Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, מאזדה חבוטה כתב:

אם אני זוכר נכון יש גם טורבו וגם רגיל לא זוכר את הליטרים אבל מניסיון עם הטורבו מאיץ טוב גם ברכב מלא בעליות לא מתקשה להגיע ל100 יש גם

אין שום דגם טורבו לא למאזדה 3, לא לקורולה, לא ללנסר ולא לפוקוס בשנים והתקציבים המדוברים. 

מה שמאיץ טוב זה מנוע 2.0 ליטר 150 כ"ס במאזדה 3, אין לו טורבו. בכללי מאזדה 3 עם מנוע 2.0 ליטר זה רכב מצויין ומבוקש מאוד, אבל צפוף. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני כשעה, מאזדה חבוטה כתב:

באופן כללי רכבים כמו שברולט ופגו' וכדו' הירידת ערך שלהם הרבה יותר גדולה ותוכל בתקציב הזה לקבל רכב משנתון הרבה יותר מאוחר אבל יש סיבה לירידת ערך המהירה הזאת והיא האמינות יש דגמים מסוימים כמו הקורלות והמאדזות 3 6 שהמנועים שלהם בד"כ סוחבים הרבה יותר, מבחינת נוחות ועיצוב וודאי עדיף ללכת על משהו כזה אבל יש סיכוי סביר שהיא תהיה במוסך יותר מבבית,

בכ"מ בקניית רכב מהשנתונים האלה הכי חשוב שהוא לא עבר הרבה ידיים והוא במצב שמור ולדעתי עדיף לקחת רכב בקצת פחות מהתקציב המתוכנן ולהתכונן לכך שיהיו איזשהם תקלות קטנות ואני מדבר גם במקרה שלוקחים אותו לבדיקה.

ירידת ערך לא אמורה להטריד מישהו שקונה רכב ב-10-20 אלף ש"ח, זה רכב שבמילא איבד את רוב הערך שלו.

מהקרוז הייתי נמנע בשנתונים האלו בעיקר בגלל אמינות לא מוצלחת במיוחד.

לפני 12 שעות, מאזדה חבוטה כתב:

באופן כללי גם הקורולות מהאזור של 2006-09 יחסית מאוד אמינות וגם הלנסר והפוקוס אבל יש למאזדה שלוש מעלה מאוד גדולה וזה עיצוב הרבה יותר חדשני בתוך התא נוסעים היא לא מרגישה בת 13-14 היא מרגישה בת 6-7 זה שונה לגמרי מכול הרכבים מאותו כיתה וגם המנוע הוא בסדר גמור אם אני זוכר נכון יש גם טורבו וגם רגיל לא זוכר את הליטרים אבל מניסיון עם הטורבו מאיץ טוב גם ברכב מלא בעליות לא מתקשה להגיע ל100 יש גם מאזדות6 מאותם שנתונים עם מנועים יותר חזקים החיסרון הגדול של שניהם הוא צריכת הדלק שהיא מאוד גבוהה ולכן אם זה נצרך לנסיעה ארוכה יום יומית לא מומולץ. 

קורולות בין 2008 ל-2009 (למעשה 2007 עד 2009, בגלל שב-2007 היה אפשר לקבל מודל 2008) היו עם גיר רובוטי שלא היה נעים לנהיגה לכולם.

היתרון זה חיסכון בדלק ביחס לרכבים אחרים מאותה תקופה.

בתקציב הזה הפוקוס שהציעו יכולה להיות אופציה טובה, חפש את הדור השני ותימנע מהדור השלישי עם הגיר הרובוטי שלא נחשב אמין.

לנסר גם אופציה בתקציב הזה.

אפשר גם סובארו B3, אמורה להיות אמינה יחסית לגילה אך לא חסכונית בדלק. ביצועים פושרים עם מנוע 1.5, זמינה גם עם מנוע 2.0 והנעה לכל הגלגלים (4X4 AWD קבוע), ביצועים טובים יותר אבל תהיה פחות חסכונית.

אפשר לחפש סוזוקי SX4, ברף הגבוה של התקציב יש כאלו.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

פוקוס דור 2 הדגמים האחרונים 2010 -2011, הם גם סובלים מצניחת מחיר אבל אין משהו שבאמת מצדיק אותה, האמינות שלהם ממוצעת והם לא מאוד בעייתיים. 

זה רכב מאוד נוח ומודרני באופן יחסי, אם תמצא אחת שמורה זו קניה טובה. 

• אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם

זה לא כזה נורמלי, אולי עם ריבוי פקקים זה כן.

רכבים משפחתיים לא היברידיים עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי פלנטרי מגיעים לצריכת דלק טובה יותר.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תלוי איזה. המאזדה 4 1600 שהיתה לי עשתה קבוע 1:8, ה-SX4 היתה קצת יותר טובה, אבל אולי המסלול שלה היה קצת יותר ידידותי.

אפילו הארונה, שעם מנוע הליטר טורבו אמורה להיות חסכונית, צורכת 1:10 בשימוש שעיקרו עירוני.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, dorsht כתב:

זה לא כזה נורמלי, אולי עם ריבוי פקקים זה כן.

רכבים משפחתיים לא היברידיים עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי פלנטרי מגיעים לצריכת דלק טובה יותר.

אני לא מכיר רכב משפחתי 1.6 אוטומט פלנטרי שעושה יותר מ1 ל8 בעיר גם בלי פקקים רק כי יש רמזור או כיכר כל דקה בערך. 

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, edward כתב:

אגב 1 ל7 בעיר זה די נורמלי לרכב משפחתי לא היברידי. 

יש חוקי פיזיקה פשוטים. 

מנוע 2.0 ליטר בזמן שהוא פועל בסרק ומתגלגל בפקק, יונק בכל מחזור עבודה 20% יותר דלק מאשר מנוע 1.6. 

בעומסים נמוכים לא רלוונטי שהוא יותר חזק והנהג צריך לתת פחות גז. 

פוקוס גם רכב יחסית כבד, זו אחת המכוניות הכי פחות חסכוניות בקטגוריה המדוברת, זה יצא בערך 1 עד 1.5 ק"מ לליטר פחות בשוואה לממוצע לקטגוריה. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 14.4.2022 בשעה 22:29, llaavvii כתב:

כפי שציינו כאן תתרכז קודם במצב המכונית,.איך תחזקו אותה עד כה? טסט לכמה זמן? תאונות? מצב צמיגים, מצבר? וכו' ברשימה פוקוס דור שני, לאנסר, אימפרזה, טידה, מאזדה 3...

למה פוקוס דור שני עדיף על דור שלישי?

פורסם
לפני 8 דקות, shmulik88 כתב:

למה פוקוס דור שני עדיף על דור שלישי?

מנוע אטמוספרי הרבה יותר אמין במקום מנוע טורבו בדור 3 ולדעתי תיבת הילוכים פלנטרית במקום רובוטית.

• תוכן חדש...