אחד מהרכבים עם הצמיגיות שמן הגבוהה יותר.

כן נתקלנו בלחץ שמן בעייתי בתצורה המקורית (0w20).

וכן ראינו על הגרפים שלהוסיף קצת יותר + 5w30 שומר בצורה עקבית בדור השני על טמפ׳ ולחץ תקינים -> אפילו בלי קולר שמן חיצוני.

(בערך כל החברה המדוברים היו גם בעלים של דור ראשון , או עדיין מחזיקים אחת בתור רכב מסלול)

לפני 17 דקות, Doron_Z כתב:

לא סביר שיקרה משהו לרכב באותו יום והם יתנערו מאחריות.

עד שיהיה מקרה ראשון של מימוש אחריות בארץ (ובמאמר מוסגר אתה רואה שאין , המקרים בפועל של מנועים מתפוצצים בלי הרבה סיבות אחרות לא באמת נפוצים) - לא נדע. אבל על הנייר - היבואן כיסה את עצמו יופי.

(זה בדיוק אגב היה השילוב וניסוח דומה שבגללו טויוטה בארה״ב סירבו לתקן מנוע שנה שעברה של משהו שהיה ביום מסלול , וגם הם נתנו יום מסלול עם הרכב ובסופו של דבר התקפלו לפני משפט - אבל הרכב עמד חודשים על חודשים בלי מנוע ובעל הרכב ללא שום פיצוי או רכב תחליפי)

לפני 19 דקות, Doron_Z כתב:

בלי קשר שאין סיבה שגם יכלו אם אתה לא מעלה כל שטות למדיה החברתית. תקן שמן הם יראו גם יראו.  

אתה לא תעלה , משהו אחר אולי כן. (מארגנים , רשימות משתתפים , משתתפים אחרים וכו)

ואם הם יתבעו או אתה תתבע אותם -> תצטרך לתת כנראה הצהרה חוקית.

תקן שמן - אם אמרת להם להחליף למשהו אחר במפורש אצל היבואן - כן.

אחרת גם במעבדה ייעודית לבדיקות שמן (כמו נגיד Blackstone בארה״ב -> שזה בערך כל מה שהם עושים) - יתנו להם ערך נוכחי במקרה הטוב. שעל שמן משומש לא אומר יותר מדי.

מה שמודדים לרוב זה איזה מזהמים יש ואיזה כימיקלים נוספים יש לניקוי פיח וכו.

בסופו של יום זה ניהול סיכונים כמובן. כבר כתבתי איפה אני עומד פה.

אני אעדיף שהרכב יהיה יותר בטוח מאשר לעמוד לפי התקנים בספר (שנועדו לכביש ציבורי , זיהום וכסת״ח) ולהפחית את הסיכוי לכשל קודם.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 13 שעות, Doron_Z כתב:

בנוגע לאחריות, כשקונים בארץ BRZ אפשר לרכוש אותה עם חבילת מירוצים של עידן מרציאנו שכוללת גם יום כיף במסלול. כאמור זאת חבילה שהיבואן עצמו משווק. לא סביר שיקרה משהו לרכב באותו יום והם יתנערו מאחריות.

אני לא עו"ד, אבל אם היבואן מוכר את זה אני לא רואה סיכוי ששופט יתן להם להתנער מאחריות למרות מה שלכאורה כתוב בחוזה.

אם זה מעניין מישהו אני יכול לשאול שופט.

פורסם
לפני שעה, GTאי כתב:

בעיני מעניין איך שופט יפרש את הניסוח בספר הרכב:

לפני 23 שעות, fizban כתב:

הניסוח הרבה יותר מעורפל. רשום שניתן להוסיף 5w30. רשום שמומלץ 0w20 ורשום שבטמפרטורות גבוהות, נדרש להשתמש בצמיגות גבוהה יותר ולא מפורט איזו צמיגות.

• רעיון טוב! 1

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
לפני 8 שעות, GTאי כתב:

אני לא עו"ד, אבל אם היבואן מוכר את זה אני לא רואה סיכוי ששופט יתן להם להתנער מאחריות למרות מה שלכאורה כתוב בחוזה.

שופט ?

פיקציה !

אין מקצוע כזה !

שקר בגלימה.

הכל נתון לפרשנות ביום נתון ויותר מזה במסווה של קשרים מתאימים. 

ובכלל , בהינתן עילת הסבירות הכל יכול להתפרש ככך או אחרת , הכל בגדר הסביר לאותו לובש גלימה ביום נתון,

בקיצור , קשרים, מקושרים,צבע,פוליטיקה, הכל הולך.

(כן ! דרכת על פצע גלוי)

וכן , לכו על הצד הבטוח 

פורסם
בתאריך 20.12.2024 בשעה 11:39, fizban כתב:

בעיני מעניין איך שופט יפרש את הניסוח בספר הרכב:

אז שאלתי לגבי 2 הנושאים:

לגבי הנושא של ביטול אחריות עם מסלול - התשובה היתה חד משמעית שאם הם מציעים את זה כחלק מהמכירה, או עושים יום מסלול של המותג, יש משהו שנקרא "ביטול מחמת מעשה" (אל תתפסו אותי על המילה אלא על המשמעות) שבתכלס זה אומר שאם הם במעשים עושים משהו שמבטל את החוזה מהצד שלהם הרי שהסעיף הזה לא תקף.

זה לא אומר שהם ישר יזרמו, זה אומר שיש קייס מעולה בבית משפט לדבר הזה.

לגבי השמן - זה לחלוטין הבנת הנקרא ופרשנות, כל אחד יכול להבין את זה אחרת ולכן השופט יכול להחליט שזה נתון לפרשנות (ונניח פיצוי חלקי) או שהוא מבין את זה בצורה מסויימת.

לפני 23 שעות, איתיב כתב:

שופט ?

פיקציה !

אין מקצוע כזה !

שקר בגלימה.

הכל נתון לפרשנות ביום נתון ויותר מזה במסווה של קשרים מתאימים. 

ובכלל , בהינתן עילת הסבירות הכל יכול להתפרש ככך או אחרת , הכל בגדר הסביר לאותו לובש גלימה ביום נתון,

בקיצור , קשרים, מקושרים,צבע,פוליטיקה, הכל הולך.

(כן ! דרכת על פצע גלוי)

וכן , לכו על הצד הבטוח 

כן אחי, מה שתגיד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רמקולים:

שדרוג מערכת השמע היא סוגיה שעברה אבולוציה במהלך החיים שלי עם הרכב.

בהתבסס על איכות הסאונד הלא מספקת בברז הקודמת, להלן 3/10 בדירוג הסובייקטיבי שלי, לפני שקיבלתי את הנוכחית שמרתי בצד סכום כסף מכובד לקומפוננטות, סאבוופר ומעבד/מגבר. אלא שכבר בנהיגה הראשונה ביום המסירה ניכר היה שאיכות השמע השתפרה בדור הזה. לאחר אופטימיזציה של הגדרות הסאונד שעיקרה היה הפעלת אפשרות העיבוד Dynamic Beat Enhancer והגדרת +1 לבאס ולטרבל באקולייזר - הרמה הפכה למספקת או 4/10 בדירוג הסובייקטיבי שלי. אני שומע בעיקר מוזיקה אלקטרונית ומטאל, בווליום סביר. רוב השירים נשמעו בסדר, כמה שירים נשמעו כמו סלט באסים לא מוגדר וכמה שירים נשמעו טוב במידה מפתיעה.

לשם הייחוס, מדובר באיכות טובה יותר מברוב הרכבים העממים הנפוצים ודומה לזאת שבאוקטביה חדשה (כשבכל מקרה בידוד הרעשים גרוע יותר בברז). במצב הזה לא היה צורך מיידי מבחינתי בשדרוג.

בזמן שחלף, במקביל לחיים שלי בשלום עם איכות הסאונד ההתחלתית ובידוד הרעשים הלוקה בחסר נכנסו שיקולים נגד שדרוג משמעותי: בימי מסלול התכנסתי לשיפורים קטנים של עשיריות שניה בזמני הקפה, כשתוספת של כל 10 ק"ג במשקל "תעלה" בכעשירית שניה ושדרוג מערכת מקיף עשוי להסתכם ב 20 ק"ג המגיעים בעיקר מהסאבוופר ומחומרי הבידוד. בנוסף, בידוד הדלתות בברז מצריך הסרה של יריעת איטום - שם מחמיא לחתיכת ניילון - שמורכבת במפעל, מה שעלול לפגוע באחריות (וכן, זה כבר קרה בארץ).

החלטתי על אפשרות ביניים - שדרוג רמקולים בלבד שיוכל להשתלב בעתיד בשדרוג מקיף יותר במידה וארצה בכך. קיוויתי לשפר מעט את הבאס, לשפר את אחידות השמע בין השירים ולהפחית זמזומים שניכרו בחלק מהשירים. בהתחשב בפשרה של העדר תמיכה הקפית של סאבוופר, בידוד ואלקטרוניקה נוספת שיאפשרו מיצוי מירבי של יכולת הרמקולים ציפיתי לשיפור ל 5/10 בסולם שלי (ספוילר: זה בדיוק מה שקרה).

חברת Focal מציעה קיט IS TOY 165 העונה על הצורך. מדובר בסט Plug and Play לרכבי טויוטה (וברז...) שכולל זוג קומפוננטות שמחליפות את המקוריות בדלתות וזוג טוויטרים שמחליף את המקוריים בדשבורד. הקיט מגיע עם תושבות מתאימות לברז ולא מצריך שינוי חיווט ברכב. הוזמן מגרמניה דרך EBAY במחיר טוב של 195 יורו כולל המשלוח.

IMG-20250105-WA0012.thumb.jpg.edfa78272b819121671f33c6dca5a283.jpg

תיאמתי ציפיות מראש עם המתקין והסברתי שאני מתכוון להתקין את הרמקולים בלבד ומודע לחסרונות של העדר רכיבים הקפים. זה לא כל כך עזר ובמעמד ההתקנה הוא עדיין ניסה לבצע Upsell לשדרוג עם מגבר ובידוד (שהוא משווק כמובן 😀). לזכותו, כשהסברתי את נושא המשקל והאחריות, הוא הציע בידוד חלקי בדלת שבעיקר ישתיק "זמזומים" מהפלסטיקה (ביקשתי להחזיק כמות שתכנס בדלת אחת, מעריך שמדובר בכ 3 ק"ג) ומגבר/מעבד משולב וקל משקל. אז מדרגת שדרוג נוספת קיימת בהחלט.

תמונת השוואה בין הקומפוננטה המקורית מימין והחדשה. הרמקול המקורי הפתיע במשקל האפסי שלו (ואולי לא...). משתמש ב GR86 מדד ומצא שהוא שוקל 180 גרם בעוד שה Focal שוקל 950 גרם. בהתחשב ביחס המשקלים מפתיע שהוא הוציא סאונד סביר כלשהו - מה שבעיני דווקא מצביע על תועלת מ DSP שיותאם לרמקול. סביר להניח שסובארו התאימו את המערכת לרמקול המקורי בצורה אופטימלית בעוד שהרמקול החדש לא מנוצל במידה אופטימלית כרגע.

PXL_20250107_125356787_MP.thumb.jpg.b4a3a10565e033b05c643e96b2ba4c79.jpg

באשר לתוצאה - היא בהתאם לציפיות הראשוניות ומדובר בשדרוג מוגבל לסאונד המקורי. הבאסים מתחילים מתדר נמוך יותר ומוגדרים טוב יותר יחסית לשאר הכלים, הטרבל נקי יותר, אפשר להגביר ווליום משמעותית לפני שמופיעים עיוותי סאונד (לא שאני צריך), יש פחות "זמזומים" בשירים הבעייתים אבל הם לא נעלמו לחלוטין מכיוון שהם מגיעים בעיקר מהפלסטיקה של הדלת (המתקין הדגים לי לחיצה על הפלסטיקה שהעלימה אותם בשביל המחשת הצורך בבידוד). בסה"כ 5/10 בסולם שלי.

העלות - 740 ש"ח לסט עם משלוח, 135 ש"ח מיסים ו 300 ש"ח התקנה ובסה"כ 1175 ש"ח.

בלמים:

החלפתי נוזל בלמים לאחר כחצי שנה משהורגשה ספוגיות קלה בדוושה ביום המסלול האחרון (כן, הפנאטיות שלי בנושא טיב הבלמים היא מוטיב חוזר). ממשיך עם RBF 600. העלות 450 ש"ח.

שילוב הצלחות הקדמיות F2000 ורפידות ה Corsa מקדימה ומאחורה של טארוקס מוכיח את עצמו לאורך זמן. הבלמים המקוריים דרשו החלפה אחרי 3 ימי מסלול בעוד שעם הסט הנוכחי סיימתי 5 ימי מסלול ללא אינדיקציות לסיום החיים של הרפידות או הצלחות. יחד עם זאת, אחרי היום מסלול השלישי הופיעו רעידות קלות בדוושת הבלימה שהיו תלויות במהירות הנסיעה ובעצמת הבלימה. הגעתי לבדיקה אצל המתקין שאישר את תקינות הצלחות ומדד יתרת רפידת מקדימה של 50 אחוז ומאחורה של 80 אחוז. הוא החליף בין הרפידות הפנימיות לחיצוניות וזה הפחית משמעותית את התופעה. לדבריו, מדובר בהתנהגות נורמלית של צלחות מחורצות כאשר עובי הרפידות יורד. הרכב בולם היטב ואין תופעות לוואי נוספות.

עם מעט אקסטרפולציה לאורך החיים של הצלחות והרפידות האלו ובשקלול עלויות ותדירות החלפה של הבלמים המקוריים, עלות הבלמים ליום מסלול היא כ 900 ש"ח עם הטארוקס לעומת 1400 ש"ח עם הבלמים המקוריים. אז בפועל הם זולים יותר ובולמים טוב יותר.

PXL_20241111_095722568.thumb.jpg.18f9e1ad1c3527e3aa4435a20044b198.jpg

בהנתן היתרה שנמדדה של 50 אחוז ברפידות הקדמיות אחרי היום מסלול השלישי אני מעריך שנותרו כ 20 אחוז היום אחרי יום מסלול נוסף. זה השלב שהייתי רוצה להחליף בו רפידות, אבל אני ממתין לכניסה למלאי של צלחות אחוריות של טארוקס (אני עם המקוריות כרגע) כדי לבצע את שתי ההתקנות ביחד. זה צפוי לקרות בחודש הקרוב וממילא אין לי תכנון להגיע למסלול בזמן הזה, כי...

צמיגים:

כמו שעון, ה Cup 2 הגיעו לסוף החיים השימושים שלהם אחרי 4 ימי מסלול ו 10000 ק"מ של נסועה יומיומית וטיולים. מורגשת ירידה באחיזה והם נראים יבשים. חימום ממושך יותר במסלול בימים קרים ש @Liviur הציע עזר ביום המסלול האחרון אך רק במידה מועטה.

הבעיה היא שכרגע אין מלאי ל Cup 2 בארץ ואין חלופות במידה של הברז פרט ל CR-S של ננקאנג שקיצוני מדי לרכב דיילי (היצרן מצהיר עליו שהוא למסלול בלבד). הבחירה היא בין שנמוך לקטגוריה נמוכה יותר של Pilot Sport 5 ודומיו או "משיכה" של הצמיגים הקיימים, המנעות מימי מסלול והמתנה למלאי שאולי יגיע. צריך לחשוב על זה קצת ואני פתוח להצעות אם פספתי חלופה.

PXL_20241227_050112999_MP5E.thumb.jpg.0c44cd30138fc36ffd9ffb9b385f59e8.jpg

PXL_20241101_231329927.NIGHT5.thumb.jpg.92bacf73e57cf09349e38b5088e7980f.jpg

למה קוראים לזה "רכב ספורט"? כי חונים רחוק והולכים הרבה.

PXL_20241108_132023833.thumb.jpg.59f01e1d6449f4cd9962764360f17730.jpg

ריכוז עלויות מתגלגל:

שנה 1 שנה 2 (חודש 9)
אגרת רישוי 0 3693
ביטוח 6500 6700
טיפולים 720 2929
בלמים 4639 7720
תקלות 0 250
צמיגים 3510 3900
דלק 16115 12951
שדרוגים 450 7175
דיטיילינג 4300 2500
שונות 5700 800

סה"כ 41934 48618
  • אהבתי 6

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...