Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיטורים

Sparrow420
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה קורה חברים, צריך קצת הסבר ממי שמבין פה

פיטרו אותי מהעבודה, איך בדיוק אני מקבל את הפיצויים שלי? הסתכלתי קצת באינטרנט וראיתי משהו על טופס 161 ו161א אבל לא הבנתי בדיוק מה צריך לעשות.

בנתיים קיבלתי מהמעסיק שלי מכתב הודעה עם תאריך סיום העסקה, מה אני עושה הלאה? מחכה והמעסיק מטפל בכל הנושא הזה ואני יראה את זה בבנק כמו משכורת?

פעם ראשונה שמפטרים אותי והקטע הכי מעצבן זה שהייתי עובד מצטיין בחברה, פשוט מכרו את העבודה של הצוות שלי לקבלן משנה אז אין להם מה לעשות איתי.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

התשובה תלויה בהפרשות מעסיק -> אם המעסיק הפריש לפנסיה את המינימום הנדרש שהוא 6% לרכיב פיצויים או שהוא הפריש 8.33% לרכיב פיצויים (סעיף 14)

אם הפריש 6% לפיצויים -> אז הוא אמור לשלם לך במשכורת את פיצויי הפיטורין (ההפרש בין 6% לפיצויים שמגיעים לך).

אם הפריש 8.33% - אז הפיצויים כבר "שולמו" לך מראש ע"י הפרשה לקרן הפנסיה. במקרה כזה, אתה יכול למשוך אותם מקרן הפנסיה, אך מאוד מומלץ לא לעשות זאת אם אפשרי להסתדר בלי הכסף.

מידע יותר מפורט באתר כל זכות :

https://www.kolzchut.org.il/he/פיצויי_פיטורים

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כברירת מחדל אתה לא תראה את זה בבנק כמשכורת. המדינה דוחפת את האזרחים לשמור את כספי הפיצויים כחלק ממה שאמור להיות הפנסיה שלהם בעתיד. אני מניח שזה די גם מה שכל סוכן פנסיוני בישראל ימליץ לך עליו.

המעסיק שלך אמור להעביר לך כמה דברים: אחד זה מכתב סיום העסקה ושחרור קופות. השני הוא טופס 161 שבו מפורט כמה כסף המעסיק הפקיד לפיצויים שלך במהלך תקופת העבודה.

מול זה אתה אמור למלא את 161א (אתה יכול להעזר בסוכן הפנסיוני שהמעסיק עובד איתו), שבו אתה מודיע למדינה מה אתה רוצה לעשות עם הפיצויים, ולהגיש אותו למס הכנסה.

כאמור, הדיפולט זה להמשיך להחזיק אותם בחברות הפנסיה ולמשוך אותם כשתגיע לגיל פרישה. אפשרות אחרת היא למשוך חלק כזו או אחר. אם אתה בוחר למשוך - יש סכום מקסימלי כלשהו שאתה יכול למשוך בלי לשלם מס, ועל כל מה שמעבר תהייה מחויב לשלם מס. במקרה שאתה בוחר למשוך, אתה צריך להעביר את הטפסים המאושרים על ידי מס ההכנסה ובקשה למשיכה לחברת הפנסיה שלך ורק אז תראה את הכסף בחשבון בנק.

(אפשר להגיש את 161א למס ההכנסה דרך האינטרנט. אפשר גם ללכת לפקיד שומה פיזית.) 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לגבי משיכת הפיצויים - יש לך שתי משמעויות עיקריות.

1. הפחתה בפנסיה שלך (קצבה או הונית) שיכולה להיות משמעותית מאד.

2. אובדן חלק מהטבות המס להן תהיה זכאי בעת הפרישה, כי אתה מנצל אותן בעת משיכת הפיצויים.

ההמלצה הגורפת הינה לא למשוך את הפיצויים אלא אם אתה רעב ללחם. אבל עליך להתייעץ עם בעל מקצוע ולקבל החלטה אישית.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעבר לתשלומי הפיצויים שכבר הסבירו יפה למעלה.

1. לוודא שהפיטורין נעשו כדין בהליך מסודר עם שימוע וכו'

2. מגיעה לך תקופת הודעה מוקדמת שבה אתה ממשיך לעבוד ולהשתכר. לפעמים המעסיק מוותר על עבודת העובד בתקופת ההודעה המוקדמת, אבל גם אז הוא צריך להמשיך לשלם כרגיל.

3. פדיון ימי חופשה והבראה שנצברו

4. תוכל לחתום בלשכת התעסוקה ולהיות זכאי לדמי אבטלה מהיום הראשון (בשונה ממי שהתפטר שזכאי רק אחרי תקופה), סך ימי הזכאות והתעריף נקבעים עפ"י המצב האישי והשכר הקובע.

בהצלחה!

• אהבתי 2
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובות חברים 😁

לפני 13 שעות, guya72 כתב:

התשובה תלויה בהפרשות מעסיק -> אם המעסיק הפריש לפנסיה את המינימום הנדרש שהוא 6% לרכיב פיצויים או שהוא הפריש 8.33% לרכיב פיצויים (סעיף 14)

אם הפריש 6% לפיצויים -> אז הוא אמור לשלם לך במשכורת את פיצויי הפיטורין (ההפרש בין 6% לפיצויים שמגיעים לך).

אם הפריש 8.33% - אז הפיצויים כבר "שולמו" לך מראש ע"י הפרשה לקרן הפנסיה. במקרה כזה, אתה יכול למשוך אותם מקרן הפנסיה, אך מאוד מומלץ לא לעשות זאת אם אפשרי להסתדר בלי הכסף.

בתלוש יש 2 דברים שראיתי שקשורים לזה

כותרת "ניכויים והפרשות לקופות גמל", שורה "פיצויים" רק עם הפרשת מעסיק

כותרת "נתונים מצטברים של קופות גמל וקרן השתלמות" ושורה "תמלוגים לקצבה", האחוז הפרשה שרשום שם זה 6.5

לפני 10 שעות, sperial כתב:

לגבי משיכת הפיצויים - יש לך שתי משמעויות עיקריות.

1. הפחתה בפנסיה שלך (קצבה או הונית) שיכולה להיות משמעותית מאד.

2. אובדן חלק מהטבות המס להן תהיה זכאי בעת הפרישה, כי אתה מנצל אותן בעת משיכת הפיצויים.

ההמלצה הגורפת הינה לא למשוך את הפיצויים אלא אם אתה רעב ללחם. אבל עליך להתייעץ עם בעל מקצוע ולקבל החלטה אישית.

בכלל לא דחוף לי הכסף עכשיו, אני לא צריך לעשות כלום וזה אוטומטית נשאר לי בקופה וממשיך איתי לעבודה הבאה?

לפני שעתיים, avargel כתב:

3. פדיון ימי חופשה והבראה שנצברו

יש לי איזה 10 ימי חופשה, אולי יום הבראה 1 או 2, יש לי גם קרוב ל30 ימי מחלה

איך פודים אותם? אפשר גם את הימי מחלה לקבל?

לפני שעתיים, avargel כתב:

4. תוכל לחתום בלשכת התעסוקה ולהיות זכאי לדמי אבטלה מהיום הראשון (בשונה ממי שהתפטר שזכאי רק אחרי תקופה), סך ימי הזכאות והתעריף נקבעים עפ"י המצב האישי והשכר הקובע.

זכאי אוטומטית בלי שידחפו לי סתם איזה עבודה שיש להם בקנה?

יש לי מקצוע, נהג משאית, בדרך כלל לא חסר עבודות (רק בדקתי על כמה ששמעתי שמפטרים אותי וכבר קיבלתי איזה 3 שיחות "בוא מחר תתחיל לעבוד")

תכלס? לא הייתי מתנגד לחופש קטן בתשלום 😜

יש אתר עם מחשבון\טבלה לבדוק לכמה אני זכאי? או שזה רק מול הפקיד בלשכה?

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם

כסף שאינך מושך נשאר בחסכון הפנסיוני שלך. בעבודה הבאה ימשיכו להפקיד לאותה קרן או לקרן אחרת לבחירתך, ותוכל לנייד את הכספים. בהחלט עניין לייעוץ מקצועי.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, Sparrow420 כתב:

בכלל לא דחוף לי הכסף עכשיו, אני לא צריך לעשות כלום וזה אוטומטית נשאר לי בקופה וממשיך איתי לעבודה הבאה?

לא, אתה עדיין צריך לעשות את הטפסולוגיה של פקיד שומה.

לפני 1 דקה, Sparrow420 כתב:

יש לי איזה 10 ימי חופשה, אולי יום הבראה 1 או 2, יש לי גם קרוב ל30 ימי מחלה

איך פודים אותם? אפשר גם את הימי מחלה לקבל?

במקום נורמלי את התשלום על ימי החופשה שלא ניצלת אתה אמור לקבל במשכורת האחרונה שלך. כמובן, זה יגדיל את המס שתשלם באותו החודש.

לא פודים ימי מחלה.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

כסף שאינך מושך נשאר בחסכון הפנסיוני שלך. בעבודה הבאה ימשיכו להפקיד לאותה קרן או לקרן אחרת לבחירתך, ותוכל לנייד את הכספים. בהחלט עניין לייעוץ מקצועי.

להתייעץ עם הסוכן ביטוח של העבודה הבאה שאני אמצא או ליצור קשר עם מישהו בעצמי?

לפני 29 דקות, יבגניפ כתב:

לא, אתה עדיין צריך לעשות את הטפסולוגיה של פקיד שומה.

שזה הטופס 161א?

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, Sparrow420 כתב:

בתלוש יש 2 דברים שראיתי שקשורים לזה

כותרת "ניכויים והפרשות לקופות גמל", שורה "פיצויים" רק עם הפרשת מעסיק

כותרת "נתונים מצטברים של קופות גמל וקרן השתלמות" ושורה "תמלוגים לקצבה", האחוז הפרשה שרשום שם זה 6.5

מתנצל. טעות שלי. שכחתי לציין שבשנת 2017 היה שינוי באחוזי ההפרשה, וכעת המעסיק מחוייב להפריש 6.5%. לעניינינו - המעסיק הפריש את המינימום הנדרש. הוא צריך לשלם לך את ההפרש לתגמול פיטורין

הכסף נשאר בקופת הפנסיה. לא הולך לשום מקום.

יש אתר עם מחשבון\טבלה לבדוק לכמה אני זכאי? או שזה רק מול הפקיד בלשכה?

פקיד בלשכה רק רושם שאתה מחפש עבודה + מציע עבודות במידה ויש. האחריות לדמי אבטלה היא של ביטוח לאומי

קישור לאתר ביטוח לאומי, בו יש מחשבון לחישוב דמי אבטלה :

https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/sum.aspx

קישור לאתר ביטוח לאומי למידע לגבי אבטלה :

https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/default.aspx

לתשומת לבך - בכדי לקבל דמי אבטלה (בהנחה שאתה זכאי),  אתה צריך להירשם אצל הפקיד בלשכת תעסוקה (ולהגיע לחתום במועדים שיקבע לך)  וגם בביטוח לאומי (אפשר אונליין דרך האתר)

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, Sparrow420 כתב:

זכאי אוטומטית בלי שידחפו לי סתם איזה עבודה שיש להם בקנה

בהתחלה לא מציקים לך, אחר כך הם יכולים לדחוף לך כל עבודה. זה מופרד בין אקדמאים ללא אקדמאים, לא הפרדה נורמלית אבל זה מה שיש(10 שנים לא הייתי שם, אולי דברים השתנו).

לפני 18 שעות, יבגניפ כתב:

לא פודים ימי מחלה

יש מקומות שכן, אבל זה כבר סוג של הטבה לעובדים, בחוק זה לא מעוגן.

לפי איך שפיטרו את פות"ש הם לא מקום כזה..

• רעיון טוב! 1
פורסם

לגבי לשכת העבודה - תכנס לאתר של ביטוח לאומי ותקח 10 דקות לקרוא. זה תלוי גיל,השכלה, מספר ילדים  וכו׳. גם יש חוק מטופש שכל כמה זמן לא משלמים לך על 5 ימי אבטלה. את מי אפשר לשלוח לאיזה עבודה, אחרי פרק זמן של מה חודשי אבטלה...
בקיצור הבנת, צריך לקרוא

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...