Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

אחד הרשמים הראשונים שלי אחרי שעלינו לארץ מאוקראינה זה שבארץ עוצרים לפני מעבר חציה (ב95% מהמקרים).

איך אתה מרגיש עם זה עכשיו?

אחד הדברים שקלטתי אחרי ההגירה להולנד, זה כמה הייתי מפוחד כדרך קבע במעברי חציה. ופה מסתכלים עלי כמו על מטומטם...

בתור ילד בשנות ה90, רוב האלימות והבריונות שחוויתי הייתה, נחש ממי, מילדים יוצאי חבר העמים. הצברים הרבה יותר chill.

אני מצטער אני לא יודע איך להגיב לזה בלי לרדת עליך. אבל כול הבריונות והאלימות שהייתה באיזור שלי הייתה ממזרחים.

ז'וריק רבאזוב

ז'וריק היה כולו דמות גימיק, בגלל זה הוא היה מצחיק... כמו הרבה דמויות שעושים בכוונה כדי שיהיה מצחיק.

לפני 43 דקות, MiniMiz3r כתב:

אני תמיד אוהב להזכר בתמונה הזאת שצילמתי ביציאה מתחנת הרכבת בלורוסקיה בלב מוסקבה לפני כמה שנים. ערש התרבות. 

מה עם גרמניה ביום ראשון בבוקר? תמונה דומה, ריח דומה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

עניין אותי הויכוח לגבי המוצא של היהודים ברוסיה - האם אכן מדובר ביוצאי מוסקבה ולנינגרד כמו ש @MiniMiz3r טען או שמא מדובר ביוצאי חורים למיניהם כמו ש @Giant_TA טען. אז הלכתי למפקד הכל סובייטי שנעשה בשנת 1989. כנראה המקור הכי מדויק וזמין שהצלחתי למצוא (אני בטוח שלסוכנות ומשרד הפנים יש את הנתונים, אבל הם לא כאלה גלויים). אז מתוך אוכלוסיה של 1.3~ מיליון יהודים בברית המועצות, 536848 גרו ברספובליקה הרוסית. מתוכם 106142 בלנינגרד ו174728 במוסקבה. כלומר קצת מעל 52% מיהודי רוסיה חיו בערים הללו. אם מוסיפים גם את האובלסטי (האזור המיידי סביב שתי הערים הללו) זה מוסיף עוד 26708 יהודים. כלומר מעלה את האחוז ל57%.

הנתונים מכאן:

http://www.demoscope.ru/weekly/ssp/rus_nac_89.php?reg=9

עריכה אחרונה על ידי garicho
רוסים -> יהודים
  • אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, Giant_TA כתב:

סבבה, ועם זה אני גם יכול להסכים(בחלק מהדברים). 

פשוט כמישהו שחלק גדול מהמשפחה שלו שם, ואחד שהמדינה הזו לא מקום ריק בשבילו למרות האהבה שלי לארץ. ומבחינת רמת חיים עם כמה שזה נשמע לכם מוזר אני דווקא מוותר על הרבה כדי לגור כאן. ירידה להכללות ששמות את רוב האנשים שאני מכיר שם, שהם אחלה לכל דבר לרמה של גופניקים מסריחים, שיכורים וכל הפוסטים ללא תכלית מלבד לשחרר קצת קיטור על הרוסים, כי לא מתאים לכם מה שרוסיה עושה זה קצת לא בכיוון(לדעתי).

שום דבר ממה שאני כותב בהקשר הזה לא קשור למה שרוסיה עשתה עכשיו. אם כבר, מה שרוסיה עשתה עכשיו קשור למה שאני אומר, שנים רבות. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 11 שעות, garicho כתב:

אז מתוך אוכלוסיה של 1.3~ מיליון יהודים בברית המועצות,

רק כבדרך אגב, הנתון הזה מאוד לא מדוייק. 

הוא לוקח בחשבון רק את אלו שהיו רשומים במשרד הפנים כיהודים. זאת אומרת לפי שיטת רישום של ברה"מ שני ההורים יהודים או אב יהודי.

אב לא יהודי ואם כן יהודיה - נרשם לפי הלאום של האב, זאת אומרת לא יהודי. 

ובנסוף היא הרבה מאוד יהודים שבשביל הנוחות בקומבינה רשמו את עצמם עם לאום אחר.

כמו כן לשלטונות היה נוח להציג מספר יהודים נמוך יותר ממה שהיה בפועל. 

לפי הערכות שונות עד 1990 חיו בברית המועצות כ 2.5 מילין יהודים (כולל אלו שלפחות אחד ההורים יהודי).

אם נקח את את אלו שזכאים לעלות לארץ לפי חוק השבות, מספיק שאחד הסבים יהיה יהודי, אז המעגל מתרחב מאוד. 

פורסם
לפני 30 דקות, Buki כתב:

רק כבדרך אגב, הנתון הזה מאוד לא מדוייק. 

הוא לוקח בחשבון רק את אלו שהיו רשומים במשרד הפנים כיהודים. זאת אומרת לפי שיטת רישום של ברה"מ שני ההורים יהודים או אב יהודי.

אב לא יהודי ואם כן יהודיה - נרשם לפי הלאום של האב, זאת אומרת לא יהודי. 

ובנסוף היא הרבה מאוד יהודים שבשביל הנוחות בקומבינה רשמו את עצמם עם לאום אחר.

כמו כן לשלטונות היה נוח להציג מספר יהודים נמוך יותר ממה שהיה בפועל. 

לפי הערכות שונות עד 1990 חיו בברית המועצות כ 2.5 מילין יהודים (כולל אלו שלפחות אחד ההורים יהודי).

אם נקח את את אלו שזכאים לעלות לארץ לפי חוק השבות, מספיק שאחד הסבים יהיה יהודי, אז המעגל מתרחב מאוד. 

כן, זה כמובן נכון. אבל זה לא באמת משנה את התמונה של המספרים הגדולים לגבי היחס למקום מושבם של היהודים ברוסיה לפני נפילת ברית המועצות. דרך אגב, העובדה שהיהודים ברוסיה חיו בערים הגדולות גם הגיונית לחלוטין. תחום המושב הגביל את המקומות בהם היהודים יכלו לשבת - וכל העיירות למיניהן היו בבלורוסיה, אוקראינה, גליציה, פולין. לא ברוסיה. היהודים שהורשו בהמשך להתיישב ברוסיה עצמה, ובמיוחד לאחר המהפכה, התיישבו בערים הגדולות. שם היה תעסוקה. שם היתה קהילה. אף אחד לא בחר מיוזמתו להתיישב באיזה עיירה בחור. אם הם התיישבו בחורים - ע"ע בירוביזאן - זה רק בגלל הגליה והעברה כפויה של השלטונות.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 27 דקות, garicho כתב:

אבל זה לא באמת משנה את התמונה של המספרים הגדולים לגבי היחס למקום מושבם של היהודים ברוסיה לפני נפילת ברית המועצות.

אין על זה ויכוח, כל ה местечковые евреи שטעטל ביידיש (שמישהו יתרגם את זה אם יכול...) לא חיו ברוסיה עצמה אלא בליטא/בלרוס/פולין/אוקראינה/מולדובה וכו'.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 22 דקות, Buki כתב:

אין על זה ויכוח, כל ה местечковые евреи שטעטל ביידיש (שמישהו יתרגם את זה אם יכול...) לא חיו ברוסיה עצמה אלא בליטא/בלרוס/פולין/אוקראינה/מולדובה וכו'.

לא חושב שיש בעיברית מילה לכך, אבל מדובר באנשים שחיו במושבות של יהודים, מושבות שהתגבשו עוד בימים שליהודים אסור היה לחיות בערים.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 14 שעות, David32 כתב:

ז'וריק היה כולו דמות גימיק, בגלל זה הוא היה מצחיק... כמו הרבה דמויות שעושים בכוונה כדי שיהיה מצחיק.

היו לו גם סרטונים שהוא התיימר להיות רציני ולתת עצות.

עכשיו לבן אדם יש המון ידע במכונאות, אבל עצות על נהיגה והתנהגות בכביש שלו ברמה של "יאללה נעשה פתיחות, בדאגסטן תתנהג כמו דאגסטני".

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

כן, חלק די גדול ממנהיגי ישראל מהדורות הקודמים הגיעו מבלארוס. מינסק היתה עיר עם קהילה יהודית עצומה לפני מלחמת העולם השניה, שבגדול הושמדה. חלקים נרחבים מהמשפחה שלי נקברו חיים שם בכניסה לעיר. אבל זה לשרשור עצוב אחר

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 16 שעות, RK כתב:

אני מניח שמסורת האיתות המפוארת היא גם הסיבה למסורת הענפה של ה-russian dashcam videos ביוטיוב.

אגב, כל ענייני האלימות, מכות וכו' לא מיוחד לרוסיה, זה תקף לכל המרחב הפוסט-סובייטי.

איך כתב אחד המגיבים לסרטון כזה שראיתי פעם-

Russia - the reason I have internet

פורסם
לפני 36 דקות, vadim6385 כתב:

היו לו גם סרטונים שהוא התיימר להיות רציני ולתת עצות.

עכשיו לבן אדם יש המון ידע במכונאות, אבל עצות על נהיגה והתנהגות בכביש שלו ברמה של "יאללה נעשה פתיחות, בדאגסטן תתנהג כמו דאגסטני".

דאגסטן היא מדינה עם רוב מוסלמי מוחלט ולכן כך גם נראית התרבות שם. הרבה שופוני, אישה היא שפחה ולא הרבה מעבר וכל מה שיוצא בזאת. היהודים לעומת זאת ברובם השתייכו למעמד הגבוה על אף האנטישמיות הגבוהה שחגגה שם. למה? כי במקום כזה כנראה מספיק שהאיי קיו שלך מעל טמפרטורת החדר ואתה כנראה תצליח. 

זו התרבות זה המקום. 

לצערי יש אנשים שעלו לארץ ושמרו על המנטליות הערסית המטומטת הזו, שאגב קיימת בכל מיני עדות, גם אצל רוסים פלוצים, גזענים, אליטיסטים ללא הצדקה ממוסקבה ופטרבורג וגם ממקומות אחרים בעולם. יש כמובן גם לא מעט אנשים חביבים ונורמליים, אבל אתה לא תפגוש אותם בתוך עולם הסטריאוטיפים ולכן הם לא יקבלו התייחסות. 

מה שמשותף לאנושות שכולנו גזענים ברמה מסוימת וכולנו צריכים להרגיש יותר טובים מאחרים כדי להרגיש טוב עם עצמנו. אנשים היו מעדיפים להיות 6 ולדעת שיש מלא 4בעולם מאשר להיות 9 ולפגוש כל היום רק 9-10 אחרים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפני שהגיעו סרטוני מצלמות רכב מרוסיה, היו סרטונים כאלה מקוריאה/סין/טייוואן. זאת פעם ראשונה שראיתי טירוף בכביש מהו, ושנהגים בארץ הרבה פחות מופרעים מנהגים סינים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 שעות, MiniMiz3r כתב:

אני תמיד אוהב להזכר בתמונה הזאת שצילמתי ביציאה מתחנת הרכבת בלורוסקיה בלב מוסקבה לפני כמה שנים. ערש התרבות. 

image.thumb.png.4b4e40163c5def091d5e8ea3d9b4af00.png

הצג תוכן מוסתר

כאלה יש בכל מקום, גם בתל אביב.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

כאלה יש בכל מקום, גם בתל אביב

עדיין אני חושב שרוסיה וחלק מהמדינות שהרכיבו את ברה"מ מובילות בפער בקטע הזה.

בדיוק לפני כמה ימים דיברנו על מיכאל גורבצ'יוב, נשיא ברית המועצות האחרון בהחלט שנפטר השבוע בגיל מכובד 92.

עם עלייתו לשלטון ב 1985, הוא ניסה לצמצם את הרגלי השתיה בעם שהגיעו לממדים מטורפים.

ברמה שאנשים לא מגיעם לעבודה בגלל הנגאובר, או מגיעים ולא מסוגלים לעבוד, כמובן מחלות, תוחלת חיים קצרה, משפחות שמתפרקות ועוד תופעות שקשורת להתמכרות המונית לאלכוהול.

הוא בא עם תוכנית מקיפה לצמצם התופעה, הוריד  ייצור ומכירה של משקאות חריפים, הגביל מכירה החל משעה 14 (שלא ישתכרו בבוקר במקום ללכת לעבודה), התוכנית כללה גם קיצוץ בגידול ענבים, ניסה להנהיג חתונות ואירועים ללא אלכוהול, הורה לפטר מידית אנשים ששתו אלכוהול במקומות עבודה ועוד.

התוכנית בגדול לא הצליחה, או יותר נכון הצליחה במידה מועטה. 

אבל עצם קיום התוכמות (וכמה צרכני אלכוהול באותה תקופה שנאו את גורבצ'יוב בגללה) מצביע על היקף התופעה.

• תוכן חדש...