Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, vadim6385 כתב:

אחד הרשמים הראשונים שלי אחרי שעלינו לארץ מאוקראינה זה שבארץ עוצרים לפני מעבר חציה (ב95% מהמקרים).

באוקראינה קודם ידרסו אותך, ואז אולי ישאלו מה קרה. מאמין שרוסיה לא שונה מזה. אה, והאוטובוסים בארץ זה לא גרוטאות מתפרקות.

בארץ אתה יכול להסתובב חופשי ב2 בלילה ב95% המקומות, מבלי לפחד שישדדו אותך. וגם אם יקרה משהו, זה יעלה לכותרות. בחבר העמים - אם אתה הולך עם בגדים יפים ומאיר את הדרך עם סמארטפון יקר - אל תתפלא.

מתי לאחרונה ביקרת ברוסיה, ובעיקר באזורים שהם לא מוסקבה או סנט פטרסבורג, ושדדו אותך כי התלבשת יפה?

לי נראה שזה בעיקר סטיגמות על סמך סרטים או דברים ששמעת ממישהו.

אגב, אם זה המדד שלך למשהו, אז גם ארה"ב היא מדינה די פח, כי גם שם יש אזורים שלא כדאי להסתובב לבד בלילה, בטח שלא עם "בגדים יפים", וכנ"ל לגבי מספר ערים גדולות במערב אירופה.

לפני 20 שעות, MiniMiz3r כתב:

אני תמיד אוהב להזכר בתמונה הזאת שצילמתי ביציאה מתחנת הרכבת בלורוסקיה בלב מוסקבה לפני כמה שנים. ערש התרבות. 

מה בדיוק זה נועד להמחיש?   זה קיים בהרבה ערים גדולות בעולם המערבי, כולל תל אביב, אז זה ממש לא מיוחד למוסקבה.

בוא נגיד שאני לא אופתע אם עכשיו יותר נעים להסתובב במרכז מוסקבה באמצע היום מאשר במרכז סן פרנסיסקו.

פורסם

יש בחור אנגלי שאני מאוד אוהב. הוא מסתובב בכל מיני חורים במדינות ברית המועצות לשעבר. 

Bald and bankrupt

יש לו וויב ממש חיובי, הוא עושה דברים משוגעים ומעביר את התוכן בצורה מעניינת. 

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 דקות, garicho כתב:

בגדול מסביר בפירוט עד כמה רוסיה - בלי קשר לתקופה - השתמשה בוודקה לטובת ניהול המדינה והכנעת האנשים שחיו בה.

לא רק זה. 

הייתה תקופה אותה אני זוכר הייטב, שוודקה היה מטבע אוניברסאלי.

לדגמא אתה גר בכפר, מזמין מישהו לתקן נזילה בגג, הוא לא רוצה כסף. רוצה תשלום בבקבוק וודקה. או כסף + בקבוק. כנ"ל אם אתה מזמין עצים להסקה - ככה משלם לסבלים ועוד ועוד. 

פורסם
לפני 57 דקות, Giant_TA כתב:

יש בחור אנגלי שאני מאוד אוהב. הוא מסתובב בכל מיני חורים במדינות ברית המועצות לשעבר. 

Bald and bankrupt

הבחור הצהיר עוד לא מזמן שהוא פורש מהמסע ואכן לאחרונה פרסם סרטון אחרון שלו ונפרד, הוא ו- harald baldr בין הוולגורים הכי מעניינים שצעדו\צועדים עלי אדמות, ממליץ לכל מי שרוצה לראות מסעות נטולי פרופגנה מערבית.

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, Buki כתב:

לא רק זה. 

הייתה תקופה אותה אני זוכר הייטב, שוודקה היה מטבע אוניברסאלי.

לדגמא אתה גר בכפר, מזמין מישהו לתקן נזילה בגג, הוא לא רוצה כסף. רוצה תשלום בבקבוק וודקה. או כסף + בקבוק. כנ"ל אם אתה מזמין עצים להסקה - ככה משלם לסבלים ועוד ועוד. 

מנטליות של בית כלא. רק במקום סיגריות הוחלף בוודקה…

אני זוכר בנסיעה הראשונה שלי לשם לבד, בלי המשפחה, כששאלתי את ההורים מה להביא בתור מתנה לקרובים רחוקים וכאלה, הם אמרו לי וודקה. זה היה נראה לי הזוי, אבל הבאתי כמה בקבוקי קגלביץ׳ איתי.

הייתם צריכים לראות את השמחה בפנים שלהם כשהוצאתי את זה מהתיק. הזייה… 

עריכה אחרונה על ידי garicho
פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

בגדול מסביר בפירוט עד כמה רוסיה - בלי קשר לתקופה - השתמשה בוודקה לטובת ניהול המדינה והכנעת האנשים שחיו בה.

מעניין לראות איך בעיקר בעשורים הראשונים של ברהמ המדיניות השתנתה מחוק יובש, ורדיפה של יצרני סמוגון בכפרים, ליצור של המדינה והרמת כוסית רשמית עם סטלין.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 1.9.2022 בשעה 21:12, Giant_TA כתב:

ירידה להכללות ששמות את רוב האנשים שאני מכיר שם, שהם אחלה לכל דבר לרמה של גופניקים מסריחים, שיכורים וכל הפוסטים ללא תכלית מלבד לשחרר קצת קיטור על הרוסים, כי לא מתאים לכם מה שרוסיה עושה זה קצת לא בכיוון(לדעתי)

ממש אני לא חושב ש"כל הרוסים הם גופניקים שיכורים מסחרים".

הייתי לפחות 5 פעמים בטיולים ברוסיה, רוב האנשים שפגשתי היו איניטליגנטיים לגמרי.

השינוי אצלי חל רק עם תחילת המלחמה, הסברתי את זה קודם בשירושר "למה יהודי ניצול שואה לא רצה לקנות מרצדס ולנסוע לטיול בגרמניה". 

אבל אין לזה קשר לרמת האינטיליגנציה ול"גופניקים". 

פורסם

הנה המשפט שאתה מנסה להתכחש לו:

בתאריך 16.8.2022 בשעה 20:13, falou כתב:

רק רבין, במהלך חסר אחריות, ניסה להגיע לשלום תמורת הגולן בתחילת כהונתו.

לא יעזור לך כל המלל שלך, כי אתה לא יכול למחוק את ההודעה הזו שלך פה בשרשור, וכולם רואים אותה.

בתאריך 1.9.2022 בשעה 17:49, falou כתב:

רק רבין עשה זאת במהלך חסר אחריות. מה לא ברור?!

כולם פה יודעים עברית, ולכן ההתכחשות שלך לדבריך לא פועלת. אתה כתבת במפורש שרק רבין...ניסה להגיע לשלום תמורת הגולן...

בתאריך 1.9.2022 בשעה 17:49, falou כתב:

עזוב אותי מוויקפדיה.

איך אתה לא מתבייש להתעלם בכוח ממקור מוערך, למרות שלא קראת אותו ושלא מצאת בו כל פגם.

אולי תודה כבר שטעית בטענתך שרק רבין היה מוכן לרדת  מ (רוב?) רמת הגולן במסגרת משא ומתן עם סוריה, ושגם נתניהו קידם זאת, ופעמיים ?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 31 דקות, yehuda-k כתב:

לא יעזור לך כל המלל שלך, כי אתה לא יכול למחוק את ההודעה הזו שלך פה בשרשור, וכולם רואים אותה.

נו, ו...

מה לא נכון פה?!

אבל אתה צודק, גם ברק ניסה, אבל התחרט. רבין לא התחרט, אסאד לא לקח את ההצעה.

אולי תודה כבר שטעית בטענתך שרק רבין היה מוכן לרדת  מ (רוב?) רמת הגולן במסגרת משא ומתן עם סוריה, ושגם נתניהו קידם זאת, ופעמיים ?

ביבי לא קידם את זה פעמיים. המקור שאתה הבאת אמר שאסד הבן פנה לביבי, בפעם השנייה, ולא הגיב לתנאי של ביבי לתמורה. בפעם הראשונה היו דיונים תמורת ברית הגנה עם ארה״ב. זה לא הירידה של שלום תמורת שטחים של רבין. 

אני אמרתי שרבין היה מוכן במהלך חסר אחריות, וזה עדיין מדוייק. כאמור, אני מוכן להוסיף שגם ברק אולי היה מוכן לאותו מהלך, רק שברק התקפל. במקרה של רבין, אסד התקפל.

איך אתה לא מתבייש להתעלם בכוח ממקור מוערך

ויקיפדיה זה לא מקור.

כולם פה יודעים עברית, ולכן ההתכחשות שלך לדבריך לא פועלת. אתה כתבת במפורש שרק רבין...ניסה להגיע לשלום תמורת הגולן...

למה אתה מתעלם ממה שכתוב בפירוש: במהלך חסר אחריות?

יש את הציטוט המלא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, garicho כתב:

בקבוקי קגלביץ׳

באמת שמאמין לכול הסיפור חוץ מזה, כי זו וודקה איטלקית ואין לאף אחד ברוסיה מושג מה זה ואיפה בכלל אפשר לקנות אותה :)

לפני כשעה, Buki כתב:

ממש אני לא חושב ש"כל הרוסים הם גופניקים שיכורים מסחרים".

הייתי לפחות 5 פעמים בטיולים ברוסיה, רוב האנשים שפגשתי היו איניטליגנטיים לגמרי.

השינוי אצלי חל רק עם תחילת המלחמה, הסברתי את זה קודם בשירושר "למה יהודי ניצול שואה לא רצה לקנות מרצדס ולנסוע לטיול בגרמניה". 

אבל אין לזה קשר לרמת האינטיליגנציה ול"גופניקים". 

לגיטימי, וזה הרבה יותר שפוי ממה שקורה כאן בשרשור. 

אנשים מפספסים את הנקודה שהפיכה ברוסיה זה ממש לא מצעד הפרחים בבלרוס, או נשיא שבורח באוקראינה. 

ושהאוקראינים צועקים ״יא מוסקלי זבל איפה ההתנגדות שלכם״ זה לא מעורר אמפתיה במיוחד. 

כשאני רואה סרטונים של האוקראינים מהחזית שמדבבים את המתרחש ברוסית, אני אומר שוב שזו טרגדיה. זו מלחמת אזרחים. לא משנה מה אנשים יגידו כאן. 

רוב המזרח סופג את הלחימה שזה אנשים רוסים או דוברי רוסית אזרחי אוקראינה עם כמה שזה נשמע מוזר. 

כבר אמרתי שתושבי לבוב והקתולים מהאזור הזה, שהם בעצם סוג של פולנים וכבשו את השיח, זו לא המציאות שצריכה להיות. 

ובוא, גם @garicho, אם רוסיה לא איתה קיימת, אז פולין היא 180 מעלות מתרבות המערב. היא היתה הופכת לרוסיה החדשה. 

מצרף סרטון ברוסית, שאותי קצת מצחיק למרות שיש בו יותר מידי מאט לטעמי, אבל מצייר את המציאות של היום…

ובכל מקרה, בשום מצב בעולם אני לא מכשיר אנשים כמו בנדרה ושות, שנחשבים היום לסמלי הממשל שם ורשומים כנאצים ביד ושם.

אם מחר הגרמנים יחליטו להכשיר את היטלר, כי הוא ״נלחם ברוסים״ זה לא יהיה מבחינתי לגיטימי בשום מצב, גם אם אני לא בעד השלטון ברוסיה עצמה.

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם
לפני 51 דקות, Giant_TA כתב:

אם רוסיה לא איתה קיימת, אז פולין היא 180 מעלות מתרבות המערב

גם עכשיו פולין היא לא בדיוק באותו הראש עם "מערב" האיחוד

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, Giant_TA כתב:

באמת שמאמין לכול הסיפור חוץ מזה, כי זו וודקה איטלקית ואין לאף אחד ברוסיה מושג מה זה ואיפה בכלל אפשר לקנות אותה

הבאתי כמה בקבוקים מישראל. אני חושב שזה היה סביב פסח ובזמנו מכרו אותה בחנויות כוודקה כשרה לפסח אז זה מה שהיה לקנות.

זה לא באמת שינה - העובדה שזה היה וודקה + ניחוח של חו״ל - זה מה שהיה באמת חשוב…

לפני 15 דקות, David32 כתב:

תלוי מה ומי. לעומת ההפרדה בפולין בין ליברלים למסורתיים, דרי הערים לתושבי הכפרים, שוכני מערב פולין הגרמני לשעבר לעומת איזורי כיבוש רוסיה במזרח - הימין והשמאל בישראל פשוט ילדי צופים ששרים קומבאיה סביב המדורה…

אבל כולם מאוחדים בשנאה לרוסיה 🤣

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, Giant_TA כתב:

Bald and bankrupt

שבאופן אירוני הוציא אתמול סרטון על האוטונומיה היהודית של בריה"מ

• מבאס 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

ברור שלא. מדינה שנגד ״פליטים״ וחצי ממה שהאיחוד דורש,  כל התרבות הפנימית שלהם היא 1:1 כמו ברוסיה. כמו אלגרו במקום ebay, וכל שירות אחר שהוא סוג של «импортозамещения» תחת סיסמאות שונות. סופר לאומנות. ובכללי לא האנשים החביבים ביותר. מצטער @garicho אבל בשום מדינה באירופה הפולנים לא נתפסים כ-״טולרנטים״. 

לי אין בעיה עם זה, כי אני חושב שיש מקום מרכזי ללאומיות, אבל בגלל זה אני בצד השני בשרשור.

ומצטער על ה״איתה״ 😆

• תוכן חדש...