Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 32 דקות, David32 כתב:

בתמיכת ארהב,

מקסימום שהם קיבלו מארה"ב היו כמה סטינגרים וקלצ'ים. אתה משווה את זה לתמיכה גם אם לא מספקת שאוקראינה מקבלת היום מהמערב?

שחטפה על התמיכה הזאת, פלשה ובסוף השאירה להם ציוד וברחה.

ואנחנו הקמנו את חמאס עם אחמד יאסין בראשו. מה הקשר לאוקראינה?

איך אפגניסטן היא דוגמא?

דוגמא איך מעצמה צבאית כמו ברה"מ (ולא רוסיה) ברחה מפרטיזנים עם כמה קלצ'ים וסטינגרים. אפשר להזכיר גם את ארה"ב בווייטנאם ואותנו בלבנון. 

אתה באמת מאמין שאוקראינה תגרש את הצבא הרוסי מהשטחים שנכבשו עד עכשיו בכוח צבאי?

להבדיל מכמה מומחים צבאים כאן לא סיימתי את פו"מ (חופשי להוסיף מה שנראה לך) ולכן לא יודע. אבל מה שבטוח מתחילת המלחמה רוסים כבר החליפו את הטון.

פורסם
לפני 15 דקות, mikyl כתב:

דוגמא איך מעצמה צבאית כמו ברה"מ (ולא רוסיה) ברחה מפרטיזנים עם כמה קלצ'ים וסטינגרים

גם ארהב ברחה משם. מפרטיזנים עם כמה קלאצים וסטינגרים. והשאירה להם מלא ציוד. מלא.

לפני 22 דקות, mikyl כתב:

מה הקשר לאוקראינה?

אתה קישרת את אפגניסטן לאוקראינה, לא אני. אני רק מראה לך שזאת לא דוגמא טובה.

אגב, התמיכה שאוקראינה מקבלת לא מספקת? למה? כי הם לא מנצחים כמו שהיית רוצה?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, mikyl כתב:

סיסמאות? זאת אומרת שאתה מקארספורום תחליט מה טוב לאוקראינים? מה אתה מציע? להתכופף ולהוריד את המכנסיים? קרים 2? אפגניסטן זה לא אוקראינה, אבל הם  גירשו את הרוסים. גם אוקראינים כבר גירשו את הרוסים מכמה ערים שרוסים כבשו. התאבדות? מי שנמצא במגננה היום אלה הרוסים. מי אתה שתחליט בשבילם?  לא ענית מה היית מציע אם סורים היו כובשים 20% משטח ישראל, ברחת לאזור הנוחות.

תראה לי איפה פנסיונרים שגרים בכפרים מקבלים החלטות במקום הממשלה שנבחרה ברוב גדול ויש לה תמיכה עממית עצומה גם היום. זה סקר מיולי השנה:

אתה ממשיך לענות תשובות שבנויות על משאלת לב ולא על עובדות בשטח.

הרוסים שולטים היום בכ-18% משטח אוקראינה, כלומר בקצת יותר מ-100 אלף קמ"ר.

רק כדי לקבל פרופורציות - רצועת הבטחון בלבנון הייתה קצת יותר מאלף קמ"ר (כלומר 1 אלף קמ"ר בלבד).

אם אתה רוצה לדבר על ישראל, אז השאלה הנכונה היא מה היית עושה אם הרוסים היו כובשים את כל שטח ישראל 5 פעמים. מדובר פה במימדים אחרים לגמרי ממה שאנחנו מכירים, גם מבחינת השטח וגם מבחינת ההרס.

בוא אני אשאל אותך - מה אתה מציע לעשות?   להילחם עד שלא ישארו לאוקראינה חיילים?   כי אם כן אז זה כנראה יקרה יותר מהר מאשר אצל הרוסים.

הסיבה למגננה של הרוסים היא שהם כנראה לא מעוניינים להתקדם יותר, בשיקול של עלות מול תועלת (כלומר כמה חיילים הם מוכנים להמשיך להקריב כדי להשתלט על עוד שטחים).

לגבי הסקר - תעשה לי טובה, הסקר הזה אמין עכשיו כמו הבחירות ברוסיה. לא סתם ממשלת אוקראינה נחשבה (וכנראה עדיין) לאחת המושחתות באירופה. רבע מדינה הרוסה, נראה לך באמת שאלו שגרים במזרח, בחרקוב וכדומה באמת רוצים שזה יימשך?

ואני מציע את הדבר ההגיוני היחיד כרגע - לתת לפוטין סולם לרדת מהעץ. זה שהרוסים מחזיקים כמעט חמישית משטח אוקראינה זאת עובדה נתונה, גם הפרשנים המערביים מתחילים להסכים שאוקראינה לא תצליח לשחרר אותם כנראה.

במקום להמשיך להקריב מאות חיילים כדי לשחרר כל קילומטר, צריך להתחיל משא ומתן עם תמיכה/גיבוי לאומי, דוגמת סין, אירופה וכדומה.

פורסם

התפיסה במערב כרגע, שמה שנמצא בידי הרוסים, ישאר בידם.

כל נסיון לשנות את זה יעלה הרבה מאד מכל הבחינות ועשוי להחליש את המערב. מכיוון שהמערב ברובו לא במוד מלחמה כבר הרבה עשורים, התעשיות הבטחוניות לא פועלות בתפוקה גבוהה והימשכות הלחימה מדללת את המאגרים. לכן אין אינטרס למערב להשיג הכרעה צבאית באוקראינה על חשבון שאר מדינות נאטו.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, David32 כתב:

גם ארהב ברחה משם. מפרטיזנים עם כמה קלאצים וסטינגרים. והשאירה להם מלא ציוד. מלא.

נכון, זה רק מחזק את הטענה שלי.

אתה קישרת את אפגניסטן לאוקראינה, לא אני. אני רק מראה לך שזאת לא דוגמא טובה.

הגבתי ל"להילחם ברוסים זה התאבדות". ואכן זאת דוגמה מצוינת שמראה איך אנדרדוג הרבה יותר חלש מאוקראינים נלחם וגירש את המעצמה צבאית הרבה יותר חזקה מרוסיה של היום.

אגב, התמיכה שאוקראינה מקבלת לא מספקת? למה? כי הם לא מנצחים כמו שהיית רוצה?

כי מסרבים לספק להם טילי ארוכי טווח. כי רק אחרי יותר משנה וחצי של לחימה התחילו לדבר על הספקת מטוסי קרב. כי רק בזמן אחרון סיפקו להם כמות מזערית של טנקים, כלום לאומת האבדות.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אתה ממשיך לענות תשובות שבנויות על משאלת לב ולא על עובדות בשטח.

עובדות בשטח הם שצבא רוסי המהולל,   השני בעולם, נמצא במגננה וברוסיה שורפים לשכות גיוס.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

הרוסים שולטים היום בכ-18% משטח אוקראינה, כלומר בקצת יותר מ-100 אלף קמ"ר.

רק כדי לקבל פרופורציות - רצועת הבטחון בלבנון הייתה קצת יותר מאלף קמ"ר (כלומר 1 אלף קמ"ר בלבד).

וגרמנים הגיעו עד למוסקבה.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

אם אתה רוצה לדבר על ישראל, אז השאלה הנכונה היא מה היית עושה אם הרוסים היו כובשים את כל שטח ישראל 5 פעמים. מדובר פה במימדים אחרים לגמרי ממה שאנחנו מכירים, גם מבחינת השטח וגם מבחינת ההרס.

שטויות. אנחנו לא מדברים על הגודל, אלא אם היית מוכן לוותר לכובש על 20% מהמדינה שלך. ואם רוסים היו כובשים את כל השטח של ישראל רק פעם אחד כבר לא היה על מה לדבר.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

בוא אני אשאל אותך - מה אתה מציע לעשות?   להילחם עד שלא ישארו לאוקראינה חיילים?   כי אם כן אז זה כנראה יקרה יותר מהר מאשר אצל הרוסים.

אני מציע לא להציע לאוקראינים, זאת מדינה שלהם.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

הסיבה למגננה של הרוסים היא שהם כנראה לא מעוניינים להתקדם יותר, בשיקול של עלות מול תועלת (כלומר כמה חיילים הם מוכנים להמשיך להקריב כדי להשתלט על עוד שטחים).

כבר שמעתי את הפזמון הזה כאשר זרקו אותם מפרברי הקייב. כאשר כולם האמינו שאו טו טו קייב הולכת לפעול. כאשר כל השגרירויות ועיתונאים מערביים כולל שלנו פונו משם. רוסים חוסכים על החילים? 😂 Бабы нарожают

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לגבי הסקר - תעשה לי טובה, הסקר הזה אמין עכשיו כמו הבחירות ברוסיה. לא סתם ממשלת אוקראינה נחשבה (וכנראה עדיין) לאחת המושחתות באירופה. רבע מדינה הרוסה, נראה לך באמת שאלו שגרים במזרח, בחרקוב וכדומה באמת רוצים שזה יימשך?

אני בטוח שאם תוצאה הייתה הפוכה היית מקבל אותה בזרועות פתוחות 😀 אבל תמשיך לדבר על הפנסיונרים במאדים.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 21 שעות, Coro כתב:

לפריגוז'ין קרתה תאונה

"אמרתי לו ז׳ניה, עכשיו אתה לא מתקרב לחלון שני מטר, בגשם משתמש רק במטריה דודה זוסיה נתנה לחג המולד, ונוסע רק באבטו שלך. לא מקשיב לי הילד".

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הסיפור מעלה כמה תמיהות. כרגע מסתמכים על רשימת הנוסעים. 

ככלל, לא מטיסים יחד אנשי צמרת אירגון, על מנת לשמור על שרידות ההנהגה. קצת מוזר שפריגוז׳ין סגנו ומספר אנשים בכירים היו יחד במטוס אחד. אבל זו רק דעה אחת בקרב קהילות מערביות.

לא אתפלא אם יצוץ פתאום במקום אחר, או לחליפין ימשיך בזהות אחרת מבלי להחשף יותר לעולם. 😉

לא ניראה הוכחה בדמות dna מגופה באתר ההתרסקות, זו המילה של פוטין מול שאר העולם. ואגב, פוטין לא אמר דבר עד כה. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

פוטין לא אמר דבר עד כה. 

בבקשה.

https://13tv.co.il/item/news/abroad/p7wkm-903683811/?pid=62&cid=902992383

פוטין שבר שתיקה וספד לפריגוז'ין: "מכיר אותו שנים, להמתין לחקירה"

גורמים בוושינגטון אמרו כי בארה"ב מעריכים שטיל קרקע-אוויר, ששוגר ככל הנראה משטח רוסיה, הוא שהפיל את המטוס שבו היה מנהיג קבוצת "וגנר". פוטין: "שולח את תנחומיי למשפחה, אני מכיר אותו שנים רבות. יש להמתין לתוצאות החקירה. ייתכן שזה ייקח זמן".

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

זה יקח אינסוף זמן. 😉

זה לא הסוף של כח וגנר, פוטין זקוק לפרוקסי חזק באפריקה. זה ככל הנראה ישאר כמו שהיה עם מנהיג ״אלמוני״ .

פורסם

חוג החברים שלו מצטמצם 😜  פריגו היה חבר משנות ה 90 . אין הרבה כאלה כרגע 🤣

פורסם (נערך)

מסוק רוסי מדגם Mi-8 ערק היום לאוקראינה.

עדין לא ידועים הפרטים.

על פי גרסה אחת הטייס הרוסי גנב מסוק Mi-8 וערק לאוקראינה.

https://defence-blog.com/russian-pilot-defected-to-ukraine-with-mi-8-helicopter/

על פי גרסה שניה המודיעין האוקראיני פיתה את צוות המסוק לערוק לאוקראינה בזמן טיסה להעברה של ציוד רגיש למטוסי קרב ביחד עם הציוד.

https://www.thedrive.com/the-war-zone/defecting-russian-mi-8-helicopter-was-lured-to-ukraine-reports

עריכה אחרונה על ידי bobi
  • אהבתי 1
פורסם

נשמע כמו מקרה רדפא עם צוות שלם

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...