Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, oryo כתב:

ז. איפה לעזאזל הטאבלט הקודם שלי?! איך מאבדים טאבלט?? בבית???

אולי הוא מאחורי המזגן בעליית הגג

• מצחיק 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
לפני 48 דקות, daniel.asu כתב:

תודה לכל המגיבים!

השימושים בגדול די דומים לשימושים של סטודנט (לא יודע, אולי קשור לזה שאני סטודנט):

- כתיבת דוחות מעבדה מפורטים (עד כה נעשה במחברת, אבל יש כל כך הרבה דברים שחוזרים על עצמם עם שינויים קלים שהחלטתי להעביר את זה למחשב).

- קריאת מסמכים (PDF בעיקר) והוספת הערות ומירקורים למסמך.

- סיכום הרצאות תוך צילום תמונות והוספת הערות על גבי התמונות.

- לעתים מאוד נדירות - כתיבה ועריכה של טקסטים ארוכים מאוד (משתדל להמנע מלעבוד על זה עם מסכים קטנים).

רוב העבודה באמת תהיה עם הקלדה (כפי שהוצע מעלה), אבל אני כן צריך את היכולת לשרבט תוך כדי בצורה נוחה (זו הסיבה שעזבתי את המחשב מלכתחילה ועברתי למחברת).

ניסיתי לעבוד עם Samsung Notes בטלפון במהלך הרצאות וזה עובד טוב, אבל המסך קטן מדי וזה לא פרקטי לאורך זמן. בכל מקרה, אם אעבור לטאבלט אעזוב את התוכנה של סמסונג לטובת OneNote, מכיוון שאני צריך לערוך את הקבצים גם בטאבלט וגם במחשב; ושכשאעזוב את המעבדה, אוכל להשאיר אחרי קובץ שהמנחה שלי תדע להפעיל.

מבחינת מחיר - אני מעדיף להוציא כמה שפחות (הפתעה...), אבל אם אמצא מוצר טוב שממש יענה על הצרכים - לא אכפת לי להוציא 7-8-9K (אז כל הטאבלטים שהם לא WIN נכנסים פה).

עוד כמה הערות:

- לאורך היום הבנתי שכנראה מחשב WIN זה לא יהיה מכל מיני סיבות (גם מסכים איטיים מדי, גם מערכת הפעלה לא מספיק טובה לטאבלטים, וגם יקרים יותר).

- כלום לא מפריע לשלוות הנפש שלי, חוץ ממחשבים עם לאגים ואנשים שלא מאותתים. מהבחינה הזו כנראה של-iPad יש יתרון, והgalaxy tab s8 הוא חתול בשק (אין לי מושג איך הוא מזדקן גם כי הוא די חדש וגם כי אני לא מכיר אף אחד שיש לו).

- אנסה מחר לבדוק שוב את ה-iPads לגרסאותיהם. אולי באמת נפלתי על דגמים בסיסיים מדי.

שוב, תודה רבה לכל העוזרים!

ללא המשפט המודגש, אני חושב שהטאב עליו המליץ ואדים נותן פייט טוב.

עם המשפט המודגש, אני לא ראיתי עדיין מכשיר שהרשים אותי כמו האייר עם המאג׳יק קיבורד. אני עובד על מאק בשוטף, האייר עם המקלדת מאוד קרוב בחוויה שלו למאק, וזה אומר הרבה.

אני בכוונה מדגיש עם המקלדת, היות ולמרות שהיא יקרה - היא מתממשקת מאוד טוב, והקילר פיצ׳ר שלה הוא מאוד דומה לקילר פיצ׳ר של המאקבוק (לדעתי): ה track pad. הוא כ״כ טוב שהנה אני רושם לך כאן כשיש לי עכבר אלחוטי ליד היד ואני לא נוגע בו בכלל, הטראקפאד ממש טוב.

מה שנקרא: buy once cry once.

טיפ: אם יש חבר שעובד באפל, תנסה לשנורר ממנו את ההנחת-עובד. אני רכשתי את כל הסטאפ (מכשיר, מקלדת, עט) ב$850 בארה״ב, אחרי מסים.

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 7 שעות, oryo כתב:

ה track pad. הוא כ״כ טוב שהנה אני רושם לך כאן כשיש לי עכבר אלחוטי ליד היד ואני לא נוגע בו בכלל, הטראקפאד ממש טוב.

אני צריך לחזק כאן, בתור מישהו שהתחיל לעבוד עם מק.

מקלדת טובה הייתה לי גם ב-ThinkPad, ובניגוד לרב האנשים, אני עוד מהניינטיז משתמש במה שיש על המקלדת. בעבר העדפתי את הדגדגן (יש קוראים לו ניפל, אבל אני חושב שהמטפורה שלי יותר מדוייקת) על הטראקפדים שהיו אז, בטח לעריכת מסמכים (טווחי תנועה קצרים). אח"כ, עם השיפור בטראקפדים, עברתי בעיקר אליהם (כאשר ב-ThinkPad אני משתמש בהתאם למה שנוח באותו רגע).

אבל כמשמתחילים לעבוד עם הטראקפד של המק, בייחוד עם הקיצורים למעברים בין דסקטופ אחד לשני (לשלישי לרביעי) ושאר ה-gestures... זה יותר טוב מעכבר, ובעבודה שוטפת, זו תכונה רצחנית.

אני גם שותף לגישה למעלה, זה כלי עבודה לשימוש יומיומי. קונים מעולה, מחזיקים אותו שנים. מכשיר כזה של אפל יהיה מצויין גם עוד 5 שנים. המעבד שלו הוא הרג עודף, המסך שלו יותר טוב ממה שיש לכלל התעשייה להציע והוא ייתמך בהמשך (אפל לא הורגים מוצרים כ"כ מהר). 

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 19 שעות, daniel.asu כתב:

1. הטאבלט שאני רואה הכי הרבה בשימוש כזה הוא iPad. עם זאת, כשניסיתי לכתוב בעצמי עם העט, אמנם הוא נחשב מאוד נוח - אבל יש דיליי קל במסך וגם העט עייף לי את היד מאוד מהר. בנוסף, אף פעם לא התחברתי לאפל אז כנראה שגם הפעם זה לא יקרה בינינו...

איזה אייפד , איזה עט?

מה שאתה כותב קצת לא הגיוני. הפרו + העט בדור הנוכחי מעדכנים ב120 הרץ לשניה. יש מצב שהשתמשת בסטאפ עם בעיה מסוימת ?

אייפד ישן , עט לא מקורי , אפליקצית צד שלישי שהבעיה בה? זה נחשב לאחד העטים המהירים והמדויקים כרגע בשוק כשדיי התלונה היחידה עליו (חוץ מהמחיר של השילוב) זה ההרגשה על המסך שגורמת להרבה משתמשים להשתמש במגן מסך מחוספס.

יצא לי לשחק גם עם Galaxy tab S8, והוא היה הרבה יותר נוח, זריז ונעים מה-iPad.

זה עוד יותר גורם לי לחשוד שהיתה בעיה עם הסטאפ שניסית.

יש סיבה בסוף היום שטאבלטים של אנדרואיד הם אחוזים בודדים מהשוק. והתמיכה באפליקציות באמת - בהתאם.

ופה אתם נכנסים - האם למישהו יש ניסיון עם כתיבה ושירבוט עם עט סטילוס על טאבלטים או מחשבים ניידים? אם כן, על איזו מערכת הפעלה וכמה זה נוח בשימוש רציף?

בהנחה שיש לך באמת בעיה עם האייפד - microsoft surface. כולל טכנולוגית כתיבה סבירה ביותר.

החיסרון העיקרי - הטובים לא זולים. ומבחינת חומרה הם מחווירים לעומת כל אייפד אייר ומעלה עדכני. בקטע מביך. גם הכי חדשים. גם מבחינת איכות הכתיבה (ל ד ע ת י)

לפני 18 שעות, oryo כתב:

הבעיה עם המכשיר היתה שהרבה פעמים אם כף היד הייתה נשענת על המכשיר בעת הכתיבה זה היה עושה בעיות

כמות הזמן שאפל השקיעו בלפתור את הבעיה הזו מדיבור עם חלק מהצוות שהתעסק בזה - היא מטורפת.

לפני 18 שעות, ay115 כתב:

לא מהווה מערכת הפעלה מספיק אפויה בשביל לשמש כמכשיר עגול ושלם, זה מרגיש כמו טלפון נייד גדול

זה מה שקורה כשאתה מדבר על מוצר עם מעט מאוד שוק:

https://developer.android.com/about/dashboards

הטאבלטים של וואקום אגב - גם מעפנים. עם כל הכבוד למוצרים השולחניים שלהם שמעולים (לגרפיקאים ולמי שיודע להשתמש)

לגבי איזה:

או פרו או אייר  כלומר מבוססי m1 + אפל פנסיל 2.

המקלדת החדשה שלהם עם הטראקפד אכן מעולה! אבל יקרה בצורה מחרידה ושמה את כל העניין לגמרי באיזור של לפטופ טוב (ואז תשאל את עצמך - כמה מסך מגע נחוץ - אבל זה כבר דיון אחר)

בנוסף - באפליקציות עדכניות (iOS15 ומעלה) כל עניין הכתיבה של notes ומירקור קיים בAPIים מובנים של אפל במקום במימושים צד שלישי.

זה דבר ״קטן״ - אבל מאוד קשה לכתוב את הדברים האלו טוב (תאמין לי - גם מניסיון של לעבוד על אחד ממנועי המירקור והnotes שהכי הרבה משתמשים בו בשוק. זה מסובך - ואפשר לגרום בטעות לדיליי מאוד מאוד בקלות)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

משהו קטן- גם הטאבלט של שיומי החדש אחלה, מה גם שהסטילוס שלו תומך גם בהטייה בזמן ציור כמו בוואקום אם מישהו מחפש את זה (משום מה לא מופיעה בדך המוצר).

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

זה עוד יותר גורם לי לחשוד שהיתה בעיה עם הסטאפ שניסית.

או - הסמסונג באמת יותר מוצלח מהאייפד.

קשה להאמין, אני יודע.

לפני כשעה, Liviur כתב:

יש סיבה בסוף היום שטאבלטים של אנדרואיד הם אחוזים בודדים מהשוק. והתמיכה באפליקציות באמת - בהתאם.

עד לפני כמה שנים, הם באמת היו מעפנים.

הניחוש מושכל שלי - מה שלא אחד הדגמים הבכירים של סמסונג, עדיין לא להיט.

אבל החל מS7 והלאה - אין שום בעיה.

החיסרון היחידי שאני רואה בs7+ שלי, זה שהוא יחסית כבד, והמצלמה לא להיט (עדיין מספיק טובה כדי לצלם את מה שהמרצה כותב על הלוח).

לפני כשעה, Liviur כתב:

כמות הזמן שאפל השקיעו בלפתור את הבעיה הזו מדיבור עם חלק מהצוות שהתעסק בזה - היא מטורפת.

לא יודע איך אפל פתרו את זה, אבל בsamsung notes יש לך את ההגדרה של "לכתוב רק עם עט", ולאפשר גלילה רק עם שתי אצבעות.

בעיניי זה פותר את הבעיה יפה מאוד.

לפני כשעה, Liviur כתב:

בהנחה שיש לך באמת בעיה עם האייפד - microsoft surface. כולל טכנולוגית כתיבה סבירה ביותר.

החיסרון העיקרי - הטובים לא זולים. ומבחינת חומרה הם מחווירים לעומת כל אייפד אייר ומעלה עדכני. בקטע מביך. גם הכי חדשים. גם מבחינת איכות הכתיבה (ל ד ע ת י)

אז למה להשתמש במשהו עם מערכת הפעלה שלא בנויה למסך מגע, כשיש סמסונג.

אני אומר "סמסונג" ולא אנדרואיד, כי כרגע הם באמת האלטרנטיבה האנדרואידית היחידה לאייפד.

וזאת הסיבה שהשוק של אנדרואיד מצומצם בקטע הזה - כי פשוט אין ממש מבחר, גם בטאבלטים עם עט, וגם בטאבלטי אנדרואיד בכללי.

אולי בעתיד המצב ישתפר, למרות שטאבלט עם עט זה עדיין מוצר נישה שמיועד לקהל יעד מצומצם יחסית.

אבל אולי עוד יצרנים ייכנסו לתחום.

עוד חיסרון של טאבלט לעומת עט ודפים - לא ניתן להכניס את זה למבחנים עם חומר פתוח, הבוחנים מפחדים שזה ישמש לתקשורת, וגם אם תשים במצב טיסה, זה לא עוזר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אין מצב ש סמסונג יותר טוב מבחינת חווית כתיבה או חוויית שימוש בטבלט. האייפד פרו הרבה יותר טוב ואני ומבין מה liviur אומר לגבי משהו לא הגיוני בסטאפ. 

גם מבחינת מערכת הפעלה נטו, לדעתי אין מה לחפש באנדרואיד. אפס השקעה בהתאמה לטבלט וזה מורגש מאוד. 

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

קשה להאמין, אני יודע.

...

לא יודע איך אפל פתרו את זה, אבל בsamsung notes יש לך את ההגדרה של "לכתוב רק עם עט", ולאפשר גלילה רק עם שתי אצבעות.

אתה ממשיך לייעץ בנושא שהידע שלך עליו נע על גבול התיאורטי. האופציה קיימת גם באייפד כמובן.

יש לי (לילד ...) אייפד פרו מגודל בבית כבר שנה,

ואצל הסבתא יש סמסונג s7 שקניתי לה. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

עד לפני כמה שנים, הם באמת היו מעפנים.

הניחוש מושכל שלי - מה שלא אחד הדגמים הבכירים של סמסונג, עדיין לא להיט.

אבל החל מS7 והלאה - אין שום בעיה.

S7+ עם ה s pen הכי חדש ליתר דיוק.

הבעיה היא כמו שכתבתי apiים פחות מוצלחים ברמת המערכת הפעלה שמביאים ישירות לזה שיותר קשה לכתוב אפליקציות מעולות לזה (שמשתמשות בכל היכולות כמו הpalm rejection והזוויות ולחץ כתיבה בנוסף לlatency אפסי (גם באפליקציות שלא סמסונג שמו ישירות)

והחלק השני - החומרה של הtab היקרים עולה כמו אייפד פרו ולא קרובה לרמה שלו.

לא במסך , ובטח לא במעבד. ולא. לא באיכות הperipherals.

לפני 6 שעות, hwgeek כתב:

משהו קטן- גם הטאבלט של שיומי החדש אחלה, מה גם שהסטילוס שלו תומך גם בהטייה בזמן ציור כמו בוואקום אם מישהו מחפש את זה (משום מה לא מופיעה בדך המוצר).

כל הסטיילןסים הטובים כבר תומכים בזה.

אז למה להשתמש במשהו עם מערכת הפעלה שלא בנויה למסך מגע, כשיש סמסונג.

כי זה יותר קרוב למחשב למשהו שמחפש בעקיפין מחשב בלי לכתוב את זה

Then dying is forgetting

פורסם

בטלפונים אני עוד מקבל את הדיון ואפשר לפתוח אותו, בטאבלטים זה פשוט לא נכון, ואני משתמש באייפון ואייפאד פרו ושונא את אפל שגרמה לי להשתמש במכשירים שלה. אבל אין מה לעשות

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המכלול שהשתמשתי בו במקור היה בחנות של אפל, אז אני מניח שהכל שם מקורי (גם ניסיתי את כל המערכות שהיה לידן עט, וזה היה די דומה בכולן).

בכל מקרה, השתמשתי עכשיו ב-iPad Air עם Notability ועם OneNote של אחת הסטודנטיות פה, ובאמת נראה שהעט הראשון שניסיתי הוא מהדור הראשון, ואילו העט עכשיו (דור שני) - הרבה יותר חלק ונוח (בצירוף של מגן מסך דמוי-דף). בכל מקרה, הדיליי הקל שראיתי עדיין נמצא (בשימוש קצר זה לא הפריע, אבל אני נוטה להיות קטנוני עם מכשירי חשמל לאורך זמן). אקפוץ היום לבחון את האייפד פרו ואת ה-S8+ שוב, יותר לעומק.

לגבי ה-Surface - אם אלך על WIN, זה יהיה כנראה לנובו X12 או גבוה יותר. אבל שוב, אני מתחיל לרדת מהרעיון הזה.

שוב, תודה לכולם

פורסם

שוב צריך לרדת לרמת האיזה אייפד אייר? החדש עם הm1?

ונסה עם האפליקצית notes המובנה לשניה כדי להבין אם זה האפליקציה או העט.

הפרו גם כוללים ריענון של 120 פריימים לשניה של המסך שזה עוד הבדל קטן.

ההמלצה על הסרפס היא בגלל העט המאוד מוצלח מניסיוני. לא משום בחינה אחרת. הלנובו יותר מוצלח לטעמי בכל דבר. מסכים.

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הסתכלתי רק על ה-M1. בחנות ניסיתי את האפליקציה המובנית ובמעבדה ניסיתי את ה-Notability/OneNote. ה-air מגיע עם 60Hz, אז אני חושב שאמנע ממנו. כרגע המועמדים העיקריים הם S8+ ו-iPad Pro.

ההמלצות על ה-Pro כל כך חמות (שאלתי עוד כמה אנשים שמחזיקים כאלו), שקשה להימנע ממנו. 

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...