Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני זקוק לחכמת ההמונים :-) יש לי ספורטאג' פרמיום 2019 ולפני חודש פגה האחריות. בתקופת האחריות החליפו מצמדים וגיר. הרכב שמור ומטופל כהלכה, לא נוסע בשטח ועם 75K.

אני פחות אוהב לעסוק בנושאי רכב, זה לא התחום שלי. השאלה אם כדאי בשלב הזה להחליף (חשבתי על רכב יש שניה עם ק"מ נמוך - השאלה אם זה נכון ובכלל איזה), להשאר עם שלי בלי האחריות או אפילו לשנמך אבל רכב חדש.

מאזור ירושלים ונוסע פעמיים בשבוע למרכז.

אשמח לחוות דעת או חשיבה נוספת.

תודה!

א.

פורסם (נערך)

שום החלטה בנושאי רכב אינה כלכלית. ההחלטה הטובה ביותר היא החלטה בה תחסוך כמה שיותר בהוצאות ומאחר ועדיין אין פה קוראי עתידות, לא תקבל תשובה מספקת.

באופן אישי, אני לא מבין את הלחץ הזה להתחדש ברכב חדש כל 3 שנים. זוהי בגדול ההחלטה הכי לא כלכלית משלל ההחלטות שניתן לבצע במצבך הנוכחי.

הרכב טוב? מספק את צרכיך? תמשיך לטפל בו נכון וסע בדרכים טובות.

עריכה אחרונה על ידי omricn
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, omricn כתב:

שום החלטה בנושאי רכב אינה כלכלית. ההחלטה הטובה ביותר היא החלטה בה תחסוך כמה שיותר בהוצאות ומאחר ועדיין אין פה קוראי עתידות, לא תקבל תשובה מספקת.

באופן אישי, אני לא מבין את הלחץ הזה להתחדש ברכב חדש כל 3 שנים. זוהי בגדול ההחלטה הכי לא כלכלית משלל ההחלטות שניתן לבצע במצבך הנוכחי.

הרכב טוב? מספק את צרכיך? תמשיך לטפל בו נכון וסע בדרכים טובות.

ראשית תודה! אני מסכים עם מה שכתבת. אני בפירוש לא בלחץ להתחדש. החשש (הטבעי) שלי הוא תקלות אפשריות לאחר תום האחריות, אך כמו שאמרת ... איננו קוראי עתידות והרכב טוב ומספק את צרכי היטב.

לפני 1 דקה, llaavvii כתב:

לקנות רכב אחר משומש באותו סכום, זה להכניס אותך למיטה של מישהו אחר שאין לך מושג מה עבר עליה, אז למה?

זו בערך תחושבת הבטן שלי ואת מה שיש לי במיטה אני מכיר. חששות טבעיים של פלוני שנעזר בחכמתכם :-)

עריכה אחרונה על ידי אביחינה
פורסם

בשביל "שקט נפשי" אין טעם להתחדש ברכב יד שנייה שכן גם הוא ללא אחריות (או באחריות אבל סביר שלקראת סופה).

להתחדש ברכב חדש זה מאוד לא כלכלי כי אתה תמיד משלם את ירידת הערך הכי גדולה ואז גם אם אתה ממש לא איש של מכוניות וגם אם יהיו לך 17 תקלות בספורטאז', זה עדיין יותר זול מאבדן הערך הגדול שקורה בשנים הראשונות.

איך שלא תסובב את זה, הדבר הכי כלכלי הוא או להישאר עם הרכב שקנית או מן הסתם למכור אותו ולרכוש רכב משמעותית זול יותר. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 2 דקות, ניקו פ. כתב:

בשביל "שקט נפשי" אין טעם להתחדש ברכב יד שנייה שכן גם הוא ללא אחריות (או באחריות אבל סביר שלקראת סופה).

להתחדש ברכב חדש זה מאוד לא כלכלי כי אתה תמיד משלם את ירידת הערך הכי גדולה ואז גם אם אתה ממש לא איש של מכוניות וגם אם יהיו לך 17 תקלות בספורטאז', זה עדיין יותר זול מאבדן הערך הגדול שקורה בשנים הראשונות.

איך שלא תסובב את זה, הדבר הכי כלכלי הוא או להישאר עם הרכב שקנית או מן הסתם למכור אותו ולרכוש רכב משמעותית זול יותר. 

אני מבין ותודה. מחשבות:

1. רנו מגאן גרנד קופה 2021 עם 9K קילומטגרג' מפרטי והרחבה ל-5 שנות אחריות (חשש מצרפתיות)

2. שנמוך (רציני) לפיקנטו 22 או משהו דומה (ירידת ערך)

3. להשאר עם הרכב שלי (תיקונים שלא באחריות)

מה דעתך?

שוב, אני אוסף מידע שחסר לי מאחרים שמבינים יותר.

פורסם

אז למה מראש קנית את הספורטאז'? 

אם כל מה שמעניין אותך זה אמינות ואחריות, תקנה באמת פיקנטו וזהו. או איזו דאצ'יה או מה שלא הכי זול בארץ כרגע ונותן 7 שנות אחריות.

אני מניח שהיו לך שיקולים מסוימים שבגינם העדפת את הספורטאז'?

אף אחד לא יודע לשער כאן מה יהיו התקלות בספורטאז'. סך הכל רכב אמין ממה שידוע לי (לזוגתי יש 13) וטפו טפו שקט תעשייתי. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
Just now, ניקו פ. כתב:

אז למה מראש קנית את הספורטאז'? 

אם כל מה שמעניין אותך זה אמינות ואחריות, תקנה באמת פיקנטו וזהו. או איזו דאצ'יה או מה שלא הכי זול בארץ כרגע ונותן 7 שנות אחריות.

אני מניח שהיו לך שיקולים מסוימים שבגינם העדפת את הספורטאז'?

אף אחד לא יודע לשער כאן מה יהיו התקלות בספורטאז'. סך הכל רכב אמין ממה שידוע לי (לזוגתי יש 13) וטפו טפו שקט תעשייתי. 

למה ... הכי אמיתי, אשתי רצתה :-) הייתה אפשרות ולכן זה קרה. אמינות ואחריות אכן מעסיקים אותי בעיקר.

פורסם

גיר חדש לא סביר כלל שתצטרך

מצמדים? אולי, כמה עולה מצמדים חדשים במוסך טוב לא מורשה (אין טעם למחירי מורשה לאחר האחריות)? כנראה הרבה פחות מכל החלפה שתהיה.

בקיצור תשאר עם הרכב ותהנה, שחרר מה שנקרא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 דקות, אליהו שבת כתב:

גיר חדש לא סביר כלל שתצטרך

מצמדים? אולי, כמה עולה מצמדים חדשים במוסך טוב לא מורשה (אין טעם למחירי מורשה לאחר האחריות)? כנראה הרבה פחות מכל החלפה שתהיה.

בקיצור תשאר עם הרכב ותהנה, שחרר מה שנקרא.

שחרר זה מילת מפתח. כשמתייעצים איתי בנושאים שקרובים אלי אני משתדל לספק את התמונה המלאה או כדי להוביל לשינוי או לשחרר, שזה גם סוג של שינוי ... בראש. תודה :-)

פורסם

אתה לא עוסק באמינות אתה עוסק בכסף (וטוב שכך).

גם אם תצטרך להחליף שוב גיר בעוד שנתים, זה עדין יהיה זול יותר מלקנות רכב חדש ולספור את ירידת הערך.

מכיוון שכך, תישאר עם הרכב שלך (אגב אני לא חושב שתצטרך להחליף כל כך מהר)

מחליפים רכב רק אם הוא עושה המון המון צרות, או שיש שינוי במשפחה או שהוא כבר מספיק ישן ורוצים להתחדש.

אתה לא עונה על אף אחד מההגדרות.

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 11 דקות, yuvalganim כתב:

אתה לא עוסק באמינות אתה עוסק בכסף (וטוב שכך).

גם אם תצטרך להחליף שוב גיר בעוד שנתים, זה עדין יהיה זול יותר מלקנות רכב חדש ולספור את ירידת הערך.

מכיוון שכך, תישאר עם הרכב שלך (אגב אני לא חושב שתצטרך להחליף כל כך מהר)

מחליפים רכב רק אם הוא עושה המון המון צרות, או שיש שינוי במשפחה או שהוא כבר מספיק ישן ורוצים להתחדש.

אתה לא עונה על אף אחד מההגדרות.

תודה! חשבתי כך גם אני ובדיוק בהקשר שהזכרת. למרות שרק נתוני העבר ותחזיות לעתיד הם פלפולי מחשבה, אני מנסה לחשב את ירידת הערך של הנוכחי שלי בעוד 3 שנים עם 150K לעומת חלופות.

Just now, meir_gi כתב:

לטעמי, הכי כלכלי ונכון זה להישאר עם הרכב שלך, אותו אתה מכיר הכי טוב

תודה תודה!

פורסם

מובנת החלפת מצמדים שנשחקו בוודאי בפקקים בעליות באזור ירושליים. ידוע לך למה הוחלף גיר (מאד לא נפוץ) ?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...