Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיום מתנייד בסיטרואן סי 3 שעוד חצי שנה בערך תפוג האחריות יצרן שלה. לא מתכוון להישאר עם הרכב מעבר לזה. 

נוסע 35 אלף בשנה, כשהדרישות הם לרכב משומש, שיהיה נוח ברמה סבירה לנסיעה בכבישים מצולקים וגליים, ללא רכיבים שידועים כבעייתיים(כן, גם רצועות טיימינג נכללות בזה) שיהיה חסכוני בדלק, וחובה בקרת שיוט

מה שקפץ לי לראש זה רכבים כמו הונדה גאז מ-2016, מאזדה 2, סוזוקי בלנו. רכבים כאלה, פרטיים, עם קילומטראז נמוך מבקשים עליהם מחירים של סביב ה-70-80 אלף ליד 2 כתלות בשנתון. 

זה מרגיש לי מאוד מפגר ללכת על רכבים משומשים במחירים כאלה כאשר אפשר לקנות ב-100 אלף רכב חדש מהחברה/0 קילומטר שגם יהיה מעניין יותר בשבילי, כי יש אחריות יצרן ואני לא מוגבל באיזה רכב לקנות, וגם אני לא אצטרך לעבור את כול הכיף של רולטת סיפורי סבתא של אנשים בשוק היד 2. 

העניין הוא שהייתי מעדיף רכבים זולים יותר מאשר סכומים של 100 אלף שקל. האם יש אופציות אחרות שאולי אני לא חושב עליהם?

פורסם

בתנאים של היום, למה אתה חושב שלגבי מכוניות חדשות תהיה בהכרח פחות מוגבל במבחר מאשר ביד שניה? עד כמה שאני שומע וקורא, זה לא מה שקורה בשטח.
אני חושב שעוד לא הגענו למצב בארה״ב ובריטניה, שם במספר רב של דגמים רכב משומש בן שנה יותר יקר מחדש זהה, פשוט כי המשומש זמין ולחדש יש המתנה של 6 חודשים או יותר, אבל אני מניח שזה יבוא.
https://fortune.com/2022/02/03/used-car-prices-cost-new-car-2022/
https://www.theguardian.com/business/2022/feb/20/one-in-five-secondhand-cars-in-uk-cost-more-than-new-models

פורסם
לפני 39 דקות, PinkDolphin כתב:

בתנאים של היום, למה אתה חושב שלגבי מכוניות חדשות תהיה בהכרח פחות מוגבל במבחר מאשר ביד שניה?

הכוונה, שברכב משומש אני מגביל את עצמי בכוונה( לא רובוטי דו מצמדי, לא רכבים עם מנועי טורבו בעייתיים וכו'), וברכב חדש אין לי בעיה כזאת כי יש אחריות.

כמובן שאם יש בעית מלאי אז זה משהו אחר, אבל עד כמה שאני יודע בסיאט אין בעיות מלאי. לפחות בדגמים הזולים יותר. 

פורסם
לפני 14 דקות, davemustaine87 כתב:

הכוונה, שברכב משומש אני מגביל את עצמי בכוונה( לא רובוטי דו מצמדי, לא רכבים עם מנועי טורבו בעייתיים וכו'), וברכב חדש אין לי בעיה כזאת כי יש אחריות.

כמובן שאם יש בעית מלאי אז זה משהו אחר, אבל עד כמה שאני יודע בסיאט אין בעיות מלאי. לפחות בדגמים הזולים יותר. 

הבנתי -- זו כבר נקודה אחרת. עדיין:
1) האם אתה בטוח שבשום מקרה לא תחזיק ברכב מעבר לתקופת האחריות? נסיבות חיים יכולות להשתנות, נסועה שנתית יכולה לרדת משמעותית וכו׳.
גם אם לא תחזיק ברכב אחרי תק׳ האחריות:
א) לא תמיד פשוט לגרום ליבואן בארץ לעמוד באחריות, אפילו לגבי בעיות ידועות.
ב) יש נטיה לבעיות ידועות להשפיע על סחירות.
2) אישית, בתנאי הנסועה (הגבוהה) שלך לא הייתי שוקל לקנות דגם חדש שלא הייתי מוכן לשקול קניה שלו בתור משומש (בגלל בעיות ידועות). זה בהתעלם לגמרי משיקולים כלכליים -- אם זה לא רכב בעיקר לתחביב, ההתעסקות בבעיות גוזלת זמן איכות ועצבים.

פורסם
לפני 14 שעות, PinkDolphin כתב:

הבנתי -- זו כבר נקודה אחרת. עדיין:
1) האם אתה בטוח שבשום מקרה לא תחזיק ברכב מעבר לתקופת האחריות? נסיבות חיים יכולות להשתנות, נסועה שנתית יכולה לרדת משמעותית וכו׳.
גם אם לא תחזיק ברכב אחרי תק׳ האחריות:
א) לא תמיד פשוט לגרום ליבואן בארץ לעמוד באחריות, אפילו לגבי בעיות ידועות.
ב) יש נטיה לבעיות ידועות להשפיע על סחירות.
2) אישית, בתנאי הנסועה (הגבוהה) שלך לא הייתי שוקל לקנות דגם חדש שלא הייתי מוכן לשקול קניה שלו בתור משומש (בגלל בעיות ידועות). זה בהתעלם לגמרי משיקולים כלכליים -- אם זה לא רכב בעיקר לתחביב, ההתעסקות בבעיות גוזלת זמן איכות ועצבים.

תשמע זה מאוד תלוי. הרכב היחיד מה"בעייתיים" שהייתי מוכן לשקול בתור חדש סה רק רכבים מתוצרת vag . התמורה לצרכים שלי היא טובה מאוד, הסחירות מעולה, והבעיות גיר נסבלות. במיוחד אם הרכב באחריות. 

לפני 7 שעות, om2 כתב:

בהנחה שהרכב שלך תקין.

המהלך הנכון הוא להשאר איתו

אכן כן, וזה אכן מה שהייתי עושה אבל לא במקרה הזה. הדרך היחידה שאני אשאר איתו זה רק אם אני הולך לקבל סכום מאוד מאוד נמוך במכירה. אבל אני חושב שלאור מצב השוק יד 2 , אנחנו עוד לא שם, גם לא עבור סיטרואן

פורסם
לפני 49 דקות, יוסי פרנקוס כתב:

זה לא זמן טוב להחליף רכב.
אם הוא עובד, עדיף להשאר איתו עד שהשוק יירגע וייסתיימו בעיות ההספקה.

זה מעניין - את הסיבה הזו אנחנו שומעים כבר הרבה זמן - ולעניות דעתי בשנה + הקרובות לא נראה פתרון באופק,
מה עוד שהיבואנים מאוד נהנים מהמצב (מחירונים גבוהים ואנשים ממשיכים להזמין), מאמין שהם ימשיכו "לתדלק" את הבועה הזו כמה שניתן.

פורסם

לא יודע כמה זה הרבה זמן, אבל לי יש שני רכבים ולהחליף כל אחד מהם למשהו סביר יעלה לי כמו שליש מהמשכנתא.

כל עוד הם עובדים ולא נכנסים למוסך יותר מפעמיים בשנה, הם יישארו אצלי.

פשוט לא שווה להחליף כי התמורה הפרקטית היא מינימלית.

הדבר היחיד שישתנה יהיה ברמה הפסיכולוגית שאני אהנה מרכב יותר חדש.

פורסם
לפני 11 שעות, llaavvii כתב:

זה מעניין - את הסיבה הזו אנחנו שומעים כבר הרבה זמן - ולעניות דעתי בשנה + הקרובות לא נראה פתרון באופק,
מה עוד שהיבואנים מאוד נהנים מהמצב (מחירונים גבוהים ואנשים ממשיכים להזמין), מאמין שהם ימשיכו "לתדלק" את הבועה הזו כמה שניתן.

התחזיות שאני רואה בחו״ל אומרות שנתיים לפחות. וזה לא רק לגבי מכוניות -- פחות או יותר כל המוצרים שמסתמכים על רכיבים מוכללים. לא חושב שהיבואנים בארץ קשורים בכלל לנושא -- היקף השוק קטן מדי בקנה מידה עולמי.
אגב, במישור המכוניות, זה מתחבר למגמה בחלק מהארצות המפותחות (כולל ארה״ב, אבל לא רק): הרבה מהדור הצעיר העירוני לא מעוניין בכלל להיות בעלי מכוניות. הקורונה קצת מיסכה את זה, אבל בכלל לא ברור שתמשיך במדינות האלה מגמה של עליה במכירות. בעולם המתפתח כמובן, עדיין יש עליה ניכרת בביקוש, אבל זה לדגמים אחרים.

פורסם
בתאריך 2.4.2022 בשעה 13:03, davemustaine87 כתב:

כיום מתנייד בסיטרואן סי 3 שעוד חצי שנה בערך תפוג האחריות יצרן שלה. לא מתכוון להישאר עם הרכב מעבר לזה. 

נוסע 35 אלף בשנה

להבנתי אין לך בעיות ברכב (כרגע) ואתה פשוט פוחד שהבעיות יצוצו בתום תקופת האחריות. דרך אחת אולי להקטין את הסיכון של הרכב שיש לך היא לבקש מהמוסך המורשה לעשות לך "יישור קו" לרכב במסגרת האחריות. לא יודע אם זה מקובל אבל זה עשוי להקנות לך לפחות שקט נפשי מסוים.

ברמות המחיר שאתה מציין עם נסיעה מרובה על כבישים לא מושלמים לא חושב שיש לך אלטרנטיבה עדיפה במובהק על הסי 3 מבחינת נוחות נסיעה, בטח שלא הונדה ג'אז (גילוי נאות - יש לנו 2 ג'אז במשפחה ולי יש סיטרואן סי5), אז זאת עוד סיבה לא להחליף. בגדול בעיות ידועות כמו הטיימינג הן יותר קלות לטיפול - ראשית, אתה מודע ועוקב ושנית אתה יכול פשוט להחליף את הרוצעה אם מתחילים סימנים בעייתיים - זה יותר זול מלהחליף רכב!

כנראה שכמו שאחרים ציינו יקח שנים עד ששרשראות האספקה יחזרו למצב "נורמלי" כך שככל שאתה לא חייב להחליף, אל תחליף, או כמו שקיילי שרה 

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

היו לי כבר עניינים עם הרצועה. כרגע הכול בסדר, אבל אני לא הולך לנסות על בשרי אם יהיה בסדר או לא בסדר.

אני לא מקובע ולא עקשן מטבעי, אבל במקרה הסה אלא אם באמת יקרה משהו מיוחד, אין סיכוי שאשאר עם הרכב.

פורסם

קטנות דיזליות לא ממש נפוצות, לכן כנראה שאתה צריך ללכת לכיוון היברידי.

טויוטה יאריס היוצאת לא נוחה במיוחד ואין לה בקרת שיוט אבל היא מאוד חסכונית וזולה לאחזקה. החדשה היא שדרוג משמעותי, בעיקר בנוחות ובהתנהגות הכביש, אבל גם בתא הנוסעים ובאבזור. כאן כבר תקבל בקרת שיוט אדפטיבית ומערך מלא של מערכות בטיחות, מולטימדיה עם קארפליי/אנדרואיד אוטו, והעיצוב הרבה יותר נאה.

אם תצליח להניח את ידך על יאריס קרוס משומש קלות או חדש תקבל גם רכב מרווח יותר, תנוחת ישיבה עדיפה ולדעתי גם נוחות נסיעה טובה יותר.

גם הונדה ג'אז יכולה להיות אופציה אבל היא מרגישה מעט חלשה ועייפה ביחס ליחידת ההנעה בטויוטה, מפרט האבזור מוזר כשהגה מחופה עור מקבלים רק בדגם הבכיר, ולמצוא אחת כזאת משומשת יהיה משימה לא פשוטה משום שהיא נמכרת בכמויות זעירות.

כל אלה יקחו אותך למחיר של למעלה מ- 100K גם לרכבים משומשים.

פורסם

אם אתה פוחד להישאר עם הסיטרואן, מכירה בזמן הזה תהיה לך כנראה די קלה. המחירון של הקקטוסים לדוגמה עלה בחודשים האחרונים (בייחוד של תת דגמים מסויימים), לא בדקתי לגבי C3. עצם זה שסיטרואן אפשר למכור במחירון ואפילו מעל אם הרכב שמור, זה אומר שאנחנו בעידן אחר לגמרי כרגע.

פורסם

תחפש ותעבור על כל רכב שנראה שמתאים לך. אל תתקבע על מצב השוק ו/או אם עדיף חדש או משומש. יותר חשוב להתקבע על מה מתאים לצרכים הנוכחיים שלך.

חצי שנה זה המון זמן לעבור על שלל דגמים ויצרנים.

לדעתי עדיף ללכת על משומשת, לא הייתי יורד משנתון 2019. הייתי אומר גם יוצאת ליסינג.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...