Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

"אם נגיד אני אגלה שזה m12 או m10 לפי סטנדרט מסויים, איך אני יודע את הגדלים של הדיסקיות?"

אתה מסתבך לחינם.  תוכל למצוא חלק מקורי אצל היבואן או היבואן המקביל

בשקלים בודדים.

צריך את מס. השלדה   לפי זה ימצאו את המק"ט  המתאים לרכב.

עריכה אחרונה על ידי רוןS

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 29 דקות, רוןS כתב:

"אם נגיד אני אגלה שזה m12 או m10 לפי סטנדרט מסויים, איך אני יודע את הגדלים של הדיסקיות?"

אתה מסתבך לחינם.  תוכל למצוא חלק מקורי אצל היבואן או היבואן המקביל

בשקלים בודדים.

צריך את מס. השלדה   לפי זה ימצאו את המק"ט  המתאים לרכב.

אני לא לגמרי מבין מה זה אומר לפנות ליבואן. באתר שלהם(korea falcon) אני רואה שיש דיסקת מצמד ומיסב לחץ לרכב שלי בקטוגריה של הגיר.

יבואן באמת מתעסק בדברים קטנים כמו ברגים ודיסקיות שאני אוכל להזמין ממנו?

פורסם

א. קוריאה פלקון זה היבואן המקביל.   פנה אליו.

ב. היבואן חייב לספק חלפים לרכבים שייבא, חלק מהחובות שלו.   

פורסם
לפני 5 שעות, israel l כתב:

אוקיי נראה שזה מסובך יותר ממה שחשבתי. ראשית כל, מומנט הסגירה של הבורג הזה הוא לא כזה חלש(58-78NM) אז לא יודע אם השתמשו בתקן או לא. שנית, אני באמת כבר לא יודע איך לחפש את זה באינטרנט, אבל אם נגיד אני אגלה שזה m12 או m10 לפי סטנדרט מסויים, איך אני יודע את הגדלים של הדיסקיות?

אני לא מספיק מבין בנזילות כדי לשלול את זה על סמך הסתכלות(לדוגמא אני לא יודע איך נוזל קירור מתרוקן גם כשאין נזילה). בספר כתוב לבדוק כל 4 שנים על ידי הורדת בורג המילוי ולא כתוב שום דבר על החלפת שמן. מבחינת ברגי המילוי והריקון יכול להבטיח שהמקום יבש. ציריות אני פחות יודע איפה זה.

לא זוכר בדיוק את המומנט סגירה אבל הוא בטוח מתחת ל30 כי הקארטר מאלומיניום (לדעתי 20-25 כמו פלאגים)

אם תסובב אפילו 58 אתה בוודאות קורע את כל ההברגה שם וזה למה אמרתי שאפשר לעשות ראש קטן יותר כי זה בורג שלא יסגר למקסימום שלו (לפי סטנדרט) אף פעם.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Shab00 כתב:

לא זוכר בדיוק את המומנט סגירה אבל הוא בטוח מתחת ל30 כי הקארטר מאלומיניום (לדעתי 20-25 כמו פלאגים)

אם תסובב אפילו 58 אתה בוודאות קורע את כל ההברגה שם וזה למה אמרתי שאפשר לעשות ראש קטן יותר כי זה בורג שלא יסגר למקסימום שלו (לפי סטנדרט) אף פעם.

58-78 nm   ככה רשום בספר השרות.

מרכזי שירות  KIA

https://kia-israel.co.il/מרכזי-שירות

עריכה אחרונה על ידי רוןS

פורסם
לפני שעה, רוןS כתב:

כן, באתר שלהם בדקתי ולא מצאתי.  שלחתי ללהם וואטסאפ, נראה אם יענו.

לפני כשעה, Shab00 כתב:

זה דווקא נראה מאוד מאסיבי בהשוואה לקרטר של השמן מנוע. אבל אתה כנראה טועה פה כי ספר יצרן כותב די מפורש אחרת.

image.png.4b367b5211b8c26fef392898284c91bb.png

לפני כשעה, רוןS כתב:

58-78 nm   ככה רשום בספר השרות.

מרכזי שירות  KIA

https://kia-israel.co.il/מרכזי-שירות

אתה מתכוון שאפנה אליהם בטלפון? לשאול אותם איפה אני יכול להשיג את האטם?

פורסם

אני שכחתי לשנייה שאנחנו מדברים על שמן גיר ולא שמן מנוע, בגלל שהבורג נמצא במקום שיש בו מתכת חזקה הם מאפשרים לסגור עד הסוף.

פורסם
לפני 22 שעות, רוןS כתב:

פניתי אליהם אמרו לי להגיע אליהם לתל אביב(זה די כבד לי רק בשביל זה). לא הצלחתי להוציא מהם מידות בנתיים כדי לקנות ממקום אחר.

לפני 19 שעות, Shab00 כתב:

אני שכחתי לשנייה שאנחנו מדברים על שמן גיר ולא שמן מנוע, בגלל שהבורג נמצא במקום שיש בו מתכת חזקה הם מאפשרים לסגור עד הסוף.

אגב, גם המומנט של הבורג ריקון של השמן מנוע הוא מעל 30Nm

פורסם
לפני 4 שעות, israel l כתב:

פניתי אליהם אמרו לי להגיע אליהם לתל אביב(זה די כבד לי רק בשביל זה). לא הצלחתי להוציא מהם מידות בנתיים כדי לקנות ממקום אחר.

אגב, גם המומנט של הבורג ריקון של השמן מנוע הוא מעל 30Nm

30 זה אולי (תלוי ברכב) אבל מעל 30 עם קארטר אלומיניום? אתה תתלוש את כל ההברגה

פורסם

אצלי בקיה ריו אטם לקרטר שמן מנוע הוא:

Tightening torque :
34.3 ~ 44.1N.m (3.5 ~ 4.5kgf.m, 25.3 ~ 32.5lb-ft)

אני לא יודע ממה הוא עשוי, אבל בכל אופן זו לא סגירה חזקה.

פורסם
לפני 18 שעות, Shab00 כתב:

30 זה אולי (תלוי ברכב) אבל מעל 30 עם קארטר אלומיניום? אתה תתלוש את כל ההברגה

לא יודע ממה הוא עשוי. חשבתי האמת מפלסטיק. בכל מקרה לפי הספר זה בין 34-44

לפני 17 שעות, FROGIE כתב:

אצלי בקיה ריו אטם לקרטר שמן מנוע הוא:

Tightening torque :
34.3 ~ 44.1N.m (3.5 ~ 4.5kgf.m, 25.3 ~ 32.5lb-ft)

אני לא יודע ממה הוא עשוי, אבל בכל אופן זו לא סגירה חזקה.

כן בדיוק.

• תוכן חדש...