Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן 

כידוע ככל שהמומנט יותר גבוה הרכב מזנק יותר מהר, השאלה: מהו המומנט המינימלי שנחשב למהיר?

תודה

פורסם (נערך)

מעל 50 קג"מ אני אישית כבר הייתי מתרגש. מעל 100 קג"מ כבר הייתי מסיר את טינדר.
כרגע אני עם 21~ קג"מ שמתקבלים ב 4,600 סל"ד, עצוב וקר לי בעליות.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • מצחיק 4
פורסם

תן לי 160 כ"ס (ב 6000סל"ד) על 20 קג"ם (ב 3000סל"ד)  ואני מבסוט לא צריך יותר.

כזה אני, צנוע ומסתפק במועט. 🙂

* רצוי גם שהאוטו לא ישקול יותר מידי נגיד 1100ק"ג?

**ושיהיה בו 5 מקומות ישיבה ובגאז' סביר

פורסם

בצבא הייתי נוהג על טרקטורים שגוררים חימוש במשקל 10 טון בערך. היה לדבר הזה מומנט מטורף אבל הוא היה מגיע ל-35 קמ"ש. 

לדוקאטי יש קג"מ של 12.1, זה לא מונע ממנו להגיע מ-0 ל-100 ב-3 שניות

בקיצור, יש עוד גורמים לתאוצה מלבד מומנט

פורסם

נהגתי במיאטה nb טורבו של חבר(280 כח בגלגל עם 37 קגמ)

זה היה מטריד. 

הרבה יותר מטריד מ400-500 כח ברכבים אחרים. 

הייתי שמח גם ל25-30 קגמ במיאטה שלי....שנכיר את הרכב נשים סופר.

פורסם
לפני 10 שעות, sasa_204 כתב:

אהלן 

כידוע ככל שהמומנט יותר גבוה הרכב מזנק יותר מהר, השאלה: מהו המומנט המינימלי שנחשב למהיר?

תודה

זה לא מדויק לחלוטין.

יש המון גורמים אחרים להתחשב

יחסי עברה בגיר

קוטר הצמיגים

משקל הרכב

קשת סיבובי המנוע שמושג 

מנועי דיזל הרבה מומנט בסל"ד נמוך, אבל שיא ההספק מושג בסל"ד נמוך. פה המומנט הגבוה מכוון בעיקר למטרת "כוח". יכולת סחיבה עדיפה.

ומנועי טורבו בנזין קטנים, יש להם טווח מומנט מירבי על טווח סיבובי מנוע רחב יחסי, גורם לתחושה מהירה.

אני נטול מומנט כרגע בחיים.

אשמח לכמה נוספים

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

חוץ מזה שהקגמ הוא לא הנתון היחיד שמשפיע על התאוצה, העניין גם מאוד אינדיווידואלי.

לרכב שלי יש 9 קג"מ שמתקבלים בסל"ד 5000 (😭), כשנסעתי על רכב עם עם 16 קג"מ ועוד עם טורבו הרגשתי מינימום ווין דיזל, מצד שני להרבה אנשים אותו הרכב היה מרגיש סביר במקרה הטוב.

בכל אופן לדעתי לא צריך להסתכל יותר מידי על הנתון הזה, ואם אתה מעוניין ברכב מהיר פשוט תעשה נסיעת מבחן ותבין אם הרכב מספיק "מהיר" בשבילך.

פורסם

לי יש בערך 18-19 ב4000, לא מרגיש שחסר לי.. שאני מועך את הגז הרכב טס (מינוס החלפות הילוך..), ברגיל אני בקושי משתמש בשליש מהדוושה ואני נוסע דיי מהר.

פז'ו 406 עם מנוע 2 ליטר

• מצחיק 1
פורסם
לפני שעתיים, Sparrow420 כתב:

לי יש בערך 18-19 ב4000, לא מרגיש שחסר לי.. שאני מועך את הגז הרכב טס (מינוס החלפות הילוך..), ברגיל אני בקושי משתמש בשליש מהדוושה ואני נוסע דיי מהר.

פז'ו 406 עם מנוע 2 ליטר

אל תזלזל. אחד המנועים הטובים ביותר שהיו אי פעם ל PSA.

18 קג"מ ב 1800 סל"ד
כ-20 קג"מ באיזור ה 4000 סל"ד
כ 17-18 קג"מ באיזור 6000 סל"ד

מדובר במנוע אטמוספרי עם עקומת מומנט כמעט שטוחה לגמרי (כמו מנוע טורבו) מסל"ד מאוד נמוך, שזה שיא במונחים של שנת 2000+.
בלי קשר, ה 406 דור שני היתה אחת המכוניות הטובות ביותר שייצרו אי פעם ב PSA (הן מבחינת נוחות, צריכת דלק ואמינות).

איציק

• אהבתי 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 11 שעות, miatanc כתב:

לא הייתי קורא לרכב הזה "טס" אבל סבבה

למה כן היית קורא "טס"?

לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

אל תזלזל. אחד המנועים הטובים ביותר שהיו אי פעם ל PSA.

18 קג"מ ב 1800 סל"ד
כ-20 קג"מ באיזור ה 4000 סל"ד
כ 17-18 קג"מ באיזור 6000 סל"ד

מדובר במנוע אטמוספרי עם עקומת מומנט כמעט שטוחה לגמרי (כמו מנוע טורבו) מסל"ד מאוד נמוך, שזה שיא במונחים של שנת 2000+.
בלי קשר, ה 406 דור שני היתה אחת המכוניות הטובות ביותר שייצרו אי פעם ב PSA (הן מבחינת נוחות, צריכת דלק ואמינות).

איציק

סוף סוף מישהו מאמין לי שזה רכב בנ"ז, כולם מסתכלים עלי כמו קמצן משוגע שנוסע על עתיקה 😂

במקור קניתי אותו שיהיה לי משהו מעכשיו לעכשיו ותכננתי להפטר ממנו אחרי כמה חודשים.. והתאהבתי

פורסם

לפחות 70.0 קג"מ.

כל היתר - עגלות סופר. 

לפני 12 שעות, איציק נ. כתב:

בגלל זה הן נעלמו?

אנשים שומרים אותן במרתפים, ומראים רק לחובבי רכב 'מבינים' כמו יין מיוחד במרתף יינות?

בגלל זה האחרונות שבהן נמכרו ביותר זול ממה שהיית קונה רכב על שלט בטויס אר אס? 

ה 406 היתה רכב יפהפה ונוח. אבל עגלה כבדה מאוד ולא ממש אמינה. 

ה 406 קופה - היא אחת המכוניות היפות ביותר שיוצרו מאז ומעולם. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 28 דקות, discoTD5 כתב:

ה 406 היתה רכב יפהפה ונוח. אבל עגלה כבדה מאוד ולא ממש אמינה. 

ה 406 קופה - היא אחת המכוניות היפות ביותר שיוצרו מאז ומעולם. 

הדור הראשון היה דרעק מבחינת אמינות, השני 2002-2004 היה מוצלח מאוד, עם דגש על מנוע 2000 בלבד. ה 1.8 לא היה מוצלח. להערכתי, לא נמכרו הרבה מהן ועם הזמן הפופולאריות של רכבי מנהלים מאותן שנים לא ממש צמחה, מה שתרם להעלמותן הסופית (אגב, יצא לי לראות לאחרונה 2 כאלה על הכביש, בהחלט נדיר, אבל היי - עברו 20 שנה מאז...).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...