Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'ילי או BYD בליסינג, מה לקחת ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, gollu כתב:

המצב של ג'ילי באמת מוזר - משווק בארץ כבר שנה וחצי ועדיין לא שולחים את הרכב לבדיקת בטיחות . הייתי מצפה שכבר יעשו את המבחן ויסיימו עם הקונספירציות.

לא מוזר בכלל. למה לך לשלוח רכב למבחן בטיחות כשאתה יודע שהוא יציג תוצאות לא מחמיאות? 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לאיזה מבחן בטיחות שולחים בארץ? כל עוד הרכב לא נמכר באירופה או בארהב לא יהיה מבחן. ציון בטיחות של משרד התחבורה זה הכי קרוב שיש .

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
בתאריך 23.12.2022 בשעה 08:48, gollu כתב:

המצב של ג'ילי באמת מוזר - משווק בארץ כבר שנה וחצי ועדיין לא שולחים את הרכב לבדיקת בטיחות . הייתי מצפה שכבר יעשו את המבחן ויסיימו עם הקונספירציות.

אבל קונים, אז למה להקריב רכב (או כמה רכבים, כי יש גם פגיעות צד, התהפכות וכו') שאפשר למכור למישהו?

חוץ מזה, הג'ילי לא נמכרת במערב אירופה, אז אין מבחני ENCAP.

למה לא עושים מבחני C-NCAP בסין לדגם זאת כבר שאלה אחרת.

אבל ג'ילי רוצים למכור את הדגם ב-EU, אז אולי יגיעו גם מבחני ריסוק. באירופה אוהבים מכוניות בטוחות, אתה יודע.

https://carnewschina.com/2022/11/07/geely-to-enter-european-union-market-starting-with-geometry-c-in-2023/

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בתאריך 22.12.2022 בשעה 17:02, המהיר הזהיר כתב:

וזה לא שהרכב היה במבחן ולא עבר אותו, אלא שהוא עוד לא הגיע לשם מהסיבה שהוא לא משווק באירופה..

אני אגלה לך סוד.

כשיצרן משקיע בנושא הבטיחות, הוא דוחף את הרכב למבחן, תוצאות טובות זה מקדם מכירות.

כשיש ספק בתוצאות, לא שולחים.

פורסם
בתאריך 21.12.2022 בשעה 18:32, איש שמח כתב:

נוחות-BYD

טווח-בג'ילי יהיה לך 40/50 ק''מ יותר

גם אבזור ויורה יהיה בBYD יותר

בשום מקום בשירשור אין התייחסות לאיזה משני דגמי ה-Geometry C מדובר. יש הבדל די גדול של טווח ומשקל ביניהם.
ואגב, BYD משווקת עוד דגמים בארץ, אני מניח שהכוונה ל-Atto3 .

פורסם
לפני 2 דקות, PinkDolphin כתב:

אני מניח שהכוונה ל-Atto3

כן

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

פחות רלוונטי לרכב ליסינג, אבל הטכנולוגיה של הסוללה של byd הרבה יותר מתקדמת וסביר שהיא תשרוד יותר טוב לאורך זמן. גם אין בעיה להשתמש בכל טווח הסוללה מבחינת שמירה על חיי הסוללה. 

רכב פרטי בוודאי הייתי בוחר byd, בליסינג לא נראה לי שיש לי העדפה לכאן או לכאן, אלא אם יש אפשרות בסוף לקנות את הרכב ואז byd.

אירגון Euro NCAP איננו ממשלתי או רשמי. אי אפשר ״לשלוח אליו״ דגמים לבדיקה, לא כך זה עובד, אלא במקרים מאד חריגים.
האירגון עצמו מחליט איזו דגמים לבדוק, בעיקר לפי שיקולים של מה משווק באירופה, וקונה אותם באופן אנונימי מדילרים אקראיים, כדי שלא ימסרו לו דגמים שעברו ״טיפול״ מיוחד.

פורסם

אני חייב שאלה off the record, בעבודה אצלנו התחילו לחלק גם כן ג'ילי לאחרונה בליסינג.

ואני פשוט סקרן...

מסבסדים התקנת עמדת הטענה בבית? או שאומרים לך תסתדר עם ציבוריות?

מי נושא בעלויות החשמל ? (הרי דלקים הם משלמים)

אתה מקבל איזשהו תמריץ על שימוש ברכב חשמלי?
שווי שימוש ראיתי סביב ה2400, שווה את הכאב ראש הזה? לא עדיף לקחת איזשהו ג'יפון בנזין?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)
בתאריך 22.12.2022 בשעה 17:43, vadim6385 כתב:

לא חושב שיש כאן מישהו שהיה רוצה להיות הבטא טסטר של זה

הרכב כבר כשנה על הכבישים בארץ, היה מעורב במספיק תאונות. צריך גם לזכור שג'ילי היא הבעלים של וולוו, ובמיוחד כשמדובר ברכב שאמור להיות בתקינה אירופאית (כפי שצוין פה, מיועד בעיקרון לייצוא לאירופה), לא מאמין שחברה רצינית כמו ג'ילי תיקח סיכון עם רכב שלא יצליח במבחני ריסוק.

בתאריך 22.12.2022 בשעה 18:30, BRAVO_SX כתב:

לפי מבחן אוטו המצלמה הקדמית כן מצלמת אם מכניסים כרטיס זיכרון.

הם טועים. ב-atto3 שמיוצא לאירופה וישראל יש רק מצלמות 360 שלא מקליטות. מצלמת דרך שמקליטה היא מודול נוסף שלא מותקן ברכבי אירופה וישראל, עקב רגולציה המונעת התקנת מצלמות מקליטות בחלק ממדינות אירופה, וגם בישראל. לא יודע למען האמת כיצד טסלה וג'ילי הצליחו לחמוק מזה.

בתאריך 22.12.2022 בשעה 20:36, Uri-G כתב:

מכאן גם נובעת הבעיה. אם הרכב לא תוכנן לשיווק באירופה, זה אומר שהוא לא תוכנן לעמוד בדרישות הבטיחות האירופאיות אלא הסיניות, שסביר להניח לא בדיוק באותה רמה.

הוא דווקא כן מיועד לשיווק באירופה. בפועל, עד כה שווק בבלרוס בלבד (שאינה חלק מהאיחוד). נראה אם באמת יתחילו למכור בהונגריה.

פחות רלוונטי לרכב ליסינג, אבל הטכנולוגיה של הסוללה של byd הרבה יותר מתקדמת וסביר שהיא תשרוד יותר טוב לאורך זמן. גם אין בעיה להשתמש בכל טווח הסוללה מבחינת שמירה על חיי הסוללה.

הטכנולוגיה של הסוללה לא מתקדמת יותר, יש לה פשוט יתרונות וחסרונות שונים, שנובעים מהכימיה שלה - אם כי אפשר לטעון שיש לה הרבה יותר יתרונות.

ב-BYD מדובר בסוללת LFP, בג'ילי סוללת NMC.

ל-LFP עמידות גבוהה יותר לחום, למצבי טעינה קיצוניים (מלא/ריק לגמרי), ולפגיעה פיזית, ולכן בטוחה יותר כי פחות נוטה להתלקחות בתנאים אלו. בנוסף, נהנית מיותר אורך חיים (פחות דעיכת קיבולת בעקבות טעינות).

ל-NMC צפיפות אנרגטית גבוהה יותר (הסיבה העיקרית לטווח העדיף בג'ילי), ותפקוד טוב יותר בקור אירופאי.

מבחינה סביבתית ואתית, החומרים שמעורבים בייצור סוללות LFP פחות מזהמים, ופחות בעייתיים. בפרט, בסוללות LFP אין קובלט שנעשה בו שימוש בסוללות NMC. רוב הקובלט בעולם מגיע מקונגו, ושם הכרייה שלו כרוכה לרוב בניצול של עניים וילדים, בזיהום סביבתי רב ובפשע.

בתאריך 21.12.2022 בשעה 17:51, dor_xd כתב:

מבחינת נוחות וטווח נסיעה

נוחות זה עניין אישי. לך לעשות נסיעת מבחן על שני הרכבים.

לא ציינת באיזה דגם של ג'ילי מדובר, בהנחה שמדובר ב-460 אזי טווח הנסיעה של הג'ילי עדיף בכ-70 ק"מ בערך (ג'ילי עם טווח אמיתי של 440 ק"מ בערך, BYD עם 370 ק"מ בערך). לדעתי, מדובר בהבדל שהוא משמעותי רק עבור מי שבאופן לא חריג יעבור ביום 350-420 ק"מ (לא יותר ולא פחות!), כי אז הג'ילי תחסוך לו עצירה לטעינה בדרך. לכל השאר - מי שכמעט תמיד יעבור פחות מ-350 ק"מ ביום, או למי שבאופן לא חריג עובר יותר מ-420 ק"מ ביום, אין הבדל מעשי בין הרכבים.

עריכה אחרונה על ידי sagsagman
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, GABIUBOGI כתב:

אני חייב שאלה off the record, בעבודה אצלנו התחילו לחלק גם כן ג'ילי לאחרונה בליסינג.

ואני פשוט סקרן...

מסבסדים התקנת עמדת הטענה בבית? או שאומרים לך תסתדר עם ציבוריות?

מי נושא בעלויות החשמל ? (הרי דלקים הם משלמים)

אתה מקבל איזשהו תמריץ על שימוש ברכב חשמלי?
שווי שימוש ראיתי סביב ה2400, שווה את הכאב ראש הזה? לא עדיף לקחת איזשהו ג'יפון בנזין?

נראה לי שרק המעסיק שלך יוכל לפרט על התנאים המסויימיםאצלכם 🙂...
באופו כללי, מה שמסתמן לגבי רכבי ליסינג שימומנו כרכב צמוד ע״י מעסיקים הוא:
-- עמדה ביתית תסובסד בחלקה ע״י המעסיק, עד תיקרה מסויימת. מי שיש לו התקנה מורכבת/יקרה במיוחד (חציבה, נניח), ישלים את ההפרש מכיסו. בד״כ אא״ט לא יממנו את זה לשוכרים, רק לעובדים שגרים בדירה בבעלותם.
-- שימוש קבוע בעמדות ציבוריות זה דבר לא נוח ויקר משמעותית לעומת חשמל ביתי, וקשה יותר לסמוך עליו (ונניח שיש עמדה כזו 2 דקות מהדירה שלך, מה יקרה אם עוד 3 חודשים יקנו עוד תושבים סמוכים מכונית חשמלית ועכשיו בד״כ העמדה לא תהיה פנויה)?
זה פתרון קבוע רק למי שאין לו אופציית טעינה ביתית, ומעבר לזה נועד בעיק לטעינה ״אופורטוניסטית״ (אתה ממילא חונה בקניון שעתיים, אז כבר ״ממלא עד הסוף״ לקראת נסיעה ארוכה בין-עירונית אח״כ, לחסוך עצירה בעמדה מהירה).
-- המעבידים יתקינו עמדות טעינה איטית בחניונים במקומות העבודה; מספיק טעינה איטית וזולה, כי הרכב יחנה שם 7-9 שעות בד״כ. הם לא יגבו תמורת השימוש בעמדות האלה, בתור פיצוי לכך שהם לא ישלמו את עלויות הטעינה בבית. לא מתוך קמצנות, אלא כי ההתחשבנות קשה: דורש התקנת שעון פרטי נוסף בבית והתחשבנות פורמלית כל חודש, מה שיוסיף להם הרבה עבודה ידנית. כיוון שמדובר בסכום מאד נמוך ברוב המקרים (200 ש״ח לחודש הוצאות חשמל), לא משתלם -- ממילא שווי השימוש יכפר על זה.
-- התמריץ אמור להיות בשווי השימוש הנמוך יותר (מישהו כאן יודע מה ההפרש? בזמנו דובר על 1200 ש״ח בחודש, אא״ט), מעבר ליתרונות והחסרונות האחרים של רכב חשמלי.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם (נערך)

רכב פרטי בוודאי הייתי בוחר byd, בליסינג לא נראה לי שיש לי העדפה לכאן או לכאן, אלא אם יש אפשרות בסוף לקנות את הרכב ואז byd.

במקרה של ג'ילי, היבואן הישראלי השקיע בלהעביר את הרכב תקינה אירופאית כדי שלא יוגבל למכירה של 400 יחידות.

BYD אטו כבר משווקת באירופה ולכן יש לו ציוני בטיחות.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בתאריך 30.12.2022 בשעה 22:53, sagsagman כתב:

צריך גם לזכור שג'ילי היא הבעלים של וולוו, ובמיוחד כשמדובר ברכב שאמור להיות בתקינה אירופאית (כפי שצוין פה, מיועד בעיקרון לייצוא לאירופה), לא מאמין שחברה רצינית כמו ג'ילי תיקח סיכון עם רכב שלא יצליח במבחני ריסוק.

הרכב לא מיועד לאירופה. בסיס הרכב הוא רכב בנזין שמיוצר כבר מ 2016 ולא ניסה אפילו להתקרב לאירופה. אולי הבלרוסים עשו קצת חרקות לאורך הגבול, אבל זה הכי קרוב שהיה לו 😀. כשחושמל עבר תקינה, סביר להניח לבקשת היבואן המקומי. כך שאין סיכון לג'ילי ואם רצתה הייתה יכולה לשלוח למבחנים כמו חברות סיניות אחרות.

יש גם הבדל בין בעלות על וולוו ולבנות כמו וולוו. לבניית רכב ברמת בטיחות של וולוו יש עלויות. רכב שהתחיל את חייו ב 2016 בלי שום יעד מערבי באופק, לבנות כמו וולוו, זה פשוט זריקה של כסף לפח.

פורסם
לפני 1 דקה, Uri-G כתב:

הרכב לא מיועד לאירופה. בסיס הרכב הוא רכב בנזין שמיוצר כבר מ 2016 ולא ניסה אפילו להתקרב לאירופה. אולי הבלרוסים עשו קצת חרקות לאורך הגבול, אבל זה הכי קרוב שהיה לו 😀. כשחושמל עבר תקינה, סביר להניח לבקשת היבואן המקומי. כך שאין סיכון לג'ילי ואם רצתה הייתה יכולה לשלוח למבחנים כמו חברות סיניות אחרות.

יש גם הבדל בין בעלות על וולוו ולבנות כמו וולוו. לבניית רכב ברמת בטיחות של וולוו יש עלויות. רכב שהתחיל את חייו ב 2016 בלי שום יעד מערבי באופק, לבנות כמו וולוו, זה פשוט זריקה של כסף לפח.

BYD כבר לוטשת עיניים למכור מכוניות למערב מעל 10 שנים. הם היו אמורים להתחיל בארה״ב ב-2012, ואפילו ייבאו כמה דגמים לשימוש בעיר ניו יורק כמוניות,
https://www.digitaltrends.com/cars/could-chinese-made-byd-e6-ev-be-americas-next-green-taxi/
אבל אח״כ החליטו שקצב האימוץ בצפון אמריקה יהיה איטי מדי, ובמקום זה הם מתרכזים שם במשאיות ואוטובוסים (יש להם שני מפעלי הרכבה שם, אחד בקליפורניה ואחד באונטריו, קנדה, ושניהם כבר מוכרים אוטובוסים בארה״ב ובאירופה.)
BYD בהחלט מייעדים את ה-Atto3 לאירופה, וכבר הודיעו לפני כמה חודשים מה יהיו מחירי שלוש הדגמים שיימכרו בגרמניה (השוק הגדול ביותר), כולל ה-Atto3.
https://bydeurope.com/article/436

• תוכן חדש...