Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, DareDevil כתב:

המשכיר צריך להודיע לשוכר זמן סביר מראש ולכן לא צריך לקבל הסכמה

הכל תלוי בנוסח החוזה.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
  • תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 30 דקות, snoop90 כתב:

אם בבית שלך פרצה שרפה וכבאי אש נכנס לכבות אותה ? את תיקח אותו לבית משפט?

לפני 30 דקות, snoop90 כתב:

גם לחצות קו הפרדה רצוף זאת עבירה, אבל אם דוהרת לכוונך משאית וזה מה שצריך לעשות כדי לא למות - אז תעשה את זה.

הכל שאלה של לאיזו מטרה עברת על החוק. אם זה מוצדק או לא, בזה אפשר לדון בבית משפט. באופן כללי, הזכות לחיי אדם היא הזכות העליונה ביותר, וכנראה שהיא תצדיק עבירות כאלה ואחרות שפוגעות בזכויות אדם חשובות קצת פחות, כמו הזכות לפרטיות, הזכות לקניין וכו. לכן אתה נותן פה דוגמאות קיצוניות שהן לא רלוונטיות לנושא.

לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

להוציא את הסוגיות המשפטיות והחוקיות

אני בתור בעל דירה - אין סיכוי שהייתי מסכים לכך שלא יהיה לי מפתח לדירה.

זאת בקשה/דרישה לגיטמית לחלוטין, זה לא אומר שאני הולך לפרוץ לו לדירה, זה לא אומר שאני הולך להכנס באמצע הלילה

ברגע שמישהו היה זורק לי משפטים כמו "אם יפרצו לי לדירה אתה תהיה החשוד העיקרי", זה היה מדליק לי נורה אדומה שמדובר באדם בעייתי ושכדאי לי לעבור הלאה - כי אחר כך לך תוכיח שאין לך אחות.

בתור שוכר, זה נשמע לי הגיוני שבעל הנכס רוצה מפתח לנכס שלו.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

מת על ההתפלפלויות המשפטיות האלה, לפעמים משפטנים שוכחים שהחיים מתרחשים במציאות ולא באיזה עולם משפטי אוטופי. שורה תחתונה בתור משכיר ובנאדם הגיוני שוכר שיתחיל לריב איתי על זה שהוא רוצה להחליף צילינדר ולשמור לעצמו את המפתחות, יקבל מייד הודעה שיתחיל לחפש נכס אחר. כאילו אין גם ככה אנשים שעומדים בתור… 

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם
לפני 5 דקות, Blaz00r כתב:

מת על ההתפלפלויות המשפטיות האלה, לפעמים משפטנים שוכחים שהחיים מתרחשים במציאות ולא באיזה עולם משפטי אוטופי. שורה תחתונה בתור משכיר ובנאדם הגיוני שוכר שיתחיל לריב איתי על זה שהוא רוצה להחליף צילינדר ולשמור לעצמו את המפתחות, יקבל מייד הודעה שיתחיל לחפש נכס אחר. כאילו אין גם ככה אנשים שעומדים בתור… 

אם הייתה לי דירה אז סביר להניח ש פות"ש לא היה מקבל חוזה חתום ממני. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 דקות, DareDevil כתב:

אם הייתה לי דירה אז סביר להניח ש פות"ש לא היה מקבל חוזה חתום ממני. 

פשש איזה גבר אתה.. הופך דיון ענייני ועקרוני להשמצות אישיות.

שבוע טוב חבר.

• אהבתי 1
  • מבאס 1
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

כל העניין הזה של "תמצא מישהו שאתה סומך עליו"

זה לא כזה פשוט עם כל הנוכלויות שיש היום.  זה לא פשוט לשני הצדדים

הנוכלים הכי גדולים הם דווקא אלה שהכי נחמדים, הכי קלילים בבקשות שלהם ומתחברים אליך בקלות.

ומהכרות של כמ השעות עם מישהו אתה לא באמת יכול לסמוך עליו

• אהבתי 1
פורסם

אני הייתי חותך איתך את המשא ומתן. כל בעל דירה יודע שגם החוזה לא יגן עליו. הרכוש הכי יקר שלו נמצא בשימוש אחר. גם בתי משפט לא יפצו על כל הנזקים בדכ.

מצד שני, גם אם החוזה דרקוני והבעל דירה נוראי וקמצן - יש לשוכר מספיק מה לעשות. אפשר לתקן דברים ולהוריד מהשכר דירה ולתבוע.

מצד שלישי, לפני שנים, אני בדירה,  השותף ממש לא בעיר. שומע ניסיון פתיחה של הדלת. ואז צלצול. ייבשתי אותה כמה דקות ולא התביישתי לצרוח עליה אחרי שפתחתי את הדלת.

בעלת הבית היתה בעיר ורצתה להראות את הדירה להורים שלה. סתם כי היתה איתם בעיר בדיוק.

אם הייתה מתקשרת, הייתי פותח הכי בכיף. סתומה.

פורסם

הייתי חתום על חוזי שכירות גם כמשכיר וגם כשוכר ומעולם לא היה מצב שלמשכיר אין מפתח של הדירה. תגיד, גם שאתה שוכר רכב אתה דורש שלחברת ההשכרה לא תשאיר מפתח של הרכב אצלה?

פורסם
לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

המשכיר צריך להודיע לשוכר זמן סביר מראש ולכן לא צריך לקבל הסכמה

צריך להודיע מראש אבל לא להיכנס כשהוא לא בבית.

לפני שעתיים, eladts כתב:

הייתי חתום על חוזי שכירות גם כמשכיר וגם כשוכר ומעולם לא היה מצב שלמשכיר אין מפתח של הדירה. תגיד, גם שאתה שוכר רכב אתה דורש שלחברת ההשכרה לא תשאיר מפתח של הרכב אצלה?

רכב זה משהו אחר.

לפני 5 שעות, phpclub כתב:

להוציא את הסוגיות המשפטיות והחוקיות

אני בתור בעל דירה - אין סיכוי שהייתי מסכים לכך שלא יהיה לי מפתח לדירה.

זאת בקשה/דרישה לגיטמית לחלוטין, זה לא אומר שאני הולך לפרוץ לו לדירה, זה לא אומר שאני הולך להכנס באמצע הלילה

מה תעשה עם מפתח לדירה?

פורסם

אחזיק אותו כתליון על הצוואר.

זה לא ממש משנה, כל רכוש שהוא שלי, יהיה לי אליו גישה.

אגב, הדוגמא שנתנו על השכרת רכב - זה בדיוק אותו הדבר, איזה הבדל יש בדיוק ?

פורסם (נערך)

שרשור קצת הזוי עם הרבה קפיצות מפולפלות מעל הפופיק...

מעולם לא נדרשתי להותיר איזה שהוא מפתח אצל בעל דירה. תמיד החלפתי צילינדר עם הכניסה.

זה מה שמקובל בירושלים לפחות.

לא מתאים? מחפשים דירה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

כל המשקשקים , אולי אתם לא בעסק הנכון, נכס של מיליוני שקלים וכו' וכו'

אם שוכר מחליט לעשות נזק הוא עושה נזק וזה שיש לכם מפתח לא יעזור.

לכיסוי תחת יש צ'ק בטחון ושיטות מקובלות נוספות.

באותן תאוריות קונספירציה , אתם עם המפתח עוד נק' כשל , לאבד, מישהו יכול לקחת ממכם, לשכפל ממכם.

עריכה אחרונה על ידי rev-Match
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אני עוסק בניהול מבנים ואתן פה נקודה למחשבה וסיפור קצר כי אני מתעסק עם הרבה משכירים ושוכרים.

קודם כל לכל בעל דירה יש את המפתח וזה גם מעוגן בכל חוזה שכירות שראיתי שהושכר יכול להחליף צילינדר אך לתת לבעל הדירה מפתח ומנגד בעל הדירה לא יכנס לדירה ללא רשות אלא אם כן מדובר במקרה חרום/מניעת נזק למבנה/הצלת חיים

בכל מקרה שקרה והמשכיר יכנס מהסיבות הנל הוא יצטרך להצדיק זאת כי אחרת הוא יוגדר כפורץ/משיג גבול.

ולסיפור הקצר - שוכר טס לחול לשבוע וחצי, בעל הדירה הגיע ללוח החשמל מחוץ לדירה כדי לרשום את מספרי המונה לחיוב חשמל עבור השוכר, במונה הוא רואה צריכת חשמל עכשוית גבוהה וחשב שבטח השוכר שכח תנור או מזגן דולק.

שלח לשוכר הודעה שאם הוא שכח משהו דולק בכווונה, השוכר ענה לו זה בסדר אל תכנס אך לא הסביר את הצריכת חשמל. המשכיר החליט בלילה שהוא לא ישן טוב עם זה ונכנס לדירה ומה היה שם?

מעבדת סמים, ממד+חדר הוסבו לכך.

השוכר נעצר בכניסה לארץ, המקרה גם פורסם בחדשות.

עכשיו ברור שהשוכר לא אישר לבעל הדירה להכנס, המשכיר פרץ לדירה רק בחשד להתלקחות של משהו חשמלי, אחרי מי יעמוד הצדק בבית משפט?

עריכה אחרונה על ידי gsi16v
  • אהבתי 2

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 22 דקות, gsi16v כתב:

בעל הדירה הגיע ללוח החשמל מחוץ לדירה כדי לרשום את מספרי המונה לחיוב חשמל עבור השוכר

יחידת דיור? חוקית לא חוקית? 

אצלו בבית ,צמודה לבית שלו?

אפשר להבין את החששות שלו ועדיין הוא עבר על החוק ובמקומו הייתי דואג יותר מהשוכר אחרי שישוחרר ממעצר.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...