Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני נהגת חדשה ואני רציתי לקנות רכב

יש לי מסגרת של עד 100000 לרכב ואני לא ממש יודעת מה לקנות.

אני מאוד אוהבת את Volkswagen ו Audi.

אני גם מחפשת רק Supermini/רכב קטן ובין 2020 -2021, לא מפריעה לי יד2+ אני יודעת שאני צריכה לבדוק טיפולים.

תודה

פורסם

רכב מיני כמו שברולט ספארק יכול להתאים בגודל?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 7 דקות, yulianx כתב:

רכב מיני כמו שברולט ספארק יכול להתאים בגודל?

אני חושבת שזה קצת קטן, אני לפעמים צריכה לסחוב ציוד רשתות איתי.

כרגע אני נוסעת עם מישהו ואנחנו שמים את הציוד ברכב שלו

פורסם

מכיוון שאת נהגת חדשה - כדאי שתבדקי עלויות ביטוח.

אולי בגלל הביטוח יהיה לך כדאי לבדוק ליסינג פרטי בו עלויות הביטוח זולות אם רוכשים חבילת תחזוקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

את יכולה לבדוק את הפולו, איכותית, מושבים נוחה, זריזה, ודי מרווחת מאחור, שימי לב שיש מנוע 1.0 עם 95 כ"ס ו 1.0 עם 115 כ"ס.

הגיר יכול להיות נקודץ החולשה מבחינת אמינות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סיאט איביזה סטייל חדשה בצבע לבן עולה קצת יותר מ-105,000 ש"ח על הכביש. אם יש אפשרות למתיחה קלה של התקציב שווה לשקול אותה.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 16 שעות, Lia m כתב:

אני מאוד אוהבת את Volkswagen ו Audi.

אם את אוהבת את משפחת VAG, אז נראה שיש לך טעם טוב במכוניות...

ממליץ מאד לחשוב בכיוון הנ"ל בייחוד אם הנסועה הצפוייה שלך לא תהיה בעיקר בפקקים.

הגיר הרובוטי של כל רכבי הקבוצה מגלה חולשה בייחוד בנסיעה מרובת עצירות והתחלות נסיעה, ומחייב קצת הסתגלות

למען הארכת חיי המצמדים וה"מח" שלו.

אם אכן יש מחצית מהנסועה מחוץ לעיר, הייתי חושב, בתקציבך, גם על גולף משומשת שתיתן מרווח ונוחות ברמה גבוהה בהרבה.

כמו כן, יש מצב בתקציב לג'יפונים קטנים וחביבים - הקאמיק של סקודה, הארונה של סיאט, שמבוססות על רכבי הסופר מיני

ובהחלט כיפיות לנהיגה גם עם מנוע ה-1000 סמ"ק שלהן.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

מאזדה 2 בהתאם לתקציב שלך, כמה שיותר חדשה. אם את לא מבינה בזה, קחי חבר, משפחה, יועץ שיעזור לך בסינון האפשרויות השונות שלא יעבדו עלייך. זה הרבה כסף - תקחי מישהו שמבין שיעזור לך

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ברוכה הבאה

אלווה את התגובה בקצת הסברים ,במידה ואת לא יודעת:

הקונצרן של פולקסוואגן נקרא VAG.

אם את רוצה אאודי סופרמיני, יש את אאודי A1.

העניין שמדובר ברכב יוקרתי, כך שהטיפולים/ביטוחים/תקלות ,אם יהיו, עלולים להיות יקרים יחסית.

אם את מעדיפה, יש לקונצרן VAG עוד מותגים טובים - סיאט /סקודה וכמובן פולקסוואגן.

כפי שגם כתבו, לפולקסווואגן יש את פולו, לסיאט יש את איביזה ולסקודה יש את פאביה.

מבחינה מכאנית (מנוע/גיר, מכלולים מכניים), כולם זהים (כולל אאודי A1) , כולן סופרמיני ולכולן יש מנוע 1 ליטר ותיבה אוטומאטית DSG.

הביצועים דומים. ההבדלים הם בתא הנוסעים/רמות גימור, ואבזור. וכתוצאה מכך גם עלויות הרכבים.

לאאודי A1 יש גם מנוע 1.5 חזק יותר (יש גם כזה מנוע 1.5 ליטר בסיאט איביזה ובסקודה פאביה , אבל מדובר ברכבים חדשים, ומחוץ למסגרת התקציב שלך).

מבחינת הבדלים ביניהם -

ה- VW פולו יותר איכותית ויותר נוחה בנהיגה בעיר, נחשבת ברמה מעל הסיאט/סקודה אך מתחת לאאודי, ובהתאם, המחיר שלה יותר גבוה. יש לה גם גרסאות עם מנוע 1 ליטר נחות יותר מבחינת ביצועים (95 כח-סוס לעומת 110-115 כח-סוס בשאר). 

הסיאט איביזה  יותר נוקשה ,ונחשבת יותר ספורטיבית מהפולו. הסקודה פאביה משהו בין הפולו לאיביזה, אך פחות מרווחת (השלדה שלה עודכנה רק לאחרונה).

האאודי A1 גם נחשבת ספורטיבית, ותא הנוסעים שלה נחשב לאיכותי. הכל תלוי ברמות הגימור, ובאאודי ההבדלים בין רמות הגימור גדולים מאד . יש שם רמות גימור שונות וחבילות/אופציות נוספות  בתוספת תשלום.

כלומר, ברמות גימור נמוכות, עלול להיות של- A1 אפילו לא יהיו דברים שיש לסיאט/סקודה, וברמות גימור גבוהות, ייתכן מצב שתקבלי אביזרים שאין אפילו בפולו.  המחירים - בהתאם.

יש גם רכבים אחרים, כפי שכתבו פה.

לא משנה על מה את הולכת, מומלץ מאד שתעשי נסיעת מבחן על הרכב שאת לוקחת (חדש/משומש) כדי לדעת אם הרכב מוצא חן בעינייך ואיך את מתחברת אליו.

בהצלחה

• אהבתי 2
פורסם

לא הדגישו פה מספיק את נושא הביטוח.

אם את נהגת צעירה+חדשה,תכיני 10k לפחות לביטוח על רכב של 100 אלף.

קחי את זה בחשבון. 

פורסם

במוו סידרה אחת עם קמ נמוך יד שניה יכולה להיכנס בתקציב וזה אחלה אחלה של אוטו, מה גם שאני חושב שהצורה הישנה יותר יפה

• תוכן חדש...