Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקבצי נדבות בצמתים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באזור עכו נהריה ישנו קבצן על כיסא גלגלים כבר קרוב ל10 שנים, שבדרך כלל עומד על האי תנועה אבל גם מידי פעם יורד ממנו ומבקש מאנשים שיעזרו לו וככה הוא מושך תשומת לב. הוא כל פעם עובר בין צמתים, פעם בצומת רגבה ופעם בצומת עין המפרץ, מרחק של 20 דקות נסיעה. הקבצן הזה בטוח שכיר כי מדובר בבן אדם מבוגר, קטוע רגל על כיסא גלגלים, לא נראה לי שהוא מתגלגל בין הצמתים או תופס טרמפ על איזו משאית... כנראה שלקבצן הזה, ולעוד אחרים יש מפעיל שאחראי על "צי" של קבצנים שלהם הוא משלם אחוזים כלשהם, מכרים אפילו ראו אותו יורד מוואן בצומת ומתחיל לקבץ נדבות. 

מקרה שקרה לי לפני חודשיים - חיכיתי לחבר ליד קיוסק, לפתע אני קולט את הקבצן הזה מתגלגל לכיוון שלי, לאחר מכן הוא נכנס לקיוסק, נעמד על הרגל שלו, מבקש מהמוכר משהו ואז כשהוא בא לשלם, הוא מוציא מהכיס סטפה של מזומנים, הכל בשטרות של 100 ו-200, ומשלם. לי זה היה נראה שהיה שם לפחות 3 אלף שקל במזומן אם לא יותר ואם לא היה לו עוד בכיס. 

בקיצור, מדובר בקבצן מוכר מאוד באזור, מי שעובר באזור רגבה או עין המפרץ בימי שישי ושבת עשוי להיתקל בו. דרך אגב, לפני כמה חודשים היה אירוע תקיפה נגדו, שני בחורים שדדו אותו והפילו אותו מהכיסא שלו, לקחו לו את כל הכסף, הלכה לו הסטפה...

הכתבה על התקיפה - https://blinker.co.il/גליל-מערבי/חדשות-גליל-מערבי/שני-חשודים-תקפו-קבצן-בצומת-עין-המפרץ-וש/348725/

• מעניין 1
פורסם
לפני שעה, Sparrow420 כתב:

שגרתי בכפר סבא היה לי ליד הבית קבצנית אחת, קבוע ליד כספומט של מזרחי מבקשת אוכל לילדים, חנות ליד זה מאפיה.. ניסיתי לתת לה פעם שקית עם לחמניות ובורקסים, כנראה שגם הילדים שלה חולי צליאק.. @vadim6385

הגיוני שאתם צודקים  לגבי חלק מהקבצנים, רק להגיד שכשמבקשים צדקה לא תמיד צריכים את הלחם, לפעמים צריך לקנות לילד תיק או לשלם מים וחשמל וכדו', הגיוני אפילו שבעל המכולת באזור המגורים, מכיר את המקרה ואת הלחם והחלב נותן בחינם, כלומר לא הכל שחור לבן.

סתם שאלה לא קשורה, מה מקור הביטוי לחם וחלב למוצרים הכי בסיסיים, לחם אני מבין, אבל חלב? נראה לי יותר הגיוני לומר לחם ומים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, ירון דורפמן כתב:

הגיוני שאתם צודקים  לגבי חלק מהקבצנים, רק להגיד שכשמבקשים צדקה לא תמיד צריכים את הלחם, לפעמים צריך לקנות לילד תיק או לשלם מים וחשמל וכדו', הגיוני אפילו שבעל המכולת באזור המגורים, מכיר את המקרה ואת הלחם והחלב נותן בחינם, כלומר לא הכל שחור לבן.

סתם שאלה לא קשורה, מה מקור הביטוי לחם וחלב למוצרים הכי בסיסיים, לחם אני מבין, אבל חלב? נראה לי יותר הגיוני לומר לחם ומים.

זאת שאני דיברתי עליה אומרת "אוכל לילדים" על לופ, מה אני אמור להסיק מזה?

פורסם (נערך)

שאוכל זה מושג רחב יותר, וכולל בתוכו גם מים חשמל ארנונה ושכירות כדי לא להזרק לרחוב, ותיק ובגדים לילד שהחברים לא ילעגו עליו, אתה מכיר שאומרים, זה בשבילי כמו אוויר לנשימה? אז משהו בסיגנון הזה.

ב. אולי היא אכן נוכלת אבל במידה שאני צודק ורק אין לה כח לומר מים חשמל טיפולי שיניים תיק בגדים, היא אומרת לחם כי זה הכי מהיר והכי מעורר רחמים, אז זה כבר סיבה לא לתת לה, כי היא לא אמרה אמת מאה אחוז? (אם אכן היא נזקקת לכל הדברים האחרים).

עריכה אחרונה על ידי ירון דורפמן
  • אהבתי 1
פורסם

אז אפשר פשוט להגיד "ילדים נזקקים" או משהו.

ורק נציין שאיך שהיא לבושה לא בדיוק מראה על חוסר.

לא שאני חושב שאין אנשים שבאמת צריכים עזרה, כן?

פשוט הרוב הגדול שפונה לאנשים ומבקש כסף לא באמת צריך.

פורסם

מה לעשות ילדים נזקקים לא מעורר רחמים כמו לחם לילדים.

אני לא מדבר עליך, אבל לי כשמישהו עומד ברחוב ואומר אין לי לחם, יש נקיפות מצפון שהוא נצרך להגיע למצב כזה, ואני מרגיש לא נעים לקנות שוקולד במקום לתת לו את הכסף, ויותר נעים לי לחשוב שהוא סתם שקרן, אני מניח שאני מהמיעוט אבל תנסו לחשוב אם אין לכם גם איזה רגש כזה מאחורה בחלק האפל של המח שאנחנו מעדיפים לא להכיר בו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני שעה, ירון דורפמן כתב:

תם שאלה לא קשורה, מה מקור הביטוי לחם וחלב למוצרים הכי בסיסיים, לחם אני מבין, אבל חלב? נראה לי יותר הגיוני לומר לחם ומים.

מיים יש בברזיות בחוץ

עריכה אחרונה על ידי דובצע
צורך בציטוט
פורסם

עזוב, בוא נדבר על האופנוענים שחושבים שהכביש שייך לאבא שלהם ועוקפים מימין/שמאל על הנתיב שלך לפני פניה או לפני כניסה לכיכר...

פורסם
בתאריך 27.4.2022 בשעה 19:31, ירון דורפמן כתב:

הביטוי הוא בכלל "לחם וחמאה" ולדעתי הוא ממקור זר
https://milog.co.il/הלחם_והחמאה

הזכרת לי גם ביטוי נדיר יותר - "לחם צר ומים לחץ"...

https://he.wiktionary.org/wiki/לחם_צר_ומים_לחץ

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 26.4.2022 בשעה 09:35, יעקב רפ כתב:

בתקופה האחרונה כמות הקבצנים שאני רואה בצמתים [אני רואה הרבה בצמתי בילו] זינק באופן משמעותי.

אתמול נוכחתי באופנוע שכמעט העיף את אחד ממקבצי הנדבות.

אין צורך לפרט את הסכנה שבדבר, הם לא מסתכלים לראות שהרמזור התחלף לירוק, הם מתנהלים באיטיות וזוכים לצפירות של נהגים עצבניים.

ככה זה בכל הארץ בתקופה האחרונה?

נראה שאת המשטרה זה לא מעניין. זה נובע מרחמים?  

כן, בכביש 57 יש שבח"ים שמקבצים נדבות או מוכרים דברים והמשטרה יודעת ולא עושה כלום.

פורסם

השנקל שלי, תרתי משמע:

לא תורם בצומת, רק בגלל הסכנה. כן בכל מקום אחר.

נאמרו כאן הרבה דברים על אנשים שמקבצים נדבות כשהם יכולים ללכת לעבוד. לא מאמין בזה. מזכיר לי אדם שמגיע אלינו לבית הכנסת בכל חצי שנה בערך כבר כמה שנים ואוסף כסף כדי לחתן את בתו (מחזיק הזמנה ביד מעודכנת עם תאריך). בעבר לא תרמתי לו כי הוא בטוח רמאי. אח"כ הבנתי כי הוא לא כזה תמים: לא אכפת לו שיצחקו מאחרי גבו, והעיקר שיתרמו. אדם שמגיע למצב של קיבוץ נדבות, לא ממש חשוב הסיפור (אלא אם הוא מבקש תרומה משמעותית / ארגון מסודר וכדו').

כלל יפה ששמעתי ממישהו: כשאתה לא בודק בציציותיו של מבקש התרומה, בורא עולם לא בודק בציציותיך אם מגיע לך כשאתה מבקש בריאות, פרנסה וכו'. 

• אהבתי 2

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני כשעה, tinoki כתב:

מזכיר לי אדם שמגיע אלינו לבית הכנסת בכל חצי שנה בערך כבר כמה שנים ואוסף כסף כדי לחתן את בתו (מחזיק הזמנה ביד מעודכנת עם תאריך). בעבר לא תרמתי לו כי הוא בטוח רמאי.

אולי להחזיר חובות?

אגב, נכון שהאנשים בבית הכנסת שמחתנים בנות בהרבה יותר כסף ממה שהעדה שמשתייך אליה המתרים נותנת, נותנים לו הכי הרבה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש מקרים ברורים שרוב הסיכויים שהכסף שלך יצא על סמים ולא יעזור לאף אחד. במקרים כאלה אני לא נותן.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נתקלתי במקרה כזה בחור צעיר שהיה מסתובב קבוע באזור העבודה שלי, החברה עזרו לו בצורה רצינית וקבוע היו לו כל מיני סיפורים, בסוף התברר שהכול הולך על חומרים להזרקה.

מאז אני נותן או לעמותות או שכשאני קונה למשל מאפים קונה יותר ומציע לקבצנים הרבה כן לוקחים, אולי יש להם בן דוד לא חולה צלייאק.

פורסם

אני לא מסתובב עם מזומן. אנחנו ב 2022.
פעם אחת פשוט קניתי לקבצנית שמסתובבת הרבה באזור שלי מנת שווארמה והיא ממש שמחה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...