Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בשבוע שעבר כאשר נכנסתי לחניה שפשפתי מאחור ג'יפ חדש חונה יש נזק לא רציני על פניו.

לרכבי גם נגרם נזק קל של פח מקדימה.

השארתי פתק קצר מנומס שכלל התנצלות שם שלי ומספר פל'.

בנוסף המתנתי עם עוד 2 חברים שהיו איתי כשעתיים במתחם לראות אולי יגיע בעל הרכב הנפגע.

בחור מטעם בעל הרכב הנפגע (בן שלו) התקשר אחרי כמה שעות ואמר שראה את הנזק אבל הוא לא יודע להעריך, אמר שתוך יומיים

יהיה איתי בקשר בשאלה אם לערב ביטוח או לא.

יצר קשר אחרי יומיים ואמר שהנזק דיי רציני ואני מסרתי לו פרטי חב' ביטוח, שם ,תז. במקביל הודעת ודיווחתי לחב'

ביטוח שלי על פרטי המקרה.

הבחור ביקש ממני לשלוח לו גם צילום רשיון נהיגה, צילום רשיון רכב וצילום פוליסה. העלתי נציג מטעם הביטוח שלי

שאמר שאין צורך במסמכים הללו וכבר נוצר ויכוח ראשון. גם בעל הרכב איש מבוגר התקשר וכעס מאד עלי ושוב העלתי נציג

שאמר לו אותם דברים.

היום בבוקר שלח לי הבחור הודעה מאיימת שאני עובר על החוק ואם אני לא אמסור לו את מה שביקש יגיע למשטרה להתלונן

על חוסר שיתוף פעולה מצידי. שוב (בפעם 3) העלתי נציג מחב ביטוח שלי לשיחת ועידה, שאמר אותם דברים אבל בסוף אמר '' טוב אם הוא מתעקש אז תתן לו''

ואז לצערי הרב לפי הוראות הנציג מסרתי לו את הפרטים.

אני לא שקט😔

האם באמת יש חשש במסירת פרטים אלה? אחרי ששנתתי לו שם ת.ז. וחברת ביטוח שלי

יתכן שאין לנהג ביטוח אז הוא צריך את המסמכים להגשת תביעה/דרישת תשלום בעצמו או עו''ד? האם זה תקין?

האם זה חוקי לדרוש ממני את המסמכים הללו תחת איום בפניה למשטרה אם לא אמסור? ('' יש לך חצי שעה'')

מה הדבר הראוי לעשות כעת?

תודה מראש

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

על פי תקנה 145 לתקנות התעבורה, אתה מחוייב להציג הפרטים באם גרמת לתאונה והסבת נזק לרכוש. הכל תקין ואפילו מגובה בחוק. לא ברור לי למה נציג החברה המבטחת ייעץ לך אחרת.

לעניין תעודת הזהות - נכון. עדיף שלא לחשוף אותה, ולהעדיף למסור מספר רשיון נהיגה במקום. אבל את שנעשה אין להשיב, וכנראה שברב הסיכויים לא יהיה פה מהלך פלילי. 

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, Keyser Söze כתב:

על פי תקנה 145 לתקנות התעבורה, אתה מחוייב להציג הפרטים באם גרמת לתאונה והסבת נזק לרכוש. הכל תקין ואפילו מגובה בחוק. לא ברור לי למה נציג החברה המבטחת ייעץ לך אחרת.

לעניין תעודת הזהות - נכון. עדיף שלא לחשוף אותה, ולהעדיף למסור מספר רשיון נהיגה במקום. אבל את שנעשה אין להשיב, וכנראה שברב הסיכויים לא יהיה פה מהלך פלילי. 

מסרתי מס. ת.ז.

צילום של רשיון נהיגה 

נוהג רכב המעורב בתאונה או בפגיעה ברכב אחר, או ברכוש אחר, שאינו רכב, הנמצא על הדרך או סמוך לה, ונגרם נזק לרכב האחר או לרכוש האמור בלבד, ימסור בו-במקום לנוהג הרכב האחר או לבעל הרכוש או לממונה עליו או לשוטר שהזדמן למקום את שמו ומענו, את מספר רישיון הנהיגה שלו ואת מספר הרישום של הרכב שהוא נוהג בו ושם בעליו ומענו, וכן את מספר תעודת הביטוח ושם החברה המבטחת, ויציג לפי דרישתם את התעודות האמורות ואת רישיון הרכב וירשה להעתיק כל פרט הרשום בהם

זה התקנון. נדרש למסור רק את מספר רשיון הנהיגה ורשיון הרכב לא את כל המסמכים

פורסם (נערך)

יש כאן שתי נקודות:

1. האם להפעיל את הביטוח שלך? התשובה היא להמתין עד שתהיה הערכת מחיר התיקון וקבלת החלטה בהתאם. אם אתה מחליט לשלם בעצמך אין בעיה, אתה לא צריך לזהות כלום, אבל עשה זאת באמצעי עם paper trail (המונח קצת לא מעודכן, גם תיעוד אלקטרוני מתאים). שים לב שגם על צ'ק יש פרטים מזהים כולל שם, מס ת"ז וכתובת.

2. אם אתה מפעיל ביטוח הרי שחברת הביטוח תדרוש את המסמכים הדרושים. וחברת הביטוח היא לא אדם אקראי ברחוב, זה גוף מסודר ומפוקח, הסיכון במסירת פרטים לה מזערי.

3. מעניין מה תהיה תגובתו אם תדרוש ממנו את הפרטים והתעודות - הרי גם אתה צריך לדעת למי אתה משלם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, yossy כתב:

זה התקנון. נדרש למסור רק את מספר רשיון הנהיגה ורשיון הרכב לא את כל המסמכים

לא יודע מה זה "התקנון".

תקנה 145 לתקנות התעבורה קובעת:

145.  (א)  נוהג רכב המעורב בתאונה או

בפגיעה ברכב אחר ... , ונגרם נזק

לרכב האחר ..., ימסור ... לנוהג הרכב

האחר או לבעל הרכוש ... את שמו

ומענו, את מספר רשיון הנהיגה

שלו ואת מספר הרישום של הרכב

... ושם בעליו ומענו, וכן את מספר

תעודת הביטוח ושם החברה

המבטחת, ויציג לפי דרישתם את

אחד מאמצעי הזיהוי כמפורט

בתקנה 9(א)(1) ואת תעודת

הביטוח וירשה להעתיק כל פרט

הרשום בהם.

(ב)  ... 

(ג)   ...

נמנה, אם כן, יחדיו:

1. שם הנהג המעורב בתאונה.

2. מענו של הנהג המעורב.

3. רשיון הנהיגה של הנהג המעורב.

4. מספר לוחית זיהוי הרכב המעורב.

5. שם בעל הרכב המעורב.

6. מענו של בעל הרכב המעורב.

7. מספר תעודת הביטוח של הרכב המעורב.

8. שם המבטח של הרכב המעורב.

9. אחד מאמצעי הזיהוי המנויים בתקנה 9(א)(1).

תקנה 9(א)(1) מונה:

9.    (א)  ...

(1)   אחד לפחות מאמצעי הזיהוי

המפורטים להלן:

(א)   תעודת זהות שניתנה לפי חוק

מרשם האוכלוסין, התשכ"ה-1965;

(ב)   דרכון ישראלי תקף שניתן לפי

חוק הדרכונים, התשי"ב-1952;

(ג)    רישיון נהיגה תקף שניתן לפי

הפקודה, הכולל את תמונת בעל

הרישיון;

(ד)   לגבי מי שמתקיימים בו התנאים

הקבועים בתקנה 567 או 567א -

רישיון נהיגה זר כהגדרתו בתקנה 562;

...

כלומר, הפוגע (או המזיק) מחוייב להציג לנפגע (או לניזוק) אצמעי זיהוי, כאשר אחת החלופות לאמצעי הזיהוי היא תעודת הזיהוי.

הכל תקין ועל פי חוק.

ואחזור על דברי - עדיף לבחור ברשיון הנהיגה כאמצעי הזיהוי, מחשש לניצול ולמהלכים פליליים. עם זאת, הסיכון לכך נמוך; רובנו אנשים נורמטיביים.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

יש כאן שתי נקודות:

1. האם להפעיל את הביטוח שלך? התשובה היא להמתין עד שתהיה הערכת מחיר התיקון וקבלת החלטה בהתאם. אם אתה מחליט לשלם בעצמך אין בעיה, אתה לא צריך לזהות כלום, אבל עשה זאת באמצעי עם paper trail (המונח קצת לא מעודכן, גם תיעוד אלקטרוני מתאים). שים לב שגם על צ'ק יש פרטים מזהים כולל שם, מס ת"ז וכתובת.

2. אם אתה מפעיל ביטוח הרי שחברת הביטוח תדרוש את המסמכים הדרושים. וחברת הביטוח היא לא אדם אקראי ברחוב, זה גוף מסודר ומפוקח, הסיכון במסירת פרטים לה מזערי.

3. מעניין מה תהיה תגובתו אם תדרוש ממנו את הפרטים והתעודות - הרי גם אתה צריך לדעת למי אתה משלם.

אני לא משלם לנפגע. הוא מכין בעצמו כנראה תביעה / דרישת תשלום לביטוח שלי כנראה מכיון שאיננו מבוטח.

פורסם

הוא יתבע אותך ואת הביטוח שלך, קרוב לודאי באמצעות סוכן הביטוח שלו.

כאשר הביטוח שלך יקבל את התביעה הוא ישאל אותך האם לשלם או לא. אתה תבדוק מה סכום התביעה, תוסיף את עלות תיקון הרכב שלך, ותפחית מזה את ההשתתפות העצמית וצפי עליית פרמיית הביטוח שלך. אם ההפרש שלילי או קטן עדיף שתשלם מכיסך ולא תזהם את העבר הביטוחי שלך. אם ההפרש גדול שלם את התיקונים באמצעות הביטוח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 23 דקות, sperial כתב:

הוא יתבע אותך ואת הביטוח שלך, קרוב לודאי באמצעות סוכן הביטוח שלו.

כאשר הביטוח שלך יקבל את התביעה הוא ישאל אותך האם לשלם או לא. אתה תבדוק מה סכום התביעה, תוסיף את עלות תיקון הרכב שלך, ותפחית מזה את ההשתתפות העצמית וצפי עליית פרמיית הביטוח שלך. אם ההפרש שלילי או קטן עדיף שתשלם מכיסך ולא תזהם את העבר הביטוחי שלך. אם ההפרש גדול שלם את התיקונים באמצעות הביטוח.

ברור. כבר הפעלתי ביטוח רק לי יש נזק של כ 8 K פלוס הוצאות שמאי וכו.

פורסם

אם כך הסר דאגה מליבך. תשלם השתתפות עצמית ותפסיד הנחת העדר תביעות בשנים הבאות, בהץאם לתנאי הפוליסה.

אם הנפגע  או סוכן הביטוח שלו, יפנו אליך הפנה אותם לסוכן (או חברת) הביטוח המטפלים בך, וחוץ מהמצאת כמה מסמכים ומתן אישור לחברה לשלם לנפגע תוכל לשכוח מהפרשה.

• רעיון טוב! 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 20.9.2022 בשעה 08:55, Keyser Söze כתב:

ואחזור על דברי - עדיף לבחור ברשיון הנהיגה כאמצעי הזיהוי, מחשש לניצול ולמהלכים פליליים. עם זאת, הסיכון לכך נמוך; רובנו אנשים נורמטיביים.

ברשיון הנהיגה מופיע גם מספר ת.ז. (4d) וגם כתובת (8).

המידע היחיד שבאמת חסר ברשיון הנהיגה ומופיע בתעודת הזהות זה תאריך ההנפקה של תעודת הזהות.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באמת שאינני מבין מה הבעיה למסור לבעל רכב שנפגע מס. רכב ומספר חברת

ביטוח.

למה אני אמור לפי חוק למסור לאדם זר פרטים מזהים.

פורסם

כי אם לא יודעים מי אתה לא ניתן לבדוק אם יש לך רשיון, אם הרכב אצלך ברשות...

הרכב שלך לא גרם לתאונה, אתה גרמת לה ובמדינת חוק מי שגרם לנזק לאחר צריך לקחת אחריות, והשלב הראשון הוא להזדהות.

פורסם

אתה רשאי להזמין שוטר ולמסור לו את הפרטים האישיים - אבל משם הם יעברו לנפגע, כך שחוץ מבזבוז הזמן שלך, של הנפגע ושל השוטר לא תשיג דבר.

כיוון שאתה מבוטח כל הנזק (מינוס השתתפות עצמית) ישולם על ידי חברת הביטוח, לך לא יהיה יותר מגע עם הנפגע. אם ייצור אתך קשר הפנה אותו לחברת הביטוח. יתרה מזאת, סביר שגם הוא מבוטח, וכל התקשורת תהיה בין החברות והסוכנים.

פורסם (נערך)

מה שאומר החוק אני מציית ועם זה אין לי בעיה. אני לא מדבר על האירוע אלא באופן כללי.

לשאלתך, פשוט אינני שש לתת פרטים מזהים לאדם זר, שאינני יודע מה טיבו,

לרב יצא שהכל בסדר, אבל יש גם חשש להיתקל באדם שלא כ''כ הייתי מעוניין שידע את

כתובתי ופרטי האישיים.

לפי מה שקראתי למעלה (תקן אותי אם אני טועה)  החוק אומר לתת לנפגע (בנוסף למס זהות, טלפון ושם סוכנות ביטוח)  מספר רשיון נהיגה ואת מספר הפוליסה,

לא צילומים שלהם.

אם סוכן ביטוח יוצר קשר עם הנפגע והחברה לוקחת אחריות, הנזק קל למה נדרש למסור

עוד? ואם כן ישנה בעיה מסויימת והעיניין מגיע לבית משפט אז תמיד יש את הסוכן ביטוח,

שיספקו את המידע הנ''ל.

גם ברכבי פגעו הרבה פעמים לקחתי מהפוגע מס. זהות צילמתי לוחית רישוי, טלפון שלו/ה

ושל סוכנות ביטוח שלו וזה הכל.

טעות כתיב

• תוכן חדש...