Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

3 עובדים אצלינו ביקשו תחנת עגינה למקים שלהם, כזו שתומכת בשני מסכים, כבל רשת, ושאר שטויות שאי אפשר לחבר ישירות למק. לאחד יש מקבוק פרו 14 עם מעבד m1Max, לשני יש מקבוק פרו 16 עם אותו מעבד, ולשלישי יש מקבוק פרו 16 בן שנה, אבל עם מעבד מהדור האחרון של האינטלים ולא עם M1 (לא יודע מה זה אומר מבחינת דורות).

אני מחפש להם תחנת עגינה (רצוי אותה אחת לשלושתם, אבל הבנתי שבמק זה צריך להיות ספציפי למחשב), שתתמוך בלפחות ריבוי מסכים וכניסת רשת, ומכאן כל המרבה הרי זה משובח. כיון שזה לעבודה אין לי כוונה לרוץ אחרי כל מיני עיסקאות באמאזון ולחכות שזה יגיע לארץ, אז אני מחפש משהו שאפשר לקנות בארץ.

למה הכל כל כך מסובך במק? 😄

פורסם

למיטב ידיעתי אין תחנות עגינה למחשב המקולל הזה, רק מתאמים מסוג HUB סטייל https://www.amazon.com/s?k=usb+c+hub&crid=DTE42RRZJ287&sprefix=usb+c+hub%2Caps%2C193&ref=nb_sb_noss_1

אצלנו בחברה כולם עם מקים (שלל דגמים) והIT פשוט נותנים לנו USB-C HUBs שיש בהם את רוב היציאות שצריך. בכל הקשור למסכים המתאם לרוב כלול חיבור HDMI אחד וחיבור C אחד שמאפשרים חיבור ל2 מסכים בו"ז (החיבור דרך הC באמצעות כבל HDMI-USB C למסך).

כמובן באמצעות הכבל הנ"ל אפשר גם פשוט להתחבר ישירות למק בלי צורך בHUB.

פורסם (נערך)

אין תחנות עגינה למקבוקים.

חיים על מתאמים למיניהם, ככה זה.

אגב, יש לי ניסיון די רע עם כל מיני מתאמים ל-hdmi, מסיבות שלא טרחתי לחקור אותן לעומק,

עדיף מתאים מ- /usb-c/thunderbolt ל-display port.

תזמין שילוח מהיר באמזון וזה יגיע צ׳יק צ׳ק, עוד כמה גרושים אבל אף אחד לא יצטרך לחכות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

+Caldigit TS3

מחוברים אליו: שני מסכים 4K/60Hz, כבל רשת, מצלמה, רמקול Jabra ומקלדת.

מחבר אליו לסירוגין מק פרו, מק מיני ומקבוק (כולם אינטל) עם כבל Thunderbolt בודד.

הכל עובד.

פורסם

יש לי מק מהסוג של האינטל האחרון וב3 תחנות עגינה שניסיתי (2 של dell, ו1 מאליאקספרס) רק מסך אחד עבד למרות שהיה חיבורים ל2 מסכים. אז בסוף אני משתמש פשוט ב2 כבלים של usb c לhdmi בלי שום תחנת עגינה.

לm1 הראשונים בכלל לא היה תמיכה ב2 מסכים חיצוניים, זה למה אמרתי לעבודה לקנות את המק אינטל. אולי הmax כבר מאפשר את זה..

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

משהו קרא לי ?

התשובה היא (והיא נכונה בכלליות למחשבים מודרנים עם Thunderbolt): אתה רוצה האב מבוסס Thunderbolt.

כן הם עולים בערך פי 3-4 מאשר אלו מבוססי USB C וDisplay link למיניהם - אבל הם עובדים. ובאמינות.

אני משתמש בCalDigit TS3+ (ממש ממליץ!) והשתמשתי גם בדל TB19 (לא ממליץ בגלל אינטגרציה בינונית - למרות שיצא עדכון עם סרטיפיקציה למק אחרי שמכרתי את שלי).

את המסך אתה צריך לחבר אחד בUSB C והשני בDisplayPort / HDMI (ל2 ההאבים שניסיתי - תלוי בהאב. יש מעט שיאפשרו 2 דיספליי פורט / HDMI)

הם הציגו TS4 שנראה מעולה. יש לחברים שלי והם גם ממליצים - אבל זו אחלה הזדמנות לקנות TS3+ משומש בזול :) ברוב המקרים.

USB-C לא תומכים ב2 מסכים. אפשר להשתמש ב2 מתאמים נפרדים אבל זה מאבד מהנקודה (ומהאמינות). זה בעיקר בגלל שApple לא תומכים בסטנדרט שנקרא MST שבגדול מפצל את הרוחב פס (בעלות של איכות תמונה רצינית - ולכן לא נתמך)

ואז מגיעים לDisplayLink - זו טכנולוגיה של כיווץ הסטרים והעברתו ובעיקרון תומכת במק על USB C. יש לה עלות רצינית בעיבוד ובאיבוד - היא מבוצעת על המעבד ככה שהוא תמיד עסוק עכשיו + עדיין זה כיווץ ומאבדים איכות תמונה (אפשר לדון אם זה משמעותי או לא - ותלוי גם ברזולוציה). אבל יותר מזה - היא פשוט לא יציבה. ה מ ו ן עדכונים שבורים שגורמים לKernal panic ושאר בעיות תמיכה עם עדכוני מק. ממליץ בחום לדלג על זה.

זו היתה ההמלצה הגורפת באמזון על ידי הIT עם ניסיון של מעל 100 אלף מקים ואכילת קש מוחלטת מUSB C Hubs (כלומר או מתאם אחד - עדיף מקורי - או להשתמש בThunderbolt hub) וזו גם ההמלצה הלא רשמית אצל המעסיק הנוכחי שלי.

בתאריך 20.3.2022 בשעה 01:11, liorwohl כתב:

אולי הmax כבר מאפשר את זה

אכן - המגבלה של מסך אחד היתה נכונה רק לגבי M1 רגיל בלפטופים ספציפית (כי יש כבר מסך אחד מובנה).

אין מגבלה כזו לM1 Pro/Max - מניסיון - יש לי את כל השלושה בבית + אינטלים ... אל תשאלו...

בתאריך 19.3.2022 בשעה 11:06, Fazer כתב:

אני מחפש להם תחנת עגינה (רצוי אותה אחת לשלושתם, אבל הבנתי שבמק זה צריך להיות ספציפי למחשב), שתתמוך בלפחות ריבוי מסכים וכניסת רשת, ומכאן כל המרבה הרי זה משובח. כיון שזה לעבודה אין לי כוונה לרוץ אחרי כל מיני עיסקאות באמאזון ולחכות שזה יגיע לארץ, אז אני מחפש משהו שאפשר לקנות בארץ.

אותה תחנה שהמלצתי עליה (גם הTS3+ וגם הדור החדש) יתאימו גם לאינטל וגם לM1 Pro/max ויענו על כל הדרישות שלך ולא יבזבזו לך זמן של העובדים שיעלה בקלות כמו התחנת עגינה על תמיכה טכנית.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 19.3.2022 בשעה 21:09, santiago כתב:

+Caldigit TS3

מחוברים אליו: שני מסכים 4K/60Hz, כבל רשת, מצלמה, רמקול Jabra ומקלדת.

מחבר אליו לסירוגין מק פרו, מק מיני ומקבוק (כולם אינטל) עם כבל Thunderbolt בודד.

הכל עובד.

מחזק ומעלה - היו מחוברים אליו 2 מסכים (אחד ultrawide , שני 4K) , מצלמת רשת , Capture card 4K , מקלדת , עכבר , מיקרופון חיצוני , מחובר קבוע לאינטרנט / רשת ביתית 1 גיגה סימטרי (ומקבל את הכל) , גופרו ומכשיר iOS לפיתוח / בדיקות.

בדיוק 0 עגול של בעיות , האטות או כל דבר כזה. אני אוסיף גם שיש לו אחלה מגבר אוזניות מובנה.

אני מחליף בין 3 לפטופים (אינטל i9 , מקבוק 14״ עם m1 pro ו16״ עם m1 max) ומק מיני בצורה דיי קבועה. היכולת לחבר כבל אחד (וזהו - כולל טעינה ללפטופים) ולשכח מהכל - זה game changer.

האם מבאס שזה לא ״dock״ בקטע של להניח עליו את המחשב? לא ממש - המחשב שלי על זרוע רוב הזמן ליד המסכים שאני מזיז + פתוח בשביל הtouch id.

בתאריך 20.3.2022 בשעה 01:11, liorwohl כתב:

יש לי מק מהסוג של האינטל האחרון וב3 תחנות עגינה שניסיתי (2 של dell, ו1 מאליאקספרס) רק מסך אחד עבד למרות שהיה חיבורים ל2 מסכים

לגבי התחנות של דל - יש להן 2 גירסאות - גירסאת Thunderbolt וגירסאת USB C. אלו של הUSBC לא יתמכו (הסברתי בהודעה הקודמת בדיוק למה - MST).

אלו של הThunderbolt כן - בתנאי שמסך אחד יהיה מחובר לשרשור USB C ושני לDisplayport. בוודאות ומניסיון. ממליץ בחום גם לעדכן להם firmware (בהצלחה , בא נגיד שזה היה מאתגר על מק ...) לזה שהוא certified לאפל.

הבנתי שהוא פותר חלק מהבעיות כמו הכיבוי / הדלקה שלו שעבד ... חצי כח.

Then dying is forgetting

פורסם

שאלת חצי אוף טופיק.

למה ההאבים האלה כול כך יקרים?

יש לי אחד של Thinkpad מהעבודה, בדקתי והוא עולה איזה 200 יורו כזה. לא ממש זול...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

גירסאת Thunderbolt וגירסאת USB

ניסיתי לפענח מה ההבדל בין TB ובין USBC ועדיין לא הצלחתי להבין.... זה נראה לי אותו הדבר.

פורסם

פיזית/מכאנית אותו חיבור בדיוק, פרוטוקולים שונים ומגוונים יותר ב-TB. מאוד מבלבל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

שאלת חצי אוף טופיק.

יש לי אחד של Thinkpad מהעבודה, בדקתי והוא עולה איזה 200 יורו כזה. לא ממש זול...

הם כוללים בקרים איכותיים שמעבירים הרבה מידע ביציבות + הם נישתיים יחסית.

לפני 30 דקות, Fazer כתב:

ניסיתי לפענח מה ההבדל בין TB ובין USBC ועדיין לא הצלחתי להבין.... זה נראה לי אותו הדבר.

תחכה שתגיע ללנסות לפענח את ההבדל בין USB 4 לThunderbolt 4 לThunderbolt 3.... זה הולך וניהיה יותר גרוע מההבדלים בגירסאות של HDMI....

על רגל אחת בלבד - USB C לרוב מתיחס לUSB 3 כלשהוא עם חיבור Type C - רוחב פס של בין 5 ל10 ג׳יגה, בתוך זה יש גם עוד המון תתי סטנדרטים לגבי וידאו טעינה וכו. מה שאומר שכשאתה רואה USB C - ההתחייבות היחידה שלהם האמיתית זה USB 3 בסיסי (תקן עתיק) וחיבור Type C - שזה רף נמוך מאוד.

לעומת זאת Thunderbolt אתה מדבר גם תמיכה מלאה לאחור ברוב התקנים הכי גבוהים של USB + Display port + טעינה ורוחב פס של 40 עד 48 ג׳יגה.

כלומר כשאתה רואה Thunderbolt 3 ומעלה Certified - אתה כבר מקבל בוודאות הרבה יותר.

יש ה מ ו ן בקרי USB מחורבנים מאוד בשוק (ומשם באים כל ה״האבים״ שמתחילים ב15-20 דולר עד 150) , לעומת זאת יש מעט בקרי USB טובים ומעט בקרי Thunderbolt נקודה (ולא ראיתי כאלו זולים בכלל).

אז אם אתה רוצה לנקות את הזבל - חפש מראש Thunderbolt - וכמו שאומרים Buy once, Cry once.

בהסתכלות לאחור - קניתי את הCaldigit TS3+ ב150 דולר משומש לפני שנתיים ומאז היו לי אפס עגול של בעיות - לעומת המון בעיות תאימות ויציבות עם USB C לאורך השנים. אם הייתי צריך חדש היום - הייתי קונה פעם אחת משהו כמו שצריך בלי למצמץ.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 שעות, David32 כתב:

כי מי שקונה אותן זה חברות והן לא משלמות MSRP

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה עם המוצרים של Plugable (טושיבה DynaDock לשעבר), לא עושים את העבודה?

הם זולים יותר מאלו של CalDigit וזכור לי שקראתי שהם נחשבים מאוד מוצלחים (לא יודע לגבי התאמה למק).

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...