Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם יש "חיים" אחרי 200K קמ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש רכבים שצריכת שמן מסויימת נחשבת תקינה, צריך לבדוק במה מדובר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 51 דקות, alex321 כתב:

אך כרגע נמסר לי שהוא מוסיף כליטר וחצי שמן בין טיפולים מה שפחות מוצא חן בעיני.

ליטר שמן ל 10.000 ק"מ לרכב טורבו עם 200 אלף ק"מ זה נורמלי ולא מעיד על בעיה, זה התחלה של בלאי טבעי שתמיד קיים.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 19 שעות, המהיר הזהיר כתב:

אני חושב שזה מאוד משנה גם מה היה הנסועה של הרכב, כלומר, האם הנסועה מורכבת מ90% בינעירוני, או מ90% עירוני.

הבעיה להגדיר לפעמים מה זה עירוני ומה זה בינעירוני. 

האם רכב שעבר 200 אלף נסע את כולם בבינעירוני? האם זה שנוסע 50 אלף בעיר, נסע אותם רק בעיר?

ובלי קשר , בשעות העבודה , מאשדוד עד נתניה כניראה 70 אחוז מהדרך הבינעירונית אתה תעמוד בפקק. האם זה מקביל לעירוני או בינעירוני? 

פעם אם אני לא טועה בוקי אמר, ואני מסכים איתו ,שרכב שעשה 50 אלף בתנאים עירוניים עדיף מרכב שעשה 200 אלף בתנאיים בינעירוניים.

ולמה? כי כניראה ששני הרכבים נסעו את פחות או יותר את אותו מרחק בתנאים "עירוניים", רק שלרכב השני יש עוד אקסטרה של 150 אלף קילומטר של בלאי. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם

בואו נשים רגע מכניקה בצד.

זה דווקא פחות מטריד אותי, מתלים, מערכת קירור, אביזרי מנוע הכל אפשר להחליף (לחדש איכותי!) ואין לי שום בעיה עם זה.

ההבדל בין מכוניות הוא באינטריור, שבדגמים מסויימים הוא פשוט לא מזדקן יפה.

ריפודים קרועים, פלסטיקה שבורה, קירקושים, לא מתאים.

ספציפית לגבי וולוו נתקלתי בסדרת ה850/S70 שהתושבות של הדשבורד נשברות ואתה נשאר עם רכב מקרקש. כמעט ולא ניתן לתקן את זה כי כל דשבורד שתביא מרכב אחר עם אותה בעיה.

אין לי ניסיון עם הS60 אבל כדאי לעשות חיפוש בנושא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 57 דקות, amosbmw כתב:

בואו נשים רגע מכניקה בצד.

זה דווקא פחות מטריד אותי, מתלים, מערכת קירור, אביזרי מנוע הכל אפשר להחליף (לחדש איכותי!) ואין לי שום בעיה עם זה.

ההבדל בין מכוניות הוא באינטריור, שבדגמים מסויימים הוא פשוט לא מזדקן יפה.

ריפודים קרועים, פלסטיקה שבורה, קירקושים, לא מתאים.

תצחקו עליי אבל אני בוחר את הרכבים שלי כמעט לגמרי על היעדר קרקושים ומצב קוסמטי.

מכאניקה ב99% מהמקרים אפשר להחזיר למצב תקין בעלויות שפויות אבל מה שקשור לפחחות, פלסטיקה וכדומה זה יכול להיות סרט מטורף.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

בלי קשר , בשעות העבודה , מאשדוד עד נתניה כניראה 70 אחוז מהדרך הבינעירונית אתה תעמוד בפקק. האם זה מקביל לעירוני או בינעירוני? 

מבחינתי זה חד משמעי עירוני.
"בינעירוני" לפחות בעיני זה תנועה במהירות שיוט.

• אהבתי 3

יום טוב גם לך

פורסם

עדיין לא הבנתי מה זה משנה אם אני נוסע בבוקר 10 קילומטר במשך 40 דקות בתוך תל אביב לעבודה או נוסע לנתניה 30 קילומטר ב5 בבוקר.

איך זה משפיע על הרכב שלי?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 13 דקות, Potato כתב:

עדיין לא הבנתי מה זה משנה אם אני נוסע בבוקר 10 קילומטר במשך 40 דקות בתוך תל אביב לעבודה או נוסע לנתניה 30 קילומטר ב5 בבוקר.

איך זה משפיע על הרכב שלי?

ב5 בבוקר אתה יצאת לכביש הפתוח, עלית ל100 קמ"ש (4 העברות הילוכים), עברת 30 ק"מ עם פעולות בלימה מינימליות ובעומס מנוע אחיד ונמוך, והנה הגעת ליעד.

באותם 10 ק"מ שעשית בפקקים ובעומסים, ביצעת אינספור האצות ובלימות, מה שמביא ל: שימוש מוגבר בבלמים, העברות הילוכים אינספור, עומסי מנוע משתנים, עומסים משתנים על המתלים ואולי גם פעולות היגוי מוגברות בשביל להתשתחל ולשנות נתיבים במהירויות נמוכות. תוסיף על כל זה גם מספר סיבובי מנוע גדול יותר כי אתה מבלה המון בהילוכים נמוכים. וכל זה בשביל מרחק פי3 יותר קצר. אם נעמיק במחשבה, גם מערכת הקירור והחשמל עובדות קשה יותר, כי אין זרם אויר של נסיעה בכביש מהיר, יש להפעיל את הוונטה לעיתים קרובות מה שדורש מהאלטרנטור לספק צריכה גבוהה יותר.
אני בטוח שאפשר לחשוב על עוד דברים אבל זה על קצה המזלג.

נ.ב.

מה אתה עושה פה? מה אין עבודה היום??

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 3 דקות, Igalz כתב:

נ.ב.

מה אתה עושה פה? מה אין עבודה היום??

היום פורים,אז לא עובדים :)

להאיץ ולהאט זה פעולות שרכב אמור לבצע,זה כמו לטעון שאני אחיה פחות כי קמתי בבוקר והזזתי את היד.

אותו דבר לגבי "עומסי מנוע".פעילויות היגוי מוגברות...אתה סתם עושה בדיחות כי פורים היום.

אתה מתאר המון דברים שרכב אמור לבצע כתופעות חריגות,אין לי מושג איך הצלחת לחבר בין הסיבה והתוצאה.

• רעיון גרוע 4

פורסם
לפני 27 דקות, Potato כתב:

אתה מתאר המון דברים שרכב אמור לבצע כתופעות חריגות

אני מתאר הבדלים בבלאי מצטבר כפונקציה של תווי דרך שונה. שום דבר חריג, אלו הם חיי הרכב. אם את זה לא הבנת כניראה שאני לא יודע להסביר את עצמי. פרשתי.

לפני 27 דקות, Potato כתב:

היום פורים,אז לא עובדים :)

חברה ממשלתית?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 30 דקות, Igalz כתב:

אני מתאר הבדלים בבלאי מצטבר כפונקציה של תווי דרך שונה. שום דבר חריג, אלו הם חיי הרכב. אם את זה לא הבנת כניראה שאני לא יודע להסביר את עצמי. פרשתי.

אני טוען שמה שאתה מתאר הם לא בלאי אלא פעולה תקינה.

לפני 30 דקות, Igalz כתב:

חברה ממשלתית?

יאפ :)

• רעיון גרוע 1

פורסם
לפני 15 דקות, Potato כתב:

כל פעולה מכאנית, תקינה כמה שתהיה, מביאה איתה בלאי. זו דרכו של עולם.

אם תבצע את הפעולה 10 פעמים, יהיה בלאי X.

אם תבצע את הפעולה 1000 פעמים, יהיה בלאי 100X.

לפעמים ההבדל בבלאי הוא לא פונקציה ליניארית, אלא מסדר שני, אבל לא נכנס לרזולוציות כאלו.

אנחנו משווים פה בלאי של חלקים על פני עשרות ומאות אלפי קילומטרים. אז ההבדלים הקטנים מרימים ראש.

אתה הולך בנעליים שלך ברחוב, those shoes are made for walking ושלל סופרלטיבים.

יהיה הבדל בבלאי לנעליים אם תעשה 100 צעדים או 100K צעדים?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 19 דקות, Potato כתב:

זו פעולה תקינה כמובן.

אבל בוא נצמצם את זה לדבר אחד, בשביל הפשטות.

אני יוצא מהבית בראשון לציון, יורד לכביש 6, משלב להילוך חמישי,  120 קמ"ש קבוע, לא יורד מהילוך חמישי במשך שעה, מגיע לבאר שבע. 

נוספו על הספידומטר 100 ק"מ. וככה כל יום. 

אתה נוסע מרמת גן לתל אביב, כל יום 10 ק"מ, שלוקח לך שעה לעבור, במשך השעה הזו אתה דורך על הקלאץ' 784 פעמים, מזנק מהמקום עם החלקת של הקלאץ' 276 פעמים תוך פעולה תקינה לגמרי שלו. 

אחרי זה אני מוכר את האוטו עם 200 אלף ק"מ ואתה מוכר את שלך עם 50 אלף ק"מ. אצל שנינו הכל פעולה תקינה לפי הגדרות היצרן ואבל אצל מי הקלאץ' יהיה במצב יותר טוב?

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
Just now, Buki כתב:

אחרי זה אני מוכר את האוטו עם 200 אלף ק"מ ואתה מוכר את שלך עם 50 אלף ק"מ. אצל שנינו הכל פעולה תקינה לפי הגדרות היצרן ואבל אצל מי הקלאץ' יהיה במצב יותר טוב?

קלאץ' הוא רכיב מתבלה שאמור להיות מוחלף אז ההשוואה שלך לא באמת נכונה.

בהנחה ושנינו נסענו אותה כמות *זמן*, אצל מי מדחס המזגן במצב טוב יותר?

• רעיון גרוע 1

• תוכן חדש...