Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתקלתי בסרטון וידאו מטרנופיל (עיר בינונית באזור לבוב), בו רואים חיילים מנסים "לקטוף" אזרח באמצע הרחוב. 

https://www.instagram.com/reel/CvytJB4NpPu/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

באחת התגובות נכתב באוקראינית (תרגום של גוגל):

Untitled.jpg

זאת רק אחת מבין התגובות הרבות בנושא, בהן נשמעות טענות על שחיתות, חוסר סדר ושליחה של חיילים לשדה הקרב ללא ציוד/הכשרה מתאימים.

העיקר שזלנסקי יכול להמשיך לטייל ברחבי העולם ולעשות שופינג על חשבון משלם המסים האמריקאי.

Capture.JPG

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם
לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

העיקר שזלנסקי יכול להמשיך לטייל ברחבי העולם ולעשות שופינג על חשבון משלם המסים האמריקאי

במקרה של התמונה שצירפת זה על חשבון משלם המיסים הדני וההולנדי.

לא כול כך מבין למה הם מוותרים על הכלים הבודדים שיש להם, אבל בסדר, החלטה שלהם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

לא הבנתי במה תעזור מתנה של 20 מטוסי F16 לחיל האוויר של אוקראינה. הם יפלו כמו זבובים על-ידי הנ"מ הרוסי.

איזה כייף לי :)

פורסם

השאלה עם איזה אמצעי ל"א הם יגיעו, וכמובן מיומנות הטייסים האוקראיניים שיצטרכו ללמוד אותם מהר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 דקות, מרק10 כתב:

לא הבנתי במה תעזור מתנה של 20 מטוסי F16 לחיל האוויר של אוקראינה. הם יפלו כמו זבובים על-ידי הנ"מ הרוסי.

בתחילת המלחמה עוד חשבתי שארה"ב רוצה שאוקראינה תנצח (ואולי זה באמת מה שהיה בתחילת המלחמה), אבל ככל שעובר הזמן אני מתחיל לחשוב שארה"ב פשוט רוצה שהמלחמה תימשך כמה שיותר, אולי עד לבחירות לנשיאות, ואז באורח פלא ביידן "יביא" הסכם.

לא נראה לי שיש מישהו (שלא חי באשליות) שחושב שאוקראינה תנצח, או אפילו שאוקראינה תשחרר את רוב השטחים שהרוסים כבשו, לכן זה נראה כמו ניסיון להאריך את הסכסוך ואולי לפגוע קצת ברוסים, במיוחד לאור העובדה שעד כמה שאני מבין, "עליונות אווירית" היא לא בהכרח כל כך משמעותית בשלב הנוכחי עקב יכולות הנ"מ של שני הצדדים.

בתאריך 22.7.2023 בשעה 13:01, zaf כתב:

כמה הרהורים על מתקפת הנגד האוקראינית. סליחה שאני מקלקל את החגיגות.

הרהורים על מתקפת הנגד האוקראינית.pdf 1.05 \u05de\"\u05d1 · 18 downloads

יש סקירה מעודכנת?

פורסם
לפני 11 דקות, מרק10 כתב:

לבנתיים הנ"מ הרוסי המהולל לא הצליח להפיל את  כל הגרוטאות המעופפות שהיו להם ערב המלחמה. 

אז כנראה שיד משמעות למטוס מערבי מתקדם הרבה יותר.

סתם מעניין איך חיל האויר האדיר של רוסיה לא כותש עד דק את הכוחות האוקראינים. 

למה תפיסת ההפעלה שלהם שונה מכל העולם המערבי שמלחמה מודרנית מתבססת הרבה על כח אןירי. 

או שחיל האויר שלהם נחות כל כך?

פורסם
לפני 44 דקות, gadik6 כתב:

בתחילת המלחמה עוד חשבתי שארה"ב רוצה שאוקראינה תנצח (ואולי זה באמת מה שהיה בתחילת המלחמה), אבל ככל שעובר הזמן אני מתחיל לחשוב שארה"ב פשוט רוצה שהמלחמה תימשך כמה שיותר,

שוב, לא ארהב תורמת את המטוסים במקרה הזה.

גם לא את הלאופרדים.

ואיפה בדיוק האברמס? גם לא שם.

אז לא ארהב.

אבל אני כן מסכים עם המסקנה.

לפני 46 דקות, yd b-4 כתב:

לבנתיים הנ"מ הרוסי המהולל לא הצליח להפיל את  כל הגרוטאות המעופפות שהיו להם ערב המלחמה

קודם כול לא יודע למה אתה קורא גרוטאות.

שנית עובדתית שני הצדדים לא בדיוק שולטים באוויר וכן נמנעים מטיסות בגובה וכו'. רוסיה פחות ולכן רוסיה מאבדת יותר.

רוסיה גם מפעילה הרבה את ה ka-52 אבל גם הטילים שלו משוגרים מרחוק (ע''ע כול הסרטונים עם הvikhr) ומאבדת הרבה מסוקים כאלה.

ולבסוף, לא זכור לי מי מהפיקוד האוקראיני, אבל מישהו התראיין ואמר שהם מתקשים להפעיל את המטוסים שלהם ושזה ממש לא קל להם.

לפני 49 דקות, yd b-4 כתב:

למה תפיסת ההפעלה שלהם שונה מכל העולם המערבי

ולמה תפיסת ההפעלה שלהם שונה לגבי כול דבר אחר בשדה הקרב?

למה הם מתכננים טנקים אחרת?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 13 דקות, David32 כתב:

ולמה תפיסת ההפעלה שלהם שונה לגבי כול דבר אחר בשדה הקרב?

למה הם מתכננים טנקים אחרת?

בהחלט תפיסה שונה. למשל הרבה יותר ירי סטטיסטי ומאסיבי, לעומת המערב,שמתבסס עם הרבה פחות אש והרבה יותר דיוק.

גם הטנקים שונים בתכלית. למשל - רק 3 אנשי צות, אין טען-קשר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

לדעתי זו שאלה של החלטה התלוייה בגורמים פוליטים בדיוק כמו שישראל יכולה לכתוש את לבנון/עזה ושאר הטרוריסטים בסביבה ולא עושה זאת.

נמתין לבואם של מטוסי ה-F16 ונראה מה הטייסים האוקרינים יודעים לעשות. 

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

בכל מקרה הבנתי שיש חשש בקרמלין ממורדים בחיל האויר ולכן כל המראה של su-52 באישור פוטין בלבד. 

F16 בהחלט יכול לעזור לכוחות הקרקע במתקפות גם אם לטווח מוגבל. 

הרוסים מפחדים להכנס נמוך ולכן את התקיפות מבצעים מגובה רב בדרך כלל עם טילים ארוכי טווח על ה Tu-22 .  מטוס קרב קטן יכול בהחלט לגרום להפלות של מפציץ רוסי כבד. וזה מאד לא נעים. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 6 שעות, yd b-4 כתב:

לבנתיים הנ"מ הרוסי המהולל לא הצליח להפיל את  כל הגרוטאות המעופפות שהיו להם ערב המלחמה. 

אז כנראה שיד משמעות למטוס מערבי מתקדם הרבה יותר.

למה תפיסת ההפעלה שלהם שונה מכל העולם המערבי שמלחמה מודרנית מתבססת הרבה על כח אןירי. 

או שחיל האויר שלהם נחות כל כך?

תשמ'ע, מטוסי ה-F-16 הם מטוסים יחסית מאוד ישנים, אם המטוסים לא עברו השבחה רצינית ושדרוג של מערכות הל"א שלהם בכדי להתמודד עם טילי ה-S300 ו-S400 אז הם בבעיה קשה. כול מטוסי ה-F16 בחיל האוויר הישראלי עברו מספר השבחות במהלך ה-40 שנות השירות שלהם בישראל.

מערכת ההגנה S300 נחשבת לאחת הטובות בעולם.

חיל האוויר הישראלי למד להתמודד בעזרת ציוד ל"א תוצרת הארץ עם טילים מסוג S200. לגבי S300 וגם S400 אינני יודע אם למישהו יש תשובה נגד הטילים האלה.

פורסם (נערך)

אני מקוה בשביל אוקראינה שמדינות נאט"ו מחזיקות ציוד מעודכן :) 

לגבי הs400 זה לא שגלוי לפני מידע מיוחד. אבל קשה לי להאמין שמטוסים מערביים עדכניים עם טייסים מיומנים לא יכולים לפעול במרחב שבו היא קיימת.

לבנתיים המלחמה לימדה אותנו שקיים פער גדול מאוד בין ההצהרות על יכולות מערכות הנשק של רוסיה. ועד לביצוע בשטח. 

אז אולי הפעילות לא תהיה חופשית כמו בעזה. אבל זה לא שכל טיל יפגע... במיוחד לא בטווח הארוך שיש למטוס הרבה זמן להתארגן על מילוט.

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
פורסם
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

לבנתיים המלחמה לימדה אותנו שקיים פער גדול מאוד בין ההצהרות על יכולות מערכות הנשק של רוסיה. ועד לביצוע בשטח. 

מה למדת על ההצהרות של מערכות הנשק? ומה הקשר לביצוע בשטח.

אגב מאיפה אתה שואב את המידע שלך שאתה מחליט שיש פער גדול מאוד?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

אני מקוה בשביל אוקראינה שמדינות נאט"ו מחזיקות ציוד מעודכן :) 

לגבי הs400 זה לא שגלוי לפני מידע מיוחד. אבל קשה לי להאמין שמטוסים מערביים עדכניים עם טייסים מיומנים לא יכולים לפעול במרחב שבו היא קיימת.

אז אולי הפעילות לא תהיה חופשית כמו בעזה. אבל זה לא שכל טיל יפגע... במיוחד לא בטווח הארוך שיש למטוס הרבה זמן להתארגן על מילוט.

לגבי סוללת ה  s400 .  מצרף שני מסמכים.

הראשון - עמוד 10 והלאה. 

השני מפרט יותר.

המרד של ואגנר .pdf תוספת למסמך הקודם בהקשר לסוללת ה.pdf

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...