Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מחפשים רכב עיקרי למשפחה, לא באמת צריכים 7 מקומות אבל בגלל שאנחנו אנשים מאוד גבוהים רכבים כמו 3008/טיגואן/טוסון/ספורטאז קטנים לנו.

אנחנו זוג הורים עם שני ילדים קטנים(הגדול בן 4 שנים והקטנה בת 3 חודשים), התקציב הוא 100 אלף ש"ח.

הרכב האידיאלי הוא קודיאק אבל המחירים שלו בשמיים, ראיתי יש אאוטלנדרים(משנת 2018 עם מערכות בטיחות אקטיביות) ו5008 דיזל ובנזין בתקציב שרשמתי, אנחנו מחפשים רכב שיהיה אמין לתקופה של בערך 5 שנים.

עשיתי נסיעת מבחן בשברולט אקווינוקס 2018 ולא ממש התחברתי למרות שהרכב מאוד מרווח, כמוכן אני לא יודע עד כמה הוא יהיה אמין בתקופת הזמן שהוא יהיה אצלינו.

ה5008 שנכנסת בתקציב היא עם מנוע בנזין 165 כ"ס והדיזל זה ה1.6 עם 120 כ"ס, יצא לי גם לקרוא על נושא האוריאה בדיזל ולא בדיוק הבנתי כמה כמה זה באמת בעיה.

בכללי על מה הייתם ממליצים והאם יש לכם עוד אופציות שלא העלתי.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)

לאאוטלנדר יש גיר רציף לא כ"כ אמין (דגם JF011e של Jatco) שצריך להחליף לו שמן כל כמה טיפולים, הרוב לא מחליפים ולכן הגירים הללו נוטים להפגר באזור ה150-200 אלף.

ב5008 הבנזין 1.6 165 כ"ס יש את המחלות של המנוע הזה (שסתום טורבו, VVT, שרשרת טיימינג, מכסה שסתומים, ממיר קטליטי) כל הדברים האלו במוסך יכולים לעלות לא מעט אם מזמינים מחו"ל זה הרבה יותר זול.

אני הייתי ממליץ על ה1.6 דיזל, כן יש את הבעיה של האוריאה אבל ניתן לבטל את האוריאה בתהליך פשוט של חיבור למחשב (סביבות ה1000 שקל פעם אחרונה שבדקתי).

אחרי ביטול האוריאה מתקבלת חבילה מצויינת של מנוע וגיר חזקים וחסכוניים שהם לא פחות מסוס עבודה.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

חולק על דעתך המלומדת
החלפת שמן כל 4 שנים או 80K מבטיחה גיר מאודדד אמין
פשוט צריך לרכוש רכב מטופל... ההנחה שהרוב לא מטפלים, לא יודע עד כמה מבוססת.
באופן כללי, מיצובישי כמותג, הוא אחד המותגים הכי אמינים שיש ולא רק לעניין הגיר והמנוע אלא סך מכלולי הרכב מה שקשה מאוד לומר על פזו

• לא הבנתי... 1
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

לאאוטלנדר יש גיר רציף לא כ"כ אמין (דגם JF011e של Jatco) שצריך להחליף לו שמן כל כמה טיפולים, הרוב לא מחליפים ולכן הגירים הללו נוטים להפגר באזור ה150-200 אלף.

ב5008 הבנזין 1.6 165 כ"ס יש את המחלות של המנוע הזה (שסתום טורבו, VVT, שרשרת טיימינג, מכסה שסתומים, ממיר קטליטי) כל הדברים האלו במוסך יכולים לעלות לא מעט אם מזמינים מחו"ל זה הרבה יותר זול.

אני הייתי ממליץ על ה1.6 דיזל, כן יש את הבעיה של האוריאה אבל ניתן לבטל את האוריאה בתהליך פשוט של חיבור למחשב (סביבות ה1000 שקל פעם אחרונה שבדקתי).

אחרי ביטול האוריאה מתקבלת חבילה מצויינת של מנוע וגיר חזקים וחסכוניים שהם לא פחות מסוס עבודה.

JATCO JF011e זה הגיר האמין דווקא, אתה בטח מתכוון לJF015 שהוא פח זבל טהור, יעידו על הגיר JF011e אלפי אאוטלנדרים שנוסעים ק״מ מכובד מאוד ולא ידוע שם על תקלה בגיר(להוציא מקרים בודדים שהם יכולים להיות בכל רכב עם כל סוג של גיר).

כמה עולה להחליף את מיכל האוריאה?האם היבואן לקח אחריות על הנושא?

פורסם (נערך)

הjf011e נחשב לאמין כשמשווים אותו בפרופורציה לjf015e שמתפגר פעמים רבות לפני שהגיע ל100 אלף ולפעמים הרבה הרבה לפני.

עם זאת עדיין מדובר בגיר רציף שדורש נהיגה מתונה והחלפות שמן, אחרת אורך חייו לא יעבור את ה200 אלף.

מיכל אוריאה עולה לא זול (3-5 אלף) והיבואן כיאה ללובינסקי עושה הכל כדי להתנער מאחריות.

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
  • ספונסר פורום
פורסם

בואו נתחיל מהסוף - 

ה-5008 הוא רכב טוב יותר בפער מהאאוטלנדר המיושן, הרועש (כמובן בגלל הגיר הרציף) וגם לא-ממוזג (מאחור) ולכן ממש לא נעים לילדים מאחור באופן קבוע בכל תחילת נסיעה.

לטעמי, האאוטלנדר הוא פשרה שלא שווה את השקט הנפשי שהוא מתיימר להעניק לעומת 5008 המודרני והבטיחותי יותר (כולל בטיחות פסיבית - שילדה מודרנית וחסונה בהרבה יותר מהאאוטלנדר הזקן).

לפני שעתיים, Gavrik כתב:

זה לא מה שאני שומע מבעלי מוסכים - בסה"כ מנוע הבנזין 165 מגלה אמינות טובה גם בנסועה גבוהה, כל זה בתנאי שמקפידים לטפל בו בזמן (15000 ק"מ מקסימום או שנה) ובשמן לפי תקן היצרן (PSA B71-2297).

לפני שעתיים, Gavrik כתב:

במנועי הדיזל הישנים יותר אכן ישנה בעיה נפוצה במיכל האוראה, ואכן הוגשו תביעות ייצוגיות בנושא.  גם פה - לא הייתי ממהר לבטל את המערכת (זה גם לא חוקי וגם גורם לזיהום סביבתי כבד), אלא בודק בהיסטוריית הרכב האם הוחלפה המערכת הכושלת במסגרת ריקול "שקט" או בתשלום - וממשיך לנסוע בכיף.

חייב לציין בהקשר זה ש @Gavrik צודק במובן הזה, שבמוסכי היבואן אין יחס אחיד למי שמגיע עם התקלה הזו - מאד מצער. אישית אני יודע על 2 מוסכים (י.ש. מוסכי גליל בחיפה ומוסך הדקל בהרצליה) שאצלם, איך נאמר, הפנים הם קצת יותר לכיוון הלקוח. 

לא קשור אליהם בשום צורה, אבל בהחלט עובד מולם בעת בדיקה של רכבים, וכך יצא לי להכיר אנשים טובים שחשוב להם לשמור על שמו הטוב של היצרן. 

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

מהנסיון שנצבר על דפי הפורום אני מתרשם שאתה קצת מייפה את המציאות בקשר לפיגו.

תקן אותי אם אני טועה אבל במנוע הבנזין 165 לא רואה איך טיפול מוקפד ככל שיהיה רלווטי במניעת התקלות שצויינו.

וכן בדיזל גם אם החליפו את כל מערכת האוריאה זה לא באמת יתן לו להמשיך ליסוע בכיף כמו שכתבת מהסיבה הפשוטה שאנשים כאן מדווחים על אורך חיים מוגבל מאוד למיכל שמחייב החלפות חוזרות ונשנות שלו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 51 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

בואו נתחיל מהסוף - 

ה-5008 הוא רכב טוב יותר בפער מהאאוטלנדר המיושן, הרועש (כמובן בגלל הגיר הרציף) וגם לא-ממוזג (מאחור) ולכן ממש לא נעים לילדים מאחור באופן קבוע בכל תחילת נסיעה.

לטעמי, האאוטלנדר הוא פשרה שלא שווה את השקט הנפשי שהוא מתיימר להעניק לעומת 5008 המודרני והבטיחותי יותר (כולל בטיחות פסיבית - שילדה מודרנית וחסונה בהרבה יותר מהאאוטלנדר הזקן).

על זה שהאוטלנדר נחות כמעט בכל פרמטר מהפזו אין עוררין!
לגבי המיזוג, למרות העדר המיזוג בשורה השלישית... המזגן של האוטלנדר עדין חזק מאוד וזו לא בעיה, קל וחומר שרוב המשתמשים לא מסיעים דרך קבע בשורה השלישית שלא ראויה להסעה קבועה.
השקט הנפשי ושמירת הערך הם פרמטרים מאוד משמעותים אצל גדול מהרוכשים ולא הייתי ממהר לפסול את האוטלנדר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, הלוחש למכוניות כתב:

בואו נתחיל מהסוף - 

זה לא מה שאני שומע מבעלי מוסכים - בסה"כ מנוע הבנזין 165 מגלה אמינות טובה גם בנסועה גבוהה, כל זה בתנאי שמקפידים לטפל בו בזמן (15000 ק"מ מקסימום או שנה) ובשמן לפי תקן היצרן (PSA B71-2297).

במנועי הדיזל הישנים יותר אכן ישנה בעיה נפוצה במיכל האוראה, ואכן הוגשו תביעות ייצוגיות בנושא.  גם פה - לא הייתי ממהר לבטל את המערכת (זה גם לא חוקי וגם גורם לזיהום סביבתי כבד), אלא בודק בהיסטוריית הרכב האם הוחלפה המערכת הכושלת במסגרת ריקול "שקט" או בתשלום - וממשיך לנסוע בכיף.

חייב לציין בהקשר זה ש @Gavrik צודק במובן הזה, שבמוסכי היבואן אין יחס אחיד למי שמגיע עם התקלה הזו - מאד מצער. אישית אני יודע על 2 מוסכים (י.ש. מוסכי גליל בחיפה ומוסך הדקל בהרצליה) שאצלם, איך נאמר, הפנים הם קצת יותר לכיוון הלקוח. 

לא קשור אליהם בשום צורה, אבל בהחלט עובד מולם בעת בדיקה של רכבים, וכך יצא לי להכיר אנשים טובים שחשוב להם לשמור על שמו הטוב של היצרן. 

רשמתי שאני מסתכל על האאוטלנדר על הרכבים שיש בהם מערכות בטיחות אקטיביות והחל מאוגוסט 2018 הוא עבר מתיחת פנים שכוללת גם פתחי מיזוג אוויר בשורה השנייה, השורה השלישית לא רלוונטית לי בכלל כי אנחנו משפחה של 4 נפשות, לגבי ה5008 אני נוטה יותר לכיוון הדיזל 1.6 מאשר הבנזין 165 כ״ס.

פורסם

היום במקרה באחד המגרשים ראינו טיגואן שנת 2017 שאמנם נראית קטנה יותר מהאאוטלנדר והאקסטרייל שראינו גם, אבל מסתבר שפנים היא מרווחת יותר מהאקס טרייל בהרבה וראיתי שהיא לא כלכך מבוקשת כמו אאוטלנדר למשל, איך הרכב הזה עם מנוע 1.4 טורבו?הבנתי שיש שם גיר 6 הילוכים DSG רטוב והוא נחשב למאוד אמין, נראה לי זה DQ250, מישהו יכול לתת חוו״ד על הרכב הזה?

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 27.3.2023 בשעה 13:10, Jeka88 כתב:

רשמתי שאני מסתכל על האאוטלנדר על הרכבים שיש בהם מערכות בטיחות אקטיביות והחל מאוגוסט 2018 הוא עבר מתיחת פנים שכוללת גם פתחי מיזוג אוויר בשורה השנייה, השורה השלישית לא רלוונטית לי בכלל כי אנחנו משפחה של 4 נפשות, לגבי ה5008 אני נוטה יותר לכיוון הדיזל 1.6 מאשר הבנזין 165 כ״ס.

אם כך - אאוטלנדר 2019 יתן לך יותר שקט נפשי בחזית התחזוקה, הוא משלים פערים בשטח הבטיחות האקטיבית (ולא רע בכלל גם בפסיבית), ונשאר בעצם הנושא של מנוע חלש עם תיבה רציפה מיושנת - נותר רק לעשות נסיעת מבחן בשתיהן ולראות איך אתה מסתדר עם היעדר המחץ.

לפני 10 שעות, Jeka88 כתב:

היום במקרה באחד המגרשים ראינו טיגואן שנת 2017 שאמנם נראית קטנה יותר מהאאוטלנדר והאקסטרייל שראינו גם, אבל מסתבר שפנים היא מרווחת יותר מהאקס טרייל בהרבה וראיתי שהיא לא כלכך מבוקשת כמו אאוטלנדר למשל, איך הרכב הזה עם מנוע 1.4 טורבו?הבנתי שיש שם גיר 6 הילוכים DSG רטוב והוא נחשב למאוד אמין, נראה לי זה DQ250, מישהו יכול לתת חוו״ד על הרכב הזה?

בטיגואן אכן מותקן שילוב נדיר של מנוע 1.4 150 כ"ס (נהדר - חסכוני וחזק מספיק גם יחד) עם הגיר הרובוטי ה"רטוב" DQ250 שכמעט חף מתקלות. רכב ראוי ביותר. מרווח, נעים (פחות רך מהמיצובישי, אבל מתרכך ככל שעולה המהירות וסופג מצויין בנסיעה בינעירונית), ממוזג כהלכה מאחור , ביצועים טובים בהרבה מהאאוטלנדר, ומאובזר יפה בגירסת הקומפורטליין ומעלה.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

יש גם גרסה של 1.3 טורבו לניסאן אקס טרייל עם 160 כ"ס, יד לאח שלי את אותו המנוע והגיר בקליאו רק ששם הוא עם 130 כ"ס, אני יודע שהשילוב הזה מותקן גם ברנו גראנד קופה כבר כמה שנים ואין איתו בעיות מיוחדות, האם שמעת משהו אחר?

פורסם (נערך)

טוב אז אחרי עוד יום מעייף בגלילות באתי לעדכן על מה שיש מבחינת הצעות:

1.)אשתי נסעה על ה5008 דיזל מנוע 1.6 עם גיר שישה הילוכים ואוריאה שנת 2018 פרימיום וממש התלהבה מהרכב, הרכב עבר 99 אלף ק״מ וזה קצת מרתיע אותי למען האמת למרות שזה מנוע דיזל, הרכב מליסינג.

2.) יש 5008 בנזין מנוע 180 כ״ס עם גיר 8 הילוכים ברמת אבזור אקטיב משנת 2020 שעבר 67 אלף ק״מ, הרכב מליסינג.

3.) טיגואן 2017 קומפורטליין עם 50 אלף ק״מ, יד 1 פרטית - אשתי נהגה עליו וממש אהבה גם אותו אבל היא נוטה יותר ל5008 ולאאוטלנדר.

4.) אאוטלנדר אינטנס 5 מקומות עם 55 אלף ק״מ שנת 2019, הרכב מליסינג.

5.) אאוטלנדר אינסטייל 7 מקומות שנת 2019 עם 95 אלף ק״מ, הרכב מליסינג.

6.) אאוטלנדר אינסטייל 7 מקומות עם 80 אלף ק״מ שנת 2019, הרכב מליסינג.(המחיר שלו גבוה יותר מהרכב בסעיף 4 ב3 אלף שח).

המחירים פלוס מינוס אותו דבר, על מה אתם הייתם הולכים?

מבחינת נסועה שלנו אני מניח שהנסועה היא די ממוצעת באיזור ה15-18 אלף ק״מ לשנה בדרך מעורבת והרכב ישרת אותנו 5 שנים, הרכב יהיה בעיקר אצל אשתי וישמש כרכב העיקרי במשפחה, אנחנו גרים בתל אביב והיא עובדת בהרצליה 3-4 פעמים בשבוע ובסופ״ש אנחנו נפגשים הרבה אצל ההורים שגרים בירושלים/נוסעים איתם לטייל בכל מיני איזורים.

לדעתי אופצייה מספר 2 היא הטובה ביותר אבל ממש אשמח לשמוע את דעתכם גם על שאר האופציות(בעיקר על אופצייה מספר 1 למרות הק״מ הגבוה..), האם יש מחלות במנוע הבנזין 180 כ״ס כמו שיש במנוע ה165 כ״ס?

תודה,

זיו.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

פורסם

חוזר לעדכן ששוריינה אאוטלנדר 2019 אינסטייל עם 95 אלף ק״מ, כמובן שאי אפשר לדעת אבל ככל הנראה האאוטלנדר תהיה אמינה יותר מה5008 דיזל, אני מסכים לגמריי שה5008 טובה יותר כרכב אבל ככל הנראה תהיה אמינה פחות ואשתי מחפשת כמה שיותר שקט מבחינת האמינות.

• תוכן חדש...