Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאני מתניע את הפיקאסו שלי אחרי שכמה שעות היא ישבה במקום, נדרש לה זמן להתניע. כלומר, אני מכניס את ה(אין) מפתח, מקיש את הקוד, ואז - לחיצה ראשונה על כפתור ההתנעה לרוב לא עושה כלום. במצב הזה נדרשות כמה לחיצות ובערך דקה (אפשר גם להמתין וללחוץ אחרי כדקה, בד"כ עובד) ואז נדלק. אם אני מכבה - זה מיד נדלק מחדש. כנ"ל אם מכבים ואחרי כמה דקות מניעים. הבעיה קיימת רק בהתנעה אחרי זמן המתנה ניכר.
נתון ראשון: 
כאשר הבעיה הזו מופיעה, אחרי ההדלקה קורים שני דברים:
1. מופיעה לשבריר שניה (לקח לי כמה נסיונות כדי להצליח לקרוא) ההודעה Battery Charging Fault ומיד נעלמת. הדיאגנוסטיקה של הרכב לא מוצאת אותה. חשבתי כמובן שאולי יש בעיית אלטרנטור, אבל בדקתי - מתח הפעולה הוא 14.4 פחות או יותר, וזה בסדר. כלומר, הסוללה כן טוענת. ליתר ביטחון גם טענתי אותה עם מטען חיצוני. הסוללה כמעט חדשה - וארטה, 70AH, EFB. דגם מתאים, אני חושב (האם צריך AGM דווקא?).
2. מופיעה הודעת Check fog headlamps ונורת Service. קל מאוד להיפטר - מדליקים את האורות, מדליקים את אורות הערפל, הרכב משתכנע לשביעות רצונו שיש לו אורות ערפל וההודעה נעלמת.
ודבר אחד לא קורה - מצב ECO לא פועל. כלומר, הסטארט-סטופ לא נכנס לשירות (קודם הוא כן נכנס). כשאני עוצר הוא מהבהב כמה פעמים, אבל מעבר לזה לא קורה שום דבר.
אשמח לפתרון.

פורסם

את המצבר בודקים בעומס. לא על ידי מדידת מתח רגילה.

הכוונה, שהוא אמור לספק זרם התנעה  תקין. 

זה שראית 12.7 זה עדיין לא אומר שהוא תקין.

קיים מכשיר ייעודי לזה.

בנוסף תבדוק שהקטבים שלו מהודקים כמו שצריך.

פורסם

טוב, העלילה מסתבכת... בדיקה בעומס העלתה שהמצבר אכן דפוק. החלפתי אותו. נסעתי הביתה. אחרי כמה שעות ניסיתי להתניע שוב. לא מניע בכלל. האורות נדלקים, המסכים נדלקים - לא מניע.

פורסם (נערך)

א. בקש מהמתקין שיגיע אליך עם מצבר. או תעזר בשכן להניע וסע למתקין

ב. חשד לכשל אלטרנטור. המתקין בדק טעינב בסיום ההתקנה ?

ייתכו מצבר תקול מהייצור.

ג. כשיש השהייה בהתנעה זה הסימן שהמצבר אוטוטו מת. מניסיון של 3;מצברים

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

לדעתי אתה צריך AGM. נדמה לי שיש לו קיבולת זרם יותר גבוהה. לא יודע מה קורה אם מתקינים EFB. היה לי C4 לא פיקאסו והרכב הגיע עם AGM. אצלי הוא קצת נחלש והחלפתי. המתקין כמובן התבלבל בהתחלה וחשב שיש efb ואז העמדתי אותו על טעותו.

פורסם (נערך)

Efb גם יתניע, פשוט לא יתמוך תמיד ב S&S שזה לא אסון. 

התקנת EFB כדי לחסוך בעלויות ? 

מדובר על מנוע בנזין 1.6 . נכון ?

אני מקווה שהמתקין עבד לפי הספר.

פתיחת חלון נהג עד הסוף . פתיחת מכסה מנוע . סגירת דלת נהג. מפתח רחוק. יש טקס שלם גם אחרי  התקנת המצבר עם המפתח והאורות. 

עשה ניסוי כזה: רד לאוטו. הכנס מפתח , הדלק אורות . לחץ start  ללא ברקס . תן למחשב ללמוד דקה. 

לחץ שוב start לכיבוי מחשב. הוצא מפתח. 

נעל רכב עם השלט. (אתה יכול להשאר בפנים ). 

המתן דקה לפני שתפתח נעילה ותניע את המנוע באמת. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

עשיתי את הניסוי, לא עבד. הלכתי שוב לחשמלאי (אחרי שטכנאי של שגריר ניתק את כל הפיוזים, חיבר מחדש והצליח להתניע). ניתק קודנית לבדוק אם היא העבריין. לא. הסתבר שהבעיה היא אחד הבקרים על לוח הפיוזים בבית המנוע - חשמל מגיע לכמה מהפיוזים דרכו, וכרגע חשמל מגיע אליו אבל לא אליהם. בקיצור, ביום ראשון נראה כמה הנזק.

• תוכן חדש...