Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, RK כתב:

זה גם במקרה נפל על תקולה שבה קיה עברה מלייצר מכוניוח רעות לטובות, אז חילופי היבואן וודאי לא הסיבה היחידה לכך.

אנחנו יודעים יופי בכמה האנשים קנו.

אתה חוזר על הטענה הזאת כל השרשור והיא פשוט לא נכונה, כמו שאמרו לך. בכל העולם זה לא עובד ככה. לא באירופה, לא בארה״ב. לרוב דילר מחזיק מכוניות מאותו קונצרן, כי זה נוח ויעיל לשני הצדדים.

חזרתי מארה"ב לפני מספר ימים, לכל יצרן יש אולם מכירות נפרד משלו, לא תמצא באולם של פורד רכבים של יצרן אחר , כנ"ל שברולט ואפילו לקיה ויונדאי יש אולמות נפרדים במרחק של 100 מטר אחד מהשני.

כנ"ל גם באירופה , אולמות מכירה נפרדים לכל מותג.

והשוני המהותי היא העבודה שאתה יכול לפנות לדילרים השונים באותה עיר על אותו רכב  \ גימור ותקבל הצעות מחיר שונות כולל תנאי מימון שונים.

כאשר דבר כזה יגיע לארץ רק אז תהיה תחרות.

• אהבתי 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 6 שעות, itsik170 כתב:

מאזדה ופורד כבר לא משתפות פעולה בעולם, לכן אין טעם ששניהם יישארו בארץ תחת אותו יבואן שכבר כמה פעמים הצהיר שיותר רווחי לו להשקיע במאזדה.

והעובדות לא משקרות - דגמי מאזדה (2 ו-cx5) מככבים בנתוני המכירות, למרות שהם לא הכי מתקדמים, אבל האספקה היא מידית, ובפורד הייבואן טוען שהוא לא מצליח לקבל הקצאות (קוגה, מוסטאנג).

פורד כבר לא יצרן רלוונטי לישראל ממילא. הם שוקלים להפסיק את כל הפעילות באירופה, ולהישאר יצרן טנדרים ו-SUVs גדולים לארה״ב בלבד (סידרת טנדרי ה-F מוכרת כ-900 אלף יחידות בשנה שם, הרכב הכי נמכר בארה״ב כבר שנים רבות).
לא מיידית, אבל בולט מאד שאין להם פלטפורמה חשמלית משלהם למכוניות; יהיו להם מספר דגמים קטן מבוססים על MEB של VAG, שהראשון הוכרז ללא פרטים מלאים, ה-אקספלורר (שאין לו שום קשר עם הדגם האמריקאי עם אותו שם. מעריך שהם ייעלמו מהארץ לגמרי ממילא תוך שנתיים-שלוש.

פורסם

וזה בדיוק ממחיש את העדר הרציונאל של הגבלת מותגים/יצרנים פר יבואן.

בייחוד בעולם הרכב, נתח שוק משתנה תדירות, בהתאם להיצע וליכולות.  נכון להיום, לפי ניתוח נתח שוק, אין יבואן שאין לו תחרות.

אם היה כזה, הוא ישר היה כפוף להגבלים עסקיים, כקבוע בחוק. אם יבואן יירצה להוסיף מותג, כנ"ל

אני אלך איתכם ישר אל הסוף, כי כבר עשיתי את הדיון הזה ואת המחקרון על הנושא לפני שנים.

הסיבה לחוסר היכולת להכניס תחרות היא תיאום המחירים בין היבואן ליצרן, שנותן ליבואנים בארץ הנחות מפליגות, יחסית לשאר העולם, בשל המיסוי בארץ. לכן היבואנים בארץ מוגבלים ברמות האבזור, שנתונות ומוסכמות מראש.

את המחיר קובע היצרן עבור היבואן תוך כדי בחינת התחרות הרלוונטית. היצרן מקבל דוח מה התחרות, ומתאם את המחיר בהתאם. אין לו שום אינטרס לשתף פעולה עם עוד יבואן אחר. זה סתם כאב ראש.

הדבר העיקרי שצריך לעשות זה בכלל לא להתעסק בתחום מכירת רכב חדש, אלא להפריד, מבנית ועסקית, בין השירות והחלפים (יענו, המוסך המרכזי) ליבואן שמוכר.

כלומר, יבואנים לא יחזיקו מוסכים, רק זכיינים. חסל סדר המוסך המרכזי. 

בנוסף, הזכיין לא מחוייב לקנות חלפים מהיבואן, כל זמן שהוא עומד בתנאי היצרן.

כי זה המקום שהצרכן באמת שבוי של היבואן, אחרי קניית המכונית, לא לפני.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואיך תבטיח שיהיה מי שייבא חלפים וייתן שירות? איך תבטיח שיתוף פעולה של היצרן עם יבואן החלפים? עם כל חסרונותיו, המצב הנוכחי מחייב את היבואן באיזה רמת שירות מינימלית (ונעזוב לרגע את המחירים), איך תבטיח מתן שירות לרכב?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 51 דקות, sperial כתב:

ואיך תבטיח שיהיה מי שייבא חלפים וייתן שירות? איך תבטיח שיתוף פעולה של היצרן עם יבואן החלפים? עם כל חסרונותיו, המצב הנוכחי מחייב את היבואן באיזה רמת שירות מינימלית (ונעזוב לרגע את המחירים), איך תבטיח מתן שירות לרכב?

ושוב, חשוב להבין שאין מדינה בעולם שזה עובד בה אחרת.
לא רלוונטי לדבר על מונופול, כי אין יבואן ששולט על יותר מ-50% מהשוק (גם לא 30%).
המוצרים לא זהים, יש תחרות משמעותית בין יצרנים ומותגים ומאותה סיבה -- גם בין יבואנים, כך שאין קרטל.
כן, יש כשלים:
-- המיסוי על כל מכונית היה צריך להיות שקוף (להופיע במדבקה על החלון באולם התצוגה ובמחירונים של היבואנים)
-- משרד התחבורה היה צריך לאכוף את החוק מבחינת זמינות חלפים
-- ולאכוף את חוקי המכר הספציפיים למכוניות
-- ועוד נוספים

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

וזה בדיוק ממחיש את העדר הרציונאל של הגבלת מותגים/יצרנים פר יבואן.

בייחוד בעולם הרכב, נתח שוק משתנה תדירות, בהתאם להיצע וליכולות.  נכון להיום, לפי ניתוח נתח שוק, אין יבואן שאין לו תחרות.

אם היה כזה, הוא ישר היה כפוף להגבלים עסקיים, כקבוע בחוק. אם יבואן יירצה להוסיף מותג, כנ"ל

אני אלך איתכם ישר אל הסוף, כי כבר עשיתי את הדיון הזה ואת המחקרון על הנושא לפני שנים.

הסיבה לחוסר היכולת להכניס תחרות היא תיאום המחירים בין היבואן ליצרן, שנותן ליבואנים בארץ הנחות מפליגות, יחסית לשאר העולם, בשל המיסוי בארץ. לכן היבואנים בארץ מוגבלים ברמות האבזור, שנתונות ומוסכמות מראש.

את המחיר קובע היצרן עבור היבואן תוך כדי בחינת התחרות הרלוונטית. היצרן מקבל דוח מה התחרות, ומתאם את המחיר בהתאם. אין לו שום אינטרס לשתף פעולה עם עוד יבואן אחר. זה סתם כאב ראש.

הדבר העיקרי שצריך לעשות זה בכלל לא להתעסק בתחום מכירת רכב חדש, אלא להפריד, מבנית ועסקית, בין השירות והחלפים (יענו, המוסך המרכזי) ליבואן שמוכר.

כלומר, יבואנים לא יחזיקו מוסכים, רק זכיינים. חסל סדר המוסך המרכזי. 

בנוסף, הזכיין לא מחוייב לקנות חלפים מהיבואן, כל זמן שהוא עומד בתנאי היצרן.

כי זה המקום שהצרכן באמת שבוי של היבואן, אחרי קניית המכונית, לא לפני.

אתה טוען שלריכוזיות של מותגים אצל מספר מאוד מצומצם של יבואנים אין השפעה רק כי יש להם תחרות מצד יבואנים אחרים? 

והנה, בשקט , גם היצרניות הסיניות שנוספו למדינת ישראל שנמכרות בכמויות,איכשהו מצאו את עצמם גם אצל אותם יבואנים. 

פורסם

מילה יפה אכיפה. חסרה בהרבה מאוד תחומים בחיינו.

ועדיין - כאשר מדובר בתאגידי ענק בינלאומיים יקשה מאוד על הזבוב הישראלי לאכוף משהו. יציקו יוצר מידי - יפסיקו למכור לנו. בדיוק כפי שנוצר בישראל מחסור בתרופות, כי היצרנים מעדיפים למכור בשווקים יוצר רווחיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ואיך תבטיח שיהיה מי שייבא חלפים וייתן שירות?

לא הבנתי...

יישאר כמו היום. היבואן חייב שיהיה מוסך שיספק את הצרכים, הוא רק לא יהיה הבעלים שלו.

לפני 18 דקות, davemustaine87 כתב:

אתה טוען שלריכוזיות של מותגים אצל מספר מאוד מצומצם של יבואנים אין השפעה רק כי יש להם תחרות מצד יבואנים אחרים? 

אני טוען שלספור מותגים לא מלמד כלום על הדומיננטיות של היבואן.

לפני 23 דקות, davemustaine87 כתב:

והנה, בשקט , גם היצרניות הסיניות שנוספו למדינת ישראל שנמכרות בכמויות,איכשהו מצאו את עצמם גם אצל אותם יבואנים. 

לא הבנתי, מי אמור היה לייבא אם לא היבואנים?

פורסם
לפני 45 דקות, PinkDolphin כתב:

-- המיסוי על כל מכונית היה צריך להיות שקוף (להופיע במדבקה על החלון באולם התצוגה ובמחירונים של היבואנים)

באיזה עוד מוצרים מיובאים הדבר מתקיים?

מה יעזור לך לראות ששולם על הרכב 78K מס? שתוכל לדעת כמה היבואן שילם? 

ומה אז? אז אתה יודע כמה הוא שילם, מה זה אומר?

לפני 26 דקות, davemustaine87 כתב:

אני חושב שזה כי כבר יש להם תשתית להכול. אז להוסיף עוד מותג זה הרבה פחות סיפור מלהתחיל לייבא מאפס.

כמו שיותר קל להוסיף עוד מנה לתפריט, מאשר לפתוח מסעדה מאפס.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

כיצד תחייב יבואן לפתוח מוסך שלא בבעלותו? ליתר דיוק - לחייב עסק אחר לפתוח את המוסך? בעצם, במצב כזה יבואן הרכב יהיה חייב לסגור עסקה עם מישהו אחר שיפתח את המוסך, כלומר חזרה למעורבות של היבואן במתן השירות.

וזה בלי להתייחס לקושי לכפות על היצרן לספק חלקי חילוף לגוף נפרד מיבואן הרכב. תראה כמה קשה היה לממשל ארה״ב לכפות על  Apple למכור חלקי חילוף בשוק החופשי, אז אתה חושב שממשלת ישראל תוכל לעשות משהו מול ענקיות כמו טויוטה, ואג או יונדאי? הן תחלטנה מול מי הן רוצות לעבוד, ואני רוצה לראות את מירי רגב משנה את זה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

כיצד תחייב יבואן לפתוח מוסך שלא בבעלותו?

קודם כל, יש לו מוסך. הוא ייצטרך למכור אותו, תחת תנאים לעמוד בסטנדרטים, כמו שכל מוסך מורשה יבואן צריך לעמוד היום. ההבדל היחידי הוא שליבואן לא יהיה מוסך.

לפני 8 דקות, sperial כתב:

וזה בלי להתייחס לקושי לכפות על היצרן לספק חלקי חילוף לגוף נפרד מיבואן הרכב.

את זה אני לא אמרתי. היבואן עדיין יהיה חייב לייבא חלפים.

ממי המוסכים ייקנו, זה עניינם.

פורסם

העובדה שיש פה מס ענק, שהוא סודי משום מה, וניתן לפעמים לפיענוח רק בדוחות בורסה של חברות ולפעמים דרך נכים שקונים, זה כשל.

זה lose lose.

זה נותן פתח ליבואנים להעלות מחירים. היתה קפיצת מחירים ב2008 נדמה לי,

כאשר עברו מקבוצות רישוי למצב היום. כל יבואן ניסה להכניס את הרכב שלו לתוך המקס של אותה קבוצה.

היה ניתן להחליף את זה במס ערך מוסף שיכול בשיעור מסויים.

באופן כללי, העובדה שמעמ פה אחיד היא טעות מוחלטת.

פורסם

תפריד בין נושא המיסוי לבין התנהלות היבואנים.

הפחתה משמעותית של המיסוי על רכב תהייה חייבת להיות מלווה בעלייה מקבילה של מיסים אחרים, מה שיגרום זעזוע במשק ולא בהכרח ייטיב עמך.

מה שלא קשור כלל לרווחי היבואנים. אבל, היי, יש לך מושג כמה מרוויחה סאני על הגאלאקסי או תנובה על החלב?

פורסם

מעניין לי את ה כמה מרוויחים עלי.

מעניין אותי כמה מיסים שילמתי.

לא אמרתי שיגבו פחות מיסים. שישנו את צורת הגבייה.

אני רוצה להיות מסןגל להשוות מחירים עם העולפ באופן שקוף.

אין לי מושג אם יבואן פה מרוויח יותר מדילר גדול אמריקאי. אני כן יודע שלעומת ארהב, אנחנו הרבה פעמים מקבלים שירות יותר גרוע, ומשלמים על תקלות ידועות שהיצרן מתקן בארהב בעצמו גם ללא ריקולים מלאים.

אני גם כן יודע שאנחנו מחליפים יותר רכבים מאמריקאי ממוצע. גם קונים חדשים וגם מחליפים. זה ברור לי מביקורים בארהב איך הרכבים בארץ משנה לשנה יותר ויותר חדשים לעומת ארהב.

אתה, כחיפאי נדמה לי, עיר עם ארנונה גבוהה היסטורית, לא היית רוצה שכולם ישלמו וישאו בנטל?

לגבי סאני, קל להשוות מחירים לחול, זה ניתן לייבוא אישי, וגם ייבןא מקביל.

סאני אם הם מגזימים, יבוא איזה גינגי ןיביא מכולה מאיזה מדינה.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, sperial כתב:

אבל, היי, יש לך מושג כמה מרוויחה סאני על הגאלאקסי או תנובה על החלב?

אלו לא דוגמאות טובות.

חלב הוא לא ההוצאה השנייה בגודלה במשק בית ממוצע.

לגבי טלפון, אתה יכול לקנות מכשיר בחו״ל ולהשתמש בו בארץ בלי בעיה (בימינו, זה לא היה המצב תמיד). ניתן גם להזמין מכשיר לארץ, לשלם משלוח ומסים ולעקוף לגמרי את היבואן.

עריכה אחרונה על ידי stx
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...