Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אשמח לדעתכם המקצועית! (זה רכב ראשון שלי)

מדובר במיצובישי אאוטלנדר שנת 2012 (דגם 2.0 ליטר בנזין), שהגיע לאחרונה לקילומטראז' של מעל  183,000 ק"מ.

קניתי את הרכב יד שנייה באיזור 173,000 ק"מ, ולפי ההיסטוריית טיפולים שקיבלתי מהבעלים הקודמים, טופל מאז שנקנה במוסך יבואן מורשה.

היום הגעתי פעם ראשונה לאותו מוסך, בגלל נזילה ברדיאטור, וגם קורוזיה באיזור הפקק. אני כרגע משלם כ5,500 ש"ח על תיקון ושיקום מערכת הקירור (אני מודע לכך שזה מחיר גבוה, אבל הרכב טופל שם בעבר מאז שנקנה חדש אז הנחתי שזה המקום להתחיל בו).

תוך כדי שהרכב במוסך, עברתי על היסטוריית הטיפולים המלאה וזיהיתי שני נושאים שמדאיגים אותי, ואני שוקל האם לנצל את ההזדמנות לטיפול מונע:

1. המרססים:

• ב-58,000 ק"מ: הלך מרסס מס' 3. הוחלף. בחשבונית נכתב: "אין אחריות על צילינדר 1, 2, 4".

• ב-104,000 ק"מ: הלך מרסס מס' 4. הוחלף. בחשבונית נכתב: "אין אחריות על שאר המרססים".

• מרססים 1 ו-2 הם עדיין המקוריים. האם לאור ההיסטוריה הזו מומלץ להחליף אותם באופן יזום? ואם כן, כמה אמור לעלות תיקון כזה?

2. שמן גיר  (CVT): לפי ההיסטוריית טיפולים, ההחלפה האחרונה בוצעה ב 111,421 ק"מ ואני מבין שצריך להחליף כל 60,000 ק"מ. מה אמור להיות העלות לתיקון עם שמן מקורי?

אשמח לדעתכם - האם להשקיע את הכסף הנוסף לתיקון עכשיו או לחכות? ואשמח גם להמלצה למוסך יותר זול אבל אמין באיזור המרכז (אני לא מכיר בכלל מוסכים)

תודה רבה!

פורסם

זה לא משנה אם הוא טיפל ברכב מיום שיצא מהחברה, על החלפת רדיאטור זה מחיר סופר מוגזם (עם דגש על הסופר).

אני מבין את הרצון שלך להשקיע ברכב ולא לחסוך ממנו כלום, אבל עם כל זה לזרוק כסף סתם זה לא נקרא להשקיע (זה לחשוב שאתה משקיע, בפועל לא)

• אהבתי 1
פורסם

1. אין צורך להחליף באופן יזום

2. כדאי להחליף שמן גיר בהקדם

בנוסף העלות תיקון ממש גבוה כמו שרשמו לך וחבל יכלת לצאת במחיר הרבה יותר זול במוסך שלא מורשה יבואן. זה רכב די פשוט לטיפול.

פורסם

המוסכים המורשים של מיצובישי מאוד יקרים!

לפעמים יש פער של 100 אחוז בעלות הטיפול המוסכים השונים ברשת בגלל שעתון שונה. מוסך מיצובישי ברמלה הוא הזולים ברשת... אם אתה מתעקש על מורשה.

עמיר שהיה מכונאי במוסך 10 שנים פתח מוסך מתמחה ליד. מניח שאצלו יהיה זול יותר ולא פחות מקצועי. 5500 שקל על רדיאטור זה הזוי

image.thumb.png.4e20536290ce66decb13be4123b0a2e0.png

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני לא רואה סיבה להחליף אינג'קטורים באופן יזום. אם הרכב יגמגם, תתחבר לסורק תקלות ואם צריך, תחליף. רק אז אל תחכה. 

שמן גיר -- אוהו, הדעות חלוקות... אם הגיר תקין אפשר לנקוט בצעד ביניים: להחליף חלקית, כלומר לפתוח לתת לשמן הישן לצאת אבל בלי פלאשינג של הגיר שעשוי לפגוע בתיפקוד של הקלאצים (הסיבה היא שבגיר ישן, חלקיקים וטינופת כבר יותר עוזרים בהצמדה מאשר מפריעים. אני יודע שזה נשמע מוזר).

בשיטה הזו אתה מחליף בערך חצי מהמן גיר. 

אזהרת טריגר: אני לא מכיר את המיצובישי, ההמלצה היא כללית לרכבים עם ק"מ כזה. 

וכן, אתה צריך כנראה למצוא מוסך טוב אמין ומומחה לרכב עם מחירים נורמליים. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

ההמלצה הגורפת בגיר רציף היא להחליף וכמה שיותר! בניגוד לגיר פלנטרי

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...